עצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/11/2013 | 03:46 | מאת: נולי

שלום רב, אני בת 39, מאז ומתמיד סבלתי מעצירות אך בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאד וגרם לי לסבל רב וגם לבעיית טחורים קשה. ניסיתי להתגבר על הבעיה בדרכים שונות : צריכת נוזלים מרובה, אכילת שזיפים מיובשים ומיץ שזיפים, מיץ עגבניות, אכילת פירות וירקות, אכילת קיוי ופאפאיה, צריכה יומית של סיבים מלאכותיים (פג לאקס). אך כלום לא עזר. בחודש האחרון אני לוקחת כל ערב 30 מל של סירופ דופאלאק (לקטולוז) ולאחר תקופת הסתגלות קשה עם כאבי בטן וגזים, הגעתי למצב בו תופעות הלואי חלפו ואני מצליחה להוציא צואה באופן יומי , ללא קושי וללא תחושה שעדיין לא התרוקנתי באופן מלא. שאלתי היא האם אני יכולה מעכשיו ואילך ליטול סירופ זה באופן יומי? האם זה מזיק לגוף בטווח הארוך? אם אני מנסה להפסיק או אפילו להוריד במינון העצירות מייד חוזרת.

אין בעיה לקחת כל יום דופלק אם אינך סוכרתית. אבל אם שנתיים יש לך החמרה בעצירות הייתי מציעה לבדוק תפקודי בלוטת תריס, לשקול ביצוע קולונוסקופיה, ויש אפשרות גם לבצע דפקוגרפיה - ישיבה על אסלה מדומה לראות מה קורה בזמן יציאה. אולי העצירות נובעת מאניסמוס - חוסר הרפייה.. וכו'.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול