חוסר איחוי של הסטרנום אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/07/2016 | 17:22 | מאת: רחל

שלום, לפני שנה בעלי עבר ניתוח החלפת מסתם+מעקף. ארבעה ימים לאחר הניתוח חל נתק של שבר נירוסטה בתפר מספר 4 מתוך שבע (על פי סי.טי).לאחר הניתוח ושחרור הביתה, היה זיהום בדם, אשפוז נוסף וטיפול באנטיביטקה לוריד במשך חודשיים על ידי פיק ליין+VAC. מאז כאבים חזקים ביותר , בוצעו צילומי סי.טי. : על פיהם, חוסר איחוי של הסטרנום, היפרדות של 2/3 עליונים של הסטרנום. במיפוי עצמות עם גליום לא אותר תהליך זיהומי פעיל. הכאבים בלתי נסבלים, במרפאת כאב הוצעו:ליריקה ואופטלגין, הוא נוטל ללא שיפור. הוצע ניתוח אך לא ברור מה הסכנות של הניתוח, האם התחום הוא כירורגיה פלסטית או כירורגיית לב חזה. בגלל בעיית ריאות וסיבוכים בניתוח הלב, הוא חושש מאוד מניתוח נוסף האם יש פתרונות נוספים? האם יש קשר לתפר שנותק?אודה מאוד לתשובתכם. רחל

רחל שלום בהחלט סיבוך לא נעים. הופעה של אי יציבות עצם החזה לאחר ניתוח, יחסית נדיר ויתכן שבגלל הזיהום שהיה לאחר הניתוח. בכל מקרה מומלץ לנסות לייצב את העצם, או בניתוח או באמצעים שמרנים כמו חגורת חזה, תזונה טובה והרבה סבלנות. במידה ואין שיפור צריך לשקול ניתוח לייצוב, הייתי מתייעץ עם הצוות המנתח או עם דר'ארז כחל, שמרכז את הנושא במחלקה לניתוחי לב בתל השומר. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב