ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/06/2012 | 23:43 | מאת: בטי

ערב טוב, אבא שלי הגיע במפתיע לבדיקות שיגרתיות במרפאה והופנה עקב לחץ דם גבוה למיון (ערכי לחץ דם 178\120) והמשיכו בירור שכלל צילומי חזה וגילו חסימה וקבעו צנתור, ברגע הכנסתו לצנתור לאחר כמה דק' הוא הוצא בגלל שאין טעם בצנתור עקב חסימה בכל עורקי הלב, חסימה מלאה ולב חלש, נקבע לו מיפוי לב ולאחר מכן לניתוח מעקפים - אני נורא מודאגת, ראיתי סרטון וקראתי על מהלך הניתוח וזה נראה לא טוב ... מה הסיכונים? מה התוצאות? האם כולם יוצאים מהניתוח? מתי הוא יתעורר לאחר הניתוח? הוא מעשן המון שנים, גילו 54 ומשקל 104 גובה 178 ... מלבד לחץ דם ידוע על כולסטרול גבוה. מה יהיה עליו? :( תודה ולילה טוב

בטי שלום הסיכונים בניתוח מעקפים מאוד תלויים בגילו ובמצבו של החולה. איש צעיר עם תפקוד לב וכליות תקינים נמצא בסיכון מאוד נמוך והסיכויים שלו לעבור את ניתוח המעקפים בשלום ללא שום סיבוך משמעותי הוא 99%. מתעוררים מספר שעות לאחר הניתוח. בסך הכל הסיכויים טובים. יש עוד שאלות שקשורות לאביך, ניתן לקבוע תור דרך מזכירותי יעל או אסתי 04-8542631 בברכה ובהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב