שאלות לגבי בדיקת פט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/01/2018 | 18:13 | מאת: מיכל

שלום, יש לי כבר כמה שנים סרטן שד מפושט לעצמות. בבדיקת הפט האחרונה, מלבד הממצאים בעצמות, היו 2 ממצאים נוספים: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות ברטרופריטוניאום העליון קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה קטנה איליאקלית חיצונית משמאל מה זה הבלוטות האלה? היכן הן נמצאות? האם זה אומר שיש לי גרורות במקומות נוספים חוץ מהעצמות? תודה מיכל

18/01/2018 | 23:45 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

רטרופריטונאום זה אזור "מאחורי" חלל הבטן, בצמוד לחוליות. בלוטה איליאקלית זו בלוטה קרוב לעצם האגן. קליטה מוגברת בבלוטות לימפה יכולה להיות קשורה לתהליכי דלקת או זיהום ולאו דווקא לסרטן. צריך לדעת את כל התמונה, בפרט למה הפנו אותך לבדיקה הזו, האם ביצעת פט בעבר ומדובר בממצאים שלא היו ועוד, כדי לקבוע אם חשוד להתקדמות מחלה או לא. הרופא המטפל אמור לפרש לך את התוצאות עם כל המידע שיש בידיו

20/01/2018 | 13:31 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. אכן, מדובר בממצאים שלא היו, ובשורת הסיכום של הפט היה כתוב שהמחלה מתקדמת. האם זה יכול גם להגיע לכבד, אם זה כבר לא נמצא רק בעצמות? תודה מראש!

מנהל פורום סרטן השד