פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/11/2013 | 16:12 | מאת: רותי לוי

עברתי קולונוסקופיה ונמצא פוליפ בקולון היורד שנכרת. לא ניתן היה להמשיך בשל spelic flecture הומלץ על קולונוסקופיה וירטואלית. במידה ויתגלה פוליפ, כיצד הוא ייכרת? תודה.

ייכרת באמצעות קולונוסקופיה רגילה או ניתוח.

אני נוטלת בודזון כבר תקופה ארוכה האם זה גורם לשלשולים? תודה והאם עלי להפסיק את נטילתו?

1. לא גורם לשלשול 2. במרבית המטופלים מאבד את יעילותו בשימוש רציף מעל 3-6 חודשים

11/11/2013 | 21:33 | מאת: שירה

אני עם חשד למחלת קרוהן כבר שלוש שנים עקב הופעת הקאות וכאבי בטן אני נוטלת בודזון 4 פעמים ביום עקב כאבי בטן חריפים ומוסיפה קולוטאל במשולב! כמו כן רציתי לשאול מאתמול התחלתי לשלשל אני גם עם דלקת באוזניים חריפה שאלתי רופא אאג האם השלשולים זה כתוצאה מהדלקת האוזניים? הוא טוען שאין קשר כמו כן אני לוקחת נגד כאבים אופטלגין גם 4 פעמים ליום! אני סובלת מה עלי לעשות? נב אין לי רופאה היא לא נימצאת תודה רבה איזה בדיקות עלי לבצע? נב השלשולים מופיעים לי על הבוקר ובמהלך היום יש רק התכווצויות חריפות בבטן בלי שלשולים

שירה שלום, האם ראית את התשובה לשאלותך מ-22/10 ו-23/10? לא תמיד ברור לי האם חלק מהאנשים שואלים את אותה שאלה שוב ושוב וכלל לא טורחים לחזור ולקרוא את התשובות - או לחלופין סתם הם לא מגיבים לתשובה ואפילו לא מוסיפים "תודה"

11/11/2013 | 21:12 | מאת: החושש

שלום לכולם לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבים בחזה במיוחד אחרי האוכל, בהמלצת הרופא עשיתי תבחין נשיפה ואתמול קיבלתי תשובה חיובית גבוהה המרמזת על הימצאות החיידק הליקובקטר פילורי.היום קיבלתי מרשם לשני אנטיביוטיקות במינון גבוה למשך תקופה של 10 ימים שאלותי הן כאלה: א. האם זה סביר מינון כזה גבוה ב. הכאבים חלפו להם כבר יומיים, האם לקחת מומלץ לקחת את האנטיביוטיקה בכל מקרה?

סביר ביותר. זה הטיפול המקובל ויש לקחת אותו עשרה ימים מלאים. גם אם לא כואב. טיפול הוא טיפול.

11/11/2013 | 19:30 | מאת: גדעון

שלום לכם. אני בן 38,לפני שנתיים וחצי ירדתי 10 קילו במשקל באופן פתאומי.בנוסף היו לי כאבים חזקים בבטן מדי פעם . עברתי בדיקות שונות כגון,בדיקות דם סרטניות-תקינות,קולונוסקופיה-תקין,ct אורוגרפי-תקין,בדיקות דם שונות כגון קרוהן,גלוטן-תקינות. בנוסף עשיתי גסטרוסקופה ושם לקחו ביופסיה ובה הופיע שאני סובל מתסמונת בארט. שמרתי על תזונה נכונה כולל לקיח פעמיים אומפרדקס ביום והתבקשתי לעבור שוב פעם גסטרוסקופיה בעוד שנתיים. לפני כחצי שנה אכן עברתי בדיקה זו והרופא לא לקח ביופסיה וציין שאני לא סובל מתסמונת בארט. ביקרתי רופא גסטרואונתרלוג להתייעצות והוא ציין שאולי תוצאת הביופסיה היתה טעות ושאם יש תסמונת בארט,הרופא רואה את זה בבדיקת הגסטרוסקופיה. התבקשתי ע"י אותו רופא להפסיק ולקחת אומפרדקס. לא הפסקתי את התרופה אלא התחלתי לקחת כדור ביום לאחרונה אני סובל לעיתים מכאבים באזור הקיבה,אומנם כאבים לא חזקים אך מוכרים,בנוסף אני סובל משיעול מתמשך ומליחה כל הזמן. שאלתי היא,האם ייתכן שתסמונת בארט נעלמה והאם זה הגיוני? האם אני אמור להפסיק את התרופות והאם הכאבים והליחה שאני מרגישה לאחרונה ,קשורים לחומציות יתר ורפלוקס. בנוסף,אני סובל מויטמין b12 B נמוך,האם זה קשור ללקיחת אומפרדקס והאם אני צריך ליטול b12 K למציצה,אם כן ,באיזה תדירות. אני מבולבל ומעוניין לדעת בוודאות ממה אני סובל. תודה רבה

12/11/2013 | 21:40 | מאת: רחל גינגולד בלפר

ברט יכול באמת להיעלם. זאת דלקת בושט שעם טיפול נכון יכולה להחלים ולהיעלם. לגבי חסר בויטמין B12 והטיפול בו אתה צריך לפנות להמטולוג. קשה לענות מה מקור הכאבים שלך בלי בדיקה גופנית. ושיחה. נא לקבוע תור למרפאה.

11/11/2013 | 15:25 | מאת: רומי

מתלבטת . אין בעיות מיוחדות. בת 60. דם סמוי תקין. האם יש צורך בקולו ולסקופיה. ? ואם כן רגילה או וירטואלית? הרגילה מדאיגה אותי בשל הניקוב במעי. אני רזה. הוירטואלית בשל הקרינה. עשיתי כבר צינטור וירטואלי...(אחכ נאלצתי לעשות רגיל כי לא היו תוצאות..) אשמח לדעתך הבלתי מחייבת. תודה.

קחי בחשבון שדם סמוי יכול לפספס שליש מהגידולים. לכן יש לבצע קולונוסקופיה. לגבי איזו לבצע, אכן ציינת החסרונות והיתרונות של כל אחד. את צריכה להחליט לבד.

10/11/2013 | 22:59 | מאת: רות בר-שדה

עברתי קולונוסקופיה כבדיקה שגרתית. בבדיקה נמצא פוליפ בקולון היורד עם גבעול אשר נכרת en bloc. נאמר לי שלא ניתן היה לסיים את הבדיקה בשל splenic flexure והומלץ לי לעבור קולונסקופיה וירטואלית. לפני שנה עברתי כריתת רחם בשל CA . האם יש קשר שהטחול "זז" ? אודה על תשובה מהירה. בברכה, רות

12/11/2013 | 21:36 | מאת: רחל גינגולד בלפר

splenic flexure זהו כפף הטחול. הכוונה לזווית במעי שמחברת בין המעי הרוחבי למעי הסיגמואיד. הזווית הזאת כנראה חדה במקרה של המעי שלך ולכן לא ניתן היה להמשיך את הבדיקה שלך והמליצו על קולונוסקופיה וירטואלית. זה רק שם שניתן לחלק הזה במעי. זה לא שהטחול שלך זז.

10/11/2013 | 19:52 | מאת: דניאלה

מזה שבוע וחצי כאבים ברום הבטן, בחילות חזקות אם הקיבה ריקה אבל כאבים נוראיים על סף עילפון אם אני אוכלת ולכן שבוע שלם אני אוכלת פיתות קלויות. בנוסף לכאבים אני סובלת מצמרמורות וגלי חום לחליפין. עייפות נוראית, אני במיטה רוב היום. בת36 בריאה בדכ. כרגע בשבוע 12 להריון. בבקשה.....

שבוע 12 להריון זה טרימסטר ראשון, בו אנו יודעים שארועי בחילה הם תופעות שכיחות. לעיתים אין ברירה ומאשפזים לקבלת נוזלים. אבל עלייך להיוועץ עם רופא הנשים שלך.

10/11/2013 | 19:38 | מאת: מוטי

שלום רב. אני מוטי בן 27 מתל אביב. מזה שנה וחצי אני סובל מאי נוחות בגרון. קרוב ל 8 חודשים הייתי בבדיקות אצל אף אוזן גרון וסוג של ביבזבזתי את הזמן כי הגרון היה בסדר גמור. ראוי לציין שאני שחקן וזמר במקצועי ולכן הלכתי גם לקלינאית תקשורת. גם שם לא הבעיה. הגעתי לרופא פרטי מומחה ששחקנים המליצו לי עליו והוא לאחר בדיקת מיתרי הקול טען שיש לי צרבת סמויה. הוא נתן לי מרשמים לאומפרדקס ולטיפול הינאלציות. הייתי בטיפול כזה כחודשיים עם הטבה מסויימת אך לא לגמרי. גמרתי את הויפול והמשכתי הלאה. לאחרונה, מזה חמישה חודשים שזה החמיר. הגרון כואב מאד, אני כמעט לא מדבר ויש לי מעין שריפה בגרון, קשה לי חהוציא קול ולעיתים אני ממש נחנק. עשיתי בדיקת הליקובקטר והחיידק היה קיים. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ולפתע הרגשתי מדהים. הקול חזר אליי והרגשתי מושלם. לאחר האנטיביוטיקה, כעבור כשבועיים הכאבים חזרו לגמריי. ביקשתי לעשות בדיקה חוזרת של החיידק והבדיקה הראתה שאין לי אותו. חזרתי להיות אובד עצות. מזה כחודש וחצי שאני שינתי תזונה לגמריי. בלי חלב, בלי דברים חומציים. ראוי לציין כי אני בריא לא מעשן, לא שותה, בכושר וכו. יש הטבה מסויימת בעקבות התזונה אך שוב לא מספיק. זה כמובן גם ממש פוגע לי בעבודה כשחקן. היום הייתה לי בדיקת גסטרוסקופיה והתוצאות תקינות, ולכן אני כותב לכם כי אני אובד עצות. היום ממש עברתי את הבדיקה ואני מתוסכל. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לעזרתכם מוטי

גם אם התשובה של הגסטרוסקופיה תקינה זה לא אומר שאין חומצה, רפלוקס שעולה וגרום למה שאתה מרגיש. לכן אני מציעה שאם בעבר טיפול תרופתי כן עזר לך, אז תמשיך לקחת. זה לא מזיק ועזור לגרונך הכואב.

10/11/2013 | 18:45 | מאת: Efi

שלום רב, אני בת 45 וסובלת מתופעות שונות ומגוונות. הייתי שמחה לקבל כיוון, רמז או כל פיסת מידע. במדובר בתופעות שכבר מזמן אינן מאפשרות לי לנהל אורח חיים רגיל ואפילו והפכו את חיי לסיוט מתמשך: -. נפיחויות בלתי מוסברות ועלייה במשקל בקצב מהיר וזאת גם כאשר אני בתקופת דיאטה (ע"י דיאטנית) (ממידה 0 קפצתי למידה 7). -. עייפות ותשישות קשה (גם לאחר קימה משינה). -. חוסר שקט, עצבנות ורגישות יתר, מתקשה לישון בלילות. -. יציאות אינן מסודרות כלל והמעבר מעצירות קשה לשלשולים, הינו תוך זמן קצר. -. מיחושים בכל הגוף ובעיקר באזור החזה והבטן העליונה. -. גזים קשים מאוד עם ריחות קשים. -. ריח רע מהפה. -. צרבות קשות גם לאחר ארוחה קלה ביותר. -. הקאות לעיתים קרובות. ביצעתי בדיקה לחיידק ההליקובקטר, יצא חיובי, טופלתי לפני כחצי שנה ובבדיקה חוזרת, ממנו לפחות אינני סובלת. בבדיקת הדם האחרונה: MCHC תוצאה 30.8 g/dl. בייאוש טוטלי, מיום ליום אני תופחת ללא כל הסבר ואף רופא לא הצביע/מצביע לי מה הבעיה. תודה מקרב לב,

12/11/2013 | 21:27 | מאת: רחל גינגולד בלפר

מכל מה שסיפרת צריך כאן בירור מעמיק במרפאה. אני כן יכולה לומר שארועי הקאה הם סימן אזהרה ומצדיקים ביצוע גסטרוסקופיה.

10/11/2013 | 14:23 | מאת: smad

שלום, מזה תקופה ארוכה יש לי מן לחץ בחזה שהולך ומחמיר עם הזמן במשך היום ובלילה עד קוצר נשימה. בדיקת גסטרו מפני כשנתיים העלתה דלקת קלה באיזור מעבר וושט. כרגע הופנתי לבדיקת מנומטריה ו-ph מטריה שנקבעו לי רק לסוף ינואר. ניסיתי אומפרדקס נקסיום שלא עזרו לאורך זמן. אני מיואשת ולא יודעת איך אני יכולה להמשיך בשגרת חיים נורמלית במשך חצי שני עד לאבחון. מה אני יכולה לעשות כדי לנהל אורח חיים נורמלי. תודה מראש

באיזה מינון לקחת את התרופות? האם מיצית את המינון המקסימלי? האם ביצעו לך סונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה שגם יכולים לעשות כאבים ברום הבטן? האם ביצע בירור לבבי ללחצים בחזה? קשה לפתור את הבעיה כך. נא להגיע למרפאה.

שלום רב, בשבועיים האחרונים סבלתי מחולשה, חוסר תיאבון וירידה דרסטית במשקל, בדיקות דם הראו סטיה שמאלה במדדי הדלקת אך הרופאים לא הבינו מה זה. לאחר כמה ימים הופיע כאב בבטן מצד שמאל ורופא המשפחה איבחן דיברטיקוליטיס. התחלתי בטיפול תרופתי של ציפרודקס ומטרוג'יל, אך הופיעו לי תופעות לוואי לאנטיביוטיקה, פריחה וסימנים אדומים על העור. רופאת המשפחה החליפה את הטיפול לאוגמנטין לאחר יומיים וחצי של טיפול באנטיביוטיקה הראשונה. היום הופיעה מוגלה בצואה וכאבים בכתף שמאל. שאלתי: האם האוגמנטין יספק את המענה לבעיה? האם המוגלה והכאבים בכתף חריגים? תודה על המענה.

הכאבים בכתף לא אמורים להיות קשורים. גם מוגלה בצואה לא קשורה לדיברטיקוליטיס. האם בוצע CT שהוכיח את זה? האם ידוע על סעיפים במעי מקודם?חסר מידע.

האבחון על ידי בדיקות דם ועל סמך הכאבים בחלק השמאלי בבטן. לא בוצע CT, לא ידוע על כלום במעי לפני כן, אני בן 30 ומעולם לא עברתי בדיקות במעי. האם יכול להיות שזה לא דיברטיקוליטיס? כי הכאבים נעלמו עם הטיפול האנטיביוטי וגם ההרגשה הרעה נעלמה. גם המוגלה היתה מעט, אבל במקום כל זאת יש רק שלשולים. כיצד צריך להתקדם מכאן?

10/11/2013 | 12:26 | מאת: רוני

כבר מזה שנה או יותר שאני סובל מרעשים חזקים של גזים(נפיחות) כאשר אני נכנס לשירותים בבוקר, יתכן גם במהלך היום. בנוסף לרעשים אלו, מדי פעם מתווסים גם גזים בתוך הבטן, דבר שנשמע כאילו אני נופח מתוך הבטן שלי. זה נורא מביך אותי להיות ליד אנשים ובכלל להכנס לשירותים בקרבתם. אינני יודע לאן לפנות דבר זה מאוד מביך ומעיק עלי. האם ישנו פיתרון? תודה רבה רוני

הפיתרון הוא דיאטה נטולת מזונות שעושים גזים כמו קטניות, כרובית ברוקולי. כמו כן ניתן לקחת אנציפלמד שאמור לספוח גזים.

10/11/2013 | 10:53 | מאת: ליטל

שלום, מזה ארבעה חודשים, לאחר שני אובדנים שחוויתי, התחילו לי חרדות שהחמירו עד כדי הפרעת אכילה, זה התחיל מתחושת מחנק בגרון, ופשוט לא הצלחתי לבלע את האוכל רגיל, הייתי נעצרת ופוחדת מחנק.. כל הזמן הזה אני נאבקת בלהכניס אוכל לגוף, לצערי נוצר מצב שהכל מגעיל אותי, ואני אוכלת בכח כי חייב, אני אוכלת כמויות קטנות לאורך היום, דיי לאט, מטפטפת אוכל, ויש לי בחילות, בעיקר בבוקר, הרבה פעמים קמה עם רפלקס הקאה... סיוט. אני יודעת שהרקע הוא נפשי, לצערי לא הצלחתי גם להתמיד בטיפול תרופתי בגלל התחושות הקשות, וכרגע מתחילה טיפול ב-EMDR, ובמקביל רוצה לפנות לנטורופתית שתעזור לי עם התזונה. בזמן האחרון יש לי כאבים בקיבה, אני מתעוררת נורא מוקדם בבוקר, ואני חוששת שפיתחתי כיב, מה דעתכם? האם כדאי כמה שיותר מהר לשלול בעיות בקיבה? אני כבר לא יודעת מה משפיע על מה, רק שיודעת שנמאס לי כבר ורוצה להרגיש הקלה, אני לא מתפקדת, לא עובדת, פוחדת לצאת עם התחושות החוצה, מפחד להרגיש חלשה .. . זה בכללי, מה דעתכם המקצועית? תודה.

נראה כי המקור להכל זה באמת סוג של דיכאון, חרדה. ולכן צריך לחכות שהתרופות שהתחלת יתחילו לעבוד. זה לוקח כשלושה שבועות. החלמה מהירה.

10/11/2013 | 08:52 | מאת: אילנה

שלום, רציתי לשאל למה יש לי חריפות בפה? היתחיל לפני שבועים . מתחיל בבוקר אפילו שאני לקחת כדור . מהתחלה לקחתי אמפרודקס שבוע והוא לא אזר לי, אז היחלפתי אותו לזרידקס. ובכול מקרה יש חריפות . אני לפני 3 שנים עשיתי נתוח קצור כעבה . אולי זה קשור . ובנוסף אני מרגישה לפמים כאב חלש למלה מעל חזה

הניתוח הוא "שרוול"? כי אם כן יש נטיה לרפלוקס - עליית חומצה מהקיבה לוושט. זה יכול לגרום לחריפות.

09/11/2013 | 21:11 | מאת: סהר

שלום רב,אני בטעות שתיתי 2 כדורים שנקראים טבניק כדורים לקיבה.הרופא אמר שאני צריכה לשתות רק 1 ביום. האם זה מסוכן?

ממש לא מסוכן.

08/11/2013 | 19:34 | מאת: מרי

שלום, אני מקיאה כבר במשך חודשיים שלושה כמעט כל דבר שאני אוכלת זה מגיע למצב של 3 פעמים ביום!!!! עברתי בדיקה להליקובקטר ואין לי את החיידק!!! מה יכולה להיות הסיבה להקאות????

ארועי הקאה יכולים להיות גם ממקור של ראש, מערכת האוזניים. אבל מקובל שהקאה היא סימן אזהרה המצדיק ביצוע גסטרוסקופיה. החיידק לא קשור דווקא לקיום ארועי. הקאה. נא לבצע גסטרוסקופיה בדחיפות.

14/11/2013 | 20:19 | מאת: מרי

בנוסף היום בזמן ההקאה יצא דם! זה נותן אינדקציה למה זה יכול להיות?

08/11/2013 | 12:38 | מאת: שרית

שלום רב, כבר לאורך תקופה של מספר חודשים הבחנתי במין פיסות ריר גדולות לא רק נקודות על גבי הצואה אני בת 41 בדיקות ד תקינוןת התופעה קרתה לי לפני 15 שנה אבל לא בחתיכות משמעותיות רק ריר קל עשיתי אז קולונסקופיה ויצאה תקינה האם עליי לחזור שוב אז נאמר לי מעי עצבני האם זה ממשיך או שמע חס וחלילה יש סיבה רצינית כמו גידול ?

ריר בצואה מתאים באמת למעי רגיז. האם יש גידולי מעי במשפחתך כי אם כן אפשר לחזור על קולונוסקופיה.

08/11/2013 | 10:10 | מאת: יפה

שלום. לפני כ-5 שנים סבלתי מכיב בקיבה. נתגלה חיידק הליקובקטר. קבלתי אנטיביוטיקה והיתה החלמה מלאה (ממצא של מעקב בדיקת גסטרו). מאז אני לוקחת מדי בוקר כדור אומפרדקס. האם יש בעייה בלקיחה של הכדור לאורך השנים? זו היתה הנחייה של הרופא. תודה. יפה

אם את לוקה בארועי צרבת וצריכה את האומפקדס, אין בעיה את יכולה להמשיך. בעיקרון אחרי הרבה מאוד שנים היה דיווח על עליה בשברים. אבל אין לך כעת מה לדאוג.

07/11/2013 | 20:43 | מאת: עדי

שלום, בתוצאת בדיקת גסטרו' נרשם - " מעבר ושט קיבה : בגובה 40 ס"מ בליטה דלתית עם ארוזיה זעירה" . נלקחו 2 ביופסיות- מהמעבר ומהקיבה. רציתי לשאול קודם כל האם זה מסוכן? יש קשר לממאירות? שנית, ממה נגרם מצב כזה? האם יש סוגי מזונות שרצוי להמנע מהם? בנוסף אני סובלת ממעי רגיז.. יש קשר? תודה רבה מראש !

אין קשר למעי רגיש. אין קשר לממאירות. יכול להיות שיש חומצה שעולה ואז יש נזק במעבר. צריך להימנע משומני, מטוגן, חריף, בלי קפאין קפה שוקולד. בלי פירות הדר, שמרים, ועגבניות. לישון עם כרית מוגבהת. להימנע מאכילה שעתיים לפני השינה.

07/11/2013 | 19:31 | מאת: אור חן

שלום רב, מזה כבר כמה שנים (3 אם לא יותר), אני סובל מצרבות ממושכות במשך רוב היום. שזה תוקף זה גורם לי להרגשה לא נעימה בכלל ונשאר אפילו לשתי דקות שלוש אם לא יותר. הצרבות באות בתדירות גבוהה, כמעט ואין שעה ביום שאין לי צרבת... טיפלתי בזה בכמה וכמה נסיונות, בדיקות צואה, טיפול משולש עם אנטיביוטיקה, 2 גסטרוסקופיה, מומחי גסטרו, אומפרדקס, נקסיום... לגבי האומפרדקס היה עוזר לי אולי לשעתיים שלוש. הנקסיום הוא דבר חלומי. לא מרגיש כלום כל היום. חשבתי מה אפשר לייעץ לעשות, שמעתי שזה גם מסוכן צרבות ממושכות מרבית היום ולכן אני דואג... הנקסיום די כבד והוא מכביד גם על הכבד, כדורים כל יום במשך המון זמן... אפשר לקבל ייעוץ מה לעשות? תודה.

האם אתה שומר על דיאטה ללא מזונות שגורמים רפלוקס? בלי קפאין, קפה שוקולד. בלי שומני, מטוגן, חריף, לישון עם כרית מוגבהת בלילה, להימנע מאכילה שעתיים לפני השינה.להימנע מעגבניות, פירות הדר ושמרים. האם ביצעת בדיקת ניטור חומציות בוושט שבדרך כלל מגיעים אליה כשכלום לא עוזר וכו'..

בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי הממצא היה דואודניטיס - דלקת קלה בתריסריון. הגעתי לבדיקה בגלל אנמיה - המוגלובין נמוך. אני לא נוטלת תרופות ואין לי סימפטומים נוספים. שאלותי: 1. האם הדואודניטיס יכול להיות הגורם לאנמיה? 2. האם ניתן לטפל בו באמצעים אחרים חוץ מאנטיביוטיקה (כגון תזונה)? האם הדרך היחידה לטפל היא

לא כתבת אם הדואדניטיס נגרמה מחיידק הליקובקטר? אני מניחה שכן כי את שואלת במה אפשר לטפל. אז כן, החיידק גורם דואדניטיס, דלקת בתריסירון והטיפול הוא טיפול משולב עם אנטיביוטיקה.

07/11/2013 | 15:43 | מאת: ויקי

אז ככה הסיפור הוא כזה, לפני פחות משנה הפסקתי לעשן לאחר 5 שנות עישון מכיוון שהסיגריות היו גורמות לי לבחילות נוראיות, לפני תקופה קצרה התחיל העניין להסתבך בך שהתחלתי להקיא כל דבר אפשרי שנכנס לי לגוף... מן רפלקס כזה שאי אפשר להשתלט עליו, כאילו זה יושב בוושט ולא זז, יש לציין גם שכאשר אני אוכלת ארוחה היא לא מתעכלת לי בקיבה וכשאני מקיאה אותה אני רואה חתיכות שלמות של אוכל לרוב כשאני אוכלת לפני השינה .. אי אפשר להמשיך ככה יש לי תור לרופא רק עוד שבועיים וחצי ... וירדתי המון במשקל ואני פשוט רוצה לחזור לאכול אוכל נורמלי כמו בן אדם רגיל ובלי לרוץ לשירותים !!! עזרו לי בבקשה.

12/11/2013 | 20:54 | מאת: רחל גינגולד בלפר

אין דרך לעזור בלי בירור מאיפה כל זה נובע: צריך הדמייה של הושט באמצעות גסטרוסקופיה. אין ברירה אלא לחכות לתור במרפאה. בהצלחה,

07/11/2013 | 14:18 | מאת: שרונית

שלום רב, לפני מספר ימים עברתי בדיקת קולונוסקופיה והוסרו 2 פוליפים. (אחד מהם סרטני). מאחר ואיבדתי הרבה דם נשארתי להשגחה בבית חולים. הבדיקה נעשתה ביום שני ועד עכשיו עדיין לא היתה לי יציאה. האם זה תקין? כמו כן מאז יש לי שתן כהה ולא משנה כמה מים שתיתי. ואין לי דחף ללכת לשירותים. כמו כן יש לי הרגשת שובע/מלאות. אני לא מצליחה לאכול כמעט כלום. האם זה תקין? האם זה מעיד עד דימום כלשהו?

האם את עדיין מאושפזת? לא אמור להיות קשר בין הדימום מכריתת הפולים לבין תחושת שובע שהיא קשורה בכלל לקיבה. בכל מקרה זה לא יכול להעיד על דימום.

07/11/2013 | 12:43 | מאת: ורדה

מה השאלה?

07/11/2013 | 11:02 | מאת: שירלי

שלום רב, אני מעוניינת לבצע ניתוח שרוול. בבדיקת גסטרו נמצא כי יש לי דלקלת בוושט של 10 מ"מ כתוצאה מצרבות וריפולוקס.הומלץ לי לקחת כדור אומפרדקס 20 מ"ג. לפי מיטב הבנתי אין מניעה לקיים את הניתוח ואף להפך. הקופה עושה לי הרבה בעיות על כך, מה ניתן לעשות ? האם באמת ישנה מניעה מלבצע את הניתוח. אודה על תשובה. תודה רבה ויום טוב

לפי מה שידוע לי רפלוקס אינו מניעה לביצוע ניתוח שרוול בייחוד כי מדובר על 10 מ"מ, כלומר סנטימטר. מה שכן, ניתוח שרוול יכול להחמיר את הרפלוקס. אבל מי שקובע זה הכירורגים עצמם.

07/11/2013 | 10:37 | מאת: דיאן

שלום רב, אני סובלת כבר כ-3 שנים מתחושה של אי נוחות ולחץ עצום בבטן העליונה ותחושה של גוש תקוע בגרון. עברתי גסטרו (תקין), קולנוסקופיה (נמצא דלקת במעי הדק), קפסולה אנדוסקופית (נמצא בדלקת במעי הדק ומעלה), קפסולת BRAVO PH ושט ונמצא כי יש לי רפלוקס פי 2 ממה שצריך להיות. לפני כשלושה ימים התחלתי לקחת נקסיום 40 מ"ג ושמתי לב שהלחץ והאי נוחות בבטן העליונה החמירו.האם זה יכול להיות מהכדורים? האם כדאי להפסיק ולהחליף כדור? אודה לתשובתכם בהקדם. זה פשוט בלתי נסבל.

מה משמעות הדלקת במעי הגס והדק? האם את חולה במחלת מעי דלקתית? כמו כן האם לפני הנקסיום ניסית אי פעם אומפרדקס? לנטון וכו'?בכל מקרה, נקסיום לא אמור להחמיר את הכאבים

07/11/2013 | 10:00 | מאת: עידו

עברתי גסטרוסקופיה לאחר תקופת צרבות ובחילות ונמצא הכל תקין. האם בבדיקה זו גם בודקים עודף/חוסר חומציות ? אם לא, אז יכול להיות שמזה נובעות בעיות?

בבדיקה זו אנו רוצים לראות האם אנו רואים עדות לנזק מחומצה במעבר מהקיבה לושט. אבל אנו יודעים שב - 60 אחוז מהמקרים, גם אם יש חומצה שעולה אנו לא רואים עדות לכך בבדיקת הגסטרוסקופיה. לכן גם אם יצא תקין. לא אומר שאין לך חומצה

07/11/2013 | 03:46 | מאת: נולי

שלום רב, אני בת 39, מאז ומתמיד סבלתי מעצירות אך בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאד וגרם לי לסבל רב וגם לבעיית טחורים קשה. ניסיתי להתגבר על הבעיה בדרכים שונות : צריכת נוזלים מרובה, אכילת שזיפים מיובשים ומיץ שזיפים, מיץ עגבניות, אכילת פירות וירקות, אכילת קיוי ופאפאיה, צריכה יומית של סיבים מלאכותיים (פג לאקס). אך כלום לא עזר. בחודש האחרון אני לוקחת כל ערב 30 מל של סירופ דופאלאק (לקטולוז) ולאחר תקופת הסתגלות קשה עם כאבי בטן וגזים, הגעתי למצב בו תופעות הלואי חלפו ואני מצליחה להוציא צואה באופן יומי , ללא קושי וללא תחושה שעדיין לא התרוקנתי באופן מלא. שאלתי היא האם אני יכולה מעכשיו ואילך ליטול סירופ זה באופן יומי? האם זה מזיק לגוף בטווח הארוך? אם אני מנסה להפסיק או אפילו להוריד במינון העצירות מייד חוזרת.

אין בעיה לקחת כל יום דופלק אם אינך סוכרתית. אבל אם שנתיים יש לך החמרה בעצירות הייתי מציעה לבדוק תפקודי בלוטת תריס, לשקול ביצוע קולונוסקופיה, ויש אפשרות גם לבצע דפקוגרפיה - ישיבה על אסלה מדומה לראות מה קורה בזמן יציאה. אולי העצירות נובעת מאניסמוס - חוסר הרפייה.. וכו'.

06/11/2013 | 23:23 | מאת: רחלי

אני בגיל 58 כמה ימים לפני ראש השנה היה לי שילשול שנימשך מס' ימים רופא המטפל נתן לה אנטיביוטיקה(סיימתי לקחת לפני כחודש) ועשיתי בדיקת תרבית צואה שיצא שלילי,במשך כחודש ימים עד היום אין לי יציאות טבעיות הצואה יוצאת בצבע שונה מהרגיל צבע בהיר מאוד ירוק צהוב יוצא כמו חוטים,רצועות ודקים מאוד,אני מתפקדת אין לי כאבי בטן או כאב אחר .מה זה יכול להיות?מה עושים? תודה על הייעוץ .

מה שאת מתארת זה בעצם שינוי בהרגלי יציאה. כי היציאות שלך כעת יותר רכות מהרגיל. מצב כזה הוא אינדיקציה לביצוע קולונוסקופיה. אנא פני למרפאה בצורה מסודרת.

03/12/2013 | 09:46 | מאת: רחלי

תודה לתשובתך קבעתי תור לקולוסקופיה ,קבעו לי ל- 20/12/13 האם זה בסדר לחכות לעוד שלושה שבועות. צורת הצואה לא השתנתה צבע בהיר ורצועות דקות . מעניין שרק בבוקר יש לי יציאות מה זה אומר? אני אוכלת הכל ורגיל . אין לי כאבים . אני במתח מה זה יכול להיות ?

06/11/2013 | 22:41 | מאת: יובל

שלום , לאחר שנמצא לי הליקובקטר וסבלתי מכאבים באזור רום הבטן כ4 חודשים ניתן לי הקוקטיל שכולל בתוכו בין היתר אומפרדקס. לאחר כחודש של לקיחת הקוקטיל , החיידק נעלם אך הכאבים נמשכו והמשכתי לקחתי את האומפרקדס בהוראות רופא גאסטרו . שזה לא עזר הרופא נתן לי ליפרזול פעמיים ביום בוקר וערב ושזה לא עזר קיבלתי פמוטידין . אני לוקח בוקר וערב את משפחת הכדורים הללו מזה חודשיים באופן רצוף . האם אני עושה לעצמי נזק לכבד , או לאיברים אחרים בגוף ? אני לא יודע אם להפסיק לקחת את הפמוטידין שמאז שהתחלתי לקחת אותו פעמיים ביום נעלמו לי הכאבים ! האם זאת תרופה שאני לוקח כרצוני ? או שחובה עלי להפסיק לאחר זמן קצוב (שאיני יודע מהו ) . תודה רבה

פמוטידין עובד במנגנון שאחרי כמה זמן הגוף מתרגל אליו לכן זה קצת מתמיה שהוא עדיין עוזר לך. לכן מציעה בכל זאת לנסות להפסיק, ולראות איך אתה מרגיש גם בלי.

13/11/2013 | 22:10 | מאת: יובל

תודה רבה על התגובה . האמת ששכחתי לקחת בבוקר כדור ובאמת הרגשתי את אזור רום הבטן כואב , לא כמו בעבר אבל מספיק בשביל להבין שהכדור עדיין עוזר לי . לנסות לחזור לשימוש בלנסופרזול ? אני מפחד ששימוש רב בכדורים אלה יפגעו לי בכבד ובאיברים נוספים בגוף. תודה רבה ד"ר.

06/11/2013 | 17:17 | מאת: שושנה

לפי בדיקה אולטרסאונד יש אבנים בכיס מרה כבר שנתיים. היה התקף חזק מאד של כאבים וחלף. הומלץ על ניתוח אולם יש חילוקי דעות. נכון להיום בדיקה חוזרת בנוסף לאבנים בכיס המרה התגלה כבד שאינו מוגדל בעל מירקם אקוגני. שומני. בבקשה הסבר על הממצאים בכבד מה זה אומר. והאם יש קשר לאבנים בכיס מרה. וכיצד מטפלים בכבד שומני. ואיזה בדיקות דם צריך לעשות.

כבד שומני זו אבחנה שכיחה בשנים אחרונות עקב השמנת יתר של האוכלוסיה . אין קשר לאבני המרה . צריך דיאטה ופעילות גופנית

06/11/2013 | 17:15 | מאת: נטע

שלום אני בת 25 סובלת מסכרת נעורים 13 שנה מטופלת במשאבת אינסולין אך לא מאוזנת. סובלת מעל לשנתיים מריפלוקס. חומציות בפה, בחילות, הקאות, הרגשה שממש האוכל מטפס בוושט, אוכלת ומהר מאוד שבעה עם הרגשה של נפיחות בקיבה. נוטלת נקסיום 40 מג. ובנוסף לוקחת גביסקון במהלך היום שמרגישה יכול להגיע גם ל4-6 כדורים ביום. אין לי בכלל שיפור בהרגשה. מה עוד אפשר לעשות?? תודה רבה על העזרה

12/11/2013 | 20:43 | מאת: רחל גינגולד בלפר

אם הנקסיום והגביסקון לא עוזר, אפשר לנסות להעלות המינון של הנקסיום לפעמיים ביום. אבל אולי מדובר ברפלוקס על רקע אחר ואז אנו שולחים לבדיקת ניטור חומציות בושט. מציעה שתגיעי למרפאה בצורה מסודרת ונראה מה אפשר לעשות.

06/11/2013 | 09:33 | מאת: נןעית

שלום רב הנני בת 39 נשואה עם שני ילדים בריאה למעט ריפלוקס ופסוריאזיס לפני וסת לפני ביוץ ובמהלכם אני סובלת מריבוי יציאות רגילות לחלוטין לא שילשול ןהרבה גזים יש לי הם דבר זה תקין זה מתחיל לי שבוע לפני הוסת אודה לתשובה

בעיקרון זה יכול להיות גם תקין. כי אנו יודעים כי לפני ווסת יש תופעות שונות. את יכולה להיוועץ עם רופא הנשים שלך. בנוסף אם התופעה מאוד מפריעה לך אפשר בלי קשר לבצע בירור לעודף הגזים. דרך מרפאה גסטרואנתרולוגית.

06/11/2013 | 08:40 | מאת: אסראר

שלום רב .... עשיתי תבחין נשיפה , ומצאו לי חיידק הילקובקטר בקיבה , התוצאה היא 10 .רופא משפחה רשם לי תרופה בשם קארין שצריך לקחת 2 טבליות ביום , וגם מוקסופין 500 2 טבליות ביום , וכדור אומפרדקס 1 טבליות לפני האוכל , השאלה שלי היא כנ"ל ? האם הטיפול הזה עלול להכחיג את החיידק במאה אחוז , והאם יש מצב בעתיד שהחיידק הזה יופיע שוב ? שאלה שנייה ? מה צריך לאכול ע"מ לשמור על תזונה נכונה , כי יש לי תזונה לקויה , ואני מעונניינת לדעת מה צריך לאכול ע"מ שלא יופיע החיידק הזה בעתיד ? 3) מה זו התרופה בשם קארין , אני קראתי בעלון שחולי איידם לוקחים אותה ף ואני יש לי חיידק הילקובקטר , אז מה הקשר בין העניינים ? תודה אודה אם אוכל לקבל תשובה בהקדם .יום טוב בכבוד רב " אסראר

אין מאה אחוזי הצלחה אלא 80 אחוז בערך. תזונה לא מש נה אם החיידק הוכחד נדיר שיחזור קרין זו סתם אנטיביוטיקה ולא קשור לאידס

שלום, אני בן 31, לאחרונה אובחנתי כחולה צליאק לאחר סרולוגיה חיובית וביופסיה מתאימה בה נמצא: Duodenal mucosa with severe villous atrophy, increase surface epithelial lymphocytes and increase lamina plasmacytes, consistent with Celiac Disease. רופא הגסטרו אותו ראיתי אמר לי שמדובר ב-Marsh Type 4, ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שמדובר בתצורה נדירה אשר נראית במקרים של refractory celiac ושל לימפומה. אך אותו רופא לא ציין בפני אינפורמציה זו. שאלותי: - האם התיאור של הביופסיה שלי אכן מתאים למארש 4? - האם באמת הסיכוי לסיבוכים אלו גדול יותר במקרה שלי? - האם במקרה של מארש 4 עדיין יש סיכוי טוב להבריא את המעיים? תודה!

נלחצת קצת יותר מדי. אם אתה ידוע כחולה צליאק ויש לך מרש 4 זה אומר שאתה לא שומר על דיאטה ללא גלוטן ולכן הרירית שלך נראית ככה. זה עדיין לא אומר שמדובר בצליאק רפרקטורי שהוא מחלה מאוד נדירה. אז מאוד חשוב להבין מה הדיאטה שלך כיום?וכו'.

13/11/2013 | 02:08 | מאת: גל

לא ידעתי שיש לי צליאק עד לפני שעלה החשד בבדיקת הדם ולאחריה הביופסיה שאת תשובתה קיבלתי רק לפני חודש. אני מקפיד על GFD כבר כמעט 3 חודשים אך ללא כל שינוי מבחינת הסימפטומים. למען האמת, רוב הסימפטומים שמהם אני סובל התפתחו בשנה האחרונה ובהם תסמינים נוירולוגים (כמעט ואיני סובל מתסמינים במע' העיכול) שבגינם גם ראיתי נוירולוג ששלל מחלה עצבית. רופא הגסטרו שאצלו הייתי אמר לי שייתכן וחלק מתסמיני קשורים לצליאק ולאחר תקופה של GFD המצב עשוי להשתפר. נאמר לי שזה יכול גם לקחת עד שנה. כל שאר בדיקות הדם תקינות כולל B12, פרטין והמוגלובין.

05/11/2013 | 20:01 | מאת: קמיליה וולנר

שלום מבקשת הכוונה לבירור רפואי מותאם לבעיה סבוכה ולא ברורה. מדובר בבן משפחה בגיל 63. בד"כ בריא להוציא פסוריאזיס. מזה כ10 חודשים סובל ממיימת על רקע לא ברור. עבר בירור רפואי שכלל מספר קולונוסקופיות, גסטרוסקופיה, CT בטן וריאות. בכל הבדיקות לא נמצא דבר להוציא דלקת במעי אשר טופלה באנטיביוטיקה לפני מספר חודשים ועל פי הממצאים בקולונוסקופיה מאוחרת יותר חלפה. תפקודי כבד תקינים. לאחרונה עבר ביופסיה של הכבד. עדיין אין בידנו תשובות. שאלתי על איזה רקע יכולה להתפתח מיימת כסימפטום ראשוני ובאיזה כיוון כדאי להמשיך את הברור. התחושה היא שהרופאים מתמהמהים בחתירה לפתרון ומצבו הפיזי והנפשי מתדרדר מיום ליום. בתודה מראש קמיליה וולנר

האבחנה המבדלת במקרה של מיימת כוללת המון מחלות . לקצר - יש לקחת קודם כל נוזל מהמיימת על מנת שנדע האם הבעייה היא מהכבד או האם יש תאים גידוליים או שבכלל בעיית לב או תיירואיד . כפי שהבנתי המטופל בעיצומו של בירור כולל ביופסית כבד אז אין לי מה להוסיף

05/11/2013 | 19:43 | מאת: לי

נוטלת סרטייד במינון 50/500 מזה 6 שנים עם לסרוגין. החל מ-2009 יש אי סבילות לקטוז,אינני צורכת מוצרי חלב כרגע ובכל זאת יש לעיתים ריפלוקס אני מקפידה על תזונה מונעת. האם לדעתכם ייתכן קשר בין הופעת ריפלוקס למינון 50/500 סרטייד? מנסה לרדת ל-250 במעקב עם מומחה. תודה

אין קשר בין רגישות ללקטוז ובין ארועי רפלוקס. הרפלוקס נובע מחומצה שעולה מהקיבה לושט וזה לא קשור לרגישות למוצרי חלב. כמו כן אין קשר בין מינון הסטרואידים במשאף ,לבין רפלוקס.

17/11/2013 | 16:08 | מאת: לי

דר גינגולד בלפר תודה על תשובתך. זוהי תשובה שקיבלתי מרופא מומחה לאלרגיה ואסתמה "כן בהחלט מוצרי חלב ורגישות ללקטוז עשויים לגרום לבעיות קיבה ולרפלוקס שהוא עשוי לגרום לבעיות נשימה ואסתמה" חוות דעתך בבקשה תודה

05/11/2013 | 16:46 | מאת: לירון

שלום רב. אני בן 34 בריא. במהלך החודש האחרון יש לי תחושת בחילה קלה (טרם גרמה לי להקיא) כמעט תמידית, כאשר מידי פעם יש הקלה למס' שעות. בנוסף, יש יותר גזים וגרעפסים מהרגיל. מה שהתלווה לזה, זו תחושה כאילו שרירי הבטן תפוסים, והנשימה שלי אינה מלאה. כאילו שהסרעפת מכווצת. אין צרבות משמעותיות. אציין כי התקופה האחרונה לוותה במתח נפשי. שאלתי: האם יש קשר בין סרעפת מכווצת לתחושת הבחילה? האם עליי לדאוג מהעניין? לבצע בדיקות כלשהן?

אם ארועי הבחילה נמשכים, מבחינתינו זה סימן אזהרה המצריך ביצוע גסטרוסקופיה. צריך לפנות למרפאה בצורה מסודרת, לראות אם יש גם ירידה במשקל, אנמיה וכו' ולסדר את הבדיקה.

05/11/2013 | 16:43 | מאת: ליסי

אני בת 34 במשך שנה סובלת מכאב חד,מופיע בעיקר אחרי אוכל.הכאב מתמקד בבטן מתחת לצלעות במרכז הבטן העליונה.עברתי גסטרוסקופיה תקינה,צליאק שלילי והליקובקטר פילורי שלילי.סובלת מגזים וצרבת.אשמח לחוות דעת מקצועי.תודה

חוות דעת מקצועית נעשית רק לאחר בדיקה ושיחה אבל סהכ ניראה שיש להשלים בירור עי סונר בטן ואם תקין כנראה סוג של קיבה רגישה

05/11/2013 | 14:50 | מאת: לילך

למה עונים רק לחלק קטן מהבקשות

לצערי קשה לעמוד בקצב

יש הפנייה לקולונסקופיה. בד"כ בריא אך נוטל מעט תרופות לפרוסטטה וקרטיה. תורים בכל בתי"ח ציבוריים בהם ביקשנו הם ליוני יולי.!! מתעקש לא להטריח אותי והלך לבד 3 פעמים לביח ציבורי. שלחו אותו הביתה. אמרו לו לקבוע תור לגסטרו. רופא גסטרו אמר שצריך לעשות רק בביח מפאת גילו. מה עושים? לוקח תרופות חזקות מאוד ומתרוקן בקושי אחת לשבוע. רופאת קופח לא מוכנה יותר לרשום את התרופות החזקות ביותר למנוע עצירות טוענת שזה מסוכן. מה אני עושה? אובדת עצות אל מול אבא שיושב שפוף בטן נפוחה. וייאוש. חוסר וודאות.

לא נראה לי הגיוני תור של שנה! בכל מקרה ממליצה על שתיית שתי כוסות מיים כל בוקר ושמן פרפין ואבקת נורמלקס או פגלקס ואם לא עוזר לחזור לגסטרו המטפל

04/11/2013 | 14:42 | מאת: אני

אני ממאי עם כאבי בטן לסירוגין אבל כשהם מגיעים, כמו עכשיו, הם ממש חזקים. עשו לי כל כך הרבה בדיקות, נתנו לי 8!!! סוגי אנטיביוטיות ולא עולים עדיין מה זה יכול להיות. (היום עשו לי בדיקת נשיפה להליקובטור... מחכה לתוצאה). בכל מקרה הדבר העיקרי ששמתי לב אליו שכשאני אוכלת כואב פחות או לא כואב, אם אני לא אוכלת ולא שותה הרבה זמן ממש כואב לי.. אשמח לעוד רעיונות מה זה יכול להיות כי כבר עייפתי , זה כל כך כואב

04/11/2013 | 16:58 | מאת: לילך

נשמע כמו הליקבטר. אם זה הלקיבטר אז יש טיפול משולש שלרוב עוזר אל תתיאשי מבינה את ההרגשה שלך ולי יש גם בחילות בנוסף

פשוט הבטן כל כך כואבת שלמרות שאני כל הזמן עם בחילות וגם מדי פעם מקיאה זה נראה כבר זניח. אם גם לך יש את זה והטיפול לא עוזר לך אז איך אני לא אתייאש? ממאי אני סובלת מזה, סיוט תודה

10/11/2013 | 08:52 | מאת: אני

יצא תקין

04/11/2013 | 10:15 | מאת: קים

שאלה לגבי ההכנה לבדיקת קולונסקופיה שתערך אחר הצהריים: הבנתי שאסור לאכול ירקות ופירות טריים וזאת בגלל הסיבים. מה לגבי שתיית המיצים שנסחטים במכונת מיצים-ללא סבים? ביום הבדיקה רשום שיש לשתות נוזל צלול בלבד- האם גם כאן ניתן לשתות מיץ סחוט ללא סיבים.? אשמח לתשובה

הנוזל צריך להיות צלול ואם זה מיץ הוא צריך להיות ממש מסונן

03/11/2013 | 23:07 | מאת: אבי

שמי אבי אני בן 37 חולה במחלה יותר מעשר שנים וקרוב לחמש שנים המצב הבריאותי שלי תקין ללא שימוש בטיפול תרופתי רק שמירה על תזונה נכונה. יש לי ילדה בת שנה וחצי, לפני כשנה אמא שלה עזבה אותי יחד עם הילדה לעיר אחרת, לאחר מאבקים משפטים שערכו כשמונה חודשים נקבע משמורת משוטפת אך בגלל שהמגורים שלנו הם בערים נפרדות נקבע שהמעון של הילדה היה בעיר המגורים של האם, בשל כך אני נאלץ לקחת את הילדה פעמים בשבוע מהגן ללנה ולהחזירה למחרת לגן וכל סוף שבוע שני לקחת אותה ביום שישי מהגן ולהחזיר אותה ביום ראשון לגן, הנסיעה אורכת כשעה וחצי לכל כיוון ובסה"כ חמישה פעמים, לפני כחודשים הרגשתי לא טוב ובבית חולים הוחלט לעל לפרוטומה דחופה ונותחתי באופן דחוף ומאז אני בטיפולים רפואיים, השאלה שלי האם יש קשר בהחמרה במצב הבריאותי שלי באופן ישיר או עקיף לעובדה שאני נוסע חמש פעמים בשבוע הלוך חזור כאשר כל כיוון אורך כשעה וחצי בהם אין לי נגישות לשירותים זמנים למרות שמצב הכליות ושאר העברים בגוף תקינים. מאוד חשוב לי לקבל תשובה מפורטת תודה

אבי שלום, עם כל ההבנה והאימפטיה התשובה היבשה היא - אין קשר ברור בין מתח נפשי לבין עוצמת הדלקת

05/11/2013 | 08:04 | מאת: אבי

תודה רבה על התשובה אך לא הבנתי אם יש קשר בין עוצמת הדלקת לבין חוסר הנגישות לשירותים בזמן הנסיעה שאורכת שעה וחצי לכל כיוון חמש פעמים בשבוע

03/11/2013 | 20:47 | מאת: אור

שלום רב, אני בת 21, בריאה בד"כ. לפני זמן מה רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת נשיפה כדי לשלול חיידק בקיבה, הבדיקה יצאה חיובית - 13.65 DELTA. בזמן האחרון אני מרגישה לא טוב לאחר האוכל, ולפעמים סובלת מהקאות ושלשולים. הייתי מעוניינת לדעת, איך נדבקים בחיידק ואיך אפשר להיפטר ממנו ? האם זה מצריך לקיחת אנטיביוטיקה שגורמת לתופעות לוואי חריפות ולא נעימות ? תודה והמשך ערב נעים אור

בחיידק הליקובקטר נדבקים בד"כ בילדות, מאמא לילדיה, בנשיקות. בגיל המבוגר לא נדבקים בד"כ. ברגע שיצא תבחין נשיפה חיובי, יש לקבל טיפול אנטיביוטי משולב - ואחרי חודשיים לבצע תבחין נשיפה לוודא הכחדה של החיידק.

03/11/2013 | 19:23 | מאת: שיר

שלום, כ8 שנים אני סובלת מכאבים בבטן עליונה ללא שלשולים או עצירות, בבדיקות גסטרוסקופיה שביצעתי בעבר נמצא גסטריטיס ללא עדות לhP באחת מהבדיקות הופיעו אאוזנופילים ותסנין דלקתי בתריסריון. ביצעתי בדיקה לצליאק שיצאה שלילית. בבדיקת ct מלפני שנה מצויין ileitis i ומלפני חצי שנה transient intussusception השאלה שלי האם כאשר עושים בדיקת קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה כאשר אני לא נמצאת בזמן התקף יש סיכוי שאבחנה של קרוהן יכולה להתפספס או שתמיד יש ממצאים פתולוגים במקרה של מחלת קרהון? ושאלה נוספת.. האם זה יכול להיות ibs למרות כל הממצאים שכתבתי למעלה? תודה מראש,

שיר, את שואלת שאלות רחבות וזה מחייב תשובות רחבות אם את שואלת "האם יתכן" התשובה (ברפואה) תמיד תהיה "יתכן" - אך העניין הוא באיזה רמה של סבירות האם כאשר עושים בדיקת קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה כאשר אני לא נמצאת בזמן התקף יש סיכוי שאבחנה של קרוהן יכולה להתפספס -- יש סיכוי או שתמיד יש ממצאים פתולוגים במקרה של מחלת קרהון? -- אין תמיד ברפואה ושאלה נוספת.. האם זה יכול להיות ibs למרות כל הממצאים שכתבתי למעלה? -- יכול תודה מראש,

שלום רב!! הייתי אצל רופא גסטרו אתמול לאחר ויש לי הרגשה כי נתקע אוכל בושט. אני נמנעת לדוגמא מלאכול תפוחים וגמבות כי משום מה יש לי תמיד הרגשה לא טובה לאחר מכן. כמו כן אני סובלת המון מכאבים בחזה ומכאבי בטן. ומבחילות מדי פעם. הרופא המליץ לי לעשות בדיקת גסטרוסקופיה. השאלה שלי היא- האם לא היה כדאי לתת לי תרופה לפני ההצעה לבדיקה? אני מאוד מפחדת מהבדיקה. כמו כן רציתי לדעת האם יש סיכון לאור זה שעברתי 2 ניתוחים קיסריים בבדיקה מסוג זה- קרע שלא נדע בתפרים? תודה מראש- וסליחה על הלחץ!!

שכחתי לציין ששאני לצערי עושה המון גרפסים

01/11/2013 | 22:28 | מאת: רון

אני לקראת סיום לקיחת תרופות נגד חיידק הליקובקטור שמצאו אצלי בקיבה. אני כרגע סובל רק מגוש בגרון שמציק אך יש ימים שאני מרגיש אותו ויש ימים שכמעט ולא. מקיא פחות ופחות. . . השאלה שלי- מה ההמלצות לעשות(תזונה, תרגילים וכו. . .) לאחר הבראה מהמחלה?

כלום

01/11/2013 | 10:01 | מאת: ארי

שלום, לפני מספר ימים אכלתי (מפאת עצלנות גרידא) אורז ששהה במקרר הרבה זמן. לא רק שהוא לא היה עשוי טוב אלא מפאת ששהה במקרר הרבה זמן (3 שבועות בערך) היה מאוד יבש קשה וחד. מאז שאכלתי אני סובל (בעיקר אחרי ארוחות) מגרפסים, נפיחות ותחושה שהאוכל 'נתקע' בבטן לא מתעכל וגם קצת קשיי נשימה. הייתי בבי"ח שם עשו צילום בטן ואמרו שהכל בסדר. אלא שהחשש שלי הוא שדווקא הוושט היא שנפגעה עד כדי נקב. האם יש בסיס לתחושותי והאם יש תסמינים ספציפים למי שיש חור בוושט? לעזרתכם אודה, מודאג מאוד.

אין קשר בין התלונות שלך לחור בושט .

03/11/2013 | 11:26 | מאת: ארי

אך ברשותך לחדד 2 שאלות. האחת, האם קיימת סבירות כלשהי שאורז כהה/קשה/חד, יוכל לחורר וושט? והשנייה מהם התסמינים שאדם שבוושטו חור אמור להרגיש או שחור בוושט לא בהכרח מפעיל "נורות אזהרה"? תודה.