תיקון או החלפת מסתם מיטרלי בניתוח מינימלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/12/2011 | 08:52 | מאת: זיוה

שלום רב רציתי לדאת אם מבצעים נותוחי לב בשיטה של אי פתיחת עצם החזה ז"א "ניתוח מינימלי" בביה"ח רמב"מ? ממתי? ומה מידת הנסיון בשיטה זו?

זיוה שלום בבית חולים רמב"ם מבוצעים ניתוחים לתיקון או החלפה של המסתם המיטרלי בגישה מינמאלית. הניתוחים הללו מבוצעים מזה כארבע שנים. עיקר הניסיון נצבר עוד קודם לכן בשנים של התמחות בארה"ב ובהולנד. בנוסף מבוצעים ניתוחים להחלפת המסתם האאורטלי בצנתור. ניתוחים אלו מבוצעים בעיקר לחולים מאוד מבוגרים או לחולים בסיכון גבוה לניתוח רגיל להחלפת המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

18/12/2011 | 08:04 | מאת: זיוה

דר' גיל בולוטין, תודה על התשובה המהירה, דבר מה לא ברור לי בתשובתך: ניתוח תיקון או החלפת המסתם המיטרלי בגישה מינימאלית מתבצע בעיקר בחולים מבוגרים או לחולים בסיכון? לאדם כבן 50 שלא בסיכון ניתוח זה לא מתאים?

מנהלי פורום ניתוחי לב