כאבים אחרי השתלת קוצב לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

31/12/2014 | 01:34 | מאת: יעלה

לפני כשבוע אימי עברה השתלת קוצב לב. קראתי פה בפורום וגם במידע ברשת שהכאב אמור להיות קל ותוך מס ימים אף חזרה לפעילות ( פעילות סבירה אם כי לפחות חודש ע הגבלות). אימי כאובה מאד מאד( ואינה מהמתלוננות). הפצע אמנם נקי וללא הפרשה/ דלקת, אך יש לה המטומה ענקית בזרוע, כאבים ביד, והיא מתקשה מאד בפעולות יומיומיות פשוטות. חשה גם דקירות בלב מידי פעם... ואני מודאגת לאור הצפי ל כאבים קלים ואי נוחות שמתארים פה. היא נוטלת משככי כאבים יותר רציניים מאופטלגין וזה בקושי עוזר. אשמח לשמוע האם כאב כזה מוכר ובפרט אם יש עוד שעברו את ההליך וחשו גם בכאלה עוצמות של כאב. תודה רבה. מהבת המוטרדת...

יעלה שלום ברוב המקרים לא אמורים להיות כאבים כאלו לאחר השתלת קוצב. יתכן שהכאבים קשורים להמטומה שיש לאמך. אני ממליץ לחזור לרופא שביצע את ההשתלה בהקדם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב