גוש בשד ימין רמת הסיכון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/02/2018 | 10:59 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 43 נשואה +3. לא היו במשפחתי מקרים של סרטן השד. יש לי עשרות ליפומות. בבדיקה ידנית של כירורג שד התגלה גוש 2 סמ עגול מרקם חלק ונייד. הרופא אמר לי שלדעתו הגוש לא חשוד אבל שאעשה אולטראסאונד וממוגרפיה. קבעתי רק לעןד שהוע והוא אמר שזה בסדר. 1. מה הסיכון לפי המאפיינים האלו שזה חלילה סרטן? (בכל מקרה אעשה את הבדיקות). 2. יש אולטראסאונד תלת מימדי/ מיוחד לשד בצפיפות גבוהה. כדאי לעשות גם את הבדיקה הזאת באופן פרטי? תודה רבה

26/02/2018 | 11:00 | מאת: יעל

תיקון לחלק שהוקלד עם טעויות

26/02/2018 | 14:08 | מאת: פרופ' דינה לב

הי יעל, לפי התיאור שלך מדובר בממצא שפיר בסבירות גבוהה (יתכן אפילו ליפומה מכיוון שיש לך רבות כאלו באזורים אחרים) אבל כמובן לא ניתן להמנע מממוגרפיה וUS בכדי להיות בטוחים. בשלב הנוכחי אין יתרון לUS תלת מימד בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד