פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/11/2013 | 05:10 | מאת: אחת

שלום בן 76 עבר ארוע מוחי לפני שנתיים. נוטל מאז אספירין פעם ביו 100 מג. אני לא יודעת מי נתן לו אומפרדקס, אם בבית החולים באשפוז הוא בבית אבל יוצא שהוא נוטל כבר שנתיים אומפרדקס בגלל האספירין על מנת למנוע פגיעה בקיבה. האם נהוג לקחת כל כך הרבה זמן? האם ז היעיל? אין סכנות? והאם 20 מג זו הגנה מספקת? סבל בעבר מצרבות ואני חוששת לפגיעה ברירית הקיבה מה גם שנוטל תרופה נוספת שעלולה לפגוע. תודה וחג שמח

הוא מקבל את הטיפול הנכון - תמשיכו באותו מינון

25/11/2013 | 19:00 | מאת: מור

קיבלת תשובה

25/11/2013 | 18:58 | מאת: מור

שלום וברכה. לפני כחודש עברתי בדיקת גסטרוסקופיה בעקבות המלצה של רופא המשפחה עקב תלונות ממושכות של כאבי בטן עליונה צרבות ובחילות. התשובות שקיבלתי באותו היום הם: "ושט עליונה תקינה מעבר וושט קיבה בגובה 38, סרעפת 39 (בקע 1 ס"מ) קו z בלתי רגולרי - ביופסיות מדוייקות .קיבה כולל היפוך תקינה, פילוורס בבצל וחלק שני תקינים. כמו כן בבדיקה נלקחו 3 ביופסיות ממקומות שונים. כעת הגיעו התשובות והן: " 1. BIOPSY OF DUODENUM(2ND PART *.normal morphology * GIARDIA IS NOT IDENTIFIED 2. BIOPSY OF STOMACH: * FRAGMENTS OF OXYNTIC TYPE GASTRIC MUCOSA,SHOW NORMAL MORPHOLOGY * HELICOBACTER IS NOT IDENTIFIED. 3 BIOPSY OF GASTRO-ESOPHAGEAL JUNCTION: * CONSIST WITH COLUMNAR METAPLASIA OF DISTAL ESOPHAGUS * NO GOBLET CELLS WERE IDENTIFIED הממצאים מתאימים ל GERD" מה הכוונה בקע 1 ס"מ והאם זה קשור ל GERD שמצאו? התור לרופא גסטרו הוא בעוד מס חודשים אודה לחוות דעת והסבר על התשובות. 

בדיקה די תקינה חוץ מסימני רפלוקס חומצי קל .

25/11/2013 | 15:40 | מאת: עטרה הירש

האם מכשיר זה ביו-טסט של חברת ביו-טבע 10 (http://10health.net) מוכר ע"י משרד הבריאות לאבחון מחלות שונות במערכת העיכול.

אין לי מושג

שלום, האם אין ניגוד כשאני לוקח ליברקס למעי הרגיז כשהליברקס מרפה שרירים וזה ההפך ממה שאני צריך לצורך הריפלוקס שאני סובל ממנו. הבנתי שהריפלוקס נגרם בגלל שהסוגר לא עובד טוב. אני מטופל בלנטון 30 האם להפסיק את הליברקס? תודה מראש לעונים

מי אמר שיש לך רפלוקס? אולי כדאי להפסיק לנטון

09/12/2013 | 18:06 | מאת: משה

שלום דר' ורד, אין לי צרבות, אבל יש לי חומציות/מרירות/טעם מתכתי, מזה חודשים רבים, שעולה דרך הגרון לפה לאף ולעניים בעוצמה עולה ויורדת וזה ברמה יום יומית, בתחילת ברור התלונה שלי, הגסטרו נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהוא לא רואה בעיה, us בטן תקין, והוא אמר שאולי כל הסיפור שלי בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש, כ 8 חודשים ולדעתי לא קשור למעי הרגיז שממנו אני סובל 30 שנה, למעי הרגיז אני לוקח ליברקס אחד ליום בערב ומצליח להסתדר עם זה. הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס חומצי ושלח אותי לביתי ללא שום טיפול..! מאחר ואני סובל, ניגשתי לרופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה/ כוויה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפול ונתן לי לנטון 30, למשך שלושה חודשים ואם זה לא יעזור הוא ייתן לי תרופה חזקה יותר. אני לאחר שבועיים של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה פחתה קצת אבל עדיין נמצאת ביום יום. כשאני משתעל או עושה עיסוי על הבטן, החומציות עולה (לא האוכל), כשאני אוכל "נכון" אוכל לא חומצי, אני מרגיש את ההבדל. כשהייתי ללא טיפול, העוצמה הייתה חזקה יותר ואף הרגשתי הפרעה בבליעה, אולי את צודקת וזה לא ריפלוקס, אבל אף רופא לא אומר לי מה זה ואיך מטפלים בזה. אני מקווה שלא נגזר עלי לחיות עם המרירות הזו כל החיים.. האם שווה להגדיל את המינון של הליברקס? אם את חושבת שניתן לעזור לי, מעבר לכיוון הטיפול שאני מקבל, אשמח מאוד להיפגש . בתודה ובברכה.

09/12/2013 | 20:11 | מאת: משה

שלום דר' ורד, אין לי צרבות, אבל יש לי חומציות/מרירות/טעם מתכתי, מזה חודשים רבים, שעולה דרך הגרון לפה לאף ולעניים בעוצמה עולה ויורדת וזה ברמה יום יומית, בתחילת ברור התלונה שלי, הגסטרו נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהוא לא רואה בעיה, us בטן תקין, והוא אמר שאולי כל הסיפור שלי בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש, כ 8 חודשים ולדעתי לא קשור למעי הרגיז שממנו אני סובל 30 שנה, למעי הרגיז אני לוקח ליברקס אחד ליום בערב ומצליח להסתדר עם זה. הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס חומצי ושלח אותי לביתי ללא שום טיפול..! מאחר ואני סובל, ניגשתי לרופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה/ כוויה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפול ונתן לי לנטון 30, למשך שלושה חודשים ואם זה לא יעזור הוא ייתן לי תרופה חזקה יותר. אני לאחר שבועיים של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה פחתה קצת אבל עדיין נמצאת ביום יום. כשאני משתעל או עושה עיסוי על הבטן, החומציות עולה (לא האוכל), כשאני אוכל "נכון" אוכל לא חומצי, אני מרגיש את ההבדל. כשהייתי ללא טיפול, העוצמה הייתה חזקה יותר ואף הרגשתי הפרעה בבליעה, אולי את צודקת וזה לא ריפלוקס, אבל אף רופא לא אומר לי מה זה ואיך מטפלים בזה. אני מקווה שלא נגזר עלי לחיות עם המרירות הזו כל החיים.. האם שווה להגדיל את המינון של הליברקס? אם את חושבת שניתן לעזור לי, מעבר לכיוון הטיפול שאני מקבל, אשמח מאוד להיפגש . בתודה ובברכה.

25/11/2013 | 08:27 | מאת: מאי

שלום, מזה מספר שבועות אני סובלת מבטן נפוחה מאוד, תחילה חשבתי שהדבר נובע מהשמנה אך בזמן האחרון מלווים לנפיחות הבלתי פוסקת כאבים גדולים בצד שמאל בבטן התחתונה. בנוסף לכך יש לי עצירות ויציאות לא סדירות. ממה נובע הדבר וכיצד אוכל לטפל בכך? הכאבים והנפיחות הם תמידיים וזה מציק לי כל כך! האם עלי ללכת לרופא גסטרו או לרופא מתמחה אחר?

שינוי בהרגלי יציאה ותסמינים חדשים מצריכים יעוץ גסטרו

24/11/2013 | 19:44 | מאת: אתי

היי, אני בת 28, לפני חודש עשיתי בדיקת דם עקב כאבי בטן שהתמשכו כשנה וחצי לסירוגין, הcrp היה גבוה (54 לכן הגסטרו' שלח אותי לבצע קולונסקופיה. התור שלי לבדיקה יהיה רק בעוד5 שבועות. שאלתי היא איך אוכל להקל על כאבי הבטן הקשים מהם אני סובלת עד שיהיה אבחון ברור? שכחתי לציין שאני סובלת גם מכאבי פרקים

בקשה אחת לי אליך, במיוחד לאור העובדה שאת סובלת מכאבי מפרקים: לא ליטול משככי כאבים מסוג NSAIDS - תרופות כגון אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, איבופן, ארקוקסיה או אתופן עלולות להחמיר דלקת מעי (אם ישנה) וגם יפריעו לאיבחון המדוייק מעבר לכך - אין הרבה מה לעשות לפני הבדיקה

24/11/2013 | 18:54 | מאת: משה

שלום רב, בעקבות נטילת נקסין התחילו לי כאבי בטן, בבדיקת נשיפה שעשיתי נמצא כי אני סובל מהחיידק הליקובטר. הרופאה אמרה כי עליי ליטול את התרופות הבאות: 1. נקסיום - 40 מ"ג פעמיים ביום 2. ביסמוט - 262 מ"ג 2 טבליות פעמיים ביום 3. מוקסיפן 500 מ"ג - 2 טבליות פעמיים ביום 4. טינידאזול 500 מ"ג - 1 טבליה פעמיים ביום 5. קלריתרומיצין 500 מ"ג - 1 טבליה פעמיים ביום האם זהו הטיפול המקובל? נראה לי המון תרופות... תודה מראש! משה

זה לא הטיפול המקובל כטיפול ראשון

24/11/2013 | 13:43 | מאת: נעמה

אני בת 74 משתמשת במרוקן כוס אחת עד שתיים במשך 4 שנים יום יום. הדבר קשה לי מאד. מאד מאד קשה לי לשתות את זה. יש לי אי ספיקת כליות דרגה 3 נוטלת פרדניזון בגלל PMR סובלת מסכרת האם יש לכם הצעה טובה אחרת בשבילי במקום מרוקן ? אנא עזרתכם נעמה

אפשר לקחת מוביפרפ - בטעם לימון. או לנסות נורמלקס או פגלקס

שלום רב, בעלי בן 30 בריא, סובל כתורשה מאביו מתריסיות יתר שהובחנה כמחלת GRAVES לפני כחודשים וחצי. קיבל מרקפטיזול 20 מ"ג כדור ביום לפני כחודש ולאחר שבועיים תוצאות ה-T3 ו-T4 התאזנו אך ה- TSH<0.08 וALK PHOSP היה 286 (בדיקה זו בוצעה אצלו לפני כן בשנת 2010 ובתוצאהה היתה 137- במעט גבוהה מהנורמה), לאחר הנחית הרופא ירד מינון הכדור ל-10 מ"ג ביום ושבועיים לאחר ירידת המינון ביצע בעלי בדיקת תפקודי כבד בשנית והתצאות הן: ALK PHOSP עלו מ 286 ל 305 BILIRUBIN סך תקין GGT תקין! AST = 35 -> 37 ALT = 57 -> 37 ספירת דם תקינה ( 5000 נויטרופיליים, 400 אאוזינופילים. טרומבוציטים & המוגלובין תקין) הרופא המטפל התרשם כי פוספטאזה בסיסית לא ממקור כבד היות וה GGT תקין. ובכל זאת קיימת עליה תוך כדי הטיפול ב MERCAPTIZO. המליץ על הפסקת הטיפול היות ובעלי אינו סובל מתסמינים ומעקב אחר ה-ALK PHOSP, עם זאת ציין כי במידה ולאחר הפסקת הטיול לא תהיה ירידה בתוצאות יש לערוך מיפוי עצמות. אודה על חוות דעת נוספת על התוצאות ודרך ההתנהלות. כמו כן אשמח להבהרה מדוע במידה והתוצאה אינה יורדת יש לערוך מיפוי עצמות? מה אמורים לראות במיפוי? האם מחשש למשהו ממאיר? אודה לתשובתכם בהקדם, תודה, אירית

24/11/2013 | 13:07 | מאת: אסף

שלום, לפני כשש שנים אובחנתי כחולה פרוקטיטיס וטופלתי בהצלחה בנרות ראפאסל, אתם היתה רמיסיה של כשש שנים. לא מזמן הופיע דימום, ונשלחתי לקולונוסקופיה. הכל יצא תקין, אבל יש "ארוזיות שטחיות במעי הדק" שנשלחו לביופסיה. שאלתי היא מה יכול לגרום לממצא הזה, האם מדובר בקרוהן? ואם לא, מה כן יכול לגרום לזה? ברור שצריך לחכות לביופסיה אבל אני מאוד לחוץ ורוצה לדעת במה מדובר. תודה

ארוזיה יכולה להעיד על דלקת או סתם אפקט של חומר ההכנה המשלשל

23/11/2013 | 23:59 | מאת: נורית

שלום רב, האלבומין בדם יורד. מה הסיבות לכך? אלו בדיקות יש לעבור על מנת לגלות את הסיבה וכדי להעלות שוב את רמת האלבומין בדם. תודה

נורית שלום, לא ציינת לאיזה ערך ירד האלבומין ובאיזה תקופה בגדול, ישנן 1000 סיבות שונות לירידה בערך אלבומין בדם ניתן לחלק אותן ל-3 קבוצות עקריות: 1. לא מיוצר מספיק (עקב דלקת או תת-תזונה, לדוגמה) 2. הולך לאיבוד בשתן (יש לבדוק שתן לחלבון) 3. הולך לאיבוד בקיבה או במעי (יש לפנות לגסטרואנטרולוג)

23/11/2013 | 23:21 | מאת: דיויד

שלום דוקטורט. מזה כחודשיים שיש לי כאבי בטן עזים שמופיעים תמיד בלילות ובעיקר לאחר ארוחות שומניות שמהם אני מנסה להימנע. בוצע אולטרא-סאונד ולא אובחנו אבנים במרה, בוצעה גסטרוסקופיה ולא אובחנו כיבים... אני בן 38, תמיד הייתי בריא ואני מאוד מתוסכל מחוסר האבחנה והמצב, מה זה יכול להיות ?!! אודה על העזרה

צריך להמשיך בבירור ולקבל עוד פרטים . אולי מעי רגיז ? תמשיך בבירור גסטרו

שלום רב, מזה כ- חצי אני סובל מתסמונת הפה השורף שמקורו בריפלוקס, אין לי צרבת אבל אני מרגיש שהחומציות עולה לי לגרון לפה לאף ואף לעיניים.מרגיש את זה כל יום, אבל יש ימים שזה תוקף יותר וימים שתוקף פחות. רופא הגסטרולוג בדק אותי בבדיקת גסטרוסקופיה ואמר שהכל בסדר אצלי וזה בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו שנים רבות, אני לוקח ליברקס אחד ליום ומשאף סימבוקורט פעם פעמיים ביום.קבלתי במשך חודש אומפרדקס 80 מ"ג ליום וזה גם לא עזר. האם תרופה אנטי דלקתית יכולה לרפות או לעזור? האם נגזר עלי לחיות את חיי עם הבעיה הזו? האם יש רופא שמוכן לטפל בי עד לפתרון הבעיה? תודה, ושבוע טוב לכולם

מנסיוני הארוך אין הרבה ישועה מתרופות ממשפחת האומפרדקס לפה השורף וחבל שאתה נוטל כל כך הרבה כדורים ליום . אפשר לגשת ליעוץ עם מומחה פה ולסת או לנסות פתרונות אלטרנטיבים או שיטות הרפייה והרגעה

23/11/2013 | 16:21 | מאת: קולאיציק

שלום, אני מאובחן כחולה קוליטיס מזה כשנתיים,עד כה היו לי התקפים(3 4 בשנה) אשר טופלו ע"י חוקני רפאסל. לאחרונה התחלתי לקחת כדורי רפאסל(2 ביום-1 גרם כל כדור) בזמן הרגיעה. שאלתי,האם ניתן לשתות אלכוהול בעת לקיחת הכדורים? הכוונה ל-2 כוסות של בירה בשבוע ועוד כוס יין בערך. תודה

3-4 התקפים בשנה -- לטעמי יותר מדי לאחרונה התחלתי לקחת כדורי רפאסל (2 ביום-1 גרם כל כדור) בזמן הרגיעה -- החלטה נכונה. אגב, 4 גר' ליום יעיל הרבה יותר ואין למינון זה יותר תופעות לואי מזה של 2 גר' - למה לא להגביר מינון? האם ניתן לשתות אלכוהול בעת לקיחת הכדורים? -- ניתן לשתות אלכוהול תוך כדי הטיפול, אין כל בעיה

27/11/2013 | 21:16 | מאת: קולאיציק

נתן בתחילה 2 גרם ליום ורוצה לראות איך משפיע ואז יגביר את המינון עד ל-4 גרם. אני גם עושה בדיקות דם(תפקודי כבד) אחת לחודש לראות אם זה משפיע על הכבד. תודה על התשובה

23/11/2013 | 10:41 | מאת: אבי

<p>שלום, יש מוצר שיכול להקל את החיים לכל מי שמבלה זמן בשירותים, מוצר ששואב את הריחות מתוך האסלה בזמן השימוש ובכך מנעים את השהות של המשתמש: http://www.xxxxxx.co.il/</p>

אבי, כאן פורום רופאים - לא נועד לפירסומת

23/11/2013 | 05:58 | מאת: דן

סובל מגזים מרובים שמפריעים לי כל יום ובעלי ריח של גופרית או משהו אחר רכוב... בדרכ לאחר אכילת בשר אני מרגיש את זה. מה כדאי לעשות?

23/11/2013 | 10:40 | מאת: אבי

דן, יש מוצר שיכול לפתור את בעיית הריחות בזמן השימוש בשירותים: http://www.airotech.co.il/

22/11/2013 | 16:41 | מאת: גרישא

סובל כמה שנים מהמון יציאות ביממה. . עד 10-20 ביום לא שלשול. לא מצליח להתאפק. גם גזים בהתקפים. עברתי קולונסקופה וגסטרוסקופיה. התרופות שלי הם לוסק לצרבת וקלבטן. אין שום שינוי במצב. הציעו לי 'חיתולים'. ניסיתי כל מיני דיאטות. עם\בלי סיבים. מיואש

חברים עוד נתונים כמו מצב הסוגרים בפי הטבעת ועוד. בכל מקרה אפשר לנסות פרוביוטיקה ואנזימי עיכול

21/11/2013 | 20:59 | מאת: שולה

עשיתי בדיקת דם בעקבות כאבי בטן מוזרים. מה פירוש התוצאות הבאות? יש לי צליאק?? Positive 162 - CELIAC SCREEN TRANSGLUTAMINASE_IgA Negative 0.2 ENDOMYSIAL Ab שלילי תודה.

נראה שאין לך צליאק

21/11/2013 | 18:52 | מאת: מירב

שלום, האם כשישנה רגישות ללקטוז (מבחן מימן 180 לאחר שעה וחצי) וצורכים מוצרי חלב, זה גורם לנזק? אם נניח אוכל משהו קטן אחת לשבועיים-שלושה זה יכול להזיק? נניח פיצה, מעדן וכדו'. יש לי את הכדורים, אבל הם לא זמינים תמיד וגם ככה אני לא אוהבת ליטול אותם. תודה.

אין כל נזק . פשוט יתכן שלשול או גזים או כאב בטן . אם אין לך תופעות אלו תהני ממוצרי חלב פה ושם

21/11/2013 | 10:44 | מאת: מירי

שלום ,אבי קיבלת תוצאות סיטי בטן וכבד זה הממצאים: סיבת הפניה:בירור ממצאים בכבד,לבדיקה קודמת בתאריך 11/02/13 אין שינויים מהותיים. כבד:תקין בגודלו ומרקמו הומוגוני,באונה השמאלית של הכבד הוגדמו מספר תהליכים ציסטיים (לפחות ארבע מוקדים),התהליכים הנל נראים היפודנסים בכל הסריקות של הכבד,ללא האדרה פותולוגית בהקיפם,לפי מראה הרנטגני הממצאים יכולים להתאים לציסטות פשוטות,הממצאים ללא שינוי ניכר מבדיקה קודמת,אין עדות להרחבה של דרקי המרה. כל השאר תקין,האולטרסאונד הומלץ לבצע MRI,אך לא התקבל אישור, בבקשה מה פירוש הסיטי?מה כדאי לעשות להמשך טיפול? תודה רבה

נשמע כמו ציסטות פשוטות ולא מדאיגות . למה שלחו ל MRI ?

האולטרסאונד בטן ,רדיולוגית רשמה שיש לשקול בירור MRI שלצערי אינו אושר עקב עלותו כנארה.

שלום רב, אני בן 29. לפני 4 ימים עברתי בדיקת קולנוסקופיה (ללא ממצאים). ההכנה בוצעה עם פיקולקס וכדורי לקסדין. מאז אני לא מפסיק לשלשל מס' רב של פעמים כל יום, שילשול מימי ללא דם. כבר 4 ימים!!! יש סיבה לדאגה ? מה עלי לעשות? תודה

תמתין עוד יומיים שלושה ואם אין הטבה גש לרופא המטפל אבל לא נראה שיש מה לדאוג

20/11/2013 | 13:39 | מאת: מודאגת

אבי בן 68 נמצא במעקב מזה כשנתיים לאחר שעבר בהצלחה טיפולים לסרטן שלפוחית השתן(טיפולי הקרנות וכימותרפיה-סרטן שטרם חדר לשריר) מזה כמעט חודש סובל מחולשה בחילות חוסר תאבון כאבי שרירים בכל הגוף,צרבות ,ומאתמול גם העור שלו נראה צהוב ויש לו שלשולים והקאות. כל זה התחיל לאחר שקבל חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאות. בתחילה ייחסנו זאת לתופעות לוואי של החיסון וגם רופאת המשפחה פטרה אותו ללא שום הפנייה גם לא לבדיקות דם. אצלי התפתח חשד שזה קשור לכבד ברגע שאמא אמרה שהוא נראה צהוב, משיטוטי באינטרנט כל הסימנים נראים בכוון.של גידול בכבד.בתשובה לשאלתי ציין שהשתן בהיר והצואה כהה. אנחנו מאוד מודאגים והיינו שמחים לקבל עצה לאן או למי לפנות. אני יודעת שקשה להעריך כלום ללא בדיקות ובטח שלא דרך הפורום, אך הייתי רוצה לדעת אם בכל זאת קיים סיכוי שזואיזה דלקת ולא גידול חלילה.

מה שתארת אופייני לתופעת לוואי של החיסון . צריך להמתין שבוע לפחות ואם אין שיפור לחזור לרופא מטפל ואז לעשות בדיקות דם

20/11/2013 | 13:06 | מאת: רפי

שלום כאשר אני קם בבוקר -יש לי צרבת איומה שאני מרגיש, שריפה ממש, -זה בשבוע האחרון ממש קורה לי - מה הטיפול ומה לעשות בברכה.

קח כדור אומפרדקס 20 מג למספר ימים כל בוקר

20/11/2013 | 11:45 | מאת: נח

שלום, כיוון שהקולונוסקופיה הקודמת שלי הייתה לקויה, עלי לשתות 4 שקיות של פיקולאקס. האם הכוונה היא שאשתה שתי שקיות יומיים לפני הבדיקה, ועוד שתיים ביום לפני? לא בטוח שהבנתי נכון את ההנחיות..

הכוונה להתחיל יומיים לפני שתי שקיות ואז יום לפני שתי שקיות

20/11/2013 | 10:10 | מאת: נעמה

לחידק הלקובטור אנטיביוטיקה ריפקסמין יכול להיות מועיל ולעוד איזה סוגי חידקים

לא הבנתי מה השאלה

שלום רב, זה מספר שנים אני סובלת לסירוגין מתסמונת המעי הרגיז. אובחנתי בלוקה בתסמונת זו לאחר בדיקות רבות שכללו בדיקות דם, בדיקות שתן, קולונוסקופיה, צילום מערכות פנימיות (אינני זוכרת את שם הבדיקה, אז זו נעשתה לאחר שהתבקשתי לשתות כמות גדולה של מים מהולים בחומר כלשהו שאמור לצבוע ולהראות את הזרימה באופן ברור). ולאחר שבדיקות אלו יצאו תקינות הוחלט כי אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז (בהיעדר ממצאים מבדיקות אלו). אני סובלת מכאבי בטן קשים מאוד לאחר ארוחות, אין הבדל בין ארוחות חלביות לבשריות, מטוגנות או מבושלות, אני מנסה לצמצם את כמויות המזון מאחר ושמתי לב לעובדה שלאחר ארוחות גדולות אני סובלת מכאבים עזים וממושכים יותר, אך לצערי אני עדיין סובלת מכאבים עזים לאחר כל ארוחה שעשויים להימשך שעות (לאחר ארוחות קטנות אני סובלת מכאבים למשך זמן קצר יותר). הכאבים כה עזים שייחלתי לכך שיתלה ממצא כלשהו באחת הבדיקות, ולו רק בשביל שאוכל להבין מהו מקור הכאב, וכך לדעת כיצד להתמודד איתו ולטפל בו. אך מאחר וכל הבדיקות חזרו תקינות, ולא נמצא מקור לכאב, נותרתי נטולת אפשרות להתמודדות. ולכן גם אובחנתי על ידי הרופא כלוקה בתסמונת המעי הרגיז. אני בת 27, וחווה תסמינים אלו כשלוש שנים. חשוב לי לציין שכאבים אלו מגיעים וחולפים לסירוגין, למשך תקופות לא מוגדרות, אני עשויה לחוש כאבים אלו למשך מספר שבועות ולעיתים גם למספר חודשים. וכאשר הם חולפים- הם חולפים כאילו כלל לא היו ואני מרגישה נהדר. אך לצערי הם תמיד חוזרים. לאחר התייעצות עם רופא המשפחה וגסטרולוג, ושיטוט רב באתרי האינטרנט השונים הבנתי כי אין טיפול בתסמונת מאחר ולא ידועה סיבת הופעתה. עם זאת, קיויתי שתוכלו להציע לי טיפול תרופתי או אלטרנטיבי שעשוי להקל על כאבי הבטן הקשים הללו. אינני סובלת מחום בתקופות בהן אני סובלת מכאבי הבטן הללו, אני חשה הקלה מסויימת לאחר הטלת צואה (כחצי שעה עד שעה אחרי, אני מתארת לעצמי שזה קורה אחרי שהמעיים "נרגעים" מפעולתם) אך הכאב רק מתעמעם ואינו חולף לחלוטין. הצואה אינה דמית, אינה שחורה, ומתאפיינת בעצירות ולאחר השתחררות ראשונה קשה בשלשול וחוזר חלילה. מבחינת טיפול תרופתי ניסיתי ליטול כדורי קל-בטן שלא הועילו כלל לכאב. מבחינת טיפול אלטרנטיבי ניסיתי לשתות תמציות תה המכילות נענע, מנטה, לואיזה, לימונית, ג'ינג'ר, כמו כן התנסיתי בנטילת סיבים תזונתיים וכדורים פרוביוטיים שהומלצו לי על ידי רופא המשפחה והרוקח. לצערי ניסיונות אלה לא צלחו ונותרתי עם כאבי הבטן ללא הקלה. אנא הציעו לי אפשרו/יות תרופתית או אלטרנטיבית להקלת הכאב. רוב תודות.

אני מתנצלת על פיצול ההודעה. אך חשבתי שחשוב לציין את מיקום הכאב אותו לא ציינתי בהודעה הקודמת. כאבי הבטן מופיעים בבטן התחתונה, בצד ימין. (תחילה עלה חשש כי מדובר בתוספתן, אך אפשרות זו נשללה מההתחלה).

19/11/2013 | 13:36 | מאת: אסף

שלום רב,בן 34,עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRI בטן ודרכי מרה עקב חשד לפוליפ בצוואר כיס מרה וכאב/הרגשת אי נוחות מתחת לצלעות בצד ימין,להלן תוצאת mri: (-) mrcp אנמנזה:כאבים בבטן עליונה מימין,חשד לאבנים ב CBD כיס מרה ודרכי מרה:ללא עדות לאבנים בכיס מרה.ללא עיבוי דופן.ללא הרחבת דרכי מרה.CBD בקוטר 3 מ"מ.ללא עדות לפגם מילוי.ללא הרחבת דרכי מרה אינטרא הפטי כבד,טחול,לבלב,אדרנלים וכליות תקינים. יתכן בלוטות קטנות בשורש מזנטריום עם טשטוש קל בשומן סביר ל MESENTERIC PANNICULITIS. עצמות תקינות.ללא נוזל בטן. לסיכום:דרכי מרה תקינים יתכן MESENTERIC PANNICULITIS. האם הבדיקה תקינה?אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם, בברכה

אנחנו לא נמפעחים בדיקות הדמייה אבל בגדול הבדיקה ללא ממצא חשוד

18/11/2013 | 20:31 | מאת: ענבר

C13 UREA BREATH CALC 31.321 DELTA C /m (האם זה לא הרבה מידי???) תודה רבה!

18/11/2013 | 17:17 | מאת: בדוי

שלום כבר שלושה ימים יש לי צואה ירוקה, אני לא אכלתי שום דבר ירוק ואני לא נוטלת תוספי תזונה. לפני כשבוע קבלתי חום בחילות ושלשולים נטלתי במשך יומיים פחם פעיל שתי כפסולות ביום ומאז השילשול פסק והצואה הירוקה החלה. אם יש קשר או שזה יכול להעיד על משהו נוסף אשמח אם תורידו ממני את הדאגה, הצואה לא ירוקה לגמרי יש גוונים ממש מוזרים שהייתי אומרת אפילו גוון אפור ירוק או ירוק כהה

20/11/2013 | 18:01 | מאת: מאיר

מדובר במקרה חוסר מרה של הכבד או אי הפרשה,שנותן צבע לצואה נא לפנות לרופא משפחה דחוף -בעית כבד או כיס המרה או המטולוגית

20/11/2013 | 19:00 | מאת: בדוי

שלום הצבע הירוק עבר, לקחתי מספר ימים פחם פעיל והצבע חזר לנורמה, האם בכל מקרה יש לחשוש מבעיות כבד או מרה??

18/11/2013 | 10:03 | מאת: מיקי

שלום רב כבר חודש וחצי כשאני עושה צרכים יוצאת צואה מוזרה מאוד בצבע צהבהב יותר, כמו כן לא משאירה סימן על פי הטבעת, אין כאבי בטן ולא שום דבר דומה, אצין שאני נוטל תרופה בשם וסיקר. יש ממה לחשוש וללכת להבדק?

20/11/2013 | 17:55 | מאת: מאיר

אתה צריך דחוף לחדר מיון כנראה כי צואה שחורה זה סימן דימום בכאבה

17/11/2013 | 19:04 | מאת: בן 17

כבר כ5 שנים אני סובל מכאבי בטן נוראיים חוזרים ונשנים, בכל איזור הבטן, לפעמים יש לי כאבי בטן שבוע שלם או פעמיים בשבוע, אבל הם חוזרים על עצמם כל הזמן. הלכתי להמון רופאים ולאף אחד לא היתה תשובה טובה, רק אקמול או משככי כאבים אחרים. בקיץ הזה היה לי כאב בטן נוראי כל כך שהידיים שלי שותקו למשך כמה שעות, לא יכולתי להזיז אותן, הגעתי למיון ואמרו לי שם שזה יעבור לי. ממש קשה לי. בבקשה תעזרו לי להבין במה הבעיה או איזה סיבות אפשריות יכולות להשפיע על זה..

לא ברור לי האם עברת בירור ? איזה בדיקות ? סיטי בטן? גסטרו וקולונוסקופיה? הידיים שהשתתקו מכוון לכיוון של חרדות ומתח . צריך יועץ גסטרו

17/11/2013 | 18:01 | מאת: שי

ד"ר שלום רב לפניי כשלוש שנים אובחנה אצלי מחלת ה-GERD לאחר תלונות רבות על כאבי בטן עליונה, לציין כי הטיפול התרופתי החל דרך רופא אף אוזן גרון ורק לאחר מכן התייעצתי עם רופא גסטרו ,מכיוון שבתקופה זו עברתי ניתוח לעקירת שן בינה שהסתבך והזדהם ויצר אבצס שכמעט חסם לי את קנה הנשימה וסגר לי את הפה לחלוטין (טריזמוס) ,במיון הוחלט לנתח אותי ולהנשים אותי עם טובוס, עד לזמן זה לא ידעתי שיש לי GERD אך כחודש לאחר הניתוח שרתי בבית (אני מוסיקאי) והתחלתי להשתעל וירד לי דם, הלכתי למומחה אף אוזן גרון שאמר שהתפתחה לי גרנולומה על מיתרי הקול עקב ריפלוקס חומצי שפתח את הפצע שיצר הטובוס, הגרנולומה נשארה אצלי 8 חודשים ובזמן זה הלכתי לרופא גסטרו ועברתי בדיקות רבות (גסטרוסקופיה, בדיקת PH ובדיקה כזאת שמכניסים צינור לבדוק את הבליעה של המים) שלבסוף התברר שיש לי יתר חומציות ורשמו לי אומפרדקס לכמה חודשים שלא ממש עזר ולכן החליפו לי קונטרולוק 20 מ"ג ליום בבוקר שעזר, במקביל קניתי כרית מוגבהת והתחלתי לאכול במנות קטנות ולסיים לאכול כמה שעות לפניי השינה, אך השבוע הייתי שוב אצל רופאת אף אוזן גרון אשר בדקה אותי לאחר שאמרתי לה שאני צרוד כבר כמעט חודש, היא אמרה שלא חזרה הגרנולומה אבל המיתרים נפוחים ויש התפתחות של יבלת, היא רשמה לי פמוטדין 20 מ"ג ואמרה לי להתייעץ עם רופאת המשפחה, היא אמרה שהפמוטדין מגן יותר טוב על מיתרי הקול ושכדאי לי לעבור לכדור הזה פעמיים ביום במקום הקונטרולוק, בינתיים היא אמרה לי לקחת גם את הקונטרולוק בבוקר וגם את הפמטדין לפניי שינה בחודשיים הקרובים ולבוא לביקורת, השאלה שלי היא: האם הפמוטדין עדיף על הקונטרולוק גם מבחינה גסטרולוגית או רק מבחינת המיתרים? מה הטיפול שהכי מפחית את החומציות ומוריד את הסיכון לנזק למיתרי הקול ובמקביל מטפל בריפלוקס? (כי הבנתי ששתי התרופות עובדות על מנגנונים שונים, ושהפמוטדין הוא ללא מרשם בניגוד לקונטרולוק שזה אומר אולי שהוא פחות אפקטיבי ממנו?) ואם אקח מינון גבוה יותר של הפמוטדין הוא יכול להוות תחליף יעיל לקונטרולוק? כמו-כן במידה ואחליט לקחת גם קונטרולוק וגם פמוטדין, יש סיכון בכך לטווח ארוך? האם יש סיכוי גבוה לתופעות הלוואי שרשומות בפמוטדין (דיכאון,תפקוד מיני ירוד,כאבי ראש וכו,)? אשמח לתשובה מפורטת עד כמה שניתן,,אני מתנצל על ההודעה הארוכה

16/11/2013 | 14:23 | מאת: nins

ליפני ימיים עברתי ניתוח באגודל עם הרדמה כללית.אתמול היתה לי צואה שחורה והיום שונה הצבע לירוק כהה. האים יש קשר להרדמה כללית? תדה ושבת שלום.

אני לא חושבת שיש קשר

16/11/2013 | 13:40 | מאת: עינת

שלום רב, אחיין שלי מאושפז פעם שלישית בשל פנקריאטיטיס חריפה. מאחר וההתקפים חזרו שלוש פעמים, מנסיונך מה הסיכוי שהדלקת תהפוך לכרונית? איזה פרמטרים בבדיקת ה-MRCP מעידים על נזק בלתי הפיך לרקמת הלבלב? בשני ההתקפים הקודמים לאחר ששוחרר שמר על דיאטת דלת שומן, אולם בהמלצת התזונאית אכל עוגיות פתיבר-שערך השומן בהן עומד על 14%. האם קיימת סבירות שהישנות ההתקף נבעה מאכילת אותן עוגיות? האם תוכל להמליץ על רופא המתמחה לפנקריאטיטיס אצל ילדים לשם קבלת חוו"ד? לתשובתך אודה עינת

16/11/2013 | 06:43 | מאת: יעקב

שלום. אני מטופל קבוע: באומפרדקס 2X40mg+ליריקה 2X300mg+ליפיטור 1X40mg. כמו כן אני לוקח גם: ויטמין די 2X400U + ויטמין בי12 1X1000mcg+קלציום ציטרט 3X400mgליום.כאשר יש לי התקף חזק של מיגרנה הרופא המליץ לי לקחת ZOMIG 1X2.5mg. לאחרונה הוחלף המיקרופירין 1X100mg בפלויקס 1X75mg. אשמח ללמוד אם קימת איזה שהיא אינטרקציה בין התרופות הנ"ל וממה אני צריך להימנע? קראתי שיש אינטרקציה בין האומפרדקס והפלויקס ? באיזה תרופה אפשר להחליף את האומפרדקס ? תודה

80 מג אומפרדקס זה מינון לא הגיוני ! כדאי שתבדוק למה אתה בכלל צריך כדור זה ונדבר שנית

20/11/2013 | 08:13 | מאת: יעקב

בינתיים הוחלף ל קונטרלוק 2X20mg

15/11/2013 | 21:58 | מאת: חגי

שלום וערב טוב, שמי חגי, ולפני כשנה, התחלתי לסבול משיעול קשה במהלך הלילה. הרופא איבלן את זה כריפלוקס ונתן לי Pantoprazol 40 mg לכמה ימים עד שהתופעה נעלמה. לאחר מספר חודשים היא חזרה ושוב הוא נתן לי טיפול תרופתי והפנה לבדיקת גסטרוסקופיה. לאחר 4 חודשים (התורים בגרמניה ארוכים...) ביצעתי את הבדיקה והתוצאה היתה שאין שום בעיה בקיבה מלבד גסטריטיס. בשביל זה הרופא נתן שוב Pantoprazol 40 mg לבליעה בערב. לאחר חודש, עדיין בזמן לקיחת התרופה, החלו להופיע כאבים חזקים מאוד בקיבה. הרופא אמר שזה בעקבות הביופסיה שלקחו לבדיקת הליקובקטר (הבדיקה חזרה עם תשובה שאין המצאות של החיידק). הרופא נתן כי טיפות MCP לקחת, 60 טיפות ליומיים. זה שיפר את המצב והכאבים כמעט נעלמו. הוא גם הורה לי לפצל את ה-Pantoprazol ל-20 מ'ג בבוקר ובערב. מאז יש לי הרגשה כבדה בבטן, כאבים קלים לארוך כל היום ובמיוחד - מהר מאוד אחרי שאני אוכל, אני מרגיש צורך ללכת לשירותים. כל ההרגשה הזאת לא נוחה. יש לצין שגם עברתי בדיקת קולונוסקופיה לאחרונה ואין שום בעיה. ofirofirdדשs אני אשמח לדעת מה עוד ניתן לעשות בנוגע לתחושה הלא נוחה ? תודה רבה.

ניראה לי שהפנטופרזול מיותר והייתי מנסה טיפול למעי רגיז - אנזימי עיכול וכדורי קולוטל

26/11/2013 | 08:53 | מאת: חגי

אני אנסה

15/11/2013 | 20:57 | מאת: N

שלום רב, קצת ארוך אבל אודה אם תקראו למרות זאת, אני מאוד מבולבלת... אני בת 24. שנתיים סובלת ממחלה אוטואימונית חוזרת כלשהי. בהתחלה הכיוון היה FMF בגלל המוצא שלי ובגלל האופי ההתקפי של המחלה. אבל קולכיצין שלקחתי כמה חודשים טרם התחיל לעזור. כרגע נשקלת האפשרות של קרוהן. התסמינים שלי הם- שלשול שמביא אחריו כמה ימים של חום קל (37.3 בערך), כאבי רגליים, עייפות רבה, וכאב חזק במפרק הקרסול. לפעמים נמשך שבוע רצוף ולפעמים יומיים. בדיקת קלפרוטקטין שלי יצאה תקינה חלוטין, ASCA הייתה לפני שנה 28 וכעת 23. רציתי לשאול- האם כדאי לבדוק קרוהן בשלב זה? אם כן, מה הדרך המדויקת ביותר- קולונוסקופיה? קפסולה? האם ייתכן שגם במידה והבדיקות האלו ייצאו תקינות אני בכל זאת סובלת מקרוהן? תודה רבה!!

כדאי להשלים את הבירור עי קולונוסקופיה וסיטי בטן וגם קפסולה

15/11/2013 | 13:51 | מאת: תהל

סובלת כבר זמן ממושך מעל שנה מכאבי בטן משתנים לפעמים מצד שמאל ולפעמים מימין כל הכדורים נגד כאבים מסוג נורופן ואופטלגין לא עוזרים מים חמים על הבטן וערק קצת מקלים עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ולא מצאו כלום האם יש בדיקה כמו סיטי או אם אר אי או להפהרסקופיה שיכולות לתת לי סוף סוף מענה על הכאב הזה סובלת ברמה יומית אשמח לתשובתכם מה עלי לעשות ?

ממליצה לעשות סיטי בטן עם חומר ניגוד

15/11/2013 | 07:58 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותיי: בת 56. לא לוקחת כדורים מכל סוג שהוא. ברקע אין מחלות, במעקב אחר אנזימי כבד שבבירור שנעשה ובדיקת C.T. בטן יש לי כבד שומני. לציין כי אני רזה מאד, לא מעשנת לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים ולא אוכלת ג'נק פוד. לא סכרת וללא כולסטרול. לא נמצאה הסיבה לכבד שומני. כמו כו, אני סובלת די הרבה שנים לעצירות, ואוכלת מאכלים כגון פירות, ירקות, קוואקר, לחם דגנים וכדומה על מנת לעודד יציאות על מנת שלא אצטרך להעזר בכל מיני מעודדי יציאות לא טבעיים. דבר שאני נמנעת ממנו מכל וכל. והיום ביצעתי קולונוסקופיה, כביקורת מפאת גילי. ולהלן התוצאה: החולה נוטר בעזרת אוקסימטר. מעי הגס עד שק הצקום צונתר איליום סופי, בוצע תרגיל היפוך ברקטום. ממצאי הבדיקה: רירית תקינה באיליום סופי- ביופסיה מס' 1, רירית תקינה בשק הצקום, קולון הימני, רוחבי - ביופסיות מס' 2, בקולון היורד קטע קטן של רירית היפרמית עם כיבים שטחים - ביופסיה מס' 3, בסיגמה עוד קטע קטן של רירית היפרמית עם ארוזיות - ביופסיות מס' 4, ברקטום רירית תקינה - ביופסיה מס' 5. באבחנות הבדיקה הרופא רשם: SEGMENTAL COLITIS מכיוון שהייתי די מטושטשת, לא יכולתי לשאול את הרופא אף שאלה, והתור שנקבע לי לקבלת תשובה היא רק בעוד חודשיים מכיוון שלא היתה למזכירה תור לעוד חודש כפי שביקש הרופא שהגיע לקבלת התשובה ואני די מודאגת. האם תוכל להגיד לי מה הכוונה בממצאי הבדיקה? אמנם אני מבינה שצריך להמתין עד לקבלת תשובות הביופסיה, אך במידה ואכן יתאמת הממצא שהרופא רשם דלקת/קוליטיס, שאלתי היא : האם זה מסוכן? האם יש לזה טיפול ? האם הטיפול מרפא את זה? האם אני צריכה מעתה להיות במעקב קולונוסקופיה בתדירות גבוה? האם אותו חשד לדלקת קוליטיס יכול להתברר גם זה כמשהו יותר מסוכן? האם יש דלקות במעי הגס נוספות חוץ מקרוהן או קוליטיס? האם קרוהן וקוליטיס זו אותה דלקת? והאם זה משנה בכלל כי ממילא שניהם מחלות כרוניות קשות? תודה מראש על סבלנותך האדיבה בכבוד רב ובברכה

לאור העדר תסמיני קוליטיס אני ממש לא חושבת שיש לך דלקת במעיים ויתכן וזו דלקת לא ספציפית או דלקת מחומרי ההכנה . תמתיני לתשובה רשמית והיי סמוכה שאם יש בעייה הרופא ייצור קשר קודם.

18/11/2013 | 08:07 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב תודה רבה על תשובתך. תשובה די מרגיעה. אך אם אפשר לשאול בבקשה, האם יתכן שהרופא שלקח את הדגימה, ראה זאת כדלקת, וזה יכול להתברר כמשהו מסוכן יותר?? תודה מראש על סבלנותך. בכבוד רב ובברכה

14/11/2013 | 21:47 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותיי: בת 56. לא לוקחת כדורים מכל סוג שהוא (כשבוע וחצי בלבד לקחתי מגנזיום לסירוגין במהלך שבוע וחצי ותו לא). ברקע אין מחלות, במעקב אחר אנזימי כבד שבבירור שנעשה ובדיקת C.T. בטן יש לי כבד שומני . לציין כי אני רזה מאד , לא מעשנת לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים ולא אוכלת ג'נק פוד. לא נמצאה סיבה לכבד שומני. כמו כו, אני סובלת די הרבה שנים לעצירות, ואוכלת מאכלים כגון פירות, ירקות, קוואקר, לחם דגנים וכדומה על מנת לעודד יציאות על מנת שלא אצטרך להעזר בכל מיני מעודדי יציאות לא טבעיים. דבר שאני נמנעת ממנו מכל וכל. והיום ביצעתי קולונוסקופיה, כביקורת מפאת גילי. ולהלן התוצאה: החולה נוטר בעזרת אוקסימטר. מעי הגס עד שק הצקום צונתר איליום סופי, בוצע תרגיל היפוך ברקטום. ממצאי הבדיקה: רירית תקינה באיליום סופי- ביופסיה מס' 1, רירית תקינה בשק הצקום, קולון הימני, רוחבי - ביופסיות מס' 2, בקולון היורד קטע קטן של רירית היפרמית עם כיבים שטחים - ביופסיה מס' 3, בסיגמה עוד קטע קטן של רירית היפרמית עם ארוזיות - ביופסיות מס' 4, ברקטום רירית תקינה - ביופסיה מס' 5. באבחנות הבדיקה הרופא רשם: SEGMENTAL COLITIS מכיוון שהייתי די מטושטשת, לא יכולתי לשאול את הרופא אף שאלה, והתור שנקבע לי לקבלת תשובה היא רק בעוד חודשיים מכיוון שלא היתה למזכירה תור לעוד חודש כפי שביקש הרופא שהגיע לקבלת התשובה ואני די מודאגת. האם תוכל להגיד לי מה הכוונה בממצאי הבדיקה? אמנם אני מבינה שצריך להמתין עד לקבלת תשובות הביופסיה, אך במידה ואכן יתאמת הממצא שהרופא רשם דלקת/קוליטיס, שאלתי היא האם זה מסוכן? האם יש לזה טיפול ? האם הטיפול מרפא את זה? מה עושים במצב כזה? איזה מעקב אני אמורה יהיה לעשות? ובעצם האם זה יכול להיות משהו יותר מסוכן? ז"א אותה דלקת יכולה להתברר כדבר אחר? מסוכן? האם אותה דלקת קוליטיס יכול בעצמו לגרום למצב מסוכן יותר? כפי שציינתי בדרך כלל אני סובלת מעצירות מתונה. אשמח באם תוכל להשיב לשאלותיי. בכבוד רב ובברכה תודה מראש על סבלנותך והענותך האדיבה.

14/11/2013 | 21:32 | מאת: הילה

שלום לבני בן השלוש וחצי יש תקופה ארוכה גרגירים דמויי סומסום בצואה. הגרגירים יוצאים לבנים ונקיים. לעיתים הצואה כולה עטופה בהם. הוא אינו מקבל מזון עם סומסום בכלל. מאחר והוא סובל מכאבי בטן רבים. שלחתי בדיקות צואה רבות לפרזיטולוגיה ואף שלחתי את הסומסום בנפרד בתוך אלכוהול. תשובת המעבדה שאין טפילים וכנראה מדובר במשהו אורגני. מה זה יכול להיות?? יש בבית חיות. טיפלנו ליתר ביטחון בכדור שנקרא בילטריציד כנגד תולעים שטוחות, אך זה עדיין מופיע בצואה. האם זה מוכר לכם? מה זה יכול להיות?

14/11/2013 | 21:00 | מאת: איה

בני, בן 11.5, לפני מספר חודשים אובחן אצלו צליאק ומאז הוא בדיאטת גלוטן, אלא שגם גילינו שכל פעם ששותה חלב 3%, סובל מכאבי בטן ולכן עברנו לחלב דל לקטוז אך זה לא ממש עוזר והוא ממשיך לסבול מכאבי הבטן. מה ניתן לעשות? בנוסף רציתי לשאול לגבי העלייה שלו במשקל, הוא ילד רזה מאוד לגילו- מאז הדיאטה, כחצי שנה, עלה רק 1 קג. זה נראה לי מעט מאוד.אודה לחוות דעתך.

14/11/2013 | 12:41 | מאת: דנה

שלום, בת 32, חצי שנה אחרי לידה. אני סובלת מזה 3 שבועות מבחילות, גזים תחושת נפיחות ושילשול (השלשול רק בבוקר). עשיתי בדיקת הליקובקטר שיצאה חיובי. האם זה יכול להסביר את התופעות או האם עלי לראות גסטרו?

15/11/2013 | 13:46 | מאת: דנה

רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקה ורשמה לי אנטיביוטיקה. 2 כדורי מוקסיפן וכדור קארין פעמיים ביום. היום התווספה חולשה בגפיים לתסמינים אלו. האם זה יכול להיות תוצאה מאנטיביוטיקה.

13/11/2013 | 02:05 | מאת: אלי

שלום , הנני סובל מכאבי בטן ושילשולים על בסיס יומי ,שנגרם כתופעת לוואי בעקבות טיפול ביולוגי ע"י כדורים (נקסבר) כנגד סרטן בלוטת התריס . ניסיתי טבליות שמן מנטה בתוספת ג'ינג'ר ושומר שאמורות להקל במצב של כ.בטן שילשול עוויתות מעיים וגזים ,אך הם לא עוזרות לי.הייתי שמח לקבל המלצה על משהו חזק שהיה כן יכול לעזור . ועוד שאלה בהנחה שתכשיר כמו קלבטן יעזור לי , האם זו תרופה שאפשר לקחת אותה 3 פעמים ביום ולתקופה ארוכה. האונקולוגית שלי אמרה לי שכן , מה דעתכם ?

13/11/2013 | 02:16 | מאת: אלי

כדאי לציין שאני כמובן כבר אולצתי בעקבות המצב לנהוג כפי שצריך מבחינת איך מתי כמה ומה לאכול כפי שמומלץ כשסובלים מהתופעות הללו , אך על התרופה הביולוגית (נקסבר)כלום לא משפיע , ההקלה בעקבות הדיאטה הזו היא מינורית תודה

12/11/2013 | 20:13 | מאת: אני

היום בדרך הביתה הרגשתי עייפות ותחושה לא מוסברת, לא בחילה אבל משהו דומה ולא מוגדר. בבית הרגשתי צורך ליציאה כאשר ההתרוקנות היתה די איטית עם מעט מאמץ לשחרר. לאחר היציאה הרגשתי עייפות והתחלתי להשתעל כאילו אני מנסה להוציא משהו תקוע מהגרון. השיעול נמשך כעשרים דקות במהלכן פלטתי פעמיים ליחה צמיגית וקיצפית. כעת מידי פעם הרגשה של משהו בגרון ובמרכז החזה כמו צרבת. מה זה יכול להיות ? האם עניין השיעול קשור לכל זה ? האם יתכן שהשיעול קשור ללחץ כי שמתי לב שפעמים רבות כשיש לי התקפי שיעול זה מגיע אחרי שאני מרגיש לא כל כך טוב ומתחיל לחשוב על מה יש לי ואולי גם השיעול נותן לי שליטה או נותן לי הרגשה ש3ני משחרר משהו. להוסיף שהיום לא אכלתי כלום (אפשר לומר). בשנות הארבעים. תודה

מה זאת אומרת לא אכלת כלום?אולי בגלל זה החולשה? תופעה חד פעמית מקשה על הסקת מסקנות.

12/11/2013 | 19:33 | מאת: אור

שלום , גילו אצלי לפני מספר ימים את החיידק הליקובקטר בקיבה . היום היה לי שלשול דמי ממש דם אדום .האם יש קשר בין השנים ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לדימום ?

אין קשר בין הדימום לחיידק. ייתכן ויש לך טחורים.

12/11/2013 | 19:18 | מאת: תמר

גיסי סובל משלשולים כבר חודשים. בא והולך לפרקי זמן של שבוע. שום דבר לא עוזר. ירד במשקל. רציתי לדעת ממה יכול להיות

יש כל כך הרבה סיבות. בלוטת תריס, סוכרת, חיידק, פרזיט, מחלת מעי דלקתית, מעי קגיז וכו'. כך לא ניתן לענות.

12/11/2013 | 17:15 | מאת: רוני

אני בת 14 ולפני שנה וחצי בערך התחלתי להכנים את הבטן באופן קבוע הייתה לי בטן גדולה ועדיין יש לי ואז התחילו בעיות:גזים,אם אני לא אוכלת כמה זמן קרקורי בטן רועשים,גרפסים ששומעים קולות בגרון וכשאני שוכבת קולות מהבטן ועוד בבקשה תעזרו לי זה הרס לי את החיים אני כבר לא רוצה ללכת למקומות ציבוריים

צריך דיאטה ללא מזונות שעושים גזים - כרובית ברוקולי, קטניות. צריך אנציפלמד שסופח גזים ואפשר לבצע תבחין נשיפה ללקטוז לראות שאת לא רגישה למוצרי חלב.

12/11/2013 | 16:21 | מאת: ליאור

האם מותר לקחת ריטלין, איבופן ואומגה 3 שבועיים לפני בדיקת הנשיפה? תודה רבה

כן אין בעיה.