תוצאות ביופסיה לא מובנת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/01/2018 | 13:46 | מאת: Idit71

לאימי בת 64 גילו סרטן שד. הסרטן בשד שלח גרורות לבית השחי. ביצעו לאימי שתי ביופסיות האחת נלקחה מזנב השד ( בגידול המקורי) ופעם נוספת מהגרורה בבית השחי בשתי הביופסיות יצאו התוצאות הבאות: er- שלילי pr- חיובי ( +++) 80% Her 2- שלילי מאחר והגידול בבית השחי היה גדול הוחלט שאימי תעבור כימותרפיה טרום ניתוחית על מנת להקטין את הגידול וכך היה. בתום הטיםולים עברה אימי ניתוח וממצאי הפתולוגיה הראו כי מאפייני הסרטן הינם ״ טריפל נגטיב״ האם יכול להיות מצב בו דגמו פעמיים בביופסיה טרם תחילת הטיפולים והראה פרוגרסטרון חיובי ואילו כשבדקו פתולוגית את הגידול נקבע כי המדובר ב ״ טריפל נגטיב״ זה חשוב לנו מאוד כי זה משנה לחלוטין את המשך הטיפול הרצוי.

31/01/2018 | 22:44 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

עקרונית יכול להיות, אם כי לא שכיח. לא שכיח גם המצב בו ER שלילי ו-PR חיובי. יכול להיות משהו טכני בעיבוד החומר ויכול להיות גם שהגידול היה הטרוגני והתאים עם הקולטנים החיוביים חוסלו ע"י טיפול כימי ואילו חלק מהתאים "השליליים" שרדו וזה מה שנשאר אחרי הטיפול. במצבים האלה אפשר לקחת את הדגימות הלא צבועות של הביופסיה ושל אחרי הניתוח לחוות דעת נוספת ולבצע צביעות מחדש

מנהל פורום סרטן השד