נתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/12/2011 | 16:22 | מאת: מנותחת

שלום, אני בת 66 ועברתי נתוח מעקפים לפני 5 שבועות.ההחלמה שלי ומהלך הניתוח היו מצוינים.הלב שלי מתפקד מצוין כי הגעתי לבית החולים עקב קוצר נשימה וללא שום התקף לב קודם. שאלותי: 1.בימים האחרונים הופיע לי כאב חדש ביד שמאל למעלה בחלק הפנימי שלה וגם באיזור הלב.ממה עלולים להיות הכאבים האלו?אני הפסקתי כמעט לחלוטין את נטילת האופטלגין לשכוח כאבים.האם צריך עדיין להמשיך? 2.לפני הניתוח שחיתי בברכה כמעט כל יום עשרות שנים.מתי אפשר להמשיך לשחות? תודה

שלום שנח לקרוא שאת חשה בטוב. מרבית הכאבים לאחר ניתוח מעקפים קשורים לשרירים ולעצמות וחולפים או נחלשים משמעותית לאחר מספר שבועות. בכל מקרה אני ממליץ שהרופא המנתח או הצוות שלו יבדקו אותך ויתרשמו. ניתן לחזור לשחייה ברגע שהחתך הניתוחי החלים לחלוטין. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב