בירור רפואי במצב של מיימת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/11/2013 | 20:01 | מאת: קמיליה וולנר

שלום מבקשת הכוונה לבירור רפואי מותאם לבעיה סבוכה ולא ברורה. מדובר בבן משפחה בגיל 63. בד"כ בריא להוציא פסוריאזיס. מזה כ10 חודשים סובל ממיימת על רקע לא ברור. עבר בירור רפואי שכלל מספר קולונוסקופיות, גסטרוסקופיה, CT בטן וריאות. בכל הבדיקות לא נמצא דבר להוציא דלקת במעי אשר טופלה באנטיביוטיקה לפני מספר חודשים ועל פי הממצאים בקולונוסקופיה מאוחרת יותר חלפה. תפקודי כבד תקינים. לאחרונה עבר ביופסיה של הכבד. עדיין אין בידנו תשובות. שאלתי על איזה רקע יכולה להתפתח מיימת כסימפטום ראשוני ובאיזה כיוון כדאי להמשיך את הברור. התחושה היא שהרופאים מתמהמהים בחתירה לפתרון ומצבו הפיזי והנפשי מתדרדר מיום ליום. בתודה מראש קמיליה וולנר

האבחנה המבדלת במקרה של מיימת כוללת המון מחלות . לקצר - יש לקחת קודם כל נוזל מהמיימת על מנת שנדע האם הבעייה היא מהכבד או האם יש תאים גידוליים או שבכלל בעיית לב או תיירואיד . כפי שהבנתי המטופל בעיצומו של בירור כולל ביופסית כבד אז אין לי מה להוסיף

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול