פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/10/2013 | 20:59 | מאת: אוראל

ערב טוב ד"ר, מזה חודש אני סובלת מעצירות קלה. ללא קשר,או אם יש תאמר לי אתה. היה לי לפני כחודשיים יומיים רצוף צואה שחורה.. מכוון שיש לי סדק בישבן בגלל מאמץ כלשהו שעשיתי כנראה ביציאה בשירותים, כואב לי נורא בכל פעם שאני צריכה להוציא קיבה ולפעמים על הצואה עצמה יוצא כתם דם ולפעמים גם בנייר. פעמיים כבר,אתמול והיום, הלכתי לשירותים ולאחר הצואה ממש כמו שתן יצא לי מאחור דם קל.. אני פוחדת מאוד ואינני יכולה לעשות בדיקת דם סמוי בצואה בגלל הסדק (ממילא יש דם) מה עליי לעשות? האם הדימום הזה הוא בגלל הסדק? או שכבר מדובר בבעיה בקיבה? אני מטפלת במשחה או משתדלת לטפל כל יום במשחה עבור הסדק,ואני סובלת מכאבים עזים מצד ימין ממש באזור הסדק כשאני בשירותים. יש לאמא שלי חברה שמצאו לה דם בקיבה וזה סרטני זה מפחיד אותי ואני נורא פוחדת מבדיקת הגסטרו שעושים בבתי חולים עם הצינור

31/10/2013 | 21:10 | מאת: אוראל

לאחר שפיכת הדם בשירותים כשניגבתי לא היה לי דם על הנייר כך שזה לא מהסדק?

31/10/2013 | 18:27 | מאת: מיכלי

הנני חולת קרוהן, בנוסף נוצרה בעיה בדרכי המרה לאחר כריתת כיס מרה, ערכתי בדיקת mri אשר התשובה הינה: היצרות דיסטלית ב cbd ,שלא נצפתה בבדיקה הקודמת, עם אזור הנצפה בלתי אחיד. נצפים גם פגמי מילוי בתוך ה cbd . באבחנה מבדלת אבנים מול תהליך פוליפואידי אנדולומינלי. מומלץ ביצוע ercp / אבקש להבין את התשובה הנ"ל, תודה רבה מראש.

אנחנו לא מפענחים צילומים אבל בגדול צינור המרה אינו נקי והשאלה אם יש אבנים או ממצא אחר . יעוץ גסטרואנטרולוג בהקדם

31/10/2013 | 08:38 | מאת: אינה

עשיתי בדיקות דם ואני קופת חולים כללית ויצא לי 6.0 מתוך. 23 מה זה אומר ? אשמח עם תענו לי

לא כתבת איזה נוגדנים

30/10/2013 | 13:30 | מאת: שרה

שלום, אני בת 64, בריאה תודה לאל, רזה ופעילה וללא בעיות רפואיות כלשהן(גם לא נוטלת תרופות מרשם). בדיקות דם מצויינות שנעשו לאחרונה. אינני בשום פרמטר של קבוצות הסיכון לסרטן מעי גס. האם עלי לעשות קולונסקופיה ולהסתכן בבדיקה פולשנית?(אני בטראומה מכך-חמותי עברה בדיקה שכזו והסתבכה קשות).האם כדאי לעשות בדיקת דם סמוי? עלי לציין שתזונתי בריאה ומאוזנת והיציאות יומיומיות וטובות ב"ה. נא עצתכם. תודה

ההחלטה שלך בלבד . נכון שהסבירות למצוא משהו אינה כה גבוהה אבל עדיין יש לזכור שקולונוסקופיה מיועדת לגילוי מוקדם . הסיבוכים הם לא שכיחים בגיל צעיר יחסית ובאנשים בריאים .

30/10/2013 | 12:24 | מאת: רוני

שלום רב כבר מזה שנה או יותר שאני סובל מרעשים חזקים של גזים(נפיחות) כאשר אני נכנס לשירותים בבוקר, יתכן גם במהלך היום. בנוסף לרעשים אלו, מדי פעם מתווסים גם גזים בתוך הבטן, דבר שנשמע כאילו אני נופח מתוך הבטן שלי. זה נורא מביך אותי להיות ליד אנשים ובכלל להכנס לשירותים בקרבתם. אינני יודע לאן לפנות דבר זה מאוד מביך ומעיק עלי. האם ישנו פיתרון? תודה רבה רוני

31/10/2013 | 14:46 | מאת: אופירה

אחותי סבלה מבעיה דומה, זה באמת לא נעים וכדאי שתקפיד להימנע ממאכלים שגורמים לגזים כמו חומוס, שעועית.. היא לקחה גם בהמלצת נטורופתית כמוסות שמן אורגנו פראי שעוזרות לתפקוד תקין של מערכת העיכול וגם מקלות על גזים ונפיחויות בבטן. כדאי שתייעץ גם מישהו מקצועי

היי, אשמח בבקשה לתשובה של רופא מומחה

30/10/2013 | 08:48 | מאת: אייל

שלום רב, בערבות כאבים בצד ימין של הבטן העליונה, אובחנתי בבדיקת אולטראסאונד שבעל אבנים בכיס המרה. מה המשך האיבחון ? להבנתי , עלי לעבור בדיקת MRCP לשלילת חסימתית וזיהום הכבד גם אם לא אובחן באולטראסאונד , כן ? וכן לערוך בדיקות שם לשלילת בעיות כבד ? מה עלי לבדוק ספיציפית בבדיקת הדם וכן האם מומלץ להתחיל טיפול אנטיביוטי ? לגבי ניתוח הלפרוסקופית להוצאת האבנים, מהם התסמינים האופיניים בתקופה הקצרה לאחר הניתוח ומהם התסמינים האופיניים ארוכי הטווח ? תודה.

קודם כל צריך להבין אם הכאב בבטן הוא התקפי והאם הוא נובע מהאבנים בכיס מרה ולצורך כך יש להיוועץ בגסטרואנטרולוג. במידה והכאב לא קשור לאבני המרה לא צריך לנתח . כמובן יש לבדוק תפקודי כבד ואם תקינים לא צריך הדמייה נוספת

30/10/2013 | 02:10 | מאת: רן

האם חידוש טיפול בהומירה עלול לעורר אבצס שנוקז בניתוח מלעורי לפני חודש כנראה עקב התפרצות קרוהן וטיפול בפרדניזון ? איך אפשר לדעת הפעם שהכול בסדר ולא משהוא מתעורר באבצס ( מעל שלפוחית השתן)?

<p>אם המורסה נוקזה במלואה - לא</p>

29/10/2013 | 19:00 | מאת: ענת 31

שלום רב, שמי ענת, אני בת 31. אבחנו אצלי קרוהן לפני 17 שנים בעקבות ברזל נמוך ואי ספיגה, דם בצואה ובדיקת קולונוסקופיה בה מצאו פוליפים וראו דלקת. לא היו שום כאבי בטן, חוסר תיאבון או כל סימפטום אחר. באותה תקופה לקחתי רפאסאל ופלאג'יל. לאחר חצי שנה-שנה כל בדיקות הדם היו תקינות ולא היה יותר דם בצואה. מאז לא היו שום תופעות, כל בדיקות הדם תקינות. לאחר מספר שנים בהן המשכתי לקחת רפאסאל המליץ הרופא להפסיק לקחת, ולאחר עוד מספר שנים המליץ שלא אבוא לביקורות יותר. כמו כן אמר שאולי הייתה טעות באבחנה ואולי בכלל אין לי קרוהן. שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקה כלשהי שתוכיח שאכן אין לי קרוהן? או שברגע שנעשתה אבחנה לא ניתן לשלול אותה מכיוון שיכול להיות שהמחלה ברמיסיה? תודה מראש, הלי

היתכן שטעינו לפני 17 שנה - או לחלופין יש לך מזל ואת בהפוגה רבת שנים

30/10/2013 | 11:15 | מאת: ענת 31

במידה ואכן הייתה טעות באבחנה, האם זה משהו שניתן לבדוק היום רק על סמך המסמכים מאותן בדיקות שנעשו לפני 17 שנה? אם יבדקו אותי היום, אני די בטוחה שלא ימצאו כלום... השאלה שלי היא האם ברגע שאובחנתי - נגזר דיני, או שיש דרך לבטל אבחנה... שוב תודה, ענת

בבדיקת נשיפה עלה מדד 42. בנוסף לתחושות הלא נעימות בבטן אני סובל מעייפות, חולשה, ירידה במשקל, קושי להשמין(משקל 56 / גובה 177). בבדיקות דם שגרתיות מאותו שבוע היו תקינות לחלוטין ללא שום חוסרים וחריגות (נבדק ע"י רופא) הציעו לי טיפול משולש, טיפול שאבא שלי עבר פעמיים ועדיין לא עזר. אני מנסה להבין את השפעת החיידק ואת הטיפול. 1)הרי האנטיביוטיקה פוגעת גם בפלורה הטבעית, החיידיקים הטובים, כך שאם חיידק ההליקובקטר לא נפגע במאה אחוז (כמו שקורה הרבה פעמים באנטיביוטיקה, שרק החזקים נשארים, ופרט בהליקובקטר שהרבה פעמים הטיפול המשולש לא מוצלח) אז למעשה הטיפול עושה יותר נזק מתועלת. החיידק נשאר, הפלורה הטבעית והחיידקים הטובים נפגעו, הלכנו אחורה במקום קדימה. האם יש טיפול יעיל יותר / טיפול אחר לחיידק? איך יוצרים סביבה בקיבה ותנאים בגוף להיפטר מהחידק? 2) בפירוק השתנן וייצור האומוניה ההליקובקטר מוריד את רמת החומציות בקיבה כולה או רק מייצר לעצמו סביבה בסיסית ברירית הקיבה על מנת לשרוד? 3)ירידה בחומציות הקיבה(בעקבות הליקובקטר) תוביל לפגיעה בפירוק חלבונים? הרי אנזים הפפסין עובד ביעילות רק בPH נמוך מאוד. 4)ירידה בחומציות הקיבה בהכרח אומרת ירידה בחומצה הידרוכלורית HCL? מה שיפגע ביכולת הפירוק והספיגה הבסיסית של הקיבה? האם בעקבות כך גם פירוק של סוכרים (פחמימות) ושומנים ייפגע? האם ניתן להסיק שהליקובקטר פילורי מוביל לחולשה ועייפות בעקבות פגיעה בפירוק שומנים וסוכרים? האם ניתן להסיק שהוא מוביל לחולשה, ירידה במשקל וחוסר יכולת להשמין ע"י פגיעה בפירוק חלבונים ושומנים? וכל זאת עקב ירידה בחומציות הקיבה? תודה רבה!

נ.ב הרופא אמרה שאין כל סימנים לאולכוס או כיב.

29/10/2013 | 11:01 | מאת: גיל בן,שושן

יש לי כאבים למעלה מחודש בבטן התחתונה הימנית.שמלווים בצואה רכה מאוד לא אחידה שמתפזרת במים,ולא יוצאת כמקשה אחת, בהתחלה הייתי ממש משלשל מים בצבע צהוב עשיתי בדיקות דם וצואה ויצאו תקינות. האם עליי לחשוש?

05/11/2013 | 09:45 | מאת: גיל בן שושן

למה אין תשובה?

29/10/2013 | 08:48 | מאת: חי

שלום, יש לי 25 שנה קרוהן רדום ללא התפרצויות. לוקח 3 פעמים ביום ראפסל 1 גרם. בגלל בעיה באף רופא אאג רשם לי תרסיס לאף סטרונאז. בדפי המידע כתוב שזה כולל סטרואידים. האם שימוש בתרסיס זה הכולל סטרואידים עלול לשנות את מצב הקרוהן הרדום? תודה מראש, חי

שלום רב, לאחרונה אובחנתי כחולה צליאק וזאת לאחר שנים של בעיות שונות במערכת העיכול. ב-9 חודשים האחרונים, לאחר מחלת שפעת, פיתחתי תסמינים מרובים הכוללים כאבי וחולשת שרירים, כאבי ראש, סחרחורות, גרד בעור, הפרעות תחושה נוירולוגיות, הפרעות בראיה, הפרעות בדיבור, קשיי בליעה והפרעות בשינה. עשיתי אינספור בדיקות אצל מומחים שונים אבל לא נמצא דבר (חלקם טענו שזה פסיכוסומטי). הצליאק הוא קצה החוט היחידי מבחינתי ואני תוהה לגבי הקשר בין זה לבין מה שעובר עלי. האם תוכלו להמליץ לי רופא גסטרו עם ידע בצליאק שהוא גם בעל ראיה רחבה, סבלני וקשוב? תודה רבה

שכחתי לציין שאני בן 31

28/10/2013 | 12:56 | מאת: בר

לאמא שלי (73) כאבים חזקים בבטן העליונה לפרקים (מגיע בהתקף) בעיקר בלילה כשהיא שוכבת. בלילה היא מתפתלת מכאבים ממש. היא מציינת שהכאב בבטן מקרין גם לגב. בדיקות הדם תקינות. בעבר לקחה אניטביטיקה בשל חיידק הליקובקטר. לציין כי אביה היה חולה בסרטן המעי הגס. הבדיקת אולטראסאונד וגסטרוקופיה נקבעו לעוד כמה שבועות. האם תוכל לומר מה נראה לך הכיוון בינתיים? בבקשה. אני דואגת מאוד

הנתונים שנתת אינם מספקים וכל כיוון אפשרי . אם מדובר בכאב מוכר ולא חדש אז קרוב לודאי סוג של קיבה עצבנית . אם אין ירידה במשקל ובדיקות דם תקינות אז זה קצת מוריד מהלחץ . צריך אולטראסאונד לשלול אבנים בכיס מרה וגסטרוסקופיה לשלול כיב

27/10/2013 | 01:37 | מאת: לי

רקע: בן 89, סרטן במעי הגס שלא נותח, התגלה לפני כ-3 חדשים. סרטן הערמונית שלא נותח- מטופל בכדורים. בעיות קרדיולוגיות- ניתוח מעקפים לפני 20 שנים.מאז נשא של אפטיטיס C. לאחרונה אנמיה קלה ועייפות. צלול לחלוטין מבחינה קוגניטיבית. מה יכול להיות מקור המיימת? כיצד ניתן להקל? בתודה מראש, לי

מיימת יכולה להיות תוצאה של שחמת כבד על רקע הפטיטיס C או כתוצאה מגרורות מגידול במעי הגס

26/10/2013 | 14:13 | מאת: בן 55

לפני 3-4 חודשים היו תסמינים של התפרצות מחלת קרוהן לאחר שנתיים שלוש של רמיסייה בה נטלתי רק רפאסל 2.5 גרם .בדיקת MRI מ-.23.8 הראתה :מודגם עיבוי לולאות איליאם טרמינלי הנצפות דבוקות זו לזו בצורת כוכב.לאחר הזרקת חומר ניגודי נצפית האדרה ניכרת. אין עדות למורסות או או סימני חסימה.לציין כי בקולונו לפני 10 חודשים היצרות ב-25 ס"מ שהיה מאוד קשה לעבור . בדיקות דם הראו מדדי דלקת גבוהים מאוד ( crp -9 ש.ד מוחשת -88 ) ברזל , המוגלובין נמוכים . הייתה הרגשה של חולי ,חולשה-חוסר אנרגיה מוחלט , חוסר תאבון , בחילה , כאבי בטן לפרקים . מפליא , אבל מספר היציאות לא השתנה משמעותית ועמד על 3-5 ביום . מייד התחיל הטיפול בפרדניזון 40 מ"ג - עם ירידה של 5 מ"ג מידיי שבוע. מספר ימים אחרי לאחר מכן היו מספר התקפות של כאביי בטן בבטן התחתונה מעל כיס השתן.חשבתי שזה בגלל האשלגן כלוריד- סלו קיי שקבלתי ( הפרשת אשלגן מואצת בזמן טיפול בסטרואידים).הפסקתי למחרת את נטילת האשלגן לאחר שלקחתי אותו רק יומיים-שלושה .היו מספר ימים שהרגשתי בסדר ושוב לאחר מספר ימים היו שוב כאבים בבטן התחתונה והגסטרואנטרולוג טען שזה בגלל הדלקת במעי . לאחר טסט ליומירה שעבר בהצלחה , החליט הרופא על טיפול ביומירה וזה היה 5-6 שבועות בערך אחרי התחלת הטיפול בפרדניזון . שוב היו כאבים מעל כיס השתן עם כאבים וקושי במתן שתן . בשלב כלשהו מדדתי חום והמד חום הראה 38 מעלות .ביוזמתי נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד ( סובל מאבנים בכליות ) שגילתה אבסס שצמוד - מעל כיס השתן בגודל ש 3.3 ס"מ . פניתי בהתחלה לאורולוג שהפנה אותי לכירורג . גם זה וגם הגסטרו הסבירו לי שאם החום יעלה על 38 מעלות עלי לגשת בדחיפות למיון . במקביל התחלתי טיפול באנטיביוטיקה (ציפרודקס -פלאג'יל ). לאחר 3 ימים החום הגיע ל-38.6 ולא היה מנוס מאשר להגיע למיון עם 38.1 מעלות חום ולוייקוציטים 15k .משם העבירו אותי למח' כירורגיה עם טיפול בעירוי של אנטיביוטקה ולמחרת ניתוח עם הנחיית ct לניקוז האבסס באגן. החום מיד ירד וגם ההרגשה היית טובה .לאחר שבוע השתחררתי עם המשך פומי של אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. מהשיחות עם הרופאים הבנתי שאמנם האבסס הוא אחת הסיבוכים המוכרים של קרוהן , אבל הפעם הייתה רוח גבית עם הפרדניזון ואולי גם היומירה גרמה להתלקחות למרות שהוזרקה של רק פעם אחת . מאז נאסר עלי לקחת יומירה עד להודעה חדשה (שהאבצס יספג) . הציעו לי 2 אפשריות : ניתוח שיכלול כריתה חלק לא קטן מהמעי . אפשרות שנייה : לנסות שוב את יומירה עם סיכון של חמישים אחוז לחזרת האבסס . כמובן שהבעתי את דעתי בעיניין שמבחינתי ניתוח זה מוצא אחרון . חלק מהמומחים היו בעד ניתוח שיביא לרמיסייה ועלייה באיכות החיים וחלק הסכימו עם דעתי . כמו כן הבנתי שכדי שהגוף יתגבר על זיהום / אבסס , צריכה להיות מערכת חיסון במיטבה והרי אנו יודעים כשנוטלים פרדניזון , יומירה או רמיקייד מערכת החיסון נחלשת ( למחלות אוטו אימוניות כמו קרוהן זה דווקא טוב כי אז הגוף לא תוף את עצמו) וכאן הבעיה .בבקורת הפופ' שבדק אותי לפני שבוע (בדיקת ביקורת והוצאת הנקז) כתב בין היתר שעלי לעבור בדיקת אולטרא סאונד ואם הממצא לא יהיה מספיק ברור עלי לעבור סי-טי או MRI. בבדיקת אולטרא סאונד שעברתי השבוע נכתב :בטן ימנית תחתונה נצפו מספר לולאות מעי עם דופן מעובה . נוזל חופשי בכמות קטנה במרזה הימני . באגן,מימין לשלפוחית השתן נראה ממצא היפואקוגני הטרוגני אשר קטן משמעותי בהשוואה לבדיקה , ניכול להתאים לשרידי אבצס ללא מרכיב נוזלי בתוכו . גם הפעם קיים עיבויי דופן ימני אחורי בשלפוחית השתן . אין לשלול בבטחון אפשרות של פסטולה בין דופן שלפוחית השתן לבין לולאת מעי העוברת בסמוך. אציין שבבדיקת דם אחרונה מלפני שבוע רוב המדדים החשובים היו ברמת הנורמל כולל מדדי דלקת (רק ש.ד אמנם ירדה ל-35).כמו כן הועלתה אפשרות לעבור לכלכלה יחידה - מודולן בניסיון להפחית את פעילות המחלה הדלקתית עד לתחילת הטיפול ביומירה ואז לחזור לכלכלה רגילה. אציי ששתי בדיקות קולונוסקופיה שעברתי בתחילת 2013 נכשלו עקב מעי לא נקי וזאת למרות שבצעתי את ההכנה בדיוק לפי ההוראות עם פיקוסאלקס ומרוקן. כרגע אני נוטל רק רפסאל 1.5 ג"ר ליום. אשמח לשמוע את חוות דעתכם הבלתי מחייבת . נ.ב האם מומלץ בשלב זה להתחסן נגד שפעת ?

שלום רב, אני בת 22 בריאה בדרך כלל. לפני כחודשיים הבחנתי במעין גוש מעל הטבור, זה לא כואב ואני לא סובלת מתופעות לוואי אחרות אלא זה רק מפריע מבחינה אסתטית. בבדיקה אצל רופאת משפחה נאמר לי שזהו גוש שנוצר כתוצאה ממתח ולחץ ושאין ממה לדאוג, אבל הבליטה הזו עדיין לא עברה לי מאז והתחלתי לחשוב שאולי זה הרניה (נולדתי עם הרניה בטבור ונותחתי). האם זה ייתכן? אם כן, לאן אני צריכה ללכת לבדוק את זה? האם זה מסוכן ומה עושים כדי לטפל בזה? (חייבת להיות התערבות כירורגית?). תודה רבה והמשך שבוע טוב!

בהחלט יתכן הישנות של בקע טבורי . כגאי לעשות סונר דופן בטן ואחכ יעוץ כירורגי

26/10/2013 | 09:43 | מאת: אלנה

שלום, בתי בת ה4.5 סובלת מכאבי בטן מגיל שנה. מגיל כשנה עד גיל 3 כל כמה שבועות היא הייתה מתעוררת בשעות הבוקר המוקדמות והייתה מקיאה מן נוזל כזה, לא מזון. בתקופה הזאת עשיתי בדיקות של רגישות לחלב ולבצק ונימצא שהכל תקין. ההקאות פסקו לקראת גיל 4. אך מאז היא לא מפיסקה להתלונן כמעט כל יום בוקר/ערב על כך שכואבת לה הבטן. לפעמים אני נותנת אקמולי. בדיקות צואה- תקינות, בדיקות אולטרסאונד מלפני שנתיים גם היו תקינות. רופאת מישפחה טוענת שאין מה לעשות עם זה וכן גם רופא גאסטרו. ברצוני לציין שכמעט כל חצי שנה היא נידבקת בתולעים ומטופלת בתרופה דרך הפה לכל 10 ימים. האם יש לך המלצות לבדיקות מסויימות? תודה מראש

26/10/2013 | 00:53 | מאת: א

האם ידוע על קשר כלשהו בין פריצת דיסק לבין מחלת קרוהן?

25/10/2013 | 09:13 | מאת: מורן

האם יש קשר בין חוסר בB12 למחלקת הקרוהן? יש לי חוסר חמור שעומד על 115 והרופא המליץ לי לקחת זריקות. האם עדיף לקחת כדורים? האם הזריקות או הכדורים גורמים לתופעות אצל מאובחני קרוהן? תודה מראש, מורן

שלום מורן, האם יש קשר בין חוסר בB12 למחלקת הקרוהן? -- כן: ויטמין B12 נספג במעי דק סופי; זה בדיוק החלק שמעורב בדלקת במרבית חולי קרוה'ן - ואם הוא מודלק - הוא לא מתפקד ולא סופג ויטמין B12. כך נוצר החסר. יש לי חוסר חמור שעומד על 115 והרופא המליץ לי לקחת זריקות. האם עדיף לקחת כדורים? -- אפשר כדורי מציצה - ויטמין B12 בכדורים אלה נספג ישירות מחלל הפה ואינו זקוק למעי דק סופי לצורך ספיגה האם הזריקות או הכדורים גורמים לתופעות אצל מאובחני קרוהן? -- לא אמורים לגרום לתופעות לואי

27/10/2013 | 08:25 | מאת: מורן

ד"ר שלום, רציתי לדעת אם הטיפול בכדורי מציצה אפקטיבי כמו הזריקות? הרופא משפחה שלי טען שאני חייבת זריקות אחרת אתמוטט (כי רמת הB12 מאוד נמוכה) שמעתי שהזריקות ממש כואבות. אם ניתן לקחת כדורי מציצה כמה לקחת בכל יום?

25/10/2013 | 08:29 | מאת: ג'ני

שלום, אני חולת קרוהן מזה כ-3 שנים. לפני כחודש הגסטרואנטרולוג שלי הודיע לי כי הוא עוזב את מכבי. האם מישהו יכול להמליץ לי על גסטרו' טוב שעובד במכבי באיזור המרכז ושמומחה במחלות מעי דלקתיות? כמו כן, האם מישהו שמע על דר' פפר חורחה? או דר' יבליקוביץ' דורון? תודה מראש על כל תגובה, ג'ני.

24/10/2013 | 16:43 | מאת: נט

אני מאובחנת כחולת קרוהן כבר כשנתיים. רוב הזמן אני סובלת מכאבי בטן נסבלים ושינויים קלים בפעילות המעיים אך יכולה להתמודד איתם. נטלתי תקופה קצרה ראפסל אך הוא גרם לי לתחושה לא נוחה ולכן הפסקתי. בחודש האחרון אני סובלת מכאבים קשים מאוד בבטן העליונה, בצורת עוויתות קשות מאוד ולוקחת משככי כאבים. אני מצטערת על הפירוט אבל הבטן נפוכה כל הזמן והתחושה של אי אפשרות להתרוקן. בבדיקת אולטסאונד של הבטן נמצא כי המעי מלא בגזים ותוכן ולכן קשה היה לבדוק משהו. אני מנסה להשתדל לאכול מזונות מקלים אך ללא הועיל. הקש ששבר אותי הוא העובדה שהעלתי במשקל בצורה לא מוסברת-בסביבות 3 ק"ג בלי שום שינוי בתפריט. בגלל שאני בעלת עבר עם אנורקסיה אני צמודה לתפריט והעלייה במשקל מאוד עירערה אותי בגלל הסיבה הפשוטה כי אין עלייה בכמות במזון או ירידה בכמות הספורט. אנא עיזרו לי להבין מה קורה איתי? אני מחכה לתור לגסטרולוג אבל הוא עוד רחוק. האם יכול להיות שהעלייה במשקל היא בעקבות ההצטברות במעי הגס? בבקשה תעזרו לי

שאלה היחידה שהגדרת היא "האם יכול להיות שהעלייה במשקל היא בעקבות ההצטברות במעי הגס" התשובה לשאלתך היא "לא"

שלום, סבתא שלי בת 89, מתניידת, גרה לבד אך חלשה גופנית. בבדיקה סיטי בעקבות דימום רקטלי נמצא "במהלך סיגמה הודגם קטע קצר באורך 66 ממ כאשר הדפנות של הסיגמה מעובות למדי. מספר רב של דיבורטקולים במהלך הסיגמה" סבתא הופנתה לבדיקת קולנסקפיה. השאלות שלי הן: 1. האם ריאלי בגילה ובמצבה לעבור בדיקת קולנסקופיה? האם זה מסוכן? 2. האם לא עדיף להסתפק בקולנסקפיה וירטואלית? 3. במידה וימצאו סרטן/גידול, האם ריאלי בגילה לטפל בו? ואיך? 4. מה האפשרות שלה כדי להמשיך ולחיות באיכות חיים מסוימת? בתודה

בגדול קולונוסקופיה וירטואלית לא תוסיף הרבה . נראה שיש לסבתא דלקת בסעיפי המעי הגס. אכן קולונוסקופיה מסוכנת בגילה ובטח במצב של דלקת - הייתי מטפלת באנטיביוטיקה ועוקבת . מעבר לכך השאלה שלך הינה פילוסופית ואיין באפשרותי לענות . בטח מבלי שאראה באיזה מצב הסבתא .

23/10/2013 | 19:53 | מאת: אלדד

בסד. שלום ותודה מראש על התשובה שאלתי ייתכן ויש לי דלקת במעי שהולכת וחוזרת האם בדיקת קולונוסקופיה יכולה לגלות דלקת מעי גם. במצב שהבדיקה נעשית בזמן הפוגה מהדלקת???

האם בדיקת קולונוסקופיה יכולה לגלות דלקת מעי גם במצב שהבדיקה נעשית בזמן הפוגה מהדלקת -- כן

23/10/2013 | 18:58 | מאת: יהודית

שלום. במידה ואצטרך טיפול ביוד האם אצטרך להפסיק טיפול באימורן. תודה רבה

"טיפול ביוד" - הכוונה ליוד ראדיואקטיבי לטיפול בגידול בלוטת תריס או להזרקת חומר ניגודי ב-CT?

24/10/2013 | 05:34 | מאת: יהודית

לטיפול בבלוטת התריס

23/10/2013 | 16:16 | מאת: המבינה

אולי השאלה קצת מוזרה אבל אני חייבת לשאול , עברתי היום בדיקת גסטרו... אמרו שעורכים בטשטוש ואני ישנתי ממש! כשקמתי ההרגשה היתה שלא ביצעו בי שום בדיקה , לא הרגשתי שום כלום ולא זוכרת שום כלום , כששאלתי לפני הבדיקה איך הא מתנהלת ממישהי שעברה אותה, היא אמרה לי שהיא נדרשה לשיתוף פעולה במהלך הבדיקה וביקשו ממנה לבלוע מספר פעמים. האם ייתכן שלא הרגשתי שום כלום ולא זכור לי כלום? האם ייתכן שלא ביצעו בי שום בדיקה???

23/10/2013 | 18:09 | מאת: אלין

היכן עברת את הבדיקה כי אצלי מאוד כאב ועשיתי אותה פרטית

23/10/2013 | 12:07 | מאת: רונית

שלום רב, עשיתי בדיקת סיטי ובתשובה היה רשום : בלוטות לימפה בטניות : בלוטות רטרופריטונאליות ומזנטראליות ברוחב של עד 1.1 ס"מ . ורשום אדנופטיה בטנית(מומלץ המשך בירור עם חומר ניגודי בשתיה ותוך ורידי) לא הבנתי מה זה אומר והאם זה אמור להדאיג אותי (לפני שנה גילו אצלי מחלה בריאות סקרדואיזיס האם יש קשר ??)

בלוטות קטנות בבטן בקונטקסט של סרקואידוזיס בריאות - ממש קשור גשי לרןפא שעוקב אחר הסרקואידוזיס שלך

23/10/2013 | 10:21 | מאת: שירה

לרופא שלום רב! אני בת 23 אני עם חשד למחלת קרוהן ואני נוטלת בודזון עקב הקאות וכאבי בטן כמו כן אני נוטלת בודזון במינון של 12 מג ליום בנוסף לזה הטיפול הוא ממושך יהיה מכיוון שאני תלויה בבודזון ואם אני יורדת במינון אני מקיאה. ולכן אני כרגע ממשיכה ליטול את התרופה לתקופה מאד ממושכת יש לי שאלה עכשיו אני סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות ואני מיועדת לניתוח כמו כן האם יש קשר להופעת הדלקות החוזרות באוזניים לבין זה שאני נוטלת בודזון? תודה רבה נב אני לא יכולה להפסיק את הטיפול אם במידה ויש קשר בין הדברים כי ברגע שאני יורדת במינון אני מקיאה ויש לי עוד שאלה למה שאני יורדת במינון של הבודזון אני מקיאה? תודה רבה נב אתמול קיבלתי זריקת אביטרן וזה עזר לי בשילוב עם הבודזון וכרגע אני לוקחת קולוטאל ובודזון במשולב.

אני עם חשד למחלת קרוהן -- חשד בלבד? ואני נוטלת בודזון עקב הקאות וכאבי בטן -- עדיין חשד וכבר מטופלת בסטרואידים? כמו כן אני נוטלת בודזון במינון של 12 מג ליום -- זה מינון מעט חריג בנוסף לזה הטיפול הוא ממושך -- זאת לא תרופה לטיפול ממושך מכיוון שאני תלויה בבודזון ואם אני יורדת במינון אני מקיאה -- תראי שירה, אם האבחנה מבוססת (ולא רק "חשד" כפי שאת מגדירה - את זקוקה לטיפול בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית - אימורן או פורינתול. ולכן אני כרגע ממשיכה ליטול את התרופה לתקופה מאד ממושכת -- תועלת גדולה לא צפויה מטיפול ממושך, לעומת זאת, נזק מצטבר - בהחלט כן יש לי שאלה עכשיו אני סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות ואני מיועדת לניתוח כמו כן האם יש קשר להופעת הדלקות החוזרות באוזניים לבין זה שאני נוטלת בודזון? -- יתכן. כדאי לבדוק רמות של נוגדן דם בשם IgA (לעתים נמוך בחולי קרוה'ן ויכול להיות קשור לדלקת אוזניים) אני לא יכולה להפסיק את הטיפול אם במידה ויש קשר בין הדברים כי ברגע שאני יורדת במינון אני מקיאה -- לא לגמרי ברור לי למה אך בכל מקרה בודיזון הוא אינו טיפול לטווח ארוך. ויש לי עוד שאלה למה שאני יורדת במינון של הבודזון אני מקיאה? -- לא לגמרי ברור לי אתמול קיבלתי זריקת אביטרן -- זאת תרופה גרועה עבור חולי קרוה'ן - יוצרת אשליה של "עזרה" וכעבור מס' ימים מלבה את האש של דלקת מעי וזה עזר לי בשילוב עם הבודזון -- שילוב לא טוב וכרגע אני לוקחת קולוטאל ובודזון במשולב -- שירה, תגשי למרפאה של אחת הרופאים שמתמצעים בתחום של מחלת מעי דלקתית. צריך לשנות משהו בטיפול שאת מקבלת, את לא יכולה להמשיך כך.

בני הקטן, בן שנה וחודש. לפני כחודש וחצי החלה אצלו מחלת שלשולים, צואה נוזלית, דביקה, צבע חרדל, ריח חריף אחרי כל יציאה ללא יוצא מן הכלל ואף כמה פעמים ביום. אין סימני עיכול. מדובר בילד שהיה אוכל כל הזמן ואחרי המחלה אוכל הרבה פחות. בדיקות דם, שתן וצואה מ14.10 יצאו תקינות לכאורה. על אף שענו לי במעבדה שלדעתם הילד לא מעכל את המזון. הילד ניזון מ: מטרנה צמחית בלבד ללא מוצרי חלב אך אין שינוי (הוצאתי מוצרי חלב מתזונתו ועברתי לצמחית לאחר המחלה על דעת עצמי מחשש לאלרגיה, היה נדמה שהיה שינוי לטובה למשך שבוע ואז הכל חזר ). הילד אוכל מוצקים; פחממות , דייסות (אורז, סולת ,שיבולת שועל), בשר, פרות (תפוחים, בננות). לילד אין חום, הילד פעיל, שמח, החל ללכת למעון לאחר שחלה כך שאין חשש שנדבק במשהו בגן. הילד ירד מאוד במשקל וזה מה שמדאיג אותי הכי הרבה- הילד נראה כ"שלד אדם" ולא רק אני רואה זאת אלא גם אנשים מהצד שמו לב שמשהו לא בסדר. במיון שקלו אותו ואמרו שלפי הפרמטרים הוא אינו בתת משקל אבל במציאות הוא לא נראה בריא. אני מאוד מאוד מאוד דואגת, קראתי שיש כל מני סיבוכי מעיים לילדים, חסימות מעיים, סוג של אנמיה , צליאק ושלא נדע... אין לי שום מחלות מהסוג הזה במשפחתי ולא במשפחת בעלי מבחינת תורשה. מה לעשות עכשיו? איזו תזונה להביא? האם להוסיף אבקה של אלקטרוליטים?(אינשור?) האם יש בעיה בכך ששיניתי את התזונה למטרנה צמחית? שהוצאתי מוצרי חלב? האם כדאי לעבור לאיזומיל? ניטרוגן? איזה בדיקות נוספות כדאי לעשות? יש תור לגסטרולוג אבל זה עוד הרבה זמן ואני חוששת לילד מאוד- כל יום זה רק גרוע יותר. בבקשה תשובה מורחבת ולא קצרה מרופא מומחה. תודה רבה

22/10/2013 | 22:39 | מאת: יעל

שלום רב, אבי חולה במחלת הקרוהן ומטופל ברמיקייד כ 10 שנים. לפני 4 חודשים אובחן כחולה בסרטן הלימפה, החל טיפולי כימותרפיה והופסק לו הטיפול ברמיקייד. כעת לאחר 5 טיפולים, (וכבר מהטיפול ה 3) סובל מכאבי בטן קשים, לא אוכל כמעט דבר ומשלשל מייידית כל דבר שמנסה לאכול. ירד דרסטית במשקל ושוקל כעת 55 קג. (במגמת ירידה) שאלותי: האם ניתן לטפל ברמיקייד בזמן טיפולי כימותרפיה? כמה זמן לאחר הכימותרפיה האחרונה ניתן לחזור לטפל ברמיקייד? האם יש תרופות אחרות לטיפול בקרוהן, שניתן לקבל בזמן הכימותרפיה? תודה מראש, יעל

האם ניתן לטפל ברמיקייד בזמן טיפולי כימותרפיה? -- לא כמה זמן לאחר הכימותרפיה האחרונה ניתן לחזור לטפל ברמיקייד? -- מוטב שנמצא לאביך טיפול אחר - רמיקייד עלול לפגוע בסיכוייו להחלים מלימפומה האם יש תרופות אחרות לטיפול בקרוהן, שניתן לקבל בזמן הכימותרפיה? -- סטרואידים (פרדניזון או לחלק מהמטופלים בודיזון) בלבד

22/10/2013 | 18:53 | מאת: עמי

אימי אובחנה כסובלת מקרע במעי באיזור פי הטבעת , נשלל גידול באיזור. הוצע לה לכרות חלק מהמעי ולהתקין סטומה. האם ישנה פרוצדורה רפואית של כריתה חלקית באיזור ללא צורך בסטומה?

לא הבנתי למה צריך לכרות מעי לאמא אבל בכל מקרה השאלה צריעה להיות מופנית ליועץ כירורגי

22/10/2013 | 18:00 | מאת: נעה

דר' נכבד שלום וברכה הייתי היום בבדיקה אצל מומחה גסטרו, בגלל כאבים בבליעה. בבדיקתו הוא הפנה אותי לבדיקת אנדוסקופיה. העניין הוא שאני מנסה להיכנס להריון. השאלה היא האם זה בסדר לדחות את הבדיקה עד לאחר הלידה? אודה לתשובתך המהירה, בכבוד רב, נעה

בזמן הריון מלא מקובל לבצע גסטרוסקופיה ואם אפשר ממתינים לאחר לידה

28/10/2013 | 10:37 | מאת: נעה

אני מבינה שהתכוונת לומר שלא מקובל. למה בעצם?

22/10/2013 | 17:57 | מאת: מיטל

האם קיימת בדיקה לא פולשנית לדרכי העיכול העליונות המחליפה את בדיקת הגסטרוסקופיה?

25/10/2013 | 07:55 | מאת: מנשה

בליעת ביריום

עשיתי את הבדיקות אתמול. הבדיקה עצמה לא כאבה בזכות ההרדמה, אבל ממש כואב לי הגרון והבטן. זה נורמאלי? הבדיקה היתה אתמול 21.10 בשעה שש וחצי בערב. חוץ מזה אמרו לי שבגלל שאני לוקחת נקסיום אז אצטרך לעשות בדיקת דם לבדוק אם יש הליקובטור, שגם בHTC צריך להפסיק את הכדור ואני לא יכולה להפסיק אותו ליותר מ3 ימים... כואב תודה

אחרי שתי הבדיקות יכול להיות כאב גרון עד שבוע וגם כאב בטן חולף - יעבור

22/10/2013 | 12:02 | מאת: דן

חזרתי לפני שבועיים מטיול במזרח עם כאבי בטן מטורפים נשלחתי לבדיקות צואה ודם ובבדיקות צואה התגלו לי שני פרזיטים בבטן וקיבלתי טיפול במטרוגיל למשך 7 ימים. בבדיקות צואה לאחר הטיפול לא גילו פרזיטים אבל הכאבי בטן עדיין נמשכים אמנם לא בעוצמה שהיו לפני אבל אני עדיין מתעורר באמצע הלילה מספר פעמים וסובל מהתקפים של כאבי בטן במהלך היום. כרגע הפנו אותי לרופא גסטרו שיש לו תור רק בעוד חודש, שאלתי היא מה יכולות להיות הסיבות לכאבי בטן אם הפרזיטים חוסלו??? ואיזה בדיקות נוספות כדאי לעשות??? מה התרופה הטובה ביותר להקלה על כאבי הבטן - כרגע אני לוקח פפברין ואופטלגין טיפות.

כדאי לקחת פרוביוטיקה . הרבה פעמים לאחר נסיעות למקומות אקזטים וזיהומים יכול להתעורר תסמונת מעי רגיש

27/10/2013 | 14:59 | מאת: ד

אני גם סבלתי מאוד אחרי טיפןל בזה, הייתי ממליץ לך לבדוק הליקובקטר כי סבלתי המון זמן אחרי שהיה לי פרזיטים, ובאמת מצאתי הליקובקטר..ואני מטפל בזה ויש שיפור ב"ה בכאבים.

22/10/2013 | 10:36 | מאת: עינת

שלום רב. לבעלי יש היסטוריה של בעיות מעיים. ב 2007 הוא חווה ירידה משמעותית במשקל בתקופה קצרה ) אולי כתוצאה מסטרס ואלי גורם אחר( מאז בתקופות רבות הוא משלשל, כאבי בטן ותחושת אי נוחות בבטן. ב 2008 ביצע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה. נמצא פוליפ עם ריבוי לימפוציטים במעי הגס. ב 2012 לאחר שהתסמינים המשיכו להופיע באופן תדיר ביצע שוב אנדוסקוםיה והיה תקין. בשבועיים האחרונים יוצא על הנייר ובאסלה דם אדום בייחוד בבוקר. לא מעט דם.... הרופאים לא מוצאו כלום בבדיקת סיגמוסקופיה ובגדול אין להם מה לומר. הדימום לא מפסיק... מה לעשות?

חסרים לי נתונים - גשי עם כל החומר ליועץ גסטרו

22/10/2013 | 08:25 | מאת: שני

שלום רב, אני מתקשה בלקיחת 3 כדורי בודזון אך מצליחה להתמודד איכשהו (לפעמים אני כמעט נחנקת) הבוקר קמתי עם כאב גרון וממש בקושי הצלחתי לבלוע. כדור אחד כבר ממש נמס על הלשון ורק אז בלעתי אותו. האם זה בסדר? איך אדע שהוא נספג כולו כמו שצריך? זה סטרואידים ואני חוששת... תודה!

חייבים לבלוע בשלמות - עם העטיפה נפגעת - לא יעיל בכל

22/10/2013 | 07:03 | מאת: שי

שלום רב קיבלתי הפנייה לבדיקת ct אנטרוגרפיה שאני קצת חושש לעבור קראתי שהבדיקה כרוכה בבליעת יוד ובנוסף על הקרינה הרבה. שאלתי היא האם אפשר להחליף בדיקה זאת בבדיקת MRI למעי הדק (כמובן שזה באופן פרטי כי הקופה לא מאפשרת). הבנתי שב MRI אין קרינה. אני חושש לבצע בדיקות פולשניות כגון גסטרוסקופיה קולנוסקופיה מודה על התשובה בהקדם

אכן אפשר לעשות MRI למעי הדק במקופ הקרינה בסיטי . אבל גם ב MRI צריך לשתות חומר ניגוד וגם להזריק

21/10/2013 | 21:55 | מאת: מיכל

שלום דר בבדיקת נשיפה התגלה החיידק .אני סובלת מצרבות קשות וכמו כן מריפלוקס.בבדיקת גסטרוסקופיה נעשתה בדיקה לחיידק דגימה מידית והתשובה היתה שלילית אז מה זה אומר יש לי הליקובקטור או לא?

23/10/2013 | 20:03 | מאת: מיכל

21/10/2013 | 17:19 | מאת: יעל

שלום רב בשנת 2008 עברתי בדיקת ercp שהסתבך עקב אבן זעירה בכיס המרה לאחר כשבועיים נכנסתי להלם ספטי פרפורציה, עברתי כ-10 ניתוחים בבטן הוכנסתי דחוף לטיפול נמרץ מורדמת ומונשמת למשך כחודש וחצי ולאחר מכן בית לוינשטיין. לפני כשנתיים עברתי ניתוח נוסף לסגירת בטן, בחצי השנה האחרונה יש לי כאבי בטן ימנית חזקה עם כאבים בחגורת האגן, אני לא יודעת מה עלי לעשות ולמי לפנות אני חסרת אונים, אני יודעת שבדיקת גסטרו אני לא יכולה לבצע, הבעייה היא שמידי פעם אני מקבלת חום ולא מוצעים את הבעייה. אשמח מאוד אם תעזור לי. בברכה,

22/10/2013 | 20:09 | מאת: אבי

שלום יעל תוכלי אולי לפרט מה הסתבך בבדיקה שלך אני אמור לעבור את הבדיקה בעוד שבוע ואשמח לדעת לגביי הסיכונים ממשהו שעבר בדיקה זאת. בברכה

23/10/2013 | 01:56 | מאת: ****

שלום רב, אני לא מוצאת את ההודעה שלי, אשמח אם תעביר לי אותה שאוכל להתייחס ביתר פירוט, באם מדובר בבדיקת ercp לי נגרם נקב בתריסריון וזה גרם לי לסיבוך מאוד קשה שהתוצאות שלה ניכרות עד היום אני הגעתי לטיפול נמרץ מונשמת מורדמת על סף מוות ולאחר מכן בית לוינשטיין, היא בדיקה עם סיכונים, יש כאלה שעוברים אותה בהצלחה, אצלי זה לא צלח בהצלחה

21/10/2013 | 17:17 | מאת: אורי

שלום, האם יש בעיה עם לקיחה של פנטסה וקונסיל (תכשיר פסיליום) ? מקפיד על הפרדה של כשעתיים בינהם תודה

אין כל בעיה ואין צורך ממשי להפריד

21/10/2013 | 12:29 | מאת: שרון

שלום רב, היו לי, במשך חודשיים בערך, המון שלשולים, כאבי בטן ונפיחות בבטן. עשיתי בדיקות צואה ובדיקות דם והכל יצא תקין. רופא המשפחה המליץ על קולונוסקופיה. התייעצתי עם מומחה שאמר שהוא חושב שמדובר במעי רגיש, שאין צורך לרוץ לקולונוסקופיה ובמקביל הפנה אותי לבדיקות נשיפה ללקטוז. בבדיקות גילו שאני אכן רגישה ללקטוז אך רופא המשפחה שלי עדיין רוצה שאעשה קולונוסקופיה כי "אולי יש חיידק במעי" וגם הפנה אותי לדיאטנית. שאלתי היא האם באמת יש צורך בבדיקה או שיכול להיות שטיפול בלקטוז יפתור הכל? תודה רבה מראש וסליחה על החפירה.

אני מסכימה לדעת המומחה שהמליץ לך לא לעשות קולונוסקופיה - מיותר

או בהריון?

לא

20/10/2013 | 15:14 | מאת: dana

האם נטילת אימורן כשבע שנים יכול לגרום לסרטן? האם כדאי להחליף טיפול למניעה אםכן למה . תודה

תאורטית כן, מעשית - הסיכון קטן מאוד

19/10/2013 | 10:31 | מאת: א.ר

שלום רב, במקרה של שלשול מימי ללא חום, כיצד ניתן לאבחן באמצעות ספירת דם האם מדובר בהרעלה או וירוס? תודה רבה.

18/10/2013 | 20:55 | מאת: מרגלית

בעקבות ה ct הירידה במשקל ובהמוגלובין האם יש לי סיבה לדאגה

שאלתך אינה ברורה עליך להמשיך בירור

18/10/2013 | 11:58 | מאת: לילך

לפני כחודשיים גילו לי את חיידק הליקובטר ולקחתי אנטביוטיקה. אני צריכה לעשות שוב בדיקה ( שוב התחילו הבחילות) רציתי לשאול האם מספיק להפסיק את הלוסק 7 ימים לפני הבדיקה ? שאלה שנייה : עדיף לשתות בבדיקה עצמה מיץ תפוזים טבעי (פריגת,פרימור) ?? או שזה לא משנה ?.

שבוע הפסקה של לוסק זה גם מספיק. לגבי מיץ התפוזים זה משהו שמספקים בבדיקה עצמה. לא משנה בעיקרון איזה מיץ.

18/10/2013 | 09:13 | מאת: אתי

רופא שלום אני סובלת כבר 5 חודשים מי פסורה אלכתי לרופא גסטרו ואו שלך אותי לכרוגי אלכת אלב ואו נתן לי משכחה רקטוגסיק וזה עוסה כאבי רואש נוראי אמר לי ארופא שאהיה לך כאבי רואש שאלה שלי העים כול אזמן אהיה לי כאב רואש ואני לוקחת כדור לכאבים רואש אמר לי פעמים ביום וגם נסתי לפני כן את אתרופאprofessional וזה עזר לי לו כול כך העים אמשחה הרשונה תעזור לי העים זה בסדר שכואב הרואש כול פעם שאני מורחת את אמישחה ויש לי בדצמבר בדיקה בגסטרו מי למטה תודה עים תתן לי תשובה יום טוב ושבת שלום שמי אתי

18/10/2013 | 08:43 | מאת: יוסי

רציתי לשאול : האם תסמונת המעי הרגיז יכולה להיגרם כתוצאה מתקופה ממושכת של לחץ ומתח, או רק מוחמרת בגינן. האם קרוהן מתפרץ כתוצאה ממתח ולחץ? והאם יש קשר בין IBS לקרוהן ( החמרה של IBS יכולה לגרום לקרוהן?) וכן, אם יש אבחנה של IBS ואח"כ מאבחנים קרוהן,האם עדין יש IBS או שלעולם אם יש קרוהן אין כבר אבחנה של IBS? תודה

האם תסמונת המעי הרגיז יכולה להיגרם כתוצאה מתקופה ממושכת של לחץ ומתח -- כן האם קרוהן מתפרץ כתוצאה ממתח ולחץ? -- לא החמרה של IBS יכולה לגרום לקרוהן? -- לא אם יש אבחנה של IBS ואח"כ מאבחנים קרוהן,האם עדין יש IBS -- כן -- תודה

18/10/2013 | 08:28 | מאת: מרגלית

ראשית תודה על התשובה אך יש לי הערה שלו רשמתי 1. בנגד לפעמים קודמות לקבילתי חומר ניגוד והייתי זקוקה לשירותים מספר רב של פעמיים הפעם אפילו לא פעם אחת 2. הבדיקה נעשתה עקב ירידה בשקל של שבעה קילו בחודשיים וירידה בהמוגלובין תודה על ההיתיחסות

אשמח לשמוע תגובתכם

כבר עניתי.