שלום,2 שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/10/2015 | 11:18 | מאת: אוהד

1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו'). ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך. 2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל. עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו. השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים? תודה

אוהד שלום לא ניתן לענות על כל שאלותיך דרך האתר. אבל באופן כללי אכילה של הרבה אוכל מטוגן אינה בריאה. למחלות לב יש חמישה גורמי סיכון עקריים ועל ארבעה מהם אפשר להשפיע: 1. עישון 2. סכרת 3. יתר לחץ דם 4. כולסטרול גורם הסיכון החמישי הוא התורשה הגנטית ועליה לא ניתן להשפיע. באופן כללי צריכת אלכוהול מתונה נחשבת בריאה ומגינה על הלב. הכוונה לכוס עד שתיים של יין ביום. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב