יש לי גוש בחזה שגודלו כאורך 2.9

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/02/2018 | 10:25 | מאת: Loren

היי , אני נערה בת 19 וחצי אני משרתת בצבא וגדל לי גוש בחזה בגדול 2.9 בהתחלה הרופאים לא הצליחו להבחין איזה סוג גוש באולטרסאונד שעשיתי ולאחר מכן עשיתי ביופסיה והתגלה שהגוש שפיר לגמרי עכשיו הרופא אמר להיות בביקורת ולא צריך ניתוח אבל רבים אמרו לי להוציא אותו כי הוא גדול , והוא יכול עוד לגדול ולהתפשט מה לעשות , לעשות את הניתוח ולהוציא את הגוש??

12/02/2018 | 06:54 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב אמנם לא כתבת אבל הנחתי היא שמדובר בפיברואדנומה?? אם אכן כך, אין אינדיקציות ברורות מתי לכרות אותן אך מירב הכירורגים ימליצו על כריתה כאשר הן גדולות מ2.5ס״מ ובודאי כשהן כואבות או מפריעות. ישנם פרמטרים נוספים כגון סיפור משפחתי וכדומה. בכל מקרה כשהגוש גדול מ2.5ס״מ ו״הוכיח״ שיש לו נטיה לגדול כדאי לשקול הוצאתו מקווה שעזרתי, דינה

מנהל פורום סרטן השד