ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/04/2016 | 03:03 | מאת: אדוה

האם ניתן לבצע ניתוח מעקפים בלב בשיטה פולשנית זעירה? ואם כן באיזה בתי חולים?

אדוה שלום בבית החולים רמב"ם מבצעים ניתוח מעקפים בשיטה זעיר פולשנית. במידה ויש צורך רק במעקף אחד, אנחנו מבצעים את הניתוח בעזרת הרובוט, להכנת עורק הממרי ללא פתיחת החזה ובהמשך דרך חתך קטן בבית החזה השמאלי מחברים את עורק הממרי לעורק ה LAD בלב. כל זה נעשה ללא צורך בניסור עצם החזה וללא שימוש במכונת לב ריאה. במידה ויש צורך ניתן לבצע מספר מעקפים, ניתן לבצע זאת דרך עצם החזה, אך ללא שימוש במכונת לב ריאה, לפי הצורך. בברכה פרופ' גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב רמב"ם חיפה

מנהלי פורום ניתוחי לב