בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/04/2012 | 21:27 | מאת: א.יעקב

בדיקת אקו לב . חדר שמאל -תפקוד סיסולי גלובלי- התכווצות גלובלית מופחתת במידה קשה. ef מוערך ב אחוזים- התוצאה 15 אבקש הסבר במידת האפשר לפני שאגיע לקרדיולוג. התלונה שלי הכללית עייפות, קוצר נשימה במאמץ קל יחסית, שיעול קשה בלילה בלבד לאחר שכיבה אפילו לא ממושכת תודה.

א. יעקב שלום תוצאת בדיקת האקו מראה על ירידה בתפקוד חדר שמאל בצורה משמעותית. בלב תקין ה EF הוא כ 65% והבדיקה שלך מראה על ירידה משמעותית ל 15%. התלונות שלך בהחלט מוסברות על ידי תוצאות הבדיקה. צריכים לעשות שני דברים עיקריים: 1. לברר את הסיבה לירידה בתפקוד הלב, אם מדובר בחסימות בעורקים הכליליים, יתכן שניתוח מעקפים יכול לשפר את מצב. אם מדובר בבעייה באחד המסתמים יתכן שניתוח לתיקון או החלפה של המסתם ישפר את המצב. 2. במקביל לבירור הסיבה ואם ניתן לטיפול בגורם, יש להתחיל בטיפול תרופתי משולב לאי ספיקת לב. הטיפול יכול לשפר את ההרגשה שלך. אני מציע לפנות בדחיפות לקרדיולוג להמשך בירור וטיפול בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב