החלפת מסתם במסתם מיכני לבעלי בן ה-51

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/09/2014 | 09:11 | מאת: אורלי

שלום רב בעלי עבר בדיקה של אקו דרך הושט על מנת לבדוק אפשרות לעבור הליך של בלון אבל לצערינו הוא לא מתאים, הומלץ לו לעבור החלפת מסתם במסתם מיכני . השאלה שלי , האם לאחר ניתוח כזה הוא מוגדר כחולה? האם זה עשוי לפגוע לו בעבודה? האם יש נכות לאחר מכן? האם הניתוח לא מסוכן מידי? אנחנו מאוד חוששים תודה מראש

אורלי שלום בגיל 51 מומלץ להחליף במסתם מכני. לאחר השתלת המסתם בעלך יוכל לחזור לתפקוד מלא ללא שום מגבלות. הוא לא יחשב כחולה, אך יזדקק להיות מטופל בכדורים המדללים את הדם על מנת לשמור על תפקוד טוב של המסתם לשנים ארוכות. כיום, שימוש בתרופות לדילול דם (לצורך תפקוד מסתם מכני) מחייבות בדיקות דם אחת לשבוע לצורך איזון. את הבדיקה ניתן לעשות בקופת חולים, או לבד בבית בערכה פרטית. בבית החולים רמב"ם אנחנו משתילים מסתם שנחשב כמחייב פחות תרופות מדללות ויתכן שבעוד מספר שנים מחקרים חדשים של המסתם הזה יאפשרו הפסקת הטיפול בתרופות מדללות דם או לפחות ירידה במינון שלהם. במידה ואת רוצה לקבל הסברים נוספים, אתם מוזמנים לקבוע פגישה: 04-7772631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב