אבנים בכיס מרה וכבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/11/2013 | 17:17 | מאת: שושנה

לפי בדיקה אולטרסאונד יש אבנים בכיס מרה כבר שנתיים. היה התקף חזק מאד של כאבים וחלף. הומלץ על ניתוח אולם יש חילוקי דעות. נכון להיום בדיקה חוזרת בנוסף לאבנים בכיס המרה התגלה כבד שאינו מוגדל בעל מירקם אקוגני. שומני. בבקשה הסבר על הממצאים בכבד מה זה אומר. והאם יש קשר לאבנים בכיס מרה. וכיצד מטפלים בכבד שומני. ואיזה בדיקות דם צריך לעשות.

כבד שומני זו אבחנה שכיחה בשנים אחרונות עקב השמנת יתר של האוכלוסיה . אין קשר לאבני המרה . צריך דיאטה ופעילות גופנית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול