סרטן שד גרורות בכבד לאחר 11 שנה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/02/2018 | 19:37 | מאת: לורה מרודי בר

מדובר באימא שלי בת 68 שאובחנה בסרטן השד לפני כ-11 שנים ממוקד ללא פיזור גרורתי מסוג HER-2 . עקב גודל ומיקום הגידול קיבלה טיפול נאו אג'ובנטי והגיבה מלא . עברה לאמפקטומי וגם השלימה טיפול בקרינה והרסםטין מלא. ממוגרפיות תקופתיות היו תקינות. האם יתכן שלאחר תקופה כה ארוכה יכולות להופיע גרורות בכבד? ואם כן - מה הטיפול . תודה מראש ושבת שלום

25/02/2018 | 16:38 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אמנם לא מאד שכיח אבל לעיתים ניתן לראות הופעת גרורות שנים לאחר גילוי ראשוני של סרטן שד. כמובן שצריך לברר ולוודא ויתכנו ממצאים אחרים לגמרי בכבד שאינם גרורות. רק לאחר אבחון ואפיון הממצא באם הינו גרורה ניתן להחליט על סוג הטיפול. האונקולוגים של אמא יוכלו להתוות לכן תכנית טיפולית. בבריאות, דינה

26/02/2018 | 09:41 | מאת: לורה

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום סרטן השד