ניתוח למפקטומי ביום שלישי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/03/2018 | 19:46 | מאת: מירי

שבוע טוב, אובחנתי לפני כחודש בסרטן שד מסוג קרסיומה טריפל נגטיב, גוש בגודל כ-2 ס"מ. לדעת הרופאים על סמך הבדיקות ככל הנראה לא התפשט לבלוטות אך יש סימן שאלה קטן לגביהן. ביום שלישי הקרוב, יש לי ניתוח למפקטומי להוצאת הגידול וכן להוצאת בלוטות לצורך בירור ודאי. אשמח לדעת מה הצפי לגבי התאוששות אחרי ניתוח כזה. כמה זמן אמור להיות לי קשה ממש ותוך כמה זמן אוכל לחזור לשגרה אפילו באופן חלקי, לצאת מהבית לאירועים וכדו'. אני מניחה שיש הבדל בין אשה לאשה בהתאוששות אבל בכ"ז באופן כללי ובממוצע אשמח לדעת מה צפוי לי. תודה מראש!

04/03/2018 | 10:49 | מאת: פרופ' דינה לב

הי מירי, קשה לי להבין ממה שכתבת האם הכוונה להוציא לך בלוטת זקיף או לעשות דיסקציה יותר מלאה של בלוטות?? זה משפיע על זמן ההחלמה וזו של הניתוח השני (כריתת בלוטות) יותר ממושכת. בשתי הסיטואציות ההחלמה היא כמובן ענין אישי וכל אשה מתפקדת אחרת אחרי ניתוח. במירב המקרים אחרי כשבוע ניתן לחזור לפעילות ורוב המטופלות מצליחות לחזור לעבודה לאחר כשבועיים בבריאות, דינה

04/03/2018 | 13:43 | מאת: מירי

תודה רבה! הרופא כתב " זקיף בלבד בממוצע שלוש קשרי לימפה". מה זה אומר? זה הסוג הראשון שכתבת או השני?

מנהל פורום סרטן השד