מה ההבדל בין שני ניתוחים אלו?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/03/2018 | 17:48 | מאת: רונית

מה ההבדל בין הוצאת בלוטת הזקיף לבין הוצאת קשרית לימפה ?

08/03/2018 | 07:18 | מאת: פרופ' דינה לב

היי רונית, בלוטת הזקיף היא קשרית הלימפה המנקזת ראשונה את השד. לאור כך כריתתה שווה לכריתת קשרית לימפה. ניתוח נוסף שאנו מבצעים בבית השחי הוא כריתת קשריות שהוא נרחב יותר מכריתת הזקיף בלבד בבריאות, דינה

08/03/2018 | 09:04 | מאת: ד"ר ליאור הלר

רונית שלום, בלוטת זקיף או שוער- היא הבלוטה הראשונה שמנקזת את נוזל הלימפה. לרוב כדי לבדוק אם קיים פיזור בבלוטות נהוג לבדוק את הראשונה מתוך הנחה שאם היא שלילית כל הבאות אחריה יהיו שליליות, כלומר לא נגועות= תקינות. באם הבלוטה הראשונה נגועה- ייתכן וישנה מעורבות בבלוטות נוספות ולכן מקובל להמשיך להסרה של כל מצבור הבלוטות בבית השחי. בבריאות, פרופ. ליאור הלר

08/03/2018 | 17:54 | מאת: רונית

האם בלוטת הזקיף נבדקת תוך כדי הניתוח עצמו ? כדי לדעת אם להמשיך להוציא עוד בלוטות ?

מנהל פורום סרטן השד