החלפת מסתם אאורטלי בצנתור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/07/2015 | 13:23 | מאת: דורית

אמי בת ה 91 סובלת מזה שנים מאנגינה פקטוריס. לאחרונה היא קצת עייפה יותר וחלשה יותר. מקבלת אינהלציה פעמיים ביום. היא חיה בארה"ב והקרדיולוג המליץ על החלפת שסתום אאורטלי בצנתור, מאחר והקוטר עקב הסתיידות הגיע ל 0.42 ס"מ בעקרון אין מחלות רקע משמעותיות, חוץ מארתריטיס . לא לוקחת קומדין. היא מבחינתה לא ששה לעבור פרוצדורה זו בגילה. אשמח לשמוע את המלצתך בנידון, וגם לדעת מה עלולות להיות תופעות הלוואי מפעולה זו. הקרדיולוג ציין, שכמובן המצב לא ישתפר מעצמו ורק יכול ללכת ולהחמיר. אשמח על תשובתך בהקדם. בברכה,

דורית שלום החלפת מסתם בצנתור התפתחה בשנים האחרונות ומתאימה במיוחד לחולים בגיל מבוגר. האינדיקציה לביצוע הפעולה: שילוב של היצרות אאורטלית קשה עם סימפטומים או ירידה בתפקוד הלב. בגיל מבוגר צריך לזכור שהסיכון בביצוע הפעולה יותר גדול. בסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות של אמך, לאחר שיסבירו לה את הסיכון והסיכוי של הפעולה. אשמח להסביר יותר במידת הצורך. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב