בן צבי 8 נתניה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/10/2015 | 12:58 | מאת: מירי

שלום בעלי בגיל 47 עבר ניתוח מעקפים לפני שנה וחצי. מיד אחרי הניתוח חלה הדרדרות במצבו הנפשי, מצבי רוח קיצוניים, אגרסיביות. מאוד קשה להתמודד עם זה, הוא מאוד משתדל אך לא מצליח ואף מתקשה להירדם, מתרגז מדברים קטנים ביותר. לפעמים מצב רוח כזה יכול להמשך ימים או שבוע שלם. זה מפריע לו לתפקד בבית ובעבודה. משפיע גם על הילדים. ניסינו טיפול פסיכולוגי ללא הצלחה. בעלי מבין את הבעיה אך לא מצליח להתמודד אתה. אם מצב זה יכול להיות בגלל התרופות שהוא לוקח אחרי ניתוח? מה יכול לעזור ?

מירי שלום אני ממליץ על ביצוע CT מוח ובמידה והוא תקין לשקול טיפול תרופתי לתקופה ולצורך כך כדאי להתייעץ עם רופא פסיכיאטר. יתכן בהחלט שטיפול תרופתי לתקופה מסויימת ישפר את המצב ויאפשר לו איכות חיים בהמשך גם ללא תרופות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב