ניתוח מעקפים ...כאבים בבית החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/04/2016 | 13:43 | מאת: יעקב זיתון

בתאריך 13 למרץ עברתי ניתוח מעקפים עקב אוטם שריר הלב עשו לי 5 מעקפים ואני רוצה לציין שעקב כך שעסקתי בספורט באופן אינטנסיבי לפני הניתוח וגם שמרתי על משקל סביר ..(אני ללא עודפי שומן ) לכן השיקום שלי היה מאוד מהיר וגם הפגיעה בלב הייתה מיזערית יש צלקת שככת הנראה תעלם בהמשך .. אני כבר חזרתי לעסוק בפעילות ספןרטיבית מתונה .. יש לי רק בעיה אחת אשר מעיבה על כל הסיפור וממש מקלקלת לי את כל הנושא של השיקום וזה הכאבים בבית החזה אשר מקורם בניסור ופתיחת בית החזה .. 1. האים יש טיפול מוכר אשר יכול להחיש את בניית עצם החזה אשר נוסר לפני הניתוח ????ועל ידי כך לסיים מהר יותר את בניית עצם החזה ?? 2. אני יודע שזה משתנה מאדם אחד לאדם שני אבל רציתי לשאול כזה זמן אני אמור לסבול מכאבים בבית החזה ??? בהנחה שאני טיפוס אשר נוטה להיתאושש מהר מחבלות וטראומות ... אני רוצה לציין שאני דור רביעי לחולי לב וטרשת עורקים למען האמת חיכינו שזה יקרה וזה אכן קרה למרות שהשתדלתי לשמור על הבריאות ..הוה אומר לא לעשן ..עיסוק בפעילות גופנית ושמירה על משקל תקין

יעקב שלום בדרך כלל לוקח זמן עד שהכאבים חולפים לחלוטין. בערך אחרי 6 חודשים שוכחים בדרך כלל מהניתוח לגמרי. אני ממליץ לחזור לפעילות מלאה כולל הפעלת הידיים והכתפיים. אבל, יש להימנע מהרמת משקולות כבדים או כל פעילות שתפעיל לחץ על עצם החזה עד להחלמתה המלאה לאחר שישה חודשים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב