בעיות עיכול על רקע חרדתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/11/2013 | 10:53 | מאת: ליטל

שלום, מזה ארבעה חודשים, לאחר שני אובדנים שחוויתי, התחילו לי חרדות שהחמירו עד כדי הפרעת אכילה, זה התחיל מתחושת מחנק בגרון, ופשוט לא הצלחתי לבלע את האוכל רגיל, הייתי נעצרת ופוחדת מחנק.. כל הזמן הזה אני נאבקת בלהכניס אוכל לגוף, לצערי נוצר מצב שהכל מגעיל אותי, ואני אוכלת בכח כי חייב, אני אוכלת כמויות קטנות לאורך היום, דיי לאט, מטפטפת אוכל, ויש לי בחילות, בעיקר בבוקר, הרבה פעמים קמה עם רפלקס הקאה... סיוט. אני יודעת שהרקע הוא נפשי, לצערי לא הצלחתי גם להתמיד בטיפול תרופתי בגלל התחושות הקשות, וכרגע מתחילה טיפול ב-EMDR, ובמקביל רוצה לפנות לנטורופתית שתעזור לי עם התזונה. בזמן האחרון יש לי כאבים בקיבה, אני מתעוררת נורא מוקדם בבוקר, ואני חוששת שפיתחתי כיב, מה דעתכם? האם כדאי כמה שיותר מהר לשלול בעיות בקיבה? אני כבר לא יודעת מה משפיע על מה, רק שיודעת שנמאס לי כבר ורוצה להרגיש הקלה, אני לא מתפקדת, לא עובדת, פוחדת לצאת עם התחושות החוצה, מפחד להרגיש חלשה .. . זה בכללי, מה דעתכם המקצועית? תודה.

נראה כי המקור להכל זה באמת סוג של דיכאון, חרדה. ולכן צריך לחכות שהתרופות שהתחלת יתחילו לעבוד. זה לוקח כשלושה שבועות. החלמה מהירה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול