פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
30672 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

שלום אני בן 25. לפני כ5 שנים התחילו לי: כ-3 יציאות ביום, אחת תמיד בבוקר. טנזמוס. שילוב של קושי להתפנות מצד אחד אבל צואה מאד רכה מצד שני. תחושת נפיחות בבטן. אין לי כאבי בטן. בזמן האחרון מתגבשת לי ההבנה שזה נראה כאילו השורה התחתונה של הבעיה שלי היא קושי בהעברת צואה לא רכה מה שאולי גורר את הצורך של המעיים שלי לעבוד חזק יותר ולגרור את התסמינים שציינתי. לפני כשבוע התחיל לי שלשול והחלק המוזר הוא שזה מרגיש כמו החרפה של מה שציינתי בפסקה קודמת - מצד אחד אני צריך קצת להתאמץ כדי להתפנות אבל מצד שני הצואה שלשולית. הזמנתי תור לגסטרו אבל הוא רק בעוד כחודש. האם זו יכולה להיות התפרצות של משהו רציני כמו קוליטיס או קרוהן? אני ממש מפחד. תודה

במקום ראשון זה IBS כי מדובר בתלונות כרוניות ללא סימני אזהרה אבל מצד שני השינוי בתבנית היציאה יכול לרמז לדלקת ולכן כדאי להמתין ליעוץ מסודר

05/01/2014 | 18:12 | מאת: תומר

עברו כ9 ימים - נראה שעכשיו הצואה בבוקר חזרה בהדרגה להיות רכה (ולא שלשולית). לפחות בימים הראשונים הצבע היה נראה נוטה לירוק. עדיין יש לי חום (37.8). בבדיקת צואה לא מצאו כלום. יכול להיות שוירוס רגיל נמשך ככה\שהיה חיידק עונתי שלא רואים בבדיקה? קראתי שאופייני לקוליטיס תקופות רגיעה והתפרצות. במקרה הזה שהתחיל לפני שבוע התסמינים היו פתאומיים - התחילו לי בחילות ונכנסתי לשירותים 5 פעמים בשעתיים הראשונות (יום לאחר מכן הצואה בבוקר עדיין הייתה שלשולית אבל כאמור עד היום כולל הייתי נכנס רק פעמיים ביום ומיום ליום הצואה התקשתה עד מצב רגיל). לא זוכר שהיה לי שלשול כזה אבל בשנתיים האחרונות כן היה לי: א. פעם אחת שהיו לי שלשולים במשך יומיים. ב. מדי פעם יציאה או שתיים שלשוליות (לא ממש מיימי אבל קרוב ועם תחושת דחיפות להוציא) ג. שכחתי לציין שכשאני מתקשה להתרוקן לעיתים אני מגלה על הנייר ריר במקום צואה. האם קוליטיס מתאפיינת גם בהתקפים קצרים של יציאה-שתיים או שהתקופות הן בד"כ יותר רצופות? האם קיימת תופעה בה המערכת החיסונית במעיים פשוט ירודה יחסית ולכן יש רגישות יתר לאוכל לא טרי מספיק וירוסים וכד'?

01/01/2014 | 08:53 | מאת: סיגל

שלום, יש לי מיומות תת סירוזיות גדולות ברחם, אני רוצה להיות במעקב כל 3 חודשים ולדעת במדויק מה המידות שלהם, שאלה? מה ההבדל בין בדיקת us אגן קטן לבין הבדיקה אצל רופא נשים שגם לו יש מכשור ויכול לבדוק את המידות? תודה רבה

התבלבלת בפורום - בכל זאת היכולת האבחונית של אברי האגן הנשיים יותר טובה בבדיקת US דרך הנרתיק שמבצעים הגניקולוגים

אני לוקח באופן סדיר כף של בונופייבר או קונסיל. אפשר להמשיך לקחת עד לפני הבדיקה? אם לא , מתי יש להפסיק והאם זה איסור גורף או שיש סוג מסויים שמותר? תודה

3 ימים אסור לגעת בסיבים מכל הסוגים

31/12/2013 | 21:41 | מאת: מיכל

שלום..פניתי לפני שבועים שלוש ונענתי ע"י ד"ר בן שבת..בקצרה אני בת43 חולת סכרת נעורים מיאסטניה גרביס קרישיות יתר והשימוטו...אני מטופלת כבר שנים בסטרואידים במינון משתנה בין 30-90 מ"ג ליום לפני חודשים ניסינו על מנת להוריד מינון מטוטרקסט אך הפסקנו בגלל בחילות נוראיות..אני סובלת מבחילות כבר 2-3 חודשים ללא שום הטבה גם לאחר הפסקת המטוטרקסט..הבחילות רק הולכת מתגברות לאחר מאמצים קיבלתי תור לגסטורולוגית אשר שלחה אותי לבדיקת גסרוסקופיה בבי"ח מאחר וכל רופאי והטיפולים שאני עוברת בבלינסון פניתי למכון שם קיבלתי תשובה שהרופאים במקום החליטו על בדיקה בהרדמה נשלחתי לעוד בדיקות ולפנות למרדים..הכל מצוין רק שהבנתי שבגלל שהבדיקה בהרדמה המועד שלה די רחוק.. ההרגשה מאד לא נוחה מה ניתן לעשות כדי להרגיע במעט עד אז? או מה ניתן לעשות על מנת להקדים את התור.??? נכון אני לא יודעת אם שם הפתרון אבל אני חייבת לעשות משהו על מנת להרגיע את ההרגשה הנוראית הזו.. סליחה על האורך ותודה על התשובות מיכל

הדבר היחידי שאני יכולה להמליץ לך זה בנתיים לקחת כדורי מוטיליום 2-3 ליום ולוסק או פמוטידין

01/01/2014 | 23:02 | מאת: מיכל

31/12/2013 | 21:40 | מאת: מיכל

שלום..פניתי לפני שבועים שלוש ונענתי ע"י ד"ר בן שבת..בקצרה אני בת43 חולת סכרת נעורים מיאסטניה גרביס קרישיות יתר והשימוטו...אני מטופלת כבר שנים בסטרואידים במינון משתנה בין 30-90 מ"ג ליום לפני חודשים ניסינו על מנת להוריד מינון מטוטרקסט אך הפסקנו בגלל בחילות נוראיות..אני סובלת מבחילות כבר 2-3 חודשים ללא שום הטבה גםלאחר הפסקת המטוטרקסט..הבחילות רק הולכת מתגברות לאחר מאמצים קיבלתי תור לגסטורולוגית אשר שלחה אותי לבדיקת גסרוסקופיה בבי"ח מאחר וכל רופאי והטיפולים שאני עוברת בבלינסון פניתי למכון שם קיבלתי תשובה שהרופאים במקום החליטו על בדיקה בהרדמה נשלחתי לעוד בדיקות ולפנות למרדים..הכל מצוין רק שהבנתי שבגלל שהבדיקה בהרדמה המועד שלה די רחוק.. ההרגשה מאד לא נוחה מה ניתן לעשות כדי להרגיע במעט עד אז? או מה ניתן לעשות על מנת להקדים את התור.??? נכון אני לא יודעת אם שם הפתרון אבל אני חייבת לעשות משהו על מנת להרגיע את ההרגשה הנוראית הזו.. סליחה על האורך ותודה על התשובות מיכל

31/12/2013 | 21:28 | מאת: אסתר

שלום דוקטור, אני בת 52. כאב לי בטן במרכז, כבר שבוע ויש לי בחילה. עשיתי בדיקה אולטרסאונד והיא בסדר. מה גורם לכאבים לדעתך . תודה

יש הרבה סיבות לכאב בטן . האבחנה ניבנית על פי סוג ןמשך ואופי הכאב . אי אפשר לאבחן בלי לבדוק אותך. גשי לרופא מטפל אם הכאב ימשיך ואם יחלןף אז קרוב ךודאי סתם וירוס

31/12/2013 | 08:50 | מאת: אופיר

עשיתי גסטרוסקופיה בעקבות דיספגיה. מטופל שנים באומפרדקס 20 מג. התוצאות: ושט חיבור לקיבה 39 סמ. חלק עליון ואמצעי רירית תקינה (4). חלק דיסטלי גודש בצורה פסי עולה כ1 סמ מעל קרדיאס (3), קיבה- פונדוס- גוף רירית בחלקה שקופה לכלי דם תת-רירית ביופסיה מבליטה 2 ממ רירית דומה לאחר (2) אנטרום דלקת קלה פרפילורי (1). תריסרריון ריקית תקינה. נלקחו כאמור 4 ביופסיות. האם ייתכן שמדובר בגידול? אין לי ירידה במשקל, נפיחות לימפה, הקאו או בחילות, יציאות תקינות. תודה..

הדבר היחידי שנמצא זה דלקת בחיבור ושט קיבה - קרוב לודאי סימן לרפלוקס חומצי. שום דבר בהקשר לסרטן

30/12/2013 | 23:57 | מאת: אלן

ב 26/12/13 עברתי בדיקת קולונוסקופיה. הרופא שביצע את הבדיקה אמר שהכל תקין אצלי והוא לא גילה שום דבר מחשיד. לאחר שקראתי את תוצאות הבדיקה ראיתי דבר מה מחשיד שאשמח לדעת את משמעותה. ממצאים: קולונוסקופיה בדיקה תקינה - large red ICV. biopsied

מסתם שבין צקום במעי הגס למעי הדק מעט אדום ונילקחו ביופסיות

01/01/2014 | 16:28 | מאת: אלן

תודה עבור התגובה הבנתי שהרופא לקח ביופסיות והוא לא עדכן אותי לאחר הבדיקה, מלבד שהכל תקין ונפגש בעוד 5 שנים. מה זה אומר לגבי מעט אודם? האם יש לי ממה לחשוש? פשוט יש לי רקע משפחתי של סרטן מעי הגס, אבי חלה כאשר נולדתי, ונפטר כאשר הייתי בגיל 3 ואני מאד חושש.

30/12/2013 | 23:37 | מאת: ירון

שלום ד"ר! האם מתח נפשי יכול לגרום לעצירות? או שאולי מתח נפשי גורם בדרך כלל לשלשולים ולא לעצירות? בתודה

יכול

30/12/2013 | 22:27 | מאת: ירון

שלום, בן 34, מאובחן פרוקטיטיס עד כ 15 ס"מ בבדיקת קולונו' לפני כ 5 חודשים, מטופל ב 5ASA שעושים 80% מהעבודה (עדיין ישנם פטכיות בתעלה האנאלית עם הפרשות דם וריר קלות). רציתי לשאול בבקשה האם מניסיונכם אתם ממליצים על חוקן פרוביוטי בנוסף לטיפול המקובל. החוקן מאפשר "לצלוף" למקום המודלק בצורה אפקטיבית. אם התשובה היא כן, האם מייצרים חוקנים כאלה באופן מסחרי או שמא צריך להכין לבד? עזרתכם מבורכת, תודה מקרב לב, ירון.

לא מכיר חוקני פרו-ביוטיקה תכשירי פרו-ביוטיקה פומיים (כדורים) עוזרים לחלק מחולים עם פרוקטיטיס וקוליטיס כיבית

30/12/2013 | 18:18 | מאת: משה

מה השאלה?

30/12/2013 | 15:38 | מאת: רן

שלום יש לי שאלה מאוד חשובה אני בן 23 ואף רופא במדינה פה לא מוצא בדיוק את הפיתרון שיש לי  יש לי מלא זמן שתן מוקצף ואני מאבד משקל קבוע איבדתי 6 קילו ממשקלי כבר עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן , צילום סיטי כליות וכבד , גסטרו סקופ , סקופ מפי הטבעת, וצילום ראות.  חשוב לציין כל הרופאים שראיתי הם מסינגפור מכיון שהיני שוהה שם . ממצאי הבדיקות להלן :  בדיקת שתן ראשונה ; דם בשתן 3 פלוס ,כדוריות דם אדומות 33. חלבון trace . בדיקת שתן שנייה לאחר שבוע דם בשתן 3 פלוס , כדוריות דם אדומות 40 חלבון trace בדיקת שתן שלישית אחרי חודש : דם בשתן + . כדוריות דם אדומות 9 חלבון : שלילי  בדיקת שתן רביעית חודש לאחר ; דם בשתן trace  כדוריות דם אדומות 8 חלבון בשתן : שלילי  בדיקות דם ממצאים ; חלבון בכבד 8.5 קצת גבוה  Tumour markers profile  Gastrointestinal profile H. Pylori igG antibody 1.4 . בדיקת הסיטי עם יוד ; תפקודי הכליות והכבד תקינים. גסטרו סקופ:  Gastritis   Helicobacter pylori positive  קולון סקופ  טחורים מדממים צילום ראות  תקין 

האם קיבלת טיפול להליקובקטר פילורי. כי מצאו את זה? לא ברור מה זה חלבון בכבד - איזה ספציפי - חלבון עוברי? בקיצור מאוד קשה ככה

01/01/2014 | 05:22 | מאת: רן

קיבלתי טיפול אנטיביוטיקה במשך שבוע להליקובקטר פיילורי סיימתי את האנטיביוטיקה ועוד שבועיים אעשה בדיקת נשיפה האם יתכן שהשתן קצוף ואני מוריד משקל קבוע בגלל החיידק הזה ? כי זה הדבר היחידי שמצאו מכל הבדיקות שעשיתי בנוגע לחלבון בכבד זה רשום כך Liver profile Total protein 8.5

30/12/2013 | 12:09 | מאת: בתשבע

שלום רב, אני סובלת מאולקוס כ-15 שנים (היום אני בת 42) ומטופלת בזנידקס פעם ביום. לאחרונה סובלת מרטט בוושט, בהתחלה זה היה רק לאחר אכילה ועכשיו הרטט מופיע בלי שום קשר לאכילה. מבקשת את עזרתכם. תודה בתשבע.

מה זה רטט בושט? לא ברור למה את מתכוונת? את מרגישה ממש התכווצויות? האם יש קשיי בליעה?

31/12/2013 | 14:28 | מאת: בתשבע

היי, תודה על התגובה. אני לא מרגישה ממש התכווצויות וגם אין קשיי בליעה. זה גם לא מלווה בכאבים. אני לא בטוחה שזה בושט, אני מרגישה מין תנועתיות באזור הקיבה ומעלה.

30/12/2013 | 10:29 | מאת: אינה

לפני כיומיים טעמתי אוכל שהיה חם מאוד,רותח. מיד הרגשתי כאבים חזקים בגרון למטה קרוב לבית החזה. מאז אני מרגישה כאב ואי נוחות בזמן בליעה של מים ומזון. האם זה מתרפה לבד במידה ונגרמה כוויה או שיש צורך להיבדק אצל רופא גסטרו והאם נגרם נזק למע' העיכול?

ייתכן ונגרמה כוויה והיא תעבור לבד. אם לא ויימשך כאב אפשר לעשות גסטרוסקופיה.

29/12/2013 | 20:41 | מאת: ק

שלום רב, לפני שבוע ויומיים, אחרי שהיו לי בחילות במהלך היום, בשעות הערב התחיל לי שלשול. מהיום למחרת ועד היום (שבוע ויומיים לאחר מכן) אני משלשלת בין פעם לפעמיים ביום בכל יום. בדכ זה קורה מיד אחרי ארוחה, שתוקף אותי פתאום כאב בטן ואני חייבת לרוץ באופן בהול לשירותים לשלשל (במהלך השבוע האחרון אכלתי רק אורז לבן וצנימים והשלשול כאמור נמשך). היתה לי תקופה כזו כבר בעבר, שנמשכה זמן רב יותר... האם ידוע מה זה יכול להיות?

נשמע כמו משהו ויראלי. שמאוד נפוץ בתקופה זאת. אבל אם יימשך יותר מחודש יש לבצע בירור מסודר במרפאה.

30/12/2013 | 19:57 | מאת: ק

תודה רבה על התשובה המהירה! מעריכה זאת מאד!

29/12/2013 | 18:33 | מאת: טלי

שלום רב, קראתי שמומלץ לקחת אספירין יחד עם אומפרדקס על מנת להגן על רירית הקיבה שנפגעת מהאספירין, אך שלגבי אספירין מצופה (כגון קרטיה), האומפרדקס דווקא פוגע בפעילות האספירין כיוון שהוא מקשה על פירוק הציפוי ושחרור התרופה. האם זה באמת נכון? אני כרגע נוטלת אומפרדקס בשל הליקובקטר, כמו כן ממשיכה ליטול קרטיה כמו שעשיתי לפני.

לא ידוע לי כי אומרפדקס מפריע להתקלפות של האספירין המצופה. מציעה לשאול רוקח.

שלום. אני מתקרבת לגיל ששים. בשנה האחרונה קרו לי מספר פעמים שבהם אכלתי (בארועים) ארוחה חמה בשרית בשעות מאוחרות (שמונה עד עשר בלילה)וכשחזרתי הביתה היתה לי בחילה קשה ולפעמים הקאה. ממה זה נובע? האם עלי להבדק? ביתר הזמן אין לי שום בעיות לא באכילה ולא ביציאות.

האם את חולת סוכרת? חוץ מזה ייתכן ואכילה מאוחר בלילה ושכיבה אחריה, גורמת למזון אצלך לא להתעכל וכו'. נא להימנע ממה שמפריע.

29/12/2013 | 03:37 | מאת: סובלת

שלום, כבר כמה שנים שאני סובלת אפיזודות חוזרות של בעיות בבטן: שלשולים, בחילות גזים וגירוד. בבדיקות צואה מגלים כל פעם: blastocystis hominis. אף פעם לא הציעו לי טיפול. התחלתי דיאטה ללא סוכר ופחמימות והמצב קצת השתפר. האם מציעים בארץ טיפול עם קומבינציה של תרופות: Secnidazole ,Diloxanide Furoate Septrin או האם עלי לפנות לטיפול במרפאה המתמחה באוסטרליה? תודה מראש.

בארץ הטיפול המקובל הוא פלג'יל. מדוע טיפול משולב ולמה דווקא באוסטרליה. יש לנסות טיפול רגיל. בכל מקרה אנו יודעים שגם כשמטפלים בבלסטוציטיס הומיניס ומכיחידים אותו לא תמיד חולפים כאבי הבטןו אז המסקנה שהם נגרמו מסיבות אחרות.

12/01/2014 | 06:07 | מאת: סובלת

כי אוסטרליה זה המקום היחיד שיש מודעות לטיפול ובארץ לא מצאתי: http://www.cdd.com.au/pages/disease_info/parasites.html

28/12/2013 | 20:56 | מאת: מיכל

מכיוון שראתי שתגובתי נשארה רחוקה מאחור החלטתי לכתוב שוב.. קודם כל תודה על התשובה.. הצלחתי בזכות המזכירה להשתחל לתור במכבי לגסטרואנטולוגית. נשלחתי לבדיקת גסטרוקופיה אך היא התעקשה[לאור התיק שלי] שהבדיקה תעשה בבי"ח...מכיוון שכל טיפולי ורופאי מרוכזים בבלינסון פניתי למכון בבלינסון..אין לי עדין מועד מדויק אך נאמר לי שזה בין חודשים לשלוש..מקווה שזה יקח כמה שפחות מכיוון שההרגשה מאד לא נוחה ולא כלכך משתנה. שוב תודה מיכל

28/12/2013 | 20:09 | מאת: שירן

שלום רב, לפני שנתיים אובחנתי כסובלת ממחלה פסיכוטית והתחלתי ליטול תרופות אנטי פסיכוטיות. עם נטילת התרופות החלה אצלי בעיה מביכה- גזים בלתי פוסקים בעיקר כאשר אני יושבת או בעת נסיעה ברכב. ניסיתי להימנע מחלב ולחם וכמובן ממזונות הגורמים לגזים אך ללא הועיל. תה קמומיל מפחית את הגזים אך יוצר בעיה אחרת בעת נסיעה - גיהוקים בלתי פוסקים. מה לדעתך הבעיה? תודה על התשובה, שירן

אין ספק כי ההקשר בין הכדורים להתחלת הגזים נראה מחשיד כי יש קשר. אם כי לא ידוע לי על כזאת תופעות לוואי. מציעה לנסות טיפול עם כדורים על בסיס פחם - נורית, אנציפלמד וכו'.

27/12/2013 | 22:33 | מאת: רתם

מותר לאכול פסטה אבל אסור ירקות אז מניחה שרוטב עגבניות - לא... אז עם איזה רוטב מותר לאכול את הפסטה? תודה

שמן או שמנת

שלום, הופנתי ע"י נטורופט לבדיקת נשיפה. אינני סובלת מכאבי בטן או שלשולים לאחר אכילה או שתית מוצרי חלב. מלבד נפיחות בבטן (לא תמיד קשורה למוצרי חלב) אין לי תלונות חריגות. האם בכל זאת כדאי לבצע את הבדיקה או שאפשר לותר עליה? תודה

אפשר להימנע ממוצרי חלב לשבועיים ואם אין שינוי אפשר לותר על הבדיקה

27/12/2013 | 20:53 | מאת: אור

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה בשיטה לפרסקופית. מאז יש לי עצירות קשה. האם זה קשור? ומה הכי טוב לקחת כדי שתהיינה יציאות סדירות. האם אחרי 3 שבועות אני יכולה לנסוע באוטובוסים לירושלים. אני אשה בת 70. ולא כל כך חזקה ובריאה. מלבד זאת ירדתי ב3 קילו אחרי הניתוח, האם זה מקובל? הוא שאין קשר. אודה על תשובה בהקדם.

את יכולה ליסוע באוטובוס, מדוע לא? כמו כן בדרך כלל יש ארועי שילשול אחרי ניתוח כריתת כיס מרה ולא עצירות. ייתכן והעצירות נגרמת מסיבה אחרת? אולי היית מרותקת למיטה אחרי הניתוח ולא זזת ולא שתית? צריך לברר וגם לדעת.

לרופא שבת שלום אני בת 23 אני מטופלת בתל השומר במכון הגסטרו כמו כן הרופא המליץ לי להפחית במינון של הבודזון (אני נוטלת כדור 1 של 3 מיליגרם 3 פעמים ביום) אבל ההפחתה תעשה על ידי הגעה למינון של 7.5 יום אחד לקחת 1X3 ולמחורת לקחת 1X4 למשך שבוע והוא אמר שהוא יתקשר ביום חמישי לראות איך היגבתי נסיתי היום להפחית במינון אבל ללא הצלחה ישר ההקאות חזרו והוא אמר לי אם ההקאות יחזרו ישר לחזור למינון של 9 מג השאלה שרציתי לשאול אותך דר היקר למה שאני מפחיתה את המינון אני מקיאה? זה כבר קרה לי אם הרופאת המשפחה שלי מהקופת חולים וגם הקאתי אחרי שנסיתי לרדת במינון תודה רבה שירה

לא ציינת מדוע את נוטלת בודזון. מה האבחנה הראשונית בגינה את מטופלת בתל השומר? זה חשוב להבנת ההקאה

27/12/2013 | 14:37 | מאת: מירב

בחצי שנה האחרונה אני סובלת מצואה רכה דמויי שלשולים ירוקים מוזרים צהובים לפעמים חומים אם רירית דמית לעיתים נשלחתי לבדיקה אצל פרוקוטולוג כי הגסטרולוג חושב שזה לא קשור למעיים אמר לי מעי רגיז תלמדי לחיות אם זה.אציין שאין ירידה במשקל. לפני 3 חודשים בבדיקת אולטראסאונד הרופאת נשים מצאה ציסטות בשחלות וחשדה באנדומטריוזיס הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד בבית חולים .בUS שנערך לי בבית החולים נמצא שאין ציסטות ונשלל אנדומטריוזיס ,אבל מצאו דלקת בחצוצרות ואמרו שמדובך בתהליך סמי כרוני שנמשך שבועות קיבלתי טיפול אנטיביוטי צימפורדקס ודלאצין ל15 ימים אחריי שסיימתי הלכתי לרופא הנשים שלי במרפאה והוא אמר לי שהוא חושד בכלמידה והוסיף לי אנטיביוטיקה בשם דוקסילין 100 מ"ג ל10 ימים האם הדוקסילין יפתור לי תזיהום והאם התופעות במערכת העיכול קשורים לכלמידיה ? אני מרגישה תחושה של פצע בצד ימין של הבטן שלפעמים כואב קצת ומשפיע על המעיים לשלשל ומקרין קצת לטבור תחושה של דגדוג בטבור.מה עליי לעשות אני נואשת מרגישה שמשהו מוזר קורה לי בגוף ולאף אחד אין תשובה בשבילי אני רוצה שהסיפטומים יחלפו ושיפסקו לי התופעות במערכת העיכול .

למיטב ידיעתי קלמידיה אינה מערבת את מערכת העיכול ולכן לא נראה לי שיש קשר בין התופעות שאת מתארת לארועי השילשול. ייתכן ואכן מדובר במעי רגיז. האם ביררת את הנושא בצורה מסודרת במרפאה גסטרואנתרולוגית?האם נלקחו תרביות צואה וכו'. יש עוד מקום לבירור מסודר.

27/12/2013 | 10:03 | מאת: רוני

שלום רב . בנוסף לפסוריזיס אני חולה גם בקוליטיס ולחץ דם גבוה . כרגע הקוליטיס במצב רגיעה ולא היה לי התקף כבר למעלה משלוש שנים . בעבר לקחתי ניאוטיגסון במשך חודש והיה שיפור ניכר במחלה.לאחר מכן היה לי התקף של קוליטיס אך אני לא בטוח שהיה קשר מובהק בין לקיחת הכדור להתקף הקוליטיס. האם לקיחת ניאוטיגסון יכולה לעורר את הקוליטיס ?.

בהתייעצות עם ראומטולוג מדובר על תכשיר ממשפחת הרטינואידים ותופועת הלוואי הן הפרעה בתפקודי כבד, יובש בעור, והיפרכולסטרולמיה. אבל לא ידועה תופעת לוואי של החמרה או גרימת התקף של קוליטיס

26/12/2013 | 20:21 | מאת: מאיפשהוא

ברור לי שמתן התשובות כאן נעשה בהתנדבות ע"י הרופאים ועל כך תודתי .אבל במשך שבוע וחצי אף רופא לא הגיב כאן להודעה.... זכותם של הרופאים כמובן להפסיק לענות..או לצאת לחופשה.. אבל נכון היה להודיע על כך...גם לחולים מגיע קצת ......ולאור הועבדה שהזמן שמחכים לגסטרולוג בקופה הוא בין חודשים לשלש.החולה נמצא בלחץ או באי ודאות... שוב תודה על הקמת הפורום בכלל

אנו עושים כמיטב יכולתינו..

26/12/2013 | 15:47 | מאת: יוליה

לפני שבוע היה לי קלקול קיבה או וירוס, לא יודעת בדיוק להגיד, הקאתי שלשלתי וחשבתי זה עבר. התחלתי לאכול ואז הבנתי שאני פשוט לא מסוגלת. לא יכלתי לאכול כלום, כל דבר גרם לי לבחילה והרעבתי את עצמי, שתיתי רק תה, מים וניסיתי להכניס משהו לפה. בבדיקות דם ובנשיפה יצא הכל תקין. הבנתי שאני צריכה לאכול בכוח וככה עשיתי. הבעיה היא - אני יכולה להיות ממש רעבה ולהתחיל לאכול אבל אחרי כמה ביסים מתחילה הרגשת הבחילה וזה הורס לי את כל התיאבון. ממה זה נובע? למה אני עדיין לא מצליחה לחזור לאכול תקין?

ייתכן והוירוס לא עבר עדיין. לא ניתן לדעת ממה נגרם. אם יימשך נא להגיע למרפאה ולקבוע גסטרוסקופיה

26/12/2013 | 12:36 | מאת: טל

אני מרגישה כמו תנועות , או גלים כאלה משהו שזז שם זה כבר יומיים אני לחוצה זה בטן עליונה בצד שמאל של הבטן

להגיע למרפאה. לא ניתן לענות ללא בדיקה ונתונים נוספים

26/12/2013 | 12:10 | מאת: רותם

שלום רב, אני בן 22 וסובל כבר כמה חודשים מבחילות חוזרות ונשנות לא הפסקה. הבחילות מלוות אותי בבוקר, בצהריים ובערב אך מחמירות בשעות אחהצ. לאחרונה ביצעתי סדרת בדיקות מקיפות - תבחין נשיפה ל- ה. פילורי שיצא חיובי, הותחל טיפול משולש אך הופסק באמצע על רקע ת. לוואי קשות. בדיקות דם שכולן יצאו תקינות, נשלל צליאק. מאז הטיפול המשולש המשכתי בטיפול רק עם האומפרדקס אך ללא הקלה בתחושות הבחילה החזקות, רק בתחושת הצרבת. אני מאוד חושש מבדיקת גסטרוסקופיה ושאלתי היא האם יש לך הצעה להקלה בתסמיני הבחילות או למענה על הגורם לבחילות האלו ללא בדיקת גסטרוסקופיה? האם יכול להיות שהן נפשיות בלבד? (חודשיים אחרי מות קרוב משפחה). בנוסף אני ללא תיאבון וירדתי הרבה במשקל מכיוון שאני חושש להקיא את האוכל שאני אוכל. אני אובד עצות ואשמח לכל הצעה לייעול תחושותיי המתסכלות...

יש לזכור כי ארועי בחילה יכולים להיות גם על רקע נוירולוגי וגם על רקע מערכת א.א.ג שאחראית על שיווי משקל וארועי בחילה וסחרחורת. בכל מקרה ארועי בחילה מאספקט גסטרואנתרולוגי הוא סימן אזהרה המצדיק בדיקת גסטרוסקופיה על אחת כמה אם יש ירידה במשקל ובתיאבון. לכן ממליצה להתגבר על החשש ולבצע גסטרוסקופיה. בהצלחה.

26/12/2013 | 12:08 | מאת: ברוך ח.

שלום, יש לי גסטריטיס. שאלות - 1. מה עדיף - לוסק או נקסיום ? ולמה ? 2. האם להתמיד בלקיחת התרופה, או רק בתקופת ההתקף ? 3. מה נזקי התרופה לטווח ארוך ? 4. האם יש הצעות טובות יותר לטיפול בגסטריטיס ? תודה .

עדיף להתחיל מלוסק ורק אם לא עוזר לעבור לנקסיום אשר נחשב חזק יותר. תופעות לוואי לטווח רחוק הן ירידה בצפיפות עצם אחרי עשרות שנים, לעיתים עצירות או שילשול. צריך להתמיד בלקיחה אם יש כאבי בטן מהגסטריטיס. אבל אם הלוסק ניתן רק לגסטריטיס ללא ארועי צרבת. אם אין כאבים ניתן להפסיק. אני לא מכירה טיפול תרופתי טוב יותר לגסטריטיס אך יודעת שאלכוהול, תרופות אנטי דלקתיות, מגבירות את הדלקת ולכן הימנעות מהן יכולה לעזור.

31/12/2013 | 19:49 | מאת: ברך ח.

תודה לך דר' רחל גינגולד בלפר. תשובה מעולה מפורטת ומדוייקת על כל שאלותיי ! כל הכבוד לך ! ברשותך יש לי עוד שאלה בנידון - אני גם צורך אספירין כל יום - קרטיה - האם יש לו קשר לגסטריטיס ? האם ניתן "לשחק" איתו ? למשל להפחית ליום כן יום לא וכדו' ? תודה

26/12/2013 | 09:16 | מאת: מאיה

שלום , אני בת 18. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן , שלשול ועצירות. לאחרונה, כאשר אני מנגבת יוצא לפעמים דם מפי הטבעת וישנם גם פעמים שאני מרגישה קושי ומעין כאב מפי הטבעת ביציאות. הרופא שלי הציע לי לעשות בדיקת סיגמואידוסקופיה. אמרתי לו שאחשוב על כך משום שאיני חושבת שיש צורך בכך ומפחדת מהסיכונים שבבדיקה. רציתי לדעת אם על פי הסימפטומים שלי הייתם ממליצים לבצע את הבדיקה. כמו כן , לפני חודש וקצת ביצעתי בדיקת נשיפה וגיליתי רגישות ללקטוז , מאז הפסקתי לצרוך מוצרי חלב אבל הסימפטומים עדיין נשארו. תודה רבה

30/12/2013 | 15:52 | מאת: ורד

מה שאת מתארת יכול להיות מעי רגיש אבל בא בחשבון גם דלקת ולכן גם אני חושבת שצריך לעשות סיגמואידוסקופיה

26/12/2013 | 08:54 | מאת: משה

לאחר מיפוי קיבה (מכון איזוטופי) נמצא ריקון איטי רטנציה 84%(נורמה פחות מ-60%). T1/2 330 דקות (נורמה פחות 72 דקות). הבנתי שמדובר על ריקון איטי מאוד שמסביר את כאבי הבטן הקיצוניים לאחר אכילה. האם כדורים כלשהם או טיפול הזרקת בוטקס לקיבה יכול לעזור, האם במצב כזה יש לחשוב על קוצב קיבה? האם יש מצב שתסמונת ( SMA (5mm aorta-mezantric חוסמת את ריקון הקיבה.

תסמונת SMA אינה קשורה להתרוקנות איטית של הקיבה. היא גורמת כאבי הבטן אך לא קשורה לריקון.הריקון יכול להיות ללא סיבה בד"כ בנשים צעירות. או בחולים סוכרתיים עם פגיעה עצבית שבגללה הקיבה מתרוקנת באיטיות. אחת התרופות היא מוטיליום שיכולה לעזור.

25/12/2013 | 22:01 | מאת: אלעד

שלום רב, כבר חודשים רבים שאני סובל מהתופעות הבאות: - נפיחות בבטן (בעיקר בשעות הערב) - התקפי גזים בעלי ריח חריף - צואה רכה - קולות ומיחושים בבטן לאחר האוכל חשוב לי לציין שניסיתי לעשות ספורט, דיאטה ללא חלב וגלוטן ולקחת כדורים פרוביוטים כל זה עזר לתקופה מסויימת וממש נעלם כמו קסם אבל חזר לאחר שחזרתי לתפריט רגיל וכרגע הכדורים הפרוביוטים אינם עוזרים להקהל על הבעיות חוץ מאולי צואה פחות רכה כיום אני נמנע מלאכול הרבה כדי לא לסבול מהתסמינים הנל אשמח לדעת מה זה יכול להיות תודה רבה

מאוד תלוי ממה הדיאטה שלך מורכבת. יש מזונות שעושים גזים, כגון: ברוקולי, כרובית, קטניות. ויש להימנע מהם. כמו כן עם הגיל יש ירידה באינזים שמפרק לקטוז ויש גזים ממוצרי חלב. השאלה כמה זמן ניסית להפסיק מוצרי חלב, כדי לראות אם יש הקלה - צריך לפחות חודש. יש גם כדורים על בסיס פחם לגזים. אולי כדאי לנסות.

25/12/2013 | 18:22 | מאת: רוני

היי, אני בן 21, בעקבות התלוננות על צרבות חוזרות ואי נוחות בבטן הופנתי לבדיקת נשיפה, ונמצא לי הליקובקטר (8 בסקלה של עד 3.5). קיבלתי מהרופא אומפרדקס לקחת כחצי שעה לפני האוכל פעמיים ביום, ומוקסיוויט פורטה 500 מ"ג, לקחת 2 אחרי אוכל בבוקר ובערב, פלוס קארין לקחת אחד אחרי אוכל בבוקר ובערב (סהכ 3 אנטיביוטיקות בבת אחת פעמיים ביום למשך 10 ימים). לקחתי עד עכשיו רק פעם אחת ואחרי כמה שעות התחילה לי תחושה מרה בלשון ובושט כשאני בולע רוק, וזה לא עובר בינתיים. בנוסף התחילו גם בחילות. האם יש קשר לאנטיביוטיקות? תודה רבה

היי ממליצה לך לקחת טיפול משלים בנוסף לאנטיביוטיקה יש פורמולה מיוחדת הומאופתית להליקובקטר פילורי במבוגרים

כן זה יכול להיות תופעות לוואי של האנטיביוטיקות. השאלה אם זה ברמה של תגובה אלרגית וקוצר נשימה ואז צריך להפסיק או רק חוסר נוחות.

25/12/2013 | 18:19 | מאת: לוריא רחל

בעלי משהק זה 24 שעות. ניסינו כל מני תרופות סבתא. האם מומלץ ליטול אומפרדיקס ? בעלי מזה עשר שנים לאחר ניתוח מעקפים עם כדורים אך בריא וצועד כל יום שעה והוא בן 67 לתשובה מהירה אודה

אומפרדקס אמור לעזור לארועי צרבת ורגורגיטציה של מזון, פחות לגיהוקים. לגיהוקים מקובל לתת בקלופן ועוד. אך צריך ייעוץ מסודר ומרשם מרופא וגם בירור השיהוקים.

25/12/2013 | 18:11 | מאת: דינה

סובלת מגסטריטיס ,נאמר לי שעדיף לא לשתות קפה . קשה לי לוותר עליו . מבקשת לדעת מדוע עדיף בלי קפה והאם קפה נטול קופאין אפשרי במצבי . תודה רבה .

קפה אינו עושה גסטריטיס אלא ארועי צרבת. האם יש לך גם צרבות? בכל מקרה קפה נטול קפאין אינו עושה צרבות כי אין בו קפאין.

אני מאובחנת במעי רגיז שגורם לי לכאבי בטן תכופים (שבעקבותיהם אימצתי אכילה טבעונית וללא גלוטן מזה שנה) בחודש האחרון היציאות שלי הן מיימיות ורואה אוכל לא מעוכל בצואה. האם זה נורמאלי? איך ניתן למנוע אם לא?

במידה ועברת בירור והאבחנה היא מעי רגיש אז אפשר לקחת אנזימי עיכול כמו אנציפלמד או פנקראופלאט

25/12/2013 | 14:57 | מאת: מיכל

יש לבעלי גזים בלי הפסקה. כל הזמן. היה לו את זה מהילדות. איך ניתן להפסיק את זה? האם יכול להיות שמדובר בחיידק או טפיל של המעיים? תודה רבה

קרוב לודאי תצטרכי ללמוד לחיות עם זה. כדאי לבדוק בתזונה - קטניות ? כרוב ? כרובית? שתייה מוגזת? אפשר לנסות פרוביוטיקה

25/12/2013 | 09:34 | מאת: שלי

איזו סיבה יכולה להיות לעובדה שפיקו סלקס לא פועל? תודה מראש עבור מענה

בטח מדובר במעי שרגיל לכדורים משלשלים בכמות מסחרית

25/12/2013 | 07:29 | מאת: שלי

שלום רב, האם נטילת 6/7 כדורי לקסעדין מידי ערב, במשך שנים, עלולה לגרום לפוליפים בדרכי העיכול? מודה מראש

לא

24/12/2013 | 18:09 | מאת: אליהו

שלום אני בן 23, בריא מזה מספר שנים ספורות, פעם במספר חודשים קורה לי שלאחר מתן צואה, אני רואה כתמים (אדום בהיר, ומעטים מאוד) של דם על נייר הטואלט לאחר הניגוב חשוב לציין שאין דם על בצואה עצמה, ואין לי שום בעיות בעיכול\ביציאות או כאבים כלל האם זה משהו שמצריך בדיקה ?

כדאי להיבדק עי פרוקטולוג

שלום, החלו יציאות מימיות לפני חצי שנה לאחר שימוש רב שנים בפגלקס הלחץ של הצואה שנשארה במעי גרם לקשיי נשימה ועלייה בלחץ הדם בצילום בטן נמצא תקין מטופל באבילק 30 כל יום שגורם ליציאה דלילה רבה.אין שיפור ממשי במצב.חוקן רגיל לא עוזר. הומלץ על קולונסקופיה באישפוז,אך ניראה לי שהבדיקה יכולה להיות מסוכנת במצבי,חוץ מהאישפוז עצמו האם יש פיתרון מהיר לעצירות כי המצב גורם לי סבל רב. אודה מאוד על העזרה.

לא הבנתי מה לא בסדר עם יציאות דלילות תחת טיפול באבילק. אפשר להוסיף כדורי לקסדיןושמן פראפין

24/12/2013 | 09:12 | מאת: ארקדי

שלום! אני בן 54 בשנת 2008 עשיתי בדיקה קולונוסקופיה אשר היתה תקינה,מתי מומלץ לחזור על בדיקה? תודה.

אם אין במשפחה סרטן מעי גס - מומלץ קולונוסקןפיה כל 10 שנים אחרי גיל 50

24/12/2013 | 00:51 | מאת: גדעון

שלום לכם,אמא שלי בת 69,עם שיעול יבש כרוני ויש לה קושי בבליעה ומרגישה שהמזון נתקע לה בוושט. לפני שנתיים עברה גסטרוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהוושט והתברר שהיא סובלת מרפלוקס חריף. החלה לקחת לנטון פעמיים ביום ושמירה על כללי אכילה נכונים. לפני כחצי שנה עברה שוב פעם את הגסטרוסקופיה והביופסיה הפעם נלקחה ואולי בטעות מהקיבה ולא היתה אינדקציה למה שיש בוושט. לאחרונה סובלת משיעול מתמשך ויבש,קושי בבליעה ואוכל נתקע לה באזור הוושט. רופא אף אוזן גרון בדק את אזור הוושט העליון עם צינור וגם טען שיש לה רפלוקס חריף. השאלה כיצד צריכה לנהוג אמא ומה עליה לעשות בכדי להתגבר על התסמינים הללו. תודה רבה

26/12/2013 | 11:32 | מאת: חיים

26/12/2013 | 11:34 | מאת: חיים

שלום לך גם לי יש את אותה הבעיה אני מקפיד לא לאכול מאכלים חמוצים וחומציים ואוכל מנות קטנות כדי לא להעמיס על הקיבה בנוסף לוקח פורמולה מיוחדת לבעיית ריפלוקס שרכשתי בבית מרקחת ראשונים פארם

31/01/2014 | 10:51 | מאת: לילי

גם אני באותה תחושה ואאג בדק אותי בסיב אופטי ונתן אבחנה של ריפלוקס. האם זה וודאי? זו לא תופעה שהולכת ובאה אני מרגישה את זה כל יום. הוא טען שייקח לזה הרבה זמן לעבור. אני לוקחת את האומפרדקס מזה שבועיים ללא שיפור משמעותי. איך אתם התקדמתם?

23/12/2013 | 15:07 | מאת: נעמה

בעקבות כאבים ממושכים בבטן עליונה ביצעתי CT ונמצא בקע גדול בסרעפת, המכיל חלק של הקיבה. האם מצב כזה מצריך ניתוח או שיש אפשרויות טיפול אחרות?

האפשרויות הן או ניתו או טיפול בכדורי אומפרדקס / לוסק במינון גבוה. כדאי שתגשי לחוות דעת נוספת עם הצילום

23/12/2013 | 13:18 | מאת: אור

שלום רב, אשמח לעזרה. אני בת 21, בריאה בדכ וזוהה אצלי חיידק בבדיקת נשיפה. לאחר טיפול באומפרדקס שלא עזר הרופאה המליצה לי לקחת אנטיביוטיקה ונתנה לי קלרידקס ומוקסיפן, 2 קפליות מכל אחד בבוקר ובערב. היום התחלתי את הטיפול ולאחר כמה שעות הרגשתי כאב חזק בקיבה, מין שריפה וכאבי בטן עזים. אציין שאכלתי לפני לקיחת הקפליות כמו שהומלץ. ממה נובע הכאב? האם זהו כאב שעובר או שיש לפנות לטיפול ? אציין גם שהכאב ממשיך מהבוקר ועד עכשיו, ולא נחלש או עובר - באותה רמת כאב. אודה ליעוצכם תודה ויום נפלא

הכאב קרוב לודאי מבכדורים אבל כדאי לעשות מאמץ ולהשלים את הטיפול

23/12/2013 | 03:57 | מאת: ניר

היי אני סובל מעצירות ועד לא מזמן הייתי נוטל תרופות - ציפרלקס עם וולבוטרין. את הציפלרקס כבר חודשיים אני לא לוקח ואת הוובלוטרין 40 יום אבל עדיין יש לי עצירות מסויימת עם יציאות חלקיות בלבד. שאלתי היא האם ברגע שמפסיקים לקחת תרופות מהסוג הזה העצירות אמורה לחלוף מיד או שיכול לקחת לזה זמן אפילו שהתרופה ממזמן כבר לא בגוף? בנוסף, האם דיכאון יכול לגרום לעצירות והאם מתח נפשי יכול לגרום לעצירות? בתודה

24/12/2013 | 18:15 | מאת: שלומי

מתח נפשי גורם לעצירויות. תשלב הליכה 40 דקות לפחות 3 פעמים בשבוע וגם המתח הנפשי ירד.

23/12/2013 | 03:49 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 25. משקל עודף 10 קילו. מזה תקופה שיש לי עצירות- היציאות אף פעם לא מלאות, ויש קושי ביציאות, הן תמיד חלקיות. ניסיתי לנשות תזונה עם פעילות גופנית ולא ממש עוזר. יש לי במשפחה דודה בת 56 שאובחנה בסרטן המעי הגס ועוברת כעת טיפולים. שאלתי היא האם ייתכן שיש לי סרטן המעי הגס וכדאי לי ללכת להיבדק אצל רופא גסטרו ואולי גם לעבור קולנוסקופיה? האם יש סיכוי שבגילי הצעיר יכול להיות סרטן המעי הגס, או שיכול להיות אולי שיש לי גידולים לא ממאירים (פוליפים) שגורמים לעצירות? בתודה

23/12/2013 | 14:32 | מאת: בדיוק

לי התחיל בגיל 20עצירות לא עניין אף אחד. ירידה משקל כלום. ככה סחבתי 12 שנה אמרו פסיכולוגי. בסוף במקרה טכלתי סלט תיאלנדי מפוצץ בחומץ ודיממתי מהמעי הגס ביציאה. בקולונסקופיה גילו אדנוקרצינןמה שלב לפני סרטןשחסם את המעי יציאה חלקית סבל נוראי ניצלתי ומאז לא חזר ברוך השם. תדרוש קולונסקופיה.

22/12/2013 | 21:51 | מאת: בתיה

שלום רב , אבי סובל מכאבי בטן עזים , בחילות , הקאות ולעיתים איבוד הכרה מזה כשנה . עקב איבוד ההכרה אבי אושפז כפעמיים בבית חולים , בו נמצא כי לאבי יש חוסר בברזל והוא אנמי . במשך השנה האחרונה אבי עשה בדיקה של גסטרוסקופיה וקולנסקופיה שבהם נמצא שהכל תקין מלבד דלקת קלה בקיבה . לאחר מכן הומלץ לבצע את הבדיקה של קפסולה אנוסקופית . כיון שהתור לבדיקה היה רק בעוד חצי שנה הוריי גיסו את מירב האמצעים וביצעו את הבדיקה באופן פרטי . בבדיקה נראה כי יש דימום במעי הדק . לאחר מכן אבי הופנה לסי טי על מנת לבדוק מה זה הדימום ושוב פעם הכל תקין , אין זכר לדימום . מיותר לציין כי האיכות חיים של אבי נפגע , כמעט לא הולך לעבודה וברגע שיש התקף של כאבי בטן הוא מרותק למיטה ולאחר שהוא מקיא כמה פעמים ( לפעמים 8 פעמים ) נרגעים כאבי הבטן אבל אז לוקח לו שלושה ימים לחזור לעצמו . כעת הפתרון היחידי של הרופאים זה הבדיקה של הבלון הכפול ( שגם התור לבדיקה הוא רק עוד חצי שנה ) . האם יש לכם אולי רעיון לפשר הכאבים ? מעיון באינטרנט אולי מדובר ב FMF ? אודה לקבלת מידע שאולי ישפוך אור על המצב הקשה מאוד שאבי וכל המשפחה שרויים . תודה בתיה

לא הבנתי מה מצאו בקפסולה . הפיתרון הוא לבצע אנטרוסקופיה כפולת בלון ובינתיים לקחת כדורחם כמו ספסמלגין ואומפרדקס

16/01/2014 | 08:20 | מאת: בתיה

ראשית תודה על המענה אבי ביצע את בדיקת הדאבל בלון . בחלק הראשון של הבדיקה ( מהפה) נמצא כי הכל תקין . בחלק השני של הבדיקה ( מהישבן ) לא הצליחו להכניס את כל הצינור ( הצליחו רק חצי מטר עקב מבנה סבוך של המעיים ) בחלק הזה גם הכל יצא תקין . האם יכול להיות שהבחילות וההקאות ( שדרך אגב הולכות ומתגברות - 10 הקאות בפחות מ 10 שעות ) נובעות מבעיה לא בקיבה או המעיים ? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות ? אין דבר מתסכל יותר מלסבול ברמות כאלה ולא לדעת ממה . אודה לעזרתך הרבה