דלקת במעטפת הלב אחרי ניתוח - דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

02/01/2016 | 11:50 | מאת: אדי

בן 39 לפני 6 שבועות עברתי תיקון מסתם מיטראלי מהצד שעל פניו עבר בהצלחה תרופות עדכניות : אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום (חצי שעה לפני ארוחה קומדין 5 מ"ג - מאוזן קוליחין( 0.5 פעמיים ביום בעקבות דלקת התחלתי לפני 5 ימים קרדילוק 1.25מ"ג התחלתי אתמול קודם היה נורמלול שלא חשתי טוב ממנו שהיה 12.5מ"ג פעמיים ביום מגנוקס תוסף מגנזיום בערב שאלה : מותר לי ליטול תוסף ויטמינים בשם רוטסנ לשיער בתקופה זו ? לפני כשבועיים הופיעו לי צרבות קשות בבדיקת אא"ג בדיקת אפ או צוין שיתכן מקור וויראלי והמליץ מעקב חשד לגסריטיס ואמור לעבור בעוד כחודש גסטרוסקופיה. לפני כשבוע כאבים חזקים בחזה שמאל הופניתי למיון - נמצא סי אר פי 43 וטרופונין שלילי אקג לא תקין היפוכי וי 5 טי וי 4 כמו כן עליה 1 ממ ליד 2 צניחות פי אר בלידים לטראלים עליות אס טי בלידים פקטוראלים ספירה 11 אלף ליקויציטים עם סטיה שמאלה ניטרופיליה 81 אחוז ללא סטיה שמאלה באקו לב ליד המיטה ( אקו רשמי רק עוד יומיים) הראה תפקוד ירוד של חדר שמאל ( ידוע מלפני הניתוח על אי אף 40) ונצפה מעט נוזל מסביב ללב קבלתי כולחיצין 0.5 פעמיים ביום)שאלותי : אם 6 שבועות אחרי ניתוח נצא שאין שיפור בלב אין סיכוי ללב להשתפר או שזה בדלל הדלקת שלאחרי שתטופל יתכן השיפור המיוחל ?- יש פי פי אס יש פריקדרדיטיס- גם בדלקת צויין שזה כנראה משהו ויראלי האם הדלקת והצרבות מאותו מקור ויראלי ? יש צורך לזהותאותו מקור לא ניתנה אנטיביוטיקה ולא הייתי ממש חולה כן הכתפיים והצוואר היו תפוסים ולא חשתי בטוב . יש לציין שהייתי מאומץ פיזית בחודש הראשון ותחת לחצים בשל מצב אימי המבוגרת ומעתה אנוח - המנתח רמז שיתכן שבעוד מס שנים אעבור שוב אך דרך צינתור אם המצב לא ישתפר - האם זה אומר שהמסתם הקיים אינו תקין ? אודה על תשובה מהירה אני ממש מודאג

אדי שלום לצערי אין לי מספיק נתונים על מנת לענות לשאלותיך. לשאלות ברמת פירוט כזאת יש צורך לראות את תשובת האקו המלאה, אותך ואת כל התיק הרפואי. ממליץ לקבוע פגישה מסודרת עם הרופא המנתח או הקרדיולוג המפנה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב