משך זמן של הטיפולים הכימיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/03/2018 | 16:32 | מאת: יעלה

שלום יש לי סרטן שד הורמונלי גרורתי לעצמות ולבלוטות. מקבלת טיפול אנטי הורמונלי וביולוגי (איברנס). כשהתחלתי את הטיפול האנטי הורמונלי, שאני מקבלת כבר כמעט 7 שנים, קראתי שמשך הזמן שהטיפולים ההורמונליים מחזיקים הוא בין שנתיים לחמש עשרה שנה. כשממצים את הטיפולים האלה ועוברים לטיפולים כימיים, כמה זמן זה עוד יכול להחזיק? אני יודעת שאף אחד לא יכול לנבא מה התוחלת חיים המדויקת שנקצבה לאדם זה או אחר אבל הרופאים כן יודעים בערך ולא אומרים. אני מרגישה שלפעמים הייתי רוצה לדעת בערך עוד כמה זמן נשאר לי כדי לתכנן את החיים בהתאם, למשל אולי לעזוב את העבודה ולעשות דברים שאני באמת אוהבת. ואני לא מתכוונת לטפס על הרים או לנסוע לחו"ל ללא הכרה, אלא פשוט ליהנות מהחיים בלי הלחץ של השגרה. סתם לקרוא ספרים ולראות סרטים ושהכול יהיה יותר רגוע, בלי הלחצים של עבודה והרעש של אנשים מסביב. כשמצבי יהיה ממש גרוע לא אוכל ליהנות מזה, גם לא מהדברים הקטנים האלה שבעיניי הם מהות החיים...וכששואלים את הרופאים הם אומרים שאי אפשר לדעת ולדעתי זה לא באמת נכון. חוץ מאנשים בודדים ששוברים את הסטטיסטיקות (הרופאים ניבאו לה רק שנתיים והחזיקה 8 שנים,...ידיעה שהתפרסמה לא מזמן בעיתון) רוב האנשים ממש נופלים בתוך הסטטיסטיקות. סליחה על האורך...

04/03/2018 | 10:54 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אכן לא ניתן להתנבא. בעידן הנוכחי קיימות התפתחויות טיפוליות וכדאי שתתיעצי עם אונקולוג לגבי המשך הטיפול וזה המתאים לך ביותר. מצטערת שאני לא יכולה לתת לך תשובה ברורה יותר בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד