דופק נמוך מאד..מסתם בלב עם שני עלעלים במקום שלושה.

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

20/05/2012 | 15:45 | מאת: מוטי אסרף

שלום רב ראשית אתנצל מראש באם לא הבהרתי את השאלה נכון..... בני בן 17 פנה לצו ראשון ,בזמן הבדיקות הודיעו לו שיש לא דופק נמוך 37 ועליו לפנות לרופא משפחה. לאחר פניה לרופא המשפחה,הופנינו לבית החולים. לאחר סדרת בדיקות לאחר שלושה ימי אישפוז ושני בדיקות אקו לב כל הבדיקות תקינות פרט.. לדופק נמוך 33 עד 38 במנוחה וכן בזמן שינה 28 עד 34. בתזוזה הדופק עולה ל 45 עד 60 בבדיקת אקו לב נימצאו מסתם שאמור ליהיות עם שלושה עלעלים נימצאו שני עלעלים.מולד. לטענת הקרדיולוג המצב בינוני קיימת דליפה במסתם ויש ליהיות במעקב מידי מס' חודשים. איני רגוע מבדיקות אילו שכן לא ניתנה תשובה ברורה לגבי הדופק הנמוך.ומדוע זה..? האם מצב זה מסכן חיים ואיזה זמן יכולים לחול שינויים ? מה עלי לעשות להרגיע את הילד? האם מצב של דופק מעין זה ,יכול לגרום להתקף לב ואו דום לב חלילה? האם מיקרה זה של ילדי הינו ידוע לרפואה , וקיימים אנשים עם דופק כזה ובעייה במסתם? האם עלי ליבדוק את הילד ע"י רופא אחר ? איני יודע מה לעשות. אשמח לקבל תשובות להירגע ולהרגיע את אישתי ואת הילד,וכמובן את עצמי. הומלץ ע"י בית החולים לבצע בדיקת מאמץ וכן לבצע בדיקת הולטר ל48 שעות תודה מראש מוטי אסרף.

מוטי שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה טובה. מסתם אאורטלי עם שני עלים זו תופעה יחסית שכיחה. חשוב לדעת איך מתפקד המסתם. הדופק באמת נמוך מאוד ודורש בירור מהיר. ממליץ לבצע בהקדם את ההולטר ומבחן המאמץ. במקביל ובהקדם כדאי לפנות לקרדילוג שירכז את המשך הבירור והמעקב אחרי הבדיקות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב