כאבים לאחר מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/08/2014 | 17:05 | מאת: שמואל

שלום לכם אחי כבן 42 סכרתי עבר ניתוח מעקפים לפני כ3 חודשים מאז הניתוח סובל מאד מכאבים באזור החזה הימני כולל תחת הפיטמה והלאה לכוון הגב והשיכמה כאבים חזקים מאד עד לרמה שכבר מספר פעמיים הגיע למיון מחשש העובר ארוע נוסף 1, מה ניתן לעשות ומה הסיבה 2, האם יש סיכוי לסתימה שוב 3, אלו בדיקות עלו לבקש לאור העובדה שכל שנעשה אקו,אקג,מבחן מאמץ תקין

שמואל שלום ישנם מספר מקורות לכאב לאחר ניתוח מעקפים. חלקם קשורים לבית החזה ופחות ללב. ניתן לדעת זאת בבדיקת החולה. במידה ומבחן המאמץ תקי, סביר שמדובר בכאבים שקשורים לצלקת הניתוחית ולפתיחת בית החזה. כאבים אלו חולפים בדרך כלל לאחר מספר שבועות או חודשים. במידה והכאבים נמשכים, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא המנתח ובהמשך אפשר לפנות למרפאת כאב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב