גוש נוקשה מאחורי צלקת הניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/01/2018 | 16:38 | מאת: ג׳וליאנה

לפני כחודש עברתי למפקטומיה ומאז אני ממששת גוש גדול נוקשה סביב איזור הצלקת בשד. האם זה נורמלי? זה אמור להעלם מתי שהוא? איך יודעים שזה לא סרטן?

23/01/2018 | 22:46 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

בד"כ חודש אחרי ניתוח לא סביר שיופיע סרטן. לרוב מדובר בכיס נוזל שנוצר בסמוך לצלקת והוא לאט לאט ייספג (מספר שבועות). במידה ויש אודם או חום מקומי צריך לפנות למיון לשלול זיהום. מניחה שהכירורג שניתח אותך בדק אותך, או שיבדוק בזמן הקרוב

24/01/2018 | 17:58 | מאת: ד"ר ליאור הלר

ג׳וליאנה שלום, לפי התיאור שכתבת- גוש נוקשה סביב צלקת כחודש לאחר למפקטומיה יכול להיות חלק מהצלקת עצמה, ובסבירות גבוהה סוג של תגובה דלקתית סביב התפרים העמוקים שמהווים מעין ״גוף זר״. לפעמים זה יכול ליהיות גם הצטברות נוזלים באזור שבו היה הניתוח. לצורך זיהוי בעיה כזאת רצוי לבצע אולטראסטונד ואם אכן יש נוזלים אפשר לנקז אותם בקלות. במידה ומדובר בתגובה של אזור הצלקת או התקשות של ריקמת השד או שומן סביב הצלקת התופעה צפויה להשתפר בחלוף הזמן. בכל מקרה- כדאי לגשת לרופא המנתח לבדיקה, בריאות שלמה פרופ הלר

מנהל פורום סרטן השד