ניתוח שד לאחר טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/03/2018 | 18:04 | מאת: אושרת

סיימתי טיפולים כימותרפיים עם תגובה קלינית מצוינת בגלל הסתיידויות שהיו לא סימנו עם קליפ בראשית התהליך. כעת בממוגרפיה - אין גושים. יש מעט הסתיידויות עדינות בפיזור סגמנטלי. קיימת הקטנה של הסתיידויות. 1. איזו המלצה ניתוחית יכולה להיות במצב כזה והאם אכן הכרחי ניתוח ? 2. מה הסיכוי שהסתיידויות יקטנו או יעלמו ? 3. איך יוציאו מאיזור הגידול שוליים נקיים אם לא יכולים לדעת בדיוק היכן היה הגידול ? 4. מה משמעות סגמנטלי ? אודה לכל עצה או הכוונה.

08/03/2018 | 15:29 | מאת: פרופ' דינה לב

היי אושרת, קודם כל זה מצוין שהגבת כל כך טוב! קשה לי לענות לכל השאלות כי אני חייבת להכיר את ההדמיות של לפני ואחרי הטיפול. הכירורג שלך יוכל לתת תשובות יותר מוסמכות. אם הגידול היה בתוך אזור ההסתידויות הן יכולות להוות סמן ובהתאם לשטח שלהן ניתן לקבוע את נרחבות הניתוח. האזור שיכרת ישלח לפתולוגיה ואז ניתן יהיה לקבוע אם נותרה שארית מחלה ואם השוליים נקיים. הסתידויות בד״כ לא מגיבות לכימותרפיה. סגמנטרית משמעו הסתידויות באזור (סגמנט) בשד. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד