הרחבה של שורש האאורטה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/02/2012 | 17:15 | מאת: איתן

שלום רב , אני בן 47 גובה 183 משקל 92 . בבדיקת אנגיו קורונרי CT שנערכה בעקבות פניה למיון עקב לחץ דם גבוה 210/140 שלאחר כחצי שעה חזר לערכים נורמלים (העליה הפתאומית בלחץ הדם נבעה כנראה מחרדה)נתגלה הממצא הבא :dilated arotic root -46mm x 40mm ascending arota - 33 mm הערכה תפקודית של חדר שמאלי EDV =183CC ESV = 85CC SV=98CC EF=53% LA VOLUME - 82 ML בכל השאר ובטבלה רשום normal רציתי לשאול:1. בהתחשב בנ"ל עד כמה ההרחבה חמורה נניח 1 זניח ו 10 חמור מאד .. 2. האם ההרחבה הנ"ל הוחמרה או נוצרה בעקבות העליה הפתאומית בלחץ הדם או שהיא כנראה מולדת (מכיון שאין נתונים קודמים אז סטטיסטית האם ניתן לענות על כך?) 3.האם כדאי להגביל פעילות גופנית ? 4. קראתי באיזה מקום שבזמן סקס העורקים מתרחבים האם זה מסוכן במקרה זה? 5. מותר ליטול ויאגרה? 6. בזמן הבדיקה לא הצליחו להוריד את הדופק מתחת ל60 האם הממצאים בעקבות זאת לא מדוייקים? 7. כל כמה זמן כדאי לחזור לCT למעקב ומהי המלצתכם לטיפול? מתנצל מראש על השאלות הרבות... לתשובתכם אודה

איתן שלום ההרחבה עדיין אינה חמורה. חשוב לדעת פרטים נוספים כמו מצב המסתם האאורטלי והאם יש למסתם האאורטלי שניים או שלושה עלים. ממליץ לבצע בדיקת אקו ואח"כ להגיע לפגישת ייעוץ עם קרדיולוג המתמחה באקו. רק בפגישה כזו לאחר בדיקת האקו תוכל לקבל תשובה לכל שאלותיך המוצדקות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב