פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2013 | 21:54 | מאת: ארבינקא

לפני כשלושה חודשים החלה צרבת, מתבטאת בצריבות ולחצים בחזה. לפני כשלוש שנים בסימפטומים דומים, ולאחר בדיקת גסטרו, אובחן הליקובקטר וטופלתי בהצלחה באנטיביוטיקות. גם הפעם טופלתי באנטיביוטיקה. לאחר סיום הטיפול (10 ימים)ירדו הסימפטומים עד שנעלמו כמעט לגמרי לאחר כיומיים שלושה. בימים האחרונים מדי פעם אני מתחיל להרגיש לחצים דומים. האם הטיפול לא הצליח? יכול להיות שלא הושמד החיידק ועכשיו הוא חוזר לכח מלא לאט לאט? מה הטיפול או הבדיקה הרצוייה?

כדי לדעת אם החיידק עבר אתה חייב לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר (אבל איני יודעת מתי סיימת את הטיפול). התבחין צריך להיות חודש וחצי מתום הטיפול האנטיביוטי.

08/10/2013 | 21:45 | מאת: אמיר

שלום רב לחברי הסגל הנכבד, האם נמצא קשר בספרות הרפואית המייחס פרוקטיטיס (או IBD בכלל) עקב שימוש מרובה בניפדיפין? אני בן 34, משתמש בניפדיפין מגיל 30 לפרקים עקב פיסורה אנאלית ולפני 3 חודשים נמצאה דלקת עד 15 ס"מ, מטופל ברפאסאל. אודה לתשובתכם.

מעניין לא, לא מוכר לי הקשר בין שימוש בתרופה להופעת הדלקת לעומת זאת, כן מוכרת התופעה של דלקת הלא מאובחנת (מסיבות שונות) שמתבטא בתור פיסורה חוזרת. הכוונה היא - יש כאן 2 אפשרויות: 1. מיקריות - פיסורה היא תופעה שכיחה, לכן אמורה לקרות גם בחלק מחולי פרוקטיטיס 2. הדלקת הייתה שם תמיד, אולי לא בצורה גלויה, והיא זו שגרמה לפיסורה לחזור שוב ושוב (ואם כן, מדובר בפרוטטיטיס של מחלת קרוה'ן - בה הרפאסל אינו טיפול מאוד יעיל)

10/10/2013 | 06:49 | מאת: אלונה

שלום אשמח להבהרה, מה הכוונה פרוקטיטיס של מחלת קרוהן האם ניתן לזהות את זה בביופסיות? ואיזה תרופות יותר יעילות במקרים אלו ? האם זה תקופות נוגדות מערכת החיסון?

08/10/2013 | 21:38 | מאת: הילה

שלום, אני בת 38 . בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בבטן השמאלית. בבדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה לפני 8 חודשים נראתה דלקת בקיבה על רקע חיידק h.p . טופלתי באנטיביטיקה. הכאבים לא פסקו. השבוע נעשתה לי שוב גסטרוסקופיה ונראה בקיבה באנטרל באזור הפרה פילורי פוליפ עם eroded overlying mucosa נלקחה ביופסיה ועכשיו נשאר לי לחכות ולקוות לבשורות טובות. האם מעורר חשד לסרטן בקיבה? או לאזור אחר בבטן? מאוד מאוד דואגת

זה לא מעורר חשד לגידול, ממש לא .ככל הנראה פוליפ דלקתי או היפרפלסטי שהם חסרי חשיבות. לגבי הליקובקטר פילורי הוא לא גורם לכאבי בטן שמאלית. מציעה בירור בצורה מסודרת של כאבי הבטן עצמם, גם במרפאה גסטרואנתרולוגית וגם אצל רופא נשים.

08/10/2013 | 17:37 | מאת: חיים

בבדיקת ct בטן נמצאו הדגמה הידבקות בבסיס אונה אמצעית מימין נגע ציסטי בכליה שמאלית דיברטיקולוזיס של סיגמה וקולון שמאלי סימני דיברטיקוליטיס בסיגמה באגן הקטן משמאל בקע מפשעתי דו צדדי הייתי מבקש לדעת מה זה אומר ומה הטיפול במקרים האלו. תודה

דיברטיקולים אלו הם סעיפים במעי הגס. התרחבויות של צינור המעי. בהן יכולה להיתקע צואה. אם נתקעת צואה יכולה להיגרם דלקת. ואז הטיפול הוא אנטיביוטיקה. כדי להימנע מדיברטיקוליטיס ממליצים להימנע מעצירות, לשתות הרבה מים ולאכול פירות ירקות וסיבים תזונתיים כדי שצואה לא תיתקע.

08/10/2013 | 14:48 | מאת: SHO

שלום בני נמצא בטיול בהודו... היה לו דם בצואה בליווי ריר ולאחר בדיקת רופא ובדיקת מעבדה של הצואה אובחן אצלו אמבה מסוג Entamoba histolytisa הוא קיבל כדורים בשם Metronidazole and diloxanide furoate הוא לקראת סיום לקיחת הכדורים... וכרגע אין לא דם בצואה... אך מגרד לו מאוד באיזור פי הטבעת ויש לו הרגשה ,שמשהו מפריע לו באיזור...היות ואין לי מושג בנושא ואלו נזקים זה יכול לגרום לגוף...אני חסרת אונים ואנני יודעת אם להמליץ לו להפסיק את הטיול ולחזור ארצה לטיפול...אשמח לקפל ייעוץ / אינפורמציה בנושא תודה מראש

הטיפול שהוא קיבל אכן מתאים לאמבה. נראה כי הגרד בפי טבעת לא קשור. לא הייתי מפסיקה את הטיול בגלל זה. אולי יש לו טחורים, אולי יש פטריה בפי טבעת שגורמת לזה. שיפנה לרופאים שם גם לגבי זה.

07/10/2013 | 21:20 | מאת: מיה

שלום רב! אתמול ביצעתי בדיקה גסטרוסקופיה ולהלן נתונין: ושט: לשונית אדמדמה קצרה במעבר ושט קיבה אבחנות: SUSP. BARRETT'S ESOPH אבקש הסבר והאם זה סרטן ושט? אודה מאוד על התשובה מהירה

ממש לא מדובר בסרטן ושט. בכל מקרה ברט הוא מצב טרום סרטני שנדיר שהופך לגידול בושט. בכל מקרה זה לא בטוח, תלוי מה יחזור מהביופסיה שנלקחה ובכל מקרה במצב כזה לוקחים אומפרדקס במינון גבוה, פעמיים ביום, ולעיתים יש אפילו נסיגה של הברט, לרירית תקינה

07/10/2013 | 20:38 | מאת: שני

שלום רב, הבוחנתי לאחרונה כחולת קרוהן. רציתי בבקשה לשאול מה המשמעות של התוצאות שהתקבלו בmre: מודגם עיבוי של האיליום הטירמינלי לאורך של 8 ס"מ מודגם גם עיבוי של הקולון העולה מודגם גודש מזנטריאלי וקשריות קטנות בסמוך. שאר הדברים תקינים תודה רבה מראש.

08/10/2013 | 11:50 | מאת: אינה

היי איך מאחבנים קרוהן? קולונוסקופיה+גסטרו<?

מודגם עיבוי של האיליום הטירמינלי --דלקת מודגם גם עיבוי של הקולון העולה --דלקת מודגם גודש מזנטריאלי וקשריות קטנות בסמוך -- דלקת שאר הדברים תקינים -- טוב

07/10/2013 | 19:46 | מאת: malish

לרופאים שלום בגיל 16 התחילו לי צרבות רבות פניתי לרופא ונשלחתי לעשות גסטרוסקופיה ומצאו אצלי כיב קיבה בתריסריון טופלתי בטיפול משולב. מאז כל כמה שנים אני עובד מבחן נשיפה ל HP היום אני בן 28 עדיין סובל מצרבות מידי פעם (בעיקר כאשר איני מקפיד על תזונה)ועברתי עוד 2 גסטרוסקופיות והכל נמצא תקין מאז בכל אופן אני מרגיש כאבים בזמן רעב ממושך של מעל 5 שעות והבל פי לא נעים בכלל. מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות? הנושא הזה מציק לי מאוד אגב בדקו אצלי גם צליאק ונמצא שלילי. אשמח לתגובה תודה ויום טובייכככ

אם יש ארועי צרבת בתדירות גבוהה מציעה לקחת באופן קבוע לוסק או אומפרדקס פעם ביום, בבוקר, ואחרי עשרים דקות לאכול משהו אחרת הכדור לא עובד. לגבי הבל פה, צריך לבדוק אצל שיננית שהכל תקין. אבל יכול להיות שיש חומצה שעולה (היא גם עושה את הצרבת) והיא זאת שעושה את הריח לא נעים.

07/10/2013 | 18:14 | מאת: נירית

האם בנרות רפאסל או כדורים יש משהו ממספחת סולפה? ידוע לי מנעבר על רגישות לסולפה. שאלה נוספת האם ברימסיה... או כשהמחלה מתנהלת בחלק התחתון הומלץ לי להשתמש רק בנרות לפי צורך....... האם יש חשביבות לטיפול ססטמי? תודה

האם בנרות רפאסל או כדורים יש משהו ממספחת סולפה? -- בכדור דומה, סלזופירין - או בשם אחר סולפסלאזין - יש סולפה. ברפאסל, פנטאזה (בין אם כדורים, נרות או חוקנים) או אסאקול - אין שאלה נוספת האם ברימסיה... או כשהמחלה מתנהלת בחלק התחתון הומלץ לי להשתמש רק בנרות לפי צורך....... האם יש חשביבות לטיפול ססטמי? -- על איזה מחלה מדברים?

07/10/2013 | 16:37 | מאת: אור

שלום רב, אני בת 21, בריאה בדכ. לפני מספר ימים קמתי בבוקר עם כאבים עזים בחזה ובסרעפת, קושי לנשום ולחץ כבד על האזור. כשהגעתי לרופאת המשפחה היא בדקה אותי וטענה שיש לחץ/פמפומים על המערכת שמחברת את הושט והקיבה. רציתי לשאול, מכיוון שברגע לחץ לא שאלתי את הרופאה - ממה נגרמים הפמפומים האלה? האם יש דרך למנוע אותם ? אשמח לקבל תשובה תודה רבה מראש

עניתי מקודם

07/10/2013 | 16:04 | מאת: עדית

שלום רב, לאחרונה סובלת מכאבים בבטן תחתונה צד שמאל, כאב חד וחולף. נדמה לי שיש קצת בחילות. נקבע לי תור לרופאה בשבוע הבא, עד אז מעוניינת לדעת מה האפשרויות? איזה בדיקות נראה לך שצריך לבצע. בתודה עדית

מאוד חשוב מה הגיל אבל בכל מקרה אבחנה מבדלת יכולה להיות בעיה גיניקולוגית ולכן צריך גם בדיקת רופא נשים, כמו כן ייתכן שהכאב הוא ממערכת העיכול - סעיפים במעי וכו'. ואז צריך קולונוסוקפיה. אבל חכי לתור המסודר בוא ניתן יהיה להתרשם גם מבדיקות מעבדה ואנאמנה רפואית מסודרת. בהצלחה,

07/10/2013 | 15:33 | מאת: נני

שלום רב, בשנים האחרונות סובלת מעצירות. "מסתדרת" תוך שימוש בדיאטה רבת סיבים ונטולת קמח לבן. שותה הרבה מאוד ועוסקת בפעילות גופנית. לאחרונה, אין הללו עוזרים לי כבר. הצואה רכה אך מתקשה בהפקתה ואם כן מצליחה אזי צורתה דקה מאוד. הוספת קונסיל (תכשיר פסיליום) או דגני פייבר 1 (עשירי סיבים לא מסיסים) שאת שניהם לא צרכתי בעבר דווקא עוזרת לי כעת. אני מתקשה להבין: למרות שתזונתי בעבר הכילה כמות גדולה של סיבים היא אינה עוזרת לי כרגע ומצד שני הוספת סיבים נוספים כן עוזרת. האם קיים הסבר ? תודה רבה

בעצם מה שאת מתארת זה סוג של החמרה בעצירות. ולכן הייתי בתור התחלה בודקת תפקודי בלוטת תריס עם TSH. ובהמשך גם קולונוסוקפיה (לא יודעת בת כמה את). כמו כן כל העיניין עם הסיבים הוא מאוד גבולי כי סיבים יכולים גם לגרום עצירות אם הם ממצקים את הצואה. אם כי את מתארת צואה רכה בסה"כ. ייתכן והפחתת את כמות הנוזלים שאת שותה ביום.

שלום בחודש וחצי האחרונים אני סובל מרגישות באשכים וכאבים בבטן תחתונה עם נפיחות. עשיתי בירור אורולוגי ולא נמצא כלום. נאמר לי לערוך בירור בגסטרו. שאלתי היא האם אכן כאבים בבטן תחתונה ונפיחות יכולים לגרום לרגישות באשכים? תודה רבה

אין קשר בין כאבי הבטן והנפיחות לכאבים באשכים. אך כמובן שצריך להבין מדוע יש לך כאבי בטן ומה היא אותה נפיחות. האם ביצעת סונר בטן לראות שאין אבנים בכיס מרה, צריך לשלול גם אבנים בכליות למשל. נא לבוא למרפאה בצורה מסודרת. זה יעזור להבין יותר.

06/10/2013 | 22:56 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 33, לפני 5 שנים סבלתי מכאבים חזקים ברום הבטן ואחרי גסטרוסקופיה אובחנתי עם בקע סרעפתי. וניתן לי מרשם של לנסופרזול. מאז אני נוטלת את התרופה על בסיס יום יומי. אם אני שוכחת כדור אני סובלת מצרבת (שלא היתה בעבר). רציתי לדעת אם אפשרי להפסיק לקחת את התרופה או שעליי להמשיך איתה גם אני לא סובלת מתסמינים תודה

את מספרת כי כאשר את מפסיקה את התרופה יש לך צרבת. לכן נראה לי שאם את לא מרגישה צרבות, כדאי כן להמשיך לקחת, כי אחרת כן יהיו לך צרבות. אין ספק שבשל קיומו של הבקע הסרעפתי את מועדת לצרבות יותר. ממליצה להוסיף לזה גם דיאטה מתאימה - דיאטה נטולת קפאין, קפה, שוקולד, ללא פירות הדר, שמרים, עגבניות. להימנע מהתכופפות להימנע מאכילה עד שעתיים לפני השינה, לישון עם כרית מוגבהת. וכו'.

06/10/2013 | 22:56 | מאת: דנה

שלום, אני כבר בת 19 וסובלת ממחלת הקרוהן, התסמינים שהיו לי הם לפני כארבע חמש שנים של דם בצואה ואף פעם לא הובחן אצלי המחלה הזאת, כלומר כול הזמן קישרו את הדם לתזונה לא נכונה אולי לרגישות לאוכל מסוים או טחורים. עד שעכשיו הוחלט לעשות לי בדיקת קולנוסקופיה מלאה הכוללת כניסה לTI, ולאחר מכן הובחן לי המחלה.. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, איך עד עכשיו לא הרגשתי את שאר התסמינים של המחלה? כי כנראה עד שהצביעו וגילו את זה בצורה ודאית יש לי את המחלה באזור ה4-5 שנים ועד עכשיו הייתי נחשפת רק לדם בצואה.

איך עד עכשיו לא הרגשתי את שאר התסמינים של המחלה? -- טוב מאוד שלא חווית את כל מגוון התסמינים - הקשים לעתים - של המחלה כי כנראה עד שהצביעו וגילו את זה בצורה ודאית יש לי את המחלה באזור ה4-5 שנים ועד עכשיו הייתי נחשפת רק לדם בצואה -- דנה, אני לא מבין מה שאלתך

09/10/2013 | 00:53 | מאת: דנה

אני רוצה לשאול מה זה אומר שהCPR שלי הוא כרגע 13.8, מה דרגת החומרה של המחלה? תודה..

06/10/2013 | 22:27 | מאת: יוסי

ראיתי על התוית של פנטזה שאין לקחת את התרופה אם ידוע רגישות לסליצלטים, אני תמיד משלשל קשות כשאני לוקח תרופות ממשפחת- ASA-5, יש דרך לבדוק רגישות לסליצלטים?

בהחלט אך לא דרך גסטרואנטרולוג מדובר בתחום של אלרגולוגיה

06/10/2013 | 19:45 | מאת: תקוהמ

שלום רב. אני בת 57..סבלתי מבחילות המון שנים... לפני כ 4 שנים עברתי השתלת מח עצם מדם טבורי בגלל לוקמיה AML לאחר מכן מכיוון והיו לי כאבים בחזה וקושי באכילה ובבדיקה גסטרו היה גסטריטיס.... כבר הרבה זמן לוקחת אמפרדקס פעם ביום.... השאלה שלי האם זה בר חלוף הדלקת בקיבה.. בתודה מראש, תקוה

וודאי שהדלקת בקיבה היא ברת חלוף. האומפרדקס בקיבה אמור לעזור גם לזה. מקווה שקשיי האכילה חלפו לך. אם לא צריך לברר את זה .

06/10/2013 | 16:58 | מאת: דורין

שלום דוקטורס. האם זה נכון שיש איזשהו מחקר שנעשה בנושא צליאק שבו עובדים על תרופה כלשהיא שתאפשר חשיפה לגלוטן ללא נזק? ואם כן היכן זה עומד? תודה

איני יודעת על מחקר כזה ב"שניידר" או ב"בילינסון" אבל ייתכן ובמרכז רפואי אחר מתקיים כזה מחקר. לא שמעתי. בכל מקרה גם אם קיים כזה מחקר, עד שמחקר כזה מוציא לפועל תרופה מדובר בתהליך של שנים. לבינתיים חולי צליאק צריכים להימנע מאוכל ושתיה המכילים גלוטן

06/10/2013 | 14:40 | מאת: סיליה

אני סובלת המון משלשולים חוזרים, אחרי כל הבדיקות הרופאה טוענת שאני סובלת ממעי רגיז, כי לא מצאו שום דבר אחר. בשבועות האחרונים אני ממש סובלת משלשול כל יום. בבוקר יש לי יציאה רכה יחסית ואז בצהריים-ערב שלשול. וככה כל יום. זה כבר בלתי נסבל, אני ממש חיה על קל בטן ותה קמומיל וזה לא עוזר.. מה אפשר לעשות?

יש דרכים אחרות לטיפול בארועי שילשול על רקע מעי רגיז, אבל לקחת באופן קבוע STOP IT. או לקחת קולוטל. אבל אני חושבת שכדאי לקבוע תור לרופא בבמרפאה גסטרואנתרולוגית בצורה מסודרת.

06/10/2013 | 08:02 | מאת: פנינה

שלום רב, בתאריך 1.9.13 ד"ר גל (גסטרו) הפנה אותי לבדיקת us דופלר של sma. מאז, למעלה מחודש ימים, אני מנסה לקבוע תור לבדיקה ברבין, שולחת פקסים, ומעבירים אותי ממחלקה למחלקה ... היום נאמר לי במוקד זמון תורים, כי לאחר בדיקתם, הבדיקה אינה מבוצעת ברבין. האם תוכלו להפנות אותי למקום בו מבצעים בזיקה זו? תודה רבה.

ביררתי היום עם רופאה בכירה במכון הרנטגן וכן מבצעים סונר דופלר של ה - SMA ב"בילינסון". איני יודעת מי אמר לך שלא.

05/10/2013 | 22:32 | מאת: רבקה

ביום ראשון יש לי בדיקת קולונוסקופיה ארוכה בשעה 18:00. אתמול בערב אכלתי חצי תפוז. מעט סלק וטחינה. האם עלי לדחות את הבדיקה או שזה לא מהווה בעיה?

אל דאגה, לא מהווה בדיקה, אנו כעת שלושה וחצי ימים לפני הבדיקה. לא תהיה בעיה. בהצלחה,

05/10/2013 | 11:09 | מאת: אמילע

שלום, אני בת 24 במשך חודשיים היו לי שלשולים חריפים וכאבי בטן בלתי פוסקים. בהמלצת הרופא ניסיתי אנטיביוטיקה שלא עזרה, עשיתי בדיקות דם, צואה ואולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה-הכל יצא תקין. התייעצתי עם מומחה והוא טען שלדעתו זה מעי רגיז. בנתיים המצב קצת השתפר.. יש ימים של שלשול ושל עצירות מידי פעם. שתי שאלות לי: 1. האם זה באמת יכול להיות מעי רגיז? 2. המומחה נתן לי כדורי קולוטאל ואמר לקחת 20 דקות לפני הארוחה-אם אקח את זה מעט אחרי הארוחה-זה לא יפעל כמו שצריך? תודה רבה.

