בדיקות הדמייה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/02/2018 | 22:04 | מאת: חיה

נמצאת בטיפול כימי טרום ניתוחי מתי רצוי ונכון לעשות בדיקות הדמייה ואיזה בדיקות לפני הניתוח ? כמה זמן אחרי הטיפול האחרון ? או שגם טיפול אחד לפני זה בסדר ? כמה זמן אחרי הטיפול הוא עדיין משפיע ?

08/02/2018 | 23:01 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

במידה ובבדיקה הגופנית במהלך הטיפול מרגישים שיפור, אפשר לעשות בדיקות לקראת הניתוח, סביב הטיפול האחרון (קצת לפני או אחרי). לכל בית חולים פרוטוקולים שלו והחלטהמלגבי סוג הבדיקה אחרי נקבעת לפי סוג ההדמיה שבה ראו את המחלה לפני הניתוח. יש כאלה שמסתפקים בממוגרפיה וסונר, יש כאלה שמעדיפים MRI. מקובל לנתח כמה שבועות אחרי הטיפול האחרון כדי לאפשר לגוף להתאושש

מנהל פורום סרטן השד