ממוגרפיה ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/02/2018 | 13:40 | מאת: שני

שלום דר אמי בת 50 ,נשלחה השבוע לבדיקת ממוגרפיה במדיקל סנטר בהרצליה. להלן הממצא שד שמאל:ללא ממצא חריג בבדיקה.הכל היה תקין. שד ימין :נראה גוש אחד,9 מ"מ. ממוקם בגביע חיצוני עליון. גבולות הגוש מוגדרים היטב. סמיכות רקמת הגוש גבוהה. שפיר מבחינה רנטגנית . כנראה היה גם בממוגרפיה ב 2009 אך בגלל שוני טכני קשה להשוות. לא נראו הסתיידויות פתולוגית. רקמה פרוגלנדולרית תקינה. צל העור והפיטמה תקינים. צינוריות תקינות. רושם הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית. Birads 2 המלצות: אולטרסאונד יומיים לאחר מכן היא נגשה לבדיקת אולטרסאונד באותו מקום ושם לא נצפה שום דבר. הכל היה תקין לגמרי ולא הצליחו לראות את הגוש השפיר(הקשרית שנצפתה בממוגרפיה )birads1 המלצות: ממוגרפיה בעוד חצי שנה . רק לשד ימין . לשאלתי , האם יתכן מצב שבו אולטרסאונד לא מוצא כלום והכל תקין? לא ברור לנו אחרי האולטרא על מה הכי נכון להסתמך מבחינה רפואית? והאם ממצא שפיר זה יכול להתפתח לגוש סרטני? אימי ממש נכנסה לפאניקה ומרגישה בחוסר וודאות יש לציין שאין לנו שום היסטוריה משפחתית כזאת או אחרת בתחום האונקולוגי. המון תודה על תשובתך!

23/02/2018 | 22:07 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, זה לא נדיר שקיים ממצא שרואים בממוגרפיה ואינו נראה בUS וההיפך. שתי הבדיקות אינן זהות. לפי הנתונים שכתבת הממצא הוגדר כשפיר אך מכיוון שיתכן וחדש הומלץ לעקוב אחריו בבדיקה נוספת בעוד 6 חודשים רק בכדי לוודא כי אינו משתנה. אם אמא בחרדה עדיף ובעצם בכלל כדאי שתגש להבדק ע״י כירורג שד (בדיקה זו חיונית בנוסף לבדיקות ההדמיה) והוא יוכל להחליט האם יש מקום לבדיקה נוספת ולעזור לכם להבין את מהות הממצאים. בבריאות, דינה

24/02/2018 | 08:11 | מאת: שני

המון תודה על תשובתך המהירה! שיהיה רק בריאות!

מנהל פורום סרטן השד