בהחלט יכול להיות מעי רגיז. מתאים גם העצירות והשילשול לסירוגין. לגבי קולוטל עדיף לקחת לפני האוכל. אבל לא כזה משנה.

10/10/2013 | 11:17 | מאת: אמילי

אני לא נוהגת לקחת כדורים על בטן ריקה פשוט.. אז את אומרת שזה לא כזה קריטי?

05/10/2013 | 10:25 | מאת: ישעיהו

שלום רב מזה זמן אני סובל מגירודים חוזרים וחולפים בפי הטבעת בבדיקת צואה שעשיתי נמצא הטפיל blasto hominis לא נמצאו תולעים טופלתי במטרונידאזול לא חזרתי שוב על הבדיקה אך עדיין אני סובל מגירודים. האם יש קשר לטפיל? כמו כן נבדקתי אצל פרוקטולוג והבדיקה היתה תקינה למעט הטחורים שמהם אני גם סובל האם הטחורים יכולים להיות קשורים לגירוד האם יש איזשהו טיפול? תודה

אם מדובר בטחורים דרגה 3 שרוב הזמן בחוץ, זה יכול להשפיע ולגרד אבל אני יש צורך להשלים גם בדיקה אצל רופא עור לראות שאין איזו פטריה באיזור פי הטבעת שגורמת לגירוד.

05/10/2013 | 10:25 | מאת: מאיה

שלום, שמי מאיה אני בת 24 לפניי כחודשיים החלו לי כאבי בטן תחתונה בצד ימין. שמתי לב שיש לי ריר בצואה ומעין נקודות אדומות ולפעמים זה נראה כמו קליפות אדומות ( כמו ל עגבנייה). שנים שאני סובלת מאפטות בפה ( בערך כל חודש זה מגיע). הלכתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי לעשות בדיקות וגם בדיקת דם סמוי בצואה.. בלי קשר בבדיקות שעשיתי לפניי חצי שנה גילו שחסר לי וויטמין b12 שאותו כמובן התחלתי לקחת.. אשמח לתגובה גי אני שי לחוצה. תודה

מה שאת מתראת נשמע כמו צואה דמית (האם האדום זה דם?) אבל כדי לדעת אם יש קשר בין היציאות, כאבי הבטן וחסר בויטמין B12 או שכל מימצא הוא בפני עצמו, אני חושבת שצריך עוד בדיקות מעבדה כמו CRP , חומצה פולית, ברזל וכו' ומנגד לבצע גם קולונוסוקפיה. כל זה דרך מרפאה גסטרואנתרולוגית בצורה מסודרת.

10/10/2013 | 16:06 | מאת: מאיה

האם זה נשמע כמו סרטן? ביצעתי את הבדיקה שרשמת והיא יצאה תקינה.. כמו כן הברזל תקין.. רק הכדוריות הדם הלבנות שלי נמוכות 4.5 אבל זה תמיד ככה אני חצי תימנייה.. עשיתי היום אולטרסאונד רחם וייצא תקין.. מיואשת וחרדה

בת 43, בשנתיים האחרונות היתה לי צואה רכה עקב קלוסטרידיום דפיציל. אך כרגע לא מוצאים אותו. בחודשיים האחרונים נהייתה לי יותר עצירות (עושה רק פעם ביומיים). וגם הבטן התחתונה (ממתחת לגובה הפופיק, כלפי מטה, עד עצם הפיוביס) , באמצע שלה, כל הזמן נפוח החוצה, בלי קשר לאם אכלתי או לא. אני רזה, כך שזה לא שומן. ואין לי בקע, ולא חולשת שרירי הבטן. זה משהו בפנים שדוחף החוצה. מה יכול לגרום לזה ? אילו אבחנות מבדילות? תודה מראש

אבחנות מבדלות לבטן נפוחה יכולות להיות גזים, או באמת גוש שלוחץ. אבל צריך בדיקה של הבטן על ידי רופא וצריך להפנות לