תדירות בדיקת ממוגרפיה וא"ס

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/01/2018 | 13:03 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 46 . אם ל-3. אני מבצעת כל חצי שנה בדיקה אצל כירורג שד. דודתי, אחות אבי, חלתה בסרטן השד בגיל 50 וכך גם אימה, סבתי. שתיהן החלימו אך חלו שוב ודודתי נפטרה בגיל 80 מסרטן וסבתי נפטרה בגיל 70. אחותי חלתה בסרטן הכבד בגיל 33 במהלך ההריון עם בנה הבכור. מזה 6 שנים היא עוברת טיפולים. לאור נתונים אלו, ברצוני לברר האם עליי לעשות ממוגרפיה+ א"ס אחת לשנה או אחת לשנתיים או אחת ליותר? … הכירורג שד ממליץ על אחת לשנה ממוגרפיה וא"ס שד. הבנתי שיש קרינה בממוגרפיה. האם זה לא מזיק גם כן לטווח הארוך? תודה

31/01/2018 | 22:53 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

לפי הנתונים שרשמת, מומלץ אחת לשנה. האם אפשר MRI במקום או בנוסף לממוגרפיה? במידה ועוד לא היית, עליך לפנות לייעוץ גנטי מסודר, עדיף יחד עם אחותך, שם יוכלו להעריך את הסיכון בצורה יותר מדויקת ולתת המלצות ספציפיות

08/02/2018 | 12:57 | מאת: דנה

לא הבנתי את הקשר בין הסרטן של אחותי לבין סיכון לסרטן השד. אשמח להסבר. בנוסף ארצה לדעת האם יש סיכון בקרינה מבדיקת הממוגרפיה אחת לשנה. תודה

מנהל פורום סרטן השד