בבקשה חוות דעת של כירורג מומחה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/02/2018 | 21:52 | מאת: יערה

שלום רב דוקטור… כבר חצי שנה יש לי וריד בולט בשד…בולט רק במגע ובמישוש סוג של חבל פלדה מכיוון הבית שחי עד בערך לפטמה ברביע חיצוני עליון…נבדקתי אצל 2 כירורגים שונים ועשיתי פעמיים סונר שדיים..1 בפרטי אצל רופא והשני בבית חולים אצל טכנאית..שתי הבדיקות יצאו בירדס 1… ממה שהבנתי מהכירורג שד שלטרומבוזיס לוקח להיספג עד שנה ונתן אבחנה של שד פיברוציסטי…אשמח לדעתך האם יכול הוריד הזה להיות ממאיר? לא לוקחים ביופסיה במצב כזה? אפילו שזה כמו חוט ארוך כזה? בת 33 +1 ללא סרטן שד במשפחה...והעם זה יכול להישאר לצמיתות? אני יודעת שמונדור זה נדיר ולא כל אחד נתקל בזה...

10/02/2018 | 11:45 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אכן מה שאת מתארת מתאים למחלת מונדור שהיא בפני עצמה שפירה לגמרי, אין מקום לקחת ממנו ביופסיה והמיתר שאת ממששת צפוי להעלם עם הזמן. חשוב לשלול ממצא בתוך השד כמובן ואני מבינה ממך שעשו לך US ולא ראו ממצא אחר. אפשר לשקול ביצוע הדמיה נוספת אבל זה לשיקול כירורג השד שלך. מציעה שתמשיכי להבדק. בבריאות, דינה

11/02/2018 | 22:36 | מאת: יערה

הדמיה נוספת זה סונר נוסף? או ממוגרפיה? לממוגרפיה הוא התנגד בתוקף בגלל המרקם שד שלי והגיל

11/05/2018 | 19:45 | מאת: שלום

עברה חצי שנה מאז הסונר האחרון...עשיתי עוד אחד שבוע שעבר בירדס 1.... החבל עדיין מורגש במישוש.. כבר עברו 9 חודשים מאז שזה בשד... האם טרומבוזיס יכול להיות כרוני? זה יעבור מתישהו?

מנהל פורום סרטן השד