ניתוח או לא ? לאחר טיפול כימי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/02/2018 | 05:20 | מאת: רננה

האם בכל מקרה חייב לעשות ניתוח ? מהם המקרים בהם לא עושים ניתוח... ? אם כל בדיקות ההדמיה תקינות, בכל זאת חייב לנתח ? גם אם מקום הגידול לא סומן בקליפ לפני תחילת הטיפול ? איך מתמודדים עם סוגיה כזו ? מראש אודה על כל הכוונה ועצה.

10/02/2018 | 11:36 | מאת: פרופ' דינה לב

טוב, ההנחיות על פיהן אנחנו עובדים מחייבות ניתוח לאחר טיפול כימוטרפי מקדים גם אם יש רושם להעלמות מוחלטת של המחלה במישוש והדמיה מכיוון שבאחוז מסוים של המקרים עדיין ניתן למצוא תאי סרטן באזור בו היה הגידול שהגיב לטיפול. בהעדר קליפ הענין הופך לסוגיה מורכבת יותר והמלצתי לך להתייעץ עם כירורג השד שלך על נרחבות הניתוח הנדרש בבריאות, דינה

11/02/2018 | 11:07 | מאת: רננה

תודה על תשובתך כיצד היית נוהגת במקרה בו אין קליפ...? האם זו בלבד התוויה להרחבת הניתוח... הגם שלא בהכרת קיים הצורך הרפואי ?

מנהל פורום סרטן השד