בדיקות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/01/2016 | 09:28 | מאת: דינה

בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה. הפעם התלוננתי על הרגשה של דפיקות לב. תוצאות הבדיקות הן: 1)הארגומטריה תקינה. אם כי צויין שאני בכושר נמוך למרות שאני עושה 3 פעמים הליכות,אך לא בקצב מהיר כי קשה לי. 2)אקו לב-.השאלה היא בעיניין לחץ הריאתי: (ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי.) בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה,האם זה באמת קל ?האם זה קשור לMVP קל? 3)בנוסף התלוננתי על הרגשה של דפיקןת לב והרופאה אמרה שאעשה הולטר ולפי זה תשקול מתן חוסמי ביתא .שאלתי היא באיזה מקרים לפי ההולטר אצטרך חוסמי ביטא, והאם יש לזה תופעות לוואי? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

דינה שלום על סמך בדיקה שציטטת, בסך הכל אין שום בעייה משמעותית. ממליץ להמשיך ולטפל דרך הרופא המטפל ובמידת הצורך להתייעץ עם קרדיולוגי. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב