פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/12/2013 | 12:10 | מאת: רותם

שלום רב, אני בן 22 וסובל כבר כמה חודשים מבחילות חוזרות ונשנות לא הפסקה. הבחילות מלוות אותי בבוקר, בצהריים ובערב אך מחמירות בשעות אחהצ. לאחרונה ביצעתי סדרת בדיקות מקיפות - תבחין נשיפה ל- ה. פילורי שיצא חיובי, הותחל טיפול משולש אך הופסק באמצע על רקע ת. לוואי קשות. בדיקות דם שכולן יצאו תקינות, נשלל צליאק. מאז הטיפול המשולש המשכתי בטיפול רק עם האומפרדקס אך ללא הקלה בתחושות הבחילה החזקות, רק בתחושת הצרבת. אני מאוד חושש מבדיקת גסטרוסקופיה ושאלתי היא האם יש לך הצעה להקלה בתסמיני הבחילות או למענה על הגורם לבחילות האלו ללא בדיקת גסטרוסקופיה? האם יכול להיות שהן נפשיות בלבד? (חודשיים אחרי מות קרוב משפחה). בנוסף אני ללא תיאבון וירדתי הרבה במשקל מכיוון שאני חושש להקיא את האוכל שאני אוכל. אני אובד עצות ואשמח לכל הצעה לייעול תחושותיי המתסכלות...

יש לזכור כי ארועי בחילה יכולים להיות גם על רקע נוירולוגי וגם על רקע מערכת א.א.ג שאחראית על שיווי משקל וארועי בחילה וסחרחורת. בכל מקרה ארועי בחילה מאספקט גסטרואנתרולוגי הוא סימן אזהרה המצדיק בדיקת גסטרוסקופיה על אחת כמה אם יש ירידה במשקל ובתיאבון. לכן ממליצה להתגבר על החשש ולבצע גסטרוסקופיה. בהצלחה.

26/12/2013 | 12:08 | מאת: ברוך ח.

שלום, יש לי גסטריטיס. שאלות - 1. מה עדיף - לוסק או נקסיום ? ולמה ? 2. האם להתמיד בלקיחת התרופה, או רק בתקופת ההתקף ? 3. מה נזקי התרופה לטווח ארוך ? 4. האם יש הצעות טובות יותר לטיפול בגסטריטיס ? תודה .

עדיף להתחיל מלוסק ורק אם לא עוזר לעבור לנקסיום אשר נחשב חזק יותר. תופעות לוואי לטווח רחוק הן ירידה בצפיפות עצם אחרי עשרות שנים, לעיתים עצירות או שילשול. צריך להתמיד בלקיחה אם יש כאבי בטן מהגסטריטיס. אבל אם הלוסק ניתן רק לגסטריטיס ללא ארועי צרבת. אם אין כאבים ניתן להפסיק. אני לא מכירה טיפול תרופתי טוב יותר לגסטריטיס אך יודעת שאלכוהול, תרופות אנטי דלקתיות, מגבירות את הדלקת ולכן הימנעות מהן יכולה לעזור.

31/12/2013 | 19:49 | מאת: ברך ח.

תודה לך דר' רחל גינגולד בלפר. תשובה מעולה מפורטת ומדוייקת על כל שאלותיי ! כל הכבוד לך ! ברשותך יש לי עוד שאלה בנידון - אני גם צורך אספירין כל יום - קרטיה - האם יש לו קשר לגסטריטיס ? האם ניתן "לשחק" איתו ? למשל להפחית ליום כן יום לא וכדו' ? תודה

26/12/2013 | 09:16 | מאת: מאיה

שלום , אני בת 18. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן , שלשול ועצירות. לאחרונה, כאשר אני מנגבת יוצא לפעמים דם מפי הטבעת וישנם גם פעמים שאני מרגישה קושי ומעין כאב מפי הטבעת ביציאות. הרופא שלי הציע לי לעשות בדיקת סיגמואידוסקופיה. אמרתי לו שאחשוב על כך משום שאיני חושבת שיש צורך בכך ומפחדת מהסיכונים שבבדיקה. רציתי לדעת אם על פי הסימפטומים שלי הייתם ממליצים לבצע את הבדיקה. כמו כן , לפני חודש וקצת ביצעתי בדיקת נשיפה וגיליתי רגישות ללקטוז , מאז הפסקתי לצרוך מוצרי חלב אבל הסימפטומים עדיין נשארו. תודה רבה

30/12/2013 | 15:52 | מאת: ורד

מה שאת מתארת יכול להיות מעי רגיש אבל בא בחשבון גם דלקת ולכן גם אני חושבת שצריך לעשות סיגמואידוסקופיה

26/12/2013 | 08:54 | מאת: משה

לאחר מיפוי קיבה (מכון איזוטופי) נמצא ריקון איטי רטנציה 84%(נורמה פחות מ-60%). T1/2 330 דקות (נורמה פחות 72 דקות). הבנתי שמדובר על ריקון איטי מאוד שמסביר את כאבי הבטן הקיצוניים לאחר אכילה. האם כדורים כלשהם או טיפול הזרקת בוטקס לקיבה יכול לעזור, האם במצב כזה יש לחשוב על קוצב קיבה? האם יש מצב שתסמונת ( SMA (5mm aorta-mezantric חוסמת את ריקון הקיבה.

תסמונת SMA אינה קשורה להתרוקנות איטית של הקיבה. היא גורמת כאבי הבטן אך לא קשורה לריקון.הריקון יכול להיות ללא סיבה בד"כ בנשים צעירות. או בחולים סוכרתיים עם פגיעה עצבית שבגללה הקיבה מתרוקנת באיטיות. אחת התרופות היא מוטיליום שיכולה לעזור.

25/12/2013 | 22:01 | מאת: אלעד

שלום רב, כבר חודשים רבים שאני סובל מהתופעות הבאות: - נפיחות בבטן (בעיקר בשעות הערב) - התקפי גזים בעלי ריח חריף - צואה רכה - קולות ומיחושים בבטן לאחר האוכל חשוב לי לציין שניסיתי לעשות ספורט, דיאטה ללא חלב וגלוטן ולקחת כדורים פרוביוטים כל זה עזר לתקופה מסויימת וממש נעלם כמו קסם אבל חזר לאחר שחזרתי לתפריט רגיל וכרגע הכדורים הפרוביוטים אינם עוזרים להקהל על הבעיות חוץ מאולי צואה פחות רכה כיום אני נמנע מלאכול הרבה כדי לא לסבול מהתסמינים הנל אשמח לדעת מה זה יכול להיות תודה רבה

מאוד תלוי ממה הדיאטה שלך מורכבת. יש מזונות שעושים גזים, כגון: ברוקולי, כרובית, קטניות. ויש להימנע מהם. כמו כן עם הגיל יש ירידה באינזים שמפרק לקטוז ויש גזים ממוצרי חלב. השאלה כמה זמן ניסית להפסיק מוצרי חלב, כדי לראות אם יש הקלה - צריך לפחות חודש. יש גם כדורים על בסיס פחם לגזים. אולי כדאי לנסות.

25/12/2013 | 18:22 | מאת: רוני

היי, אני בן 21, בעקבות התלוננות על צרבות חוזרות ואי נוחות בבטן הופנתי לבדיקת נשיפה, ונמצא לי הליקובקטר (8 בסקלה של עד 3.5). קיבלתי מהרופא אומפרדקס לקחת כחצי שעה לפני האוכל פעמיים ביום, ומוקסיוויט פורטה 500 מ"ג, לקחת 2 אחרי אוכל בבוקר ובערב, פלוס קארין לקחת אחד אחרי אוכל בבוקר ובערב (סהכ 3 אנטיביוטיקות בבת אחת פעמיים ביום למשך 10 ימים). לקחתי עד עכשיו רק פעם אחת ואחרי כמה שעות התחילה לי תחושה מרה בלשון ובושט כשאני בולע רוק, וזה לא עובר בינתיים. בנוסף התחילו גם בחילות. האם יש קשר לאנטיביוטיקות? תודה רבה

היי ממליצה לך לקחת טיפול משלים בנוסף לאנטיביוטיקה יש פורמולה מיוחדת הומאופתית להליקובקטר פילורי במבוגרים

כן זה יכול להיות תופעות לוואי של האנטיביוטיקות. השאלה אם זה ברמה של תגובה אלרגית וקוצר נשימה ואז צריך להפסיק או רק חוסר נוחות.

25/12/2013 | 18:19 | מאת: לוריא רחל

בעלי משהק זה 24 שעות. ניסינו כל מני תרופות סבתא. האם מומלץ ליטול אומפרדיקס ? בעלי מזה עשר שנים לאחר ניתוח מעקפים עם כדורים אך בריא וצועד כל יום שעה והוא בן 67 לתשובה מהירה אודה

אומפרדקס אמור לעזור לארועי צרבת ורגורגיטציה של מזון, פחות לגיהוקים. לגיהוקים מקובל לתת בקלופן ועוד. אך צריך ייעוץ מסודר ומרשם מרופא וגם בירור השיהוקים.

25/12/2013 | 18:11 | מאת: דינה

סובלת מגסטריטיס ,נאמר לי שעדיף לא לשתות קפה . קשה לי לוותר עליו . מבקשת לדעת מדוע עדיף בלי קפה והאם קפה נטול קופאין אפשרי במצבי . תודה רבה .

קפה אינו עושה גסטריטיס אלא ארועי צרבת. האם יש לך גם צרבות? בכל מקרה קפה נטול קפאין אינו עושה צרבות כי אין בו קפאין.

אני מאובחנת במעי רגיז שגורם לי לכאבי בטן תכופים (שבעקבותיהם אימצתי אכילה טבעונית וללא גלוטן מזה שנה) בחודש האחרון היציאות שלי הן מיימיות ורואה אוכל לא מעוכל בצואה. האם זה נורמאלי? איך ניתן למנוע אם לא?

במידה ועברת בירור והאבחנה היא מעי רגיש אז אפשר לקחת אנזימי עיכול כמו אנציפלמד או פנקראופלאט

25/12/2013 | 14:57 | מאת: מיכל

יש לבעלי גזים בלי הפסקה. כל הזמן. היה לו את זה מהילדות. איך ניתן להפסיק את זה? האם יכול להיות שמדובר בחיידק או טפיל של המעיים? תודה רבה

קרוב לודאי תצטרכי ללמוד לחיות עם זה. כדאי לבדוק בתזונה - קטניות ? כרוב ? כרובית? שתייה מוגזת? אפשר לנסות פרוביוטיקה

25/12/2013 | 09:34 | מאת: שלי

איזו סיבה יכולה להיות לעובדה שפיקו סלקס לא פועל? תודה מראש עבור מענה

בטח מדובר במעי שרגיל לכדורים משלשלים בכמות מסחרית

25/12/2013 | 07:29 | מאת: שלי

שלום רב, האם נטילת 6/7 כדורי לקסעדין מידי ערב, במשך שנים, עלולה לגרום לפוליפים בדרכי העיכול? מודה מראש

לא

24/12/2013 | 18:09 | מאת: אליהו

שלום אני בן 23, בריא מזה מספר שנים ספורות, פעם במספר חודשים קורה לי שלאחר מתן צואה, אני רואה כתמים (אדום בהיר, ומעטים מאוד) של דם על נייר הטואלט לאחר הניגוב חשוב לציין שאין דם על בצואה עצמה, ואין לי שום בעיות בעיכול\ביציאות או כאבים כלל האם זה משהו שמצריך בדיקה ?

כדאי להיבדק עי פרוקטולוג

שלום, החלו יציאות מימיות לפני חצי שנה לאחר שימוש רב שנים בפגלקס הלחץ של הצואה שנשארה במעי גרם לקשיי נשימה ועלייה בלחץ הדם בצילום בטן נמצא תקין מטופל באבילק 30 כל יום שגורם ליציאה דלילה רבה.אין שיפור ממשי במצב.חוקן רגיל לא עוזר. הומלץ על קולונסקופיה באישפוז,אך ניראה לי שהבדיקה יכולה להיות מסוכנת במצבי,חוץ מהאישפוז עצמו האם יש פיתרון מהיר לעצירות כי המצב גורם לי סבל רב. אודה מאוד על העזרה.

לא הבנתי מה לא בסדר עם יציאות דלילות תחת טיפול באבילק. אפשר להוסיף כדורי לקסדיןושמן פראפין

24/12/2013 | 09:12 | מאת: ארקדי

שלום! אני בן 54 בשנת 2008 עשיתי בדיקה קולונוסקופיה אשר היתה תקינה,מתי מומלץ לחזור על בדיקה? תודה.

אם אין במשפחה סרטן מעי גס - מומלץ קולונוסקןפיה כל 10 שנים אחרי גיל 50

24/12/2013 | 00:51 | מאת: גדעון

שלום לכם,אמא שלי בת 69,עם שיעול יבש כרוני ויש לה קושי בבליעה ומרגישה שהמזון נתקע לה בוושט. לפני שנתיים עברה גסטרוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהוושט והתברר שהיא סובלת מרפלוקס חריף. החלה לקחת לנטון פעמיים ביום ושמירה על כללי אכילה נכונים. לפני כחצי שנה עברה שוב פעם את הגסטרוסקופיה והביופסיה הפעם נלקחה ואולי בטעות מהקיבה ולא היתה אינדקציה למה שיש בוושט. לאחרונה סובלת משיעול מתמשך ויבש,קושי בבליעה ואוכל נתקע לה באזור הוושט. רופא אף אוזן גרון בדק את אזור הוושט העליון עם צינור וגם טען שיש לה רפלוקס חריף. השאלה כיצד צריכה לנהוג אמא ומה עליה לעשות בכדי להתגבר על התסמינים הללו. תודה רבה

26/12/2013 | 11:32 | מאת: חיים

26/12/2013 | 11:34 | מאת: חיים

שלום לך גם לי יש את אותה הבעיה אני מקפיד לא לאכול מאכלים חמוצים וחומציים ואוכל מנות קטנות כדי לא להעמיס על הקיבה בנוסף לוקח פורמולה מיוחדת לבעיית ריפלוקס שרכשתי בבית מרקחת ראשונים פארם

31/01/2014 | 10:51 | מאת: לילי

גם אני באותה תחושה ואאג בדק אותי בסיב אופטי ונתן אבחנה של ריפלוקס. האם זה וודאי? זו לא תופעה שהולכת ובאה אני מרגישה את זה כל יום. הוא טען שייקח לזה הרבה זמן לעבור. אני לוקחת את האומפרדקס מזה שבועיים ללא שיפור משמעותי. איך אתם התקדמתם?

23/12/2013 | 15:07 | מאת: נעמה

בעקבות כאבים ממושכים בבטן עליונה ביצעתי CT ונמצא בקע גדול בסרעפת, המכיל חלק של הקיבה. האם מצב כזה מצריך ניתוח או שיש אפשרויות טיפול אחרות?

האפשרויות הן או ניתו או טיפול בכדורי אומפרדקס / לוסק במינון גבוה. כדאי שתגשי לחוות דעת נוספת עם הצילום

23/12/2013 | 13:18 | מאת: אור

שלום רב, אשמח לעזרה. אני בת 21, בריאה בדכ וזוהה אצלי חיידק בבדיקת נשיפה. לאחר טיפול באומפרדקס שלא עזר הרופאה המליצה לי לקחת אנטיביוטיקה ונתנה לי קלרידקס ומוקסיפן, 2 קפליות מכל אחד בבוקר ובערב. היום התחלתי את הטיפול ולאחר כמה שעות הרגשתי כאב חזק בקיבה, מין שריפה וכאבי בטן עזים. אציין שאכלתי לפני לקיחת הקפליות כמו שהומלץ. ממה נובע הכאב? האם זהו כאב שעובר או שיש לפנות לטיפול ? אציין גם שהכאב ממשיך מהבוקר ועד עכשיו, ולא נחלש או עובר - באותה רמת כאב. אודה ליעוצכם תודה ויום נפלא

הכאב קרוב לודאי מבכדורים אבל כדאי לעשות מאמץ ולהשלים את הטיפול

23/12/2013 | 03:57 | מאת: ניר

היי אני סובל מעצירות ועד לא מזמן הייתי נוטל תרופות - ציפרלקס עם וולבוטרין. את הציפלרקס כבר חודשיים אני לא לוקח ואת הוובלוטרין 40 יום אבל עדיין יש לי עצירות מסויימת עם יציאות חלקיות בלבד. שאלתי היא האם ברגע שמפסיקים לקחת תרופות מהסוג הזה העצירות אמורה לחלוף מיד או שיכול לקחת לזה זמן אפילו שהתרופה ממזמן כבר לא בגוף? בנוסף, האם דיכאון יכול לגרום לעצירות והאם מתח נפשי יכול לגרום לעצירות? בתודה

24/12/2013 | 18:15 | מאת: שלומי

מתח נפשי גורם לעצירויות. תשלב הליכה 40 דקות לפחות 3 פעמים בשבוע וגם המתח הנפשי ירד.

23/12/2013 | 03:49 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 25. משקל עודף 10 קילו. מזה תקופה שיש לי עצירות- היציאות אף פעם לא מלאות, ויש קושי ביציאות, הן תמיד חלקיות. ניסיתי לנשות תזונה עם פעילות גופנית ולא ממש עוזר. יש לי במשפחה דודה בת 56 שאובחנה בסרטן המעי הגס ועוברת כעת טיפולים. שאלתי היא האם ייתכן שיש לי סרטן המעי הגס וכדאי לי ללכת להיבדק אצל רופא גסטרו ואולי גם לעבור קולנוסקופיה? האם יש סיכוי שבגילי הצעיר יכול להיות סרטן המעי הגס, או שיכול להיות אולי שיש לי גידולים לא ממאירים (פוליפים) שגורמים לעצירות? בתודה

23/12/2013 | 14:32 | מאת: בדיוק

לי התחיל בגיל 20עצירות לא עניין אף אחד. ירידה משקל כלום. ככה סחבתי 12 שנה אמרו פסיכולוגי. בסוף במקרה טכלתי סלט תיאלנדי מפוצץ בחומץ ודיממתי מהמעי הגס ביציאה. בקולונסקופיה גילו אדנוקרצינןמה שלב לפני סרטןשחסם את המעי יציאה חלקית סבל נוראי ניצלתי ומאז לא חזר ברוך השם. תדרוש קולונסקופיה.

22/12/2013 | 21:51 | מאת: בתיה

שלום רב , אבי סובל מכאבי בטן עזים , בחילות , הקאות ולעיתים איבוד הכרה מזה כשנה . עקב איבוד ההכרה אבי אושפז כפעמיים בבית חולים , בו נמצא כי לאבי יש חוסר בברזל והוא אנמי . במשך השנה האחרונה אבי עשה בדיקה של גסטרוסקופיה וקולנסקופיה שבהם נמצא שהכל תקין מלבד דלקת קלה בקיבה . לאחר מכן הומלץ לבצע את הבדיקה של קפסולה אנוסקופית . כיון שהתור לבדיקה היה רק בעוד חצי שנה הוריי גיסו את מירב האמצעים וביצעו את הבדיקה באופן פרטי . בבדיקה נראה כי יש דימום במעי הדק . לאחר מכן אבי הופנה לסי טי על מנת לבדוק מה זה הדימום ושוב פעם הכל תקין , אין זכר לדימום . מיותר לציין כי האיכות חיים של אבי נפגע , כמעט לא הולך לעבודה וברגע שיש התקף של כאבי בטן הוא מרותק למיטה ולאחר שהוא מקיא כמה פעמים ( לפעמים 8 פעמים ) נרגעים כאבי הבטן אבל אז לוקח לו שלושה ימים לחזור לעצמו . כעת הפתרון היחידי של הרופאים זה הבדיקה של הבלון הכפול ( שגם התור לבדיקה הוא רק עוד חצי שנה ) . האם יש לכם אולי רעיון לפשר הכאבים ? מעיון באינטרנט אולי מדובר ב FMF ? אודה לקבלת מידע שאולי ישפוך אור על המצב הקשה מאוד שאבי וכל המשפחה שרויים . תודה בתיה

לא הבנתי מה מצאו בקפסולה . הפיתרון הוא לבצע אנטרוסקופיה כפולת בלון ובינתיים לקחת כדורחם כמו ספסמלגין ואומפרדקס

16/01/2014 | 08:20 | מאת: בתיה

ראשית תודה על המענה אבי ביצע את בדיקת הדאבל בלון . בחלק הראשון של הבדיקה ( מהפה) נמצא כי הכל תקין . בחלק השני של הבדיקה ( מהישבן ) לא הצליחו להכניס את כל הצינור ( הצליחו רק חצי מטר עקב מבנה סבוך של המעיים ) בחלק הזה גם הכל יצא תקין . האם יכול להיות שהבחילות וההקאות ( שדרך אגב הולכות ומתגברות - 10 הקאות בפחות מ 10 שעות ) נובעות מבעיה לא בקיבה או המעיים ? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות ? אין דבר מתסכל יותר מלסבול ברמות כאלה ולא לדעת ממה . אודה לעזרתך הרבה

22/12/2013 | 14:44 | מאת: טל

שלום, אני בת כמעט 30, מאז ומתמיד לא הייתי אחת שהולכת בתדירות גבוהה לשירותים. לפני כשנתיים, לאחר שניסיתי את מרבית אמצעי המניעה (שגרמו לתופעות לוואי שונות) עברתי להתקן "מירנה". מאז אני מרגישה שתופעת העצירות הלכה והחריפה. יש לי פעמים שאני לא הולכת לשירותים במשך שבוע- שבוע וחצי ואפילו יותר. בנוסף, לעיתים קרובות- בין פעם לכמה פעמים בחודש יש לי כאבים חזקים במפשעה הימנית, שמגיעים כהתקפים בהם אני לא יכולה לזוז ומתפתלת מכאבים. הלכתי לרופא גסטרו ולאחר בדיקות אמר לי כי הכל בסדר אצלי, והציע שאלך לפסיכולוג רפואי. ניסיתי את זה אבל זה לא עזר, אני מרגישה שהבעיה היא לא פסיכולוגית וכי יש משהו. ברופא נשים האחרון שהלכתי אליו אמר כי יכול להיות שקיים קשר בין ההתקן ליציאות. האם כך? האם זה יכול להיות גם מה שגורם לכאבים במפשעה הימנית? אשמח להמלצה ולחוות דעת. תודה!

יכול להיות קשר בין המירנה לעצירות . אם עשית את כל הבירור והכל תקין ורק המירנה חוצץ בינך לבין ימציאות רגילות אז אולי תפסיקי את המירנה ולכי על אמצעי מניעה אחר

22/12/2013 | 12:45 | מאת: נטע

קיבלתי את תוצאות בדיקת הצואה אלסטזה של בני בן ה4. התוצאה היא 603...מה זה אומר ? בבקשה עזרה אין על זה מידע בגוגל ורופא הילדים לא יודע בכלל מה זו הבדיקה הזו

נראה שזה תקין אבל את צריכה יעוץ בפורום גסטרו ילדים

22/12/2013 | 11:23 | מאת: אורי

שלום רב ביצעתי את הבדיקה הנ''ל והתוצאות הינן : 10.831 delta אשמח לדעת מנה זה מעיד?

24/12/2013 | 18:12 | מאת: שלומי

אני לא רופא, אבל מנסיוני הדל, זה אומר שיש לך את החיידק הליקובקטר פילורי ויש לטפל בו הגבולות הן : 0-3.5 ואצלך זה גבוה מאוד. יש טיפול אנטיביוטי משולב. מוקסיפן+קארין+ לנטון. תתיעץ עם הרופא וטתפל בזה. יש לקחת גם תכשיר פרוביוטיקה, כי במקביל לחיידק הרע יוצאים גם חיידקים טובים.

22/12/2013 | 02:22 | מאת: עדי

קראתי שיש אחוזים מסוימים של פספוסים סטיטסטיים של פוליפים בקולונוסקופיה! זו בדיק ה קשה ורציתי לדעת עד כמה בגיקות חטזרות מגלות ממצאים שפוספסו? בעיקר שלא נותנים צילןם וידאו של הבדיקה כמו בחוץלארץ!!!!!!! למה? מפחדים מתביעות? בעיקר איך תחת הבעי הזו להמנע מבדיקות חוזרות מיותרות ???

21/12/2013 | 22:23 | מאת: הילה

אני סובלת כשנה מכאבי בטן באזור הקיבה. עשיתי בדיקת גסטרו ראשונה לפני 8 חודשים ושם נמצא hpעם דלקת בקיבה. טופל.י באנטיביוטיקה. כאבי בטן המשיכו ביצעתי בדיקת גסטרו שניה לפני כחודש ושם מצאו פוליפ בקיבה עם התשובה הנ'ל - קטע רירית קיבה במבנה בלוטי שמור. נמצאו מספר צברים לימפטיים. לא נ צאה ארוזיה. לא דלקת פעילה לא מטפלזיה אנטסטינלית ולא דיספלזיה. בצביעה לhpלא נמצאו מתגים. מה התשובה הזו אומרת? האם יש סממן סרטני בקיבה? תודה

קיבלת תשובה

21/12/2013 | 21:47 | מאת: רוני

שלום בן 39, עם עודף משקל, עושה מעקב חצי שנתי עקב כבד שומני ומוגדל עם הססננה משמעותית. בעבר בוצע בירור אוטואימוני ובדיקות לוירוסים, והיה תקין. מדי חצי שנה אני עושה US בטן, ובדיקת דם. אני יודע שהטיפול המיטבי לזה, זה הורדה במשקל, ואני עובד על זה (לא תמיד בהצלחה). כיום במאוחדת שינו את המדדים שנבדקים תחת פרופיל כבד, והורידו כמה מהם. ברצוני לשאול אלו בדיקות יש לעשות במעקב חצי שנתי? (מצ"ב רשימת בדיקות אפשריות, אם אפשר לציין איזה מהם יש לבדוק כחלק מהמעקב, או אם יש להוסיף משהו עליהם) AST ALT GGT ALP בילוריבין (ישיר- טוטאלי?) פריטין AFP אלבומין פרוטאין LDH תפקודי קרישה ספירת דם תודה רבה

מספיק רק תפקודי כבד ואין צורך ב תפקודי קרישה ספירת דם ופריטין

היי, מתחננת לעזרה, אנא תשובתכם, אמי בת 73, לפני כחודש אושפזה בגלל הומוגלובין נמוך והחליטו לעשות לה קולונוסקופיה, והיא הרגישה גרוע מאד אחרי הבדיקה ואושפזה בשל כך לעוד שבוע. בשבוע שעבר התאשפזה עם כאבים עזים בבטן התחתונה בצד שמאל ובסיטי אמרו שיש לה קוליטיס. לפני מס' ימים שוחררה מבית החולים ואני ממש לא יודעת מה לתת לה לאכול, הרופאים אמרו שמותר לתת חלב ומוצריו ובפורומים השונים אני קוראת שזה לא מומלץ בלשון המעטה, אנחנו בשבוע הראשון לאחר האשפוז והבנתי שצריך לשמור חודש שלם, ולא לאכול שום דבר שיש בו סיבים... מה לגבי אורז? פסטה? מה מומלץ לתת לה כדי שלא תהיה לה עצירות וגם שלא יפגע בה.. אני ממש לא יודעת מה לקנות ואיזה אוכל לתת לה וכמעט לא נותנת לה כלום למעט מרק... אנא עזרתכם הדחופה כי היא מאד חלשה...

בסיטי אמרו שיש לה קוליטיס -- דלקת סעיפי מעי (דיברטיקוליטיס) או קוליטיס אחרת? מקבלת אנטיביוטיקה? סטרואידים? אני ממש לא יודעת מה לתת לה לאכול -- מומלץ להגיע ליעוץ של תזונאי על מנת לקבל הוראות פרטניות הרופאים אמרו שמותר לתת חלב ומוצריו ובפורומים השונים אני קוראת שזה לא מומלץ בלשון המעטה -- מותר חלב - אך במידה. אנחנו בשבוע הראשון לאחר האשפוז והבנתי שצריך לשמור חודש שלם, ולא לאכול שום דבר שיש בו סיבים... -- בזמן דלקת מעי עדיף לא להתגרות במעי בסיבים גסים. מותר פירו וירקות - במידה, ורק מבושל מה לגבי אורז? -- לחלק מאנשים אורז עושה עצירות פסטה? -- אין בעיה מה מומלץ לתת לה כדי שלא תהיה לה עצירות וגם שלא יפגע בה.. -- תרופות (לקטולוז או אבילק זאת דוגמה לתרופה אחת, נורמלקס או פגלקס זאת דוגמה לתרופה אחרת) אני ממש לא יודעת מה לקנות ואיזה אוכל לתת לה וכמעט לא נותנת לה כלום למעט מרק... -- מומלץ להגיע ליעוץ של תזונאי על מנת לקבל הוראות פרטניות אנא עזרתכם הדחופה כי היא מאד חלשה...

23/12/2013 | 01:39 | מאת: רונית

תודה על התשובה. בדף שחרור כתוב קוליטיס. בדף ההנחיות מה לא לאכול כתוב דיורטיקוליטיס. 2 אנטיביוטיקות, אופלודקס ומטרוג'יל. איך מגיעים ליעוץ של תזונאי? האם הכוונה לדיאטנית? האם אפשר לפנות באופן פרטי? מישהו מומלץ? שאלה נוספת, אני שומעת על אנשים שסובלים מהמחלה מגיל די צעיר, ואני די בטוחה שהכל קרה לאימי בעקבות בדיקת הקולונוסקופיה הלא מוצלחת. האם זה אומר שעכשיו זה יהפוך לכרוני ויכול לחזור? או שזה כבר לא יחזור? יש דרך לדעת?

21/12/2013 | 17:39 | מאת: אסף

שלום,לאחר מס' פעמים תכופות שסבלתי מצרבת קשה,קיבלתי הפניה לבדיקת גסטרוסקופיה,בסיום הבדיקה אובחן לי "ESOPHAGEL REFLUX" לטיפול ניתן לי LANTON לפני האוכל,ואחרי האוכלKARIN +MOXYVIT כ מאז כ שבוע לאחר תחילת הטיפול אני מתעורר מס' פעמים באמצע הלילה עם טעם מר חזק בפה שרק עם שתיית מים הוא עובר (וגם לא לגמריי) שכן התופעה תחזור שוב במהלך הלילה . הדבר מאד מפריע ורציתי לדעת מה הסיבה לכך? ואם יש קשר לתרופות אותם התחלתי ליטול?האם אלו תופעות לוואי שכיחות ? אשמח לתשובה מהירה שכן זה מצב בלתי נסבל..תודה רבה,אסף.

זו בהחלט תופעת לוואי של הכדורים - תשלים את הטיפול עד תום אחרת החייידק עלול להישאר חזק יותר

21/12/2013 | 17:27 | מאת: אשל

האם רגישות במעיים לל ממצאים בגסטרוסקןפיה וקולונסקופיה מחייבים בצוע של בדיקת המעי הדק? יש כאבים עמומים יציאת מסודרות כל יום! אין דילדולים. האם באור מעי דק הכרחי? בדיקת אמאראי מעי דק? זה סיכון לא לבצע אותה? היא נותנת תשובה מלא מוחלטת? תודה

האם יש חוסר דם ? סמני דלקת? אם כל הבדיקות תקינות לא הכרחי בירור מעי דק

21/12/2013 | 11:25 | מאת: אבי

שלום דוקטור זה חשוב שתענה לי ,אתה תציל חיים לפני 3 שנים קימתי יחסי מין לא מוגן במכון ליווי ועשיתי בדיקה היה לי כשל חיסוני הנרכש בנוסף היה רשום HPV וירוס הפלורמה עכשיו הייתי בטוח 3 שנים שזה מחלה HIV ובסוף גליתי שזה לא HIV נגיע לעיקרון בעיה המרכזית זה ממש חשוב ותבין ותקרא - באותו יום שנדבקתי בשעות הלילה הרגשתי רעשים חזקים מהבטן כאילו שיש פולש חדש והגוף שלי נחלם וב3 שנים שעברו הרגשתי מידי פעם עצירות שלשולים בגלל מאכלים בקיצור יש חשד גבוה שזו מחלה בולטת התריס, חילוף חומרים מהיר אני שואל אותך בתור רופא, שמבין במחלות זיהומיות איך נשים דרך מגע שאין להם הייגנה יכולות לעביר לי מחלות עיכול? ואם אפשר לקבל שורה של מחלות שקשורות לחילוף חומרים מהירים בגוף שגורמים לכשל חיסוני בבדיקות ? ואני מדגיש שנדבקתי לאחר כמה ימים הרגשתי חום גבוה, ושפעתת

וירוסים שונים יכולים לעבור דרך יחסי מין אבל לא ממש מחלות המוגדרות כמחלות של מערכת העיכול. לפעמים חלק מהתופעות של מחלה ויראלית זה גם פגיעה במערכת העיכול. בקיצור זה תחום "רחב מדי" כדי לענות.

21/12/2013 | 08:54 | מאת: אילנה

אני בת 56 עובדת כגננת. סטרילית באופיי. מזה כחודשיים אני מרגישה הרגלי יציאות שונים : תדירות שונה וסוג יציאה שונה - יותר רכה וגם ירדתי במשקל (כ-3 ק"ג) בבדיקת צואה שעשיתי נימצא החיידק סלמונלה. האם הסימפטומים מתאימים למימצא בבדיקה ומה הטיפול המומלץ במצבי. קראתי שבמצבים מסויימים אין צורך בטיפול אך אני יורדת במשקל... אודה לתשובתך.

הסלמונלה יכולה להסביר את תסמינייך, אך אם נמשך כל כך הרבה זמן מומלץ כן לטפל. מאוד תלוי איזה סלמונלה נמצאה לך, טיפי או נון - טיפי, כדי להחליט על סוג הטיפול האנטיביוטי.

20/12/2013 | 16:17 | מאת: א'

שלום, אני בהריון שבוע שישי כבר שבועיים שאני מרגישה שאני צריכה קקי כל הזמן. כשאני מנסה להתפנות באמת יוצא קצת, לרוב צואה דביקה או מתפזרת. האם זה מצב שדורש בדיקה? האם זה תקין? והאם זה קשור להריון? תודה א'

לבוא למרפאה בצורה מסודרת במידה ועדייןיש תסמינים

יש לי תינוק בן 5 חודשים ומאז שנולד מוכר באישפוזים מרובים ( לפחות 10) בעקבות ריפלוקס אלרגיה לחלב פליטות והקאות דמיות סלמונלה בצואה קוצר נשימה ועד עכשיו יש לו המון אירועים של הקאות ופליטות ועדיין יש יציאות דמיות כרגע מאושפזים עקב הקאות וקוצר נשימה ודרך אגב הוא היה אוכל נוטרמיגן והוחלף לנאוקייט והסמכה קורנפלור וקיבלת זנטק ולוסק גרגירים וגביסקון וכלום לא משפר כרגע מנסים שוב לוסק חשבנו אולי תוכלו לעזור לנו והצעות אנחנו כבר לי יודעים מה הבעיה שלו

20/12/2013 | 10:10 | מאת: פני

שלום. אני סובלת שנים רבות ממעי רגיז. בתקופה האחרונה יש לי שלשולים ויציאות רבות. בעקבות זאת התנפחו כמה נימים (אני משערת שזה טחורים קלאסי) אבל יש גם משהו שאינו ברור לי ... יש כאילו כיווץ ומתיחה של שרירי פי הטבעת והעור שלהם רגיש מאד, כואב ומדמם וזה התחיל גם לגרד (אולי החתכים הזדהמו?)יש לי משחה לטחורים שעוזרת להוריד את הנפיחות של הנימים אבל זה לא עוזר לנימים/שרירים המתוחים. האם גם זה טחורים ? מה ניתן לעשות?

יתכן ויש פיסורה ? אולי בכל זאת רק טחורים . צריך לגשת לפרוקטולוג

שלום, אני דינה בת 49 לפני כחודש התחילו לי שריפות בבטן העליונה צרבות קשות שפשוט שיתקו אותי עשו אותי חלשה אושפזתי עשיתי את כל הבדיקות הנל ולא התגלה כלום! חשבתי שזה חיידק .הרופא אמר לי לקחת אומפרקדס פעמיים ביום אבל עוד לפני שנשלחתי למיון זה מה שעשיתי וזה לא עזר!!? אני מפחדת מוות מהכאבים שיתקפו אותי שוב בבקשה תעזרו לי!!!

אם עשית גסטרוסקופיה וסיטי בטן אז אולי כדאי שתרגעי ואל תחכי שהכאב יחזור . יתכן והיה לך סתם מחלה וירלית

שלום אני בן 41 . כתוצאה מלשון לבנה פניתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי לגסטרולוג שעשה לי בדיקה קולונסקופיה וגסטרופיה מהפה ומלמטה(בגלל פריטין נמוך שהיה בזמנו 17 לפני שהתחלתי לקחת ברזל בינתיים עלה) . במעי הכול בסדר חוץ מפוליפ שפיר 4 סמ שהוצא החוצה. ובקיבה נאמר לי שחיוורת הרופא אמר שחומציות נמוכה גורמת לאי ספיגה של ברזל וויטמין B12 וזה נקרא גסטריטיס אטרופית אמר לי שצריך כל שנה להבדק. שאלותי: 1. האם יש טיפול והאם צריך לצרוך מזונות שגורמים לחומציות. 2. האם לא נורא לחיות עם זה אני צריך לקחת ברזל ו B12 לכל החיים?

במידה ובביופסיה גסטריטיס אטרופית אז נכון לקחת ויטמין B12 לכל החיים . גסטרוסרופיה כל שנה - זה הרבה מעל הנדרש ולמרות שאין קוים מנחים ממוסדרים כל שנה גסטרוסקופיה זה יותר מידי

19/12/2013 | 20:11 | מאת: מבחן נשיפה

אני אמורה לעבור בדיקת נשיפה בעוד 10 ימים . אני לוקחת כדורי נקסיום האם צריך להפסיק את הכדורים האלה לפני הבדיקה וכמה זמן לפני ??

צריך להפסיק אותם ל 10 ימים

19/12/2013 | 10:51 | מאת: אלון

שלום, לפני כשבועיים התחילו לי כאבים בבטן מתחת לחזה, שלאחר מכן נמשכו גם כן לצד שמאל. בימים הראשונים זה התחיל עם כאבים די חלשים, אך אכלתי דברים לא נכונים כמו ג'אנק וקצת שתיית אלכוהול(מה שעשיתי בחודשיים/שלושה האחרונים) והכאבים התחזקו עד שלאחר כמה ימים זה הגיע למצב שאני לא יכול ללכת, לנשום ולעשות כל פעולה בסיסית וכאבים שפשוט לא ניתן לסבול אותם, גם בלילה. הלכתי למיון וביצעו בי מספר בדיקות כמו CT, רנטגן ובדיקות דם ונמצאו ממצאים די שגרתיים, חשש לכיב. התחלתי לאכול נכון אחרי קריאה קצרה באינטרנט כמו פחות בשר ומטוגנים ויותר דגנים,עלים,חיטה מלאה וכדומה. באמת מהיום הראשון של שינוי בתזונה הרגשתי שיפור ניכר ואחרי כמה ימים המצב באמת השתפר. כיום אני שבועים אחרי ועדין נותרו לי קצת כאבים(נשארו 10% ממה שהיה), אמנם הרבה יותר חלשים וזה לא מפריע לי ביום ביום אך עדין כאשר אני נושם נשימה עמוקה אני מרגיש את הכאבים בצד שמאל. השאלה שלי היא מה עלי לעשות עכשיו ? להמשיך עם הדיאטה הזאת ? עד מתי ? אם זה לא עבר לי לחלוטין אחרי שבועים אולי לנסות תרופות אחרות ? (כרגע לוקח FAMOTIDINE) המון תודה !

24/12/2013 | 18:19 | מאת: שלומי

מנסיוני בדבר דומה. תעשה בדיקה לנוכחות החיידק הליקובקטר פילורי. יכול להיות שהוא עושה את כל הבעיות. תה עם ג'ינג'ר,יכול לטפל ברוב דלקות המעיים.

19/12/2013 | 00:03 | מאת: מיכל

שלום..אשמח לחוות דעתכם מכיוון שהרגשה מאד מאד לא נוחה.. אני בת43 סובלת מסכרת נעורים מיאסטניה גרביס וקרישיות יתר. מטופלת במשאבת אינסולין,סטרואידים במינון משתנה במהלך השנים בין90מ"ג ל30מ"ג ליום טיפולי פלסמה וחודשים אחרונים במטטרוקסט. בחודשים האחרונים סבלתי מבחילות קשות שתורגמו כתופעת לוואי למטוטרקס אך הטיפול הופסק לפני שבוע פלוס והבחילות ממש לא הן מופעיות כמעט בכל שעות היום. כבר תקופה ארוכה שאני מתלונת על הרגשה מאד לא נוחה בחזה מן לחץ אך נבדקתי לבבית ונמצא [ברוך ד] ולכן הפסקתי לדווח על כך אך ההרגשה נשארה ..לפני שנה פלוס עשיתי בדיקות דם שנשלחתי ע"י אורולוג עקב דלקות שתן שלא מסתימות ונמצא בין היתר 2 סוגי קנדידה טופלתי אנטיביוטית אך ללא שיפור..לאחר התיעצות עם רופאה המטולוגית עלתה האפשרות לפטריה בוושט...מכיוון שההרגשה מאד מאד לא נעימה נסיתי לקבוע תור לגסטרולוג אך המועד הקרוב הוא עוד כמעט חודשים אשמח אם תוכלו להגיד לי מה עלי לעשות על מנת לגרום לקצת הטבה..סליחה על האורך ותודה על התשובה..

לדעתי יש התוויה חד משמעית לביצוע גסטרוסקופיה בהקדם ולא מקובל עלי דחייה כה ארוכה במקרה כה מורכב כמוך

28/12/2013 | 20:50 | מאת: מיכל

קודם כל תודה רבה על התשובה... הצלחתי בזכות מזכירה במכבי להשתחל לגסטרואנטולוגית. נשלחתי ע"י לגסטרונקופיה אך היא התעקשה במסגרת בי"ח.. מכיוון שכל טיפולי ורופאי הם בבלינסון נתתי למכון בבלינסון את ההפניה.. לא ניתן לי עדין מועד אך נאמר לי שממוצע הוא בערך חודשים שלוש..מקווה שזה יהיה בכל זאת קצת מהר יותר.. כי הרגשת הבחילה מאד לא נוחה.. שוב תודה מיכל

18/12/2013 | 23:32 | מאת: הילה

אני סובלת כשנה מכאבי בטן באזור הקיבה. עשיתי בדיקת גסטרו ראשונה לפני 8 חודשים ושם נמצא hpעם דלקת בקיבה. טופל.י באנטיביוטיקה. כאבי בטן המשיכו ביצעתי בדיקת גסטרו שניה לפני כחודש ושם מצאו פוליפ בקיבה עם התשובה הנ'ל - קטע רירית קיבה במבנה בלוטי שמור. נמצאו מספר צברים לימפטיים. לא נ צאה ארוזיה. לא דלקת פעילה לא מטפלזיה אנטסטינלית ולא דיספלזיה. בצביעה לhpלא נמצאו מתגים. מה התשובה הזו אומרת? האם יש סממן סרטני בקיבה? תודה

אין סרטן ואין חיידק HP . כדאי לחפש מקור אחר לכאב בטן .

18/12/2013 | 22:46 | מאת: שגית

Autoimmunity Anti-tTG IgA <0.20 :הערות Reference values Negative < 7.2 AU/mL Borderline: 7.2-8.8 AU/mL Positive > 8.8 AU/mL עשיתי בדיקות מחשש לרגישות לגלוטן אני סובלת גם מבלוטת התריס מה אומרות התשובות האלה תודה

אין צליאק

18/12/2013 | 22:40 | מאת: שגית

לפני חודשיים אליקובקטור פלורי37.97 והיום אחרי טיפול של חודש באנטיביוטיקה וכל השאר תשובה מהיום Miscellaneous Tests H.pylori(UBT-C13) 55.24 (positive) האםזה הגיוני שיש לי עכשיו יותר גבוה או שזה תקין והאם מצריך שוב טיפול כזה קשה תודה

צריך כנראה טיפול יותר אגרסיבי

18/12/2013 | 22:02 | מאת: ירדן

כבר הרבה זמן סובלת מכאבי בטן נשאלת השאלה איזה בדיקות ניתן לעשות אצל גסטרואנתרולוג ? עשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה מה עוד שיכול לאבחן כאבי בטן

לפי סוג הכאב והגיל הרופא צריך להחליט אם להמשיך בבירור או לטפל בכיוון של מעי רגיז

18/12/2013 | 21:21 | מאת: בת אל

הילדה היא בת 12 כבר שנים שיש לה התקפי כאבי בטן שהולכים וחוזרים וכל פעם עושים בדיקות ואין כלום הפעם הכאבים ממש חזקים כבר כמה ימים בהתקפים והיא אושפזה בבית חולים ועדיין לא מוצאים כלום כבר 4 ימים באישפוז ! היא אומרת שזה באזור הטבור ... מה אתם מציעים? כיוונים שנוכל להציע ? כואב הלב על הסבל שלה ועל הימים שהיא סתם שם..

רצוי לעשות בירור בכיוון של מחלת קרון -סיטי בטן -מעי דק , קולונוסקופיה אבל בכל מקרה צריך גסטרואנטרולוג ילדים

18/12/2013 | 16:06 | מאת: עדי

שלום רב, לפני כמה חודשים, בגלל כאבים בכתף קיבלתי טיפול סטרואידי פרדניזון 20 מ"ג לחודשיים. אחרי חודש של הטיפול הרגשתי מן כאב בבטן באמצע. בדיקות הראו עלייה במדדי דם לבנים (נויטרופילים). בדיקות גסטרו והדמיה חשפו דלקת בג'גונום בתריסריון ובקיבה. התחילו גם אפטות בפה. נאמר לי אחרי בדיקות מקיפות שזה לא קרוהן. אמרו אולי נדבקתי בג'רדיה למביה ונתנו לי אנטיביוטיקה שלא עזרה. הליקובקטר יצא שלילי. רציתי לדעת אולי בגלל הטיפול הסטרואידי איזה וירוס כמו cmv עשה את זה? (פשוט קראתי שיש דבר כזה שנקרא cmv גגוניטיס שיכול לקרות לאנשים שדוכא להם מע' החיסון). לאיזה כיוון עליי לפנות אם זה לא קרוהן? מה עוד יכול לגרום לזה ? תודה רבה תודה וסליחה על אורך השאלה.

לפני כמה חודשים, בגלל כאבים בכתף קיבלתי טיפול סטרואידי פרדניזון 20 מ"ג לחודשיים -- גם משככי כאבים מסוג NSAIDS? אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, ארקוקסיה או אתופן גורמים לדלקת מעי דמויית קרוה'ן אחרי חודש של הטיפול הרגשתי מן כאב בבטן באמצע. בדיקות הראו עלייה במדדי דם לבנים (נויטרופילים). בדיקות גסטרו והדמיה חשפו דלקת בג'גונום בתריסריון ובקיבה. התחילו גם אפטות בפה. -- איך את מרגישה היום? האם היו שלשולים? נאמר לי אחרי בדיקות מקיפות שזה לא קרוהן -- מה כללה ה"בדיקה המקיפה"? פחות מעניין מה זה "לא" - יותר מעניין מה זה "כן" אמרו אולי נדבקתי בג'רדיה למביה -- לא עושה דלקת אלא רק תסמונת תת-ספיגה (שלשול, גזים, תפיחות בטנית, עוויתות בטן) ונתנו לי אנטיביוטיקה שלא עזרה -- טוב... הליקובקטר יצא שלילי -- ניצלת רציתי לדעת אולי בגלל הטיפול הסטרואידי איזה וירוס כמו cmv עשה את זה? -- זה קורה לעתים (רחוקות ביותר) אך עובר לבד וחבל להשקיע מאמץ בכוון (פשוט קראתי שיש דבר כזה שנקרא cmv גגוניטיס שיכול לקרות לאנשים שדוכא להם מע' החיסון) -- את כבר לא מדוכאת מערכת חיסונית - הפסקת סטרואידים, לא? לאיזה כיוון עליי לפנות אם זה לא קרוהן? מה עוד יכול לגרום לזה ?  -- לגסטרואנטרולוג טוב, אם עדיין יש בעיה

22/12/2013 | 12:58 | מאת: עדי

קודם כל תודה על תשובתך האדיבה, ולשאלותך: 1. אכן נתנו לי יחד עם הפרדניזון אספירין ואקטונל. 2. בהתחלה הרגשתי רק "רעב" בעיקר לפנות בוקר, גם אחרי שהפסקתי את הטיפול, הרעב הפך לכאב ברום הבטן אחרי אוכל, התחילה ירידה משמעותית במשקל ואפטות מרובות בפה. 3. שלשולים היו ופסקו. 4.עשו לי mri בטן, סיטי בטן, גסטרוקופיה וקולונוסקופיה, וביופסיה מהפה. תוצאות דלקת לא ספציפית בקיבה תריסריון בחלל הפה. ובסיטי גילו דלקת בג'ג'נום. 5. לשאלתך, היום בגלל האפטות בפה שוב נתנו לי סטרואידים (עכשיו 10 מ"ג). 6. אני די בטוחה שהכל בגלל הטיפול הראשוני של הסטרואידים, והרעב המוזר בבטן לפנות בוקר התחיל שבוע אחרי הטיפול באספירין (בזמן לקיחת הפרדניזון). 7. היום הדלקת בחלל הפה (בעיקר בלשון) יותר טוב בהרבה, והבטן קצת כואבת (ברום הבטן) בעיקר אחרי אוכל. הרעב נמשך לפנות בוקר...(לא הפסיק גם אחרי שהפסקתי לקחת פרדניזון לתקופה ארוכה). מה עוד אני יכולה לדעתך לעשות? תודה רבה

17/12/2013 | 13:00 | מאת: אישה

בממצאי בדיקת הגסטרוסקופיה שעברתי היום נכתב על הקיבה: אנטרום נודולרי, יתר חלקי הקיבה כולל הפונדוס תקינים. אבחנות: NODULAR GASTRITIS מה זה אומר?

סביר להניח שיימצא חיידק הליקובקטר בקיבה והוא עושה את זה. זה גבשושיות קטנות בקיבה ואין לזה משמעות

16/12/2013 | 21:05 | מאת: בת

אימי סובלת מזה חצי שנה משלשולים קשים לפרקים. בבדיקת רופא נשלחה לבדיקת דם סמוי, גסטרו וקולונסקופיה. הבדיקות תקינות. איך אפשר להקל עליה?

אם הבדיקות תקינות ייתכן ומדובר על מעי רגיז ואז אפשר לקחת קולוטל להקל. אבל צריך לבדוק תפקודי בלוטת תריס. ועוד בצורה מסודרת דרך מרפאה

היי, בת 21. לפני מספר חודשים נתגלתה אצלי דלקת לימפוציטרית כרונית בתריסריון מסיבה שאינה ברורה עדיין... אני בשבוע 11 4 להריון ראשון ורציתי לדעת האם יש סיכון להריון עם הדלקת והאם הדלקת עלולה להחמיר בעקבות ההריוו?

הדלקת אינה קשורה להריון. ייתכן ומדובר בחיידק הליקובקטר שעושה דלקת בתריסריון. השאלה עם מצאו גם חיידק בבדיקה?

לא נמצא חיידק הליקובקטור מעולם, זה תהליך שאני עוברת כבר כמעט 6 שנים ורק לאחרונה גילה אצלי פרופ' ידוע את הדלקת.

15/12/2013 | 23:44 | מאת: א

בעברי 4 ניסיונות לקולונוסקופיה רגילה שהסתיימו עד כפף הטחול וזאת בגלל מעי מאוד מפותל. לפני כ-5 שנים עשיתי קולונוסקופיה וירטואלית בבלינסון שהייתה תקינה . אני מעוניינת לבצע שוב בדיקת מעי הגס ושאלתי היא האם ניתן לבצע את הבדיקה באמצעות קפסולה, אם כן מה העלות ועד כמה היא מהימנה? ראוי לציין כי לפני כ5 חודשים עשיתי ניסיון נוסף של קולונוסקופיה והפעם בהרדמה ושוב ללא הועיל כאמור שוב עד כפף הטחול והבדיקה הייתה תקינה האם ניתן להסתפק בכך לאור העובדה שלפני 5 שנים הווירטואלית הייתה תקינה? אני עושה את הבדיקות כי אימי נפטרה בגיל 83 מסרטן המעי הגס ושאלה אחרונה (אני מקווה לקבל תשובה לפני שליחת הבדיקה) בימים אלה אני עושה בדיקה לדם סמוי היה לי דימום קל מהאף האם כדאי לדחות את הבדיקה ולבצע אותה שוב או שאין משמעות לדימום קל?

בסיפור משפחתי של גידול קיבה כמו אצלך מקובל לעשות כל 5 שנים ולכן אם הבדיקה לא מלאה זה כאילו לא ביצעת את הבדיקה. אין כיום קפסולה של המעי הגס שניתן לבצע איתה בדיקה בחיי היום - יום. היו מחקרים שהשתמשו בכזאת קפסולה אבל זה לא אפשרי.

18/12/2013 | 23:46 | מאת: א

ראשית תודה על המענה שנית האם לא ניתן לבצע את הפעולה באופן פרטי? או האם בדיקה זו לא אמינה ? ואם לא האם האופציה היחידה שלי היא כל 5 שנים קולונוסקופיה וירטואלית בה יש כידוע הרבה קרינה אשמח לקבל הכוונה כלשהי על מנת לכלכל את דרכי.