בדיקת MRI ו גדוליניום

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/03/2018 | 23:37 | מאת: קרנית

אני נדרשת לבדיקה זו על מנת להעריך את התגובה לטיפול כימותרפי מקדים ניתוח אני מודעת לחשיבות הבדיקה אך מוטרדת מהחומר המוזרק ( גדוליניום ) זו בדיקה שעשיתי גם לפני תחילת הטיפול. האם ניתן ללא חומר ניגודי ? האם פער של 5 חודשים זה לא מעט מידי ? האם אכן החומר הניגודי מצטבר במוח ?

12/03/2018 | 06:46 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב קרנית, אכן ישנן עבודות לאחרונה המראות הצטברות של גדוליניום במח. משמעות ממצא זה עדיין לא ברור ויתכן שיזדקקו לשנים רבות בכדי לדעת באם יש לכך איזושהי משמעות קלינית. למיטב ידיעתי בדיקה ללא גדוליניום לא תהיה יעילה מספיק להעריך תגובה. ישנם כיום נסיונות לפתח בדיקה מקוצרת. תתיעצי עם הכירורג והאונקולוג שלך לגבי הצורך האבסולוטי בבדיקה עבורך. בבריאות, דינה

12/03/2018 | 19:46 | מאת: קרנית

זה על מנת לבדוק בוודאות את האפשרות לביצוע כריתה משמרת שד ולא כריתה מלאה. לכאורה נראה כי הגבתי מצוין. בממוגרפיה ואולטרסאונד לא נראה גוש למעט הסתיידויות עדינות . שגם כמותן פחתה. מה דעתך ?

מנהל פורום סרטן השד