חוסר שיפור לאחר ניתוח מעקפים (בוצע לפני 8 חודשים)

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

31/12/2014 | 19:37 | מאת: חניאל

שלום רב אחי בן 47 ,עבר ניתוח מעקפים לאחר שעבר צנתור אבחוני(באפריל השנה)בשל הסתיידות העורק השמאלי הראשי.(הושתלו 2 מעקפים שנלקחו מהיד ומבית החזה)מאז ועד היום לא חלה כמעט הטבה . מתלונן על אותן תופעות שקדמו לניתוח ,קוצר נשימה,התעייפות מהירה,דקירות בגב ובבת החזה,הזעה מרובה ובעיקר כאבים,בבדיקות האחרונות שבוצעו אין ממצאים מוחלטים והרופא המליץ לעשות צנתור נוסף . שאלתי היא האם ישנן בדיקות היכולות להצביע על תפקודן התקין של המעקפים? האם ישנן הדמיות שיחסכו את הצורך בביצוע צנתור נוסף? והאם יתכן ששני המעקפים לא מתפקדים כלל?(הרופא אמר לו שככל הניראה הניתוח לא הצליח,מה זה אומר?) תודה האח המודאג

חניאל שלום אני מסכים עם הרופא המטפל. במקרה כזה מומלץ לבצע צנתור חוזר לבדוק את תקינות המעקפים. בחלק מהמקרים ניתן גם לבצע בדיקת סיטי אנגיו, צנתור וירטואלי לבדוק את תקינות המעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב