שגרת מעקב אחרי סרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/02/2018 | 19:08 | מאת: מיכל

שלום רציתי לשאול אם שגרת המעקב שלי סבירה. יש לי סרטן שד מפושט לעצמות ולבלוטות. כבר שבע שנים בטיפול הורמונלי. למעשה סרטן כרוני ואיטי מאוד.. כל שלושה חודשים אני מגיעה לרופאה עם בדיקות דם ומרקרים. אם יש עלייה במרקרים היא שולחת אותי לפט סיטי האם זה לא מעקב צמוד מדי? אני מתחילה להרגיש שכל חיי סובבים סביב המחלה והמרקרים. האם אי אפשר לוותר על בדיקות מרקרים? לעתים המרקרים עולים ללא סיבה וזה מאוד מלחיץ. האם אפשר אולי לשנות את אופי המעקב כך שיהיה פחות מלחיץ או שזו בעיה שלי?

12/02/2018 | 06:58 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אני אינני אונקולוגית אלא כירורגית וע״כ לא יכולה להגיד בסמכותיות שניתן לשנות את המעקב, הערכתי היא שהרופאה שלך מעונינת לאתר שינויים במחלה בשלב מוקדם ובכל זאת לאור מה שאת מספרת אם תתיעצי איתה יתכן ותסכים ל לבדיקות מעקב קצת פחות צפופות בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד