פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה
30672 הודעות
26607 תשובות מומחה


<p>הפורום יצא לחופשה. צוות האתר.</p>

30/04/2014 | 12:23 | מאת: אנשים מצפים לתשובות

שלום רב, בת 54, חולת UC מגיל 12. מאז גיל המעבר הקלה משמעותית בחומרת המחלה עד לתקופות רמיסיה ארוכות. 2013 התקף 1 של חודש. 2014 התקף/דימום של חודש - דימום חזק שבויעיים מזה. לפני ואחרי ההתקף כאבים עזים בצד שמאל - עד לצורך לשכב, ברמה יום יומית כמעט. לפני חצי שנה ירידה חדה של HB ל9.6. עלה חזרה עם טיפול תרופתי. תוצאות ביופיסה שנערכה בפברואר: negative for displaysia, 1 lymphoid follicle identified + colonic mucosa with focal regenerative changes. על פי רופא מעקב - אין צורך לבדיקות המשך חוץ מספירת דם עם CRP. אם תקין? בחיפוש באינטרנט נמצאו מאמרים שבמקרה כזה רצוי לבצע קולונוסקופיה חוזרת ולקיחת ריבוי מדגמים לביופסיה "מקיפה". אודה לתגובותכם.

11/04/2014 | 21:16 | מאת: דולב

יש לי חשד לקרוהן עקב כאבי בטן עוויתים ושלשולים כמה שנים ועכשיו המצב החמיר. בבדיקת אולטרה סאונד נמצא כי: דופן מעי דק סופי ( טרמינל איליום ) מעובה עם נוזל מסביב. לאחרונה הייתי אצל הומופאט ( לפני שבוע וחצי ) והוא נתן לי תרופות הומופאטיות לקחת שבניהם : גסטרון , vs3 #3 ( פרוביוטיקה) שמן אורגאנו פראי... לא הרגשתי שיפור כלכך וההפך ביום ראשון הייתה לי התקפה כלכך חזקה עד שמרוב כאבים וצרחות התעלפתי ושלשלתי מלא. חשוב לציין שבחצי שנה האחרונה מסיבה בלתי מוסברת ירדתי יותק מ20 ק"ג השאלה שלי זה : התרופות ההומופאטיות ישפיעו על תוצאות הקולונוסקופיה שיש לי בעוד 11 יום ? זה ישבש את מהלך הבדיקה ? אם אני אגיע לבדיקה ברמסיה יראו משהו ? חשוב לי לציין שעשיתי בדיקת asca והיא יצאה שלילית. האם למרות שהבדיקה יצאה שלילית יכול להיות שיש לי קרוהן ?

27/03/2014 | 21:18 | מאת: סיסטר

אחי חולה קרוהן, כעת מאושפז עקב החמרה במצב ונמצא כי יש לו היצרות במעיים. מקבל עירוי סטרואידים ו2 סוגי אנטיביוטיקה במשך כמה ימים ואין שיפור. אחת לחודש מקבל רמיקד. האם מישהו עבר ניתוח מסוג זה? ממליץ או לא? ובאיזה ביה"ח לעשות?

27/03/2014 | 19:45 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, שמי דוברת בצלאל, בת 30, לא בהריון. מזה כמעט שנתיים אני סובלת מכאבים בטן עליונה, מלאות, חוסר תאבון. חוויתי ירידה של 5 ק"ג ממשקלי, ובתקופה של כמה חודשים, הצלחתי לשוב למשקלי התקין. בדיקות דם תקינות. ביצעתי גם אולסרסאונד בטן, ונמצאה המנגיומה בכבד ובכלייה אנגיומיוליפומה. המוקדים לא גדלו ואני נמצאת במעקב. המצב בו אני נמצאת מתסכל אותי מאוד ופוגע רבות באיכות חיי. ביצעתי ביולי 2013 גסטרוסקופיה, בו לא נמצא חיידק הליקובקטר, רק דלקת כרונית לא פעילה בקיבה והיה חשד לתסמונת SMA. רופא הגסטרו שלי הפנה אותי לבדיקת MRA כדי לאשש או להפריך את התסמונת. תשובות ה-MRA הן: כלי הדם מודגמים ללא ממצא אנטומי חריג, לא נראה שזווית מוצאו או מהלכו של הSMA חורגת מהצפוי. לא הודגמה הרחבה מיוחדת של הקיבה והתריסריון הפרוקסימלי, אף כי אכן חלקו השלישי במעברו ליד העורק צר. כמו כן, רושם שוריד הכליה השמאלית צר במעברו מאחורי ה-SMA עם הדגמה של הוריד הגונדלי. (אילו עיקרי הדברים). אני מאוד מאוד מודאגת והתור לגסטרו עוד רחוק. רציתי לשאול את השאלה הנוראית ביותר מכל: האם מתוך ממצאי הבדיקה עולה כי יש איזשהו חשד לקרוהן? כלומר כלומר האם עצם העובדה שכתוב שהחלק השלישי במעברו ליד העורק צר? מה עוד כדאי לעשות? יש לי ימים טובים יותר וכאלה שפחות. אני כבר חוששת לנסוע לחול או אפילו חופשה בארץ, כי מפחדת מהכאבים, ובכלל זה פוגע מאוד בשגרת חיי.

שלום רב . אני בת 66 , ויש לי קרון במעי הדק . אני צריכה לעבור טיפול כירוגי קטן בשיניים בדחיפות , ולצורך כך הורה לי רופא השיניים לקחת מוקסיפן 500 מ"ג ומטרוגיל 250 מ"ג . בשני העלומים מצויין שלחולי קרון אסור להשתמש בתרופה מבלי להתייעץ ברופא . מאחר ואת הגסטרו שלי אוכל להשיג רק בעוד כשבוע , מבקשת לשאול האם מותר לי לקחת מוקסיפן 500 מ"ג ומטרוגיל 250 מ"ג - 3 פעמים ביום למשך 5 ימים .

שלום לכולם, אני נדב, אני בן 18 אני חולה קרוהן מזה 4 שנים, אני לומד במסגרת ביה"ס ביולוגיה מורחבת ורפואה וביחד עם שותפתי אנו מצבעים עבודה. אנחנו תלמידי י"ב במגמה רפואית בתיכון רוטברג רמת השרון, ובמסגרת לימודי הרפואה (לבגרות) אנו מכינים עבודת גמר בביולוגיה בנושא מחלת הקרוהן. אשמח מאוד אם תקדישו מזמנכם לענות על השאלון המצורף: https://docs.google.com/forms/d/1DVI3hA3fsL0UJXNw-ce3uOr0q3h8s5VmM-L7lWSdJYw/viewform תודה מראש, נדב ליצירת קשר מעבר לשאלון אשמח אם תפנו אליי במייל- Mr_nadav@yahoo.com

20/03/2014 | 17:36 | מאת: שרוןני

אני סובלת מקוליטיס מזה 32 שנים.בת 65 . לפני כשבוע קיבלתי אספרין 75 מ'.כל בדיקות הלב שלי תקינות לחלוטין.היה חשד להפרעות קצב אך זה הופרך.מיפוי לב , ארגומטריה והולטר תקינים האם כחולת.קוליטיס איני מסתכנת. בלקיחת אספרין. תודה

20/03/2014 | 14:31 | מאת: לבנה קיכל

מה היא תוצאה תקינה של בדיקת ציליאק? בבדיקת ANTI TTG DGP התוצאה היתה 0.99

20/03/2014 | 14:13 | מאת: יוסי

שלום בן 39, עם עודף משקל. מזה שנים במעקב לכבד שומני. על פי רוב בבדיקות הדם יש עליה באנזימי הכבד, בבדיקת הדם האחרונה יש עליה נוספת יחסית לבדיקות קודמות. ALT(GPT) 103.00 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 60.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* GGT(GAMMA GT) 80.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.........)* בילרובין - חלבונים - ספירת דם תקין - תפקודי קרישה, תקינים. כולסטרול מעט מוגבר, טריגלוצרידים תקין. US אחרון: כבד- בעל מרקם שומני, מעט גדול כ- 18 סמ גודלו, הדגמתו מוגבלת בעומק לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט כיס מרה- תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק ,אבן או הידרונפרוזיס טחול - מעט מוגדל כ- 14.5 סמ גודלו, הומוגני כיס השתן כמעט ריק us קודם (לפני חצי שנה) כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, מוגדל כ- 21 סמ גודלו לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט כיס מרה- תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק ,אבן או הידרונפרוזיס טחול - תקין, הומוגני כיס השתן כמעט ריק. 1. האם העליה הנוספת באנזימי הכבד דורשת בירור/טיפול כלשהו? 2. לפי הUS הכבד פחות מוגדל מלפני חצי שנה, אז מדוע העליה? 3. מה המשמעות של הטחול המוגדל? האם זה ממצא בעייתי? האם זה דורש בירור כלשהו? האם זה קשור לכבד או שזו בעיה בפניה עצמה? תודה רבה

שלום רב, רופא אף אוזן גרון ראה באנדוסקופ את המימצא שלעיל. הוא איבחן ריפלוקס נתן לי שני כדורים ביום נכסיום 20 הרמת ראש המיטה ודיאטה מסוימת. אני עושה זאת כבר כשבוע ולא חש הקלה. יש לציין שגם לא מרגיש צרבת. מה דעתכם אולי הדיאגנוזה לא נכונה ויש ללכת לרופא גסטרו ולא אאג? בברכה

כבר כחודשיים הקוליטיס ממש ברגיעה. ממשיכה לקחת ראפסל בגלולות וגם אספירין כי היו לי הרבה דלקות ורידים כשהקוליטיס התפרץ והייתי עם זריקות קלקסן. כרגע הקוליס רגוע ובכל זאת ב שבוע האחרון שוב דלקת בורידים ברגל. למה זה? מה הקשר? זה קשור לקוליטיס למרות שהוא רגוע? מה עושים?

19/03/2014 | 23:23 | מאת: דנה

שלום אני בת 27 ומטופלת בנרות פנטסה. כשעתיים שלוש אחרי שאני שמה את הנר יש לי יציאה דחופה לשירותים והגוף למעשה פולט בין היתר את הנר כמה זמן לוקח לנר להיספג ומה אפשר לעשות כדי שהנר לא יצא. אשמח עם תענו על שאלתי בתודה דנה.

19/03/2014 | 20:32 | מאת: אורי

מה לגבי טחינה ללא שום ולימון (שהם לא טובים ) וגרגרי חומוס מבושלים ?

19/03/2014 | 17:25 | מאת: אורי

שלום , כנראה עקב שימוש ממשוך באטופן יש לי חשד לכיב , קיבלתי מהרופאה אומפרדקס ונאמר לי לשמור כל תזונה , בעיקר ירקות מבושלים , דגנים , השאלה שלי מה עוד ניתן לאוכל ? האם תפוא טופו וקטניות כמו עדשים ואפונה מבושלות זה בסדר ? מה לגבי ירקות פירות חיים ? ובכלל מה האופציות שלי תודה !

19/03/2014 | 12:12 | מאת: שאלה

אחרי קריאת שאלה ותשובה אחת התוכנה מחזירה אותי אם אני רוצה לקרוא עוד שאלות, לראש הפורום. יותר מסרבל. זה שינוי או תקלה זמנית ? תודה.

19/03/2014 | 09:59 | מאת: תמהה

לא עונים כאן לשאלות?האם הפורום פעיל?

18/03/2014 | 19:16 | מאת: מיכל

לאחר כמה חודשים טובים של בחילות כשאף אחד לא באמת מבין למה [אבל עקב מספר מחלות כרוניות כגון סכרת נעורים,מיאסטניה] ושימוש של מספר שנים בסטרואידים נשלחתי לבדיקת קלונסקופיה שנעשתה בבלינסון..התשובה היא:MILD CHRONIC GASTRITIS WITH REGENERATIVE CHANGES OF SUPERFICIAL FOVEOLAR EPITHELIUM AND SUPERFICIAL GASTRIC GLAND WITHOUT DYSPLASIA. אליקובקטר שלילי... התשובה אולי יכולה לעזור בפתרון הבעיה? תודה על העזרה מיכל

18/03/2014 | 15:55 | מאת: בתשבע

בת 45. דפוס פעילות המעי שלי מאופיין זה שנים בשינויים קיצוניים על רקע תנודות הורמונאליות מכמעט עצירות או יציאות מעטות וקשות מאוד ועד לפעילות מעי מאוד מאסיבית - עניין של שנים - בהתאם למחזור החודשי. היום לאחר כמה ימים של פעילות מעי מאוד מינמאלית המאפיינת את דפוסי פעילות המעי שלי - חטפתי שלשול מאוד רציני, ללא שינוי בדפוסי התזונה שלי, גם לא אכלתי משהו שנראה לי בעייתי או מקולקל. השלשול הופיע לאחר פעילות מעי מינמלית של כמה ימים המאפיין את דפוסי פעילות המעי שלי כאשר לקראת שינויים במחזור מופיעה פעילות מאסיבית אך הפעם זה היה פשוט שלשול. מטבע הדברים מאוד נלחצתי ורציתי לדעת האם יתכן שזה קשור לאפיזודה שעברתי ביום ד' שבוע שעבר או שחלילה זה אינדיקציה למשוה חשוד: ביום ד' שעבר (לפני קצת פחות משבוע) נסעתי באוטטובוס למקום מסויים כאשר הדרך אליו היתה מלאת עיקולים ופתולים ואני ישבתי לקראת סוף האוטובוס והרגשתי במהלך שעתיים של נסיעה בחילות איומות, חולשה קשה ושהמעיים ממש מתהפכים לי. ברגע שירדתי ושתתי מעט קולה, התאוששתי בהדרגה ותוך שעה התאוששתי לחלוטין אך חשבתי שבעקבות האפיזודה הזו תופיעה לי פעילות מעי אך לאו. מאז, ובהתאם לדפוס פעילות המעי שתארתי היתה לי רק פעילות מעי קשה ומנימלית והיום פתאום - שלשול רציני. האם יתכן שהשלשול הופיע בעקבות אותה נסיעה קשה, למרות שחלף כמעט שבוע מאז או שחלילה זה יכול להיות אינדיקציה למשהו אחר - פתלוגי (לא ידוע לי על מקרים של סרטן המעי במשפחה). תודה.

18/03/2014 | 14:28 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 26 עשיתי היום את הבדיקה עקב כאבי בטן חזקים לאורך תקופה. בתוצאה נרשמה שורה שאשמח לשמוע עליה את דעתכם: "קיבה כולל היפוך-באנטרום שתי ארוזיות עגולות זעירות, ביופסיה אנטרום וגוף, בצל-רירית בצקתית מעט עם מס' ארוזיות זעירות,חלקו השני של התריסריון תקין." מה המשפטים הללו אומרים? היא אמרה לי שיש לי דלקת אבל הייתי כל כך מעורפלת ואני לא זוכרת מה עוד היא אמרה. מדוע נלקחת ביופסיה ומה זה הרירית והארוזיות? אשמח לחוות דעתכם. תודה

18/03/2014 | 13:18 | מאת: אתי

לפני כשלושה חודשים סבלתי למשך כחודש מכאבי בטן לא קבועים . הרופא שלח לבדיקת נשיפה ונמצא שיש חיידק והוא המליץ על טיפול של אנטיביוטיקה וכדורים נוספים למיגור החיידק . אלא שמאז הבדיקה פסקו הכאבים לחלוטין למעט מקרים בודדים שאינני זוכרת אפילו . שאלתי היא האם יתכן שהחיידק מוגר לבד וכבר איננו בקיבה ? האם כדאי להתחיל טיפול "קשה" כהגדרת הרופא למרות שלא סובלת משום תופעות לואי של החיידק ? לציין שגם כשהיו כאבי בטן הם היו הסימפטום היחיד ללא שילשולים , בחילות וכל מה שמתואר כאן עי הגולשים . אודה לתשובה שכן עדיין לא התחלתי את הטיפול .

אחרי 3 ימים של כאבי תופת בבטן עד החזה,הכאב נדד לבטן תחתונה וגב תחתון שזה מה שיש לי בדרך כלל כולל יציאות של מים ממש לא סתם שילשולים.זה מה שקורה לי בכל התקף כזה.אני רוצה לעשות MRI באופן פרטי כי בדיקה פולשנית מאוד מפחידה אותי. איזה סוג של MRI עלי לבקש? אודה לכם על תשובה מהירה

18/03/2014 | 09:16 | מאת: בן

שלום, שמי בן ואני בן 25,אני נמצא בחול ובימים האחרונים יוצאת לי צואה בצבע לבן , האם יש סיבה לדאגה ובירור רפואי דחוף? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, תודה.

18/03/2014 | 08:15 | מאת: Shay

שלום בלעתי כתר ביום רביעי שעבר,היום שבוע אחרי לאחר בחינת כל היציאות(סינון ברשת) עדיין לא מצאתי את הכתר(כפול) האם עדיין יש סיכויל מצא? נא עצתכם תודה

18/03/2014 | 03:45 | מאת: מרדכי

אני בן 73 ומאחר ואני צריך לעבור בדיקת קולונוסקופיה אני נדרש לנקות את המעיים בעזרת חומרים משלשלים. ברצוני לדעת מה ההבדל בין pico-salax , מרוקן ומרוקן חדש. אודה לכם על תשובתכם בהקדם תודה.

17/03/2014 | 17:57 | מאת: צמרת

שלום רב הנני בת 39 נשואה עם שני ילדים לידות תקינות ורגילות סובלת מריפלוקס ופסוריאזיס ופריצת דיסק סובלת מכאבי בטן תחתונה שלפעמים מקרינים לכל חלל הבטן וגם מריבוי יציאות לפני ביוץ במהלך ביוץ ובוסת ולאחרי הוסת וזה ככה כל חודש בבדיקות של רופא נשים כולל אולטרסטונד הכל תקין בליעת בריום תקין למעט ריפלוקס קל שטופל בלנטון עכשיו ללא שום טיפול אולטרסאונד בטן עליונה תקין בדיקות דם תקינות אני פוחדת מבדיקות פולשניות לכן לא הלכתי עדיין לגסטרו במהלך ביוץ ווסת הבטן לא רגועה ויש גם גזים הם זה רק מזה מה זה יכול להיות ממש אודה לתשובה

17/03/2014 | 14:13 | מאת: ענת

שלום, עשיתי בדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטור . בערכים צריך להיות מ0-0.5 ולי יצא 27.3 . אך ערכי הייחוס רשום שלילי קטן מ. מה זה אומר? למה הערכים גבוהים אם אכן התוצאה שלילית? בכל זאת הערכים חריגים. אודה על תשובתך המהירה.

שלום, אני בימים האלו מסיימת את הטיפול האנטיביוטי השני להליקובקטור, ועדיין אין שום שיפור בתסמינים.. יקרה משהו עם אני פשוט אעזוב אותו? כי אני יודעת שהאנטיביוטיקה לא טובה לגוף בכלל, אני פשוט אמשיך עם נוגדי הצרבות וזהו..

17/03/2014 | 09:10 | מאת: תומר

שלום יש לי תסמינים שונים של מעי רגיז. בתקופה האחרונה שמתי לב שיש לי בליטה נפוחה מתחת לצלע ימין התחתונה, בצד הימני של הגוף. נראה שהבליטה קצת מתנפחת יותר כשאני עומד כמה דקות. האם זה איבר כלשהו? האם צריך למהר לבדוק את זה?

17/03/2014 | 01:38 | מאת: רחלי

אני בת 55 וסובלת כמה שנים מכאבי בטן המגיעים בהתקפים חזקים נורא.לפעמים הכאב מקרין לגב תחתון ולפעמים כמו עכשיו כבר יומיים מקרין לחזה ואפילו עד הכתפיים.אני חייבת לשכב כי כשמנסה לקום זה כאילו תקעו לי קרש בגוף ולא יכולה לעמוד כי הלחץ עד הכתפיים ויותר חזק חזק.פעם שכיבה של שעתיים העבירה את זה אבל עכשיו יש לי את זה יומיים רצוף ואני מרגישה שמצבי מחמיר.מה אני יכולה לעשות חוץ מבדיקות דם רגילות וסי טי בטן ודם סמוי בצואה שהראו שהכל כאילו בסדר? בדיקות פולשניות מרתיעות אותי האם זה יכול להיות כיב בתרסריון או בקיבה? אני מרגישה שיש לי פתאום גולה כשאני נוגעת בבלוטת בצוואר וזה נראה קשור,,מהלחץ אולי שהיה לי ביומיים האחרונים לכוון הכתפיים עד הלסת אפילו תודה מראש מחכה בקוצר רוח לתשובה אני חסרת אונים ובבית לא יודעים איך לעזור לי

16/03/2014 | 22:48 | מאת: תומר

שלום יש לי תסמינים כמו קושי להתרוקן, יציאות דקות, צואה רכה מאד לאחר עצירות ותחושת התרוקנות חלקית. האם למרות הנ"ל העובדה שאני מתפנה כל בוקר ושהיציאה בבוקר היא יחסית עם נפח שוללת מצב של impacted stool?

16/03/2014 | 22:13 | מאת: גלי

לפני כחודש עברתי קלקול קיבה עקב שתיית חלב מקולקל . השלשולים עברו אך מערכת העיכול עדיין לא חזרה לעצמה(יש יציאות רכות מספר פעמים ביום,גזים בבטן)למרות שאני נעזרת בפרוביוטיקה הבן עדיין לא רגועה. אשמח לקבל עצה שתסייע

16/03/2014 | 19:55 | מאת: רלי

שלום, סובלת מעצירות ומסתייעת בקונסיל שאכן עוזר לי. לוקחת אותו מידי פעם ברצף של כמה ימים ומנסה לחזור לנורמה עם תזונה עתירת סיבים, הרבה מים ופעילות גופנית ולא מצליחה. מבקשת לדעת מניסיונך- האם קיימת תקופה מסויימת שאם אקח בה רצוף את הקונסיל המעיים שלי יחזרו לתפקוד נורמלי ואוכל להסתפק רק בתזונה ? תודה

16/03/2014 | 14:55 | מאת: ניר

שלום רב, עד גיל 30 סבלתי מגזים, שלשולים ומעי רגיז. מזה כ 20 שנה אני שותה כוס מים מהולה בכפית של סיבים תזונתיים מסוג פסיליום (מטמוציל), דבר ששיפר באופן דרסטי את התופעות שציינתי. לאחרונה אני רואה שיש מוצרי סיבים תזונתיים מסוג פייבר קל (סיבים מסיסים מעמילן תירס), ואני שוקל לעבור לשימוש בהם. האם סיבי הפייבר קל תחליפיים באופן מלא לפסיליום? האם חשוב לצרוך סיבים שהינם גם מסיסים במים וגם לא מסיסים במים? (מוצר הפייבר קל אינו מכיל סיבים שאינם מסיסים, וגם אינו סופח נוזלים).

16/03/2014 | 11:53 | מאת: שי

שלום רב לפני מס' חודשים ביצעתי בדיקת צואה בשל תופעות של גרד בפי הטבעת שבה נמצא טפיל זה ,קיבלתי טיפול בפלי'גל פעמיים ביום 250 מ"ג. כעת עשיתי בדיקה חוזרת ושוב נמצא אותו הטפיל. בשל עצירויות שאני סובל ולעיתים מכאב בפי הטבעת ניתן לי פלי'גל במינון של 750 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך עשרה ימים. האם כדאי לקחת טיפול זה במינון כה גבוה? האם זה לא מסוכן לכבד וכמובן האם זה ישמיד את הטפיל? תודה

16/03/2014 | 11:48 | מאת: דני

רציתי גם לדעת האם שהייה בסאונה יכולה להחמיר את דלקת הוושט?תודה.

16/03/2014 | 10:57 | מאת: דני

שלום רב,אני סובל מזה כשנתיים מדלקת וושט שמתבטא בכאב עליית חומצה,במשך הזמן נהייתה לי היכולת לעשות רעשי קליקים בגרון..רציתי לדעת מה זה יכול להיות? לא עשיתי בדיקת גסטרו נוספת לפני כשנה וחצי

16/03/2014 | 08:52 | מאת: מעיין

שלום רב, בת 26. לפני כ-4 חודשים היו לי בחילות והקאות, היה חשש לצהבת- בדיקות דם יצאו תקינות. עשיתי סוגשל דיאטה לפי המלצת הרופא ועכשיו הכל בסדר. אני אוכלת רגיל (אך מרגישה ירידת במשקל), אך לאחרונה(מאז המקרה) הצואה שלי נראית לי מוזרה. בהתחלה הייתה בהירה ורכה, אחרכך נראתה לי בצבע הרגיל, אך היו כל מיני דברים צהובים בתוכה לא ברורים וכמו גרגירי סומסום חומים/אדומים. לפני כשבוע סבלתי מעצירות והרגיש לי כאילו יש לי טחור חיצוני שממש כאב, העצירות עברה ועכשיו הצואה שלי רכה. היום ראיתי כי בתוך הצואה יש נקודות אדומות-שחורות/כהות. ועכשיו אני בחרדות כי לא ביצעתי כלל מעקב אחר הצואה. ממה כל זה יכול לנבוע ? האם זה חמור ? תודה.

16/03/2014 | 07:24 | מאת: רותי

לאחר שהתגלה אצלי החיידק ,טופלתי בטיפול המקובל . בבדיקה חוזרת שעשיתי התשובה היתה חיובית. רופאה מומחית לגסטרו המליצה לי לעשות בדיקת גסטרוסקופייה על מנת להחליט אם להתחיל טיפול קו שני. האם לא עדיף להתחיל ישר בטיפול קו שני במקום לעבור בדיקה פולשנית שכזו.

15/03/2014 | 19:52 | מאת: גדעון

שלום רב, אני בן 59, עשיתי קולונסקופיה פעם אחרונה בפברואר 2009. מאז אני מקפיד לבצע בדיקת דם סמוי פעם בשנה , והתוצאה - שלילי. אני סובל מאנמיה, המוגלובין נמוך וברזל נמוך ולוקח תרופות ברזל עדין. לפני כשנה ביצעתי בדיקת הקפסולה המצלמת והתגלו angioectasias במעי הדק,אבל לא מחייב טיפול מעבר לכדורי ברזל. למיטב ידיעתי אין במשפחתי בעיה של סרטן במעי הגס. שאלתי היא - האם עלי לבצע בדיקת קולונסקופיה? ואם כן מתי? עכשיו עוד שנה או שנתיים? תודה על ההתייחסות.

15/03/2014 | 16:36 | מאת: יוסי

לקחתי טיפול מרובע נגד הליקובקטר.בשעה טובה התקבלה תשובה שלילית0.35. ברצוני לא להדבק שוב על מנת שלא יהיו לי דקירות בבטן העליונה בעבר.מה עושים על מנת לא להדבק?כמו כן מגיל 6 אני קוסס ציפורניים וקשה לי להפסיק.האם ניתן להדבק מקסיסת ציפורניים?תודה וחג שמח לכולם.

בשל כאבים ברום הבטן, נפיחות וכאבים עוויתיים הופנתי ל- US בטן עליונה שם אובחנה אבן בכיס המרה, לתבחין נשיפה שם קיבלתי תשובה חיובית להליקובקטור (18) ובדיקת גסטרוסקופיה שהיתה תקינה. רציתי לדעת אם בדיקת הגסטרוסקופיה היתה תקינה ללא כיבים, האם בכל זאת יש צורך ליטול את הטיפול המשולש בשל החיידק? הגסטרואנטרולוג לאחר בדיקת הגסטרוסקופיה נתן לי להבין שהוא לא היה מטפל, אמר מספר פעמים לא אני הפניתי אותך לתבחין נשיפה ואילו רופא המשפחה (שהפנה אותי לבדיקה) המליץ כן לקחת את הטיפול המשולש... אשמח לקבל את דעתכם. תודה רבה מראש.

15/03/2014 | 10:11 | מאת: עדנה

שלום.אחרי שבשנת2013עברתי 2התקפי דיברטיקולוזיס+פעמיים אשפוז+הטפול+הטפול הידוע -עשיתי 2 בדיקות:קולונסקופיה קצרה ומנומטריה אנלית.בעקבות המימצאים (ועצירות שלא היתה בדר'כ)אני לוקחת כבר חדשיים כל ערב מנת נורמלקס ותודה לאל שהיציאות טובות כל בוקר ללא עצירות. יש לי תור לסוף אפריל לבדיקה שלישית דפקוגרפיה (רצפת אגן?) האם אני יכולה להימנע או לפחות לדחות בדיקה זו או שלדעתך כדאי ורצוי לעבור גם בדיקה זו? (לא בדיוק נהנית מכל החדירות לרקטום למרות שלא כואב רק לא נעים) כמה היא שונה מבדיקת מנומטריה שהבינותי שנבדקת הלחץ שאני לוחצת בעת רצון ליציאה,השרירים שם וכו'.... תודה עבור תשובה מפורטת עדנה

14/03/2014 | 17:38 | מאת: אנט

כחודש ימים סובל מכאבי בטן תחתונה, אין בעיה ביציאות בדיקה גניקולוגית תקינה בדיקות דם גם כן תקינות ישנו לחץ באזור פי הטבעת לפני 6 חודשים עברתי ניתוח להסרת טחורים מה יכולה להיות הבעיה? מחכה לסיטי בטן

13/03/2014 | 12:22 | מאת: ליהי

שלום רב, בת 40 לפני כעשרה ימים היה לי יום של כאב בבטן באיזור המעי ולמחרת הופיעו שלשולים. גם בני בית אחרים סבלו מאותה התופעה רק שהם הפסיקו לשלשל אחרי יום או יומיים ואני משלשלת לסרוגין עם הפסקות של חצאי ימים של כאילו נגמר כבר כ- 10 ימים. השלשולים פעם כמו צואה רכה ופעם מיימיים יותר, בכמויות קטנות ומלווים בתחושת צמרמורת, לפעמים יוצא עם קצף ובצבע צהוב. אין דם. סה"כ תאבון יש ומשתדלת להשלים חוסרים. זה נע בין שלשול של 10 פעמים ביום בעיקר בשעות הבוקר לבין הפסקה של חצי יום ואז שוב. האם זה הגיוני שוירוס/חיידק יקח אצל אחד ככ הרבה זמן ומה הסיבה ואיך ניתן אולי להפסיק את זה, אולי חסר משהו בגוף ולכן זה לא מפסיק? תודה מראש.

מעניין אותי לדעת אם מזונות מסויימים אותם אוכלים והם יוצאים ביציאות כמו שנכנסו בערך (הכוונה לתירס בצורותו השלמה, חתיכות של מיני אגוזים שלא נלעסו עד כדי פירורים, פול) הם בעצם לא מתעכלים בגוף או שחלקית, או שאלו רק הקליפות? אם כי זה ממש מופיע כחלקים של ממש...

שלום, לאחר אבחון אזופגיטיס קלה אצלי, קבעו לי הרופאים את השימוש בנקסיום, בתחילה במינון של 40 מג פעמיים ביום. לאחר 3 שבועות נודע שהמינון גבוה מדי לשימוש ממושך. ביקשתי להפחית מינון ל- 40 מ"ג פעם ביום. הרופאה במרפאת גסטרו הסכימה לבקשתי. זה כבר שנה וחצי שאני נוטל נקסיום 40 מ"ג פעם ביום. היום גיליתי בדף ההסבר של היצרן שאין לקחת את התרופה יותר מ-4 שבועות ברציפות. מה אתם חושבים? בתודה ובברכה, עמוס

12/03/2014 | 17:35 | מאת: יעקב

שלום רב. יש לי בקע בסרעפת של 3 מ,מ כ כ שלוש שנים. בשנה האחרונה כשאני אוכל מזון עם רסק עגבניות או אוכל עגבניה, אני סובל מכאבי ראש עזים ביותר במשך חצי יממה. האם יש קשר, או פשוט זאת אלרגיה. תודה מראש.

מזה כחודש יש כאב נקודתי בצד שמאל בטן תחתונה, הכאב מורגש בעיקר במגע ולחיצה... מה הסיבה לכאב יכולה להיות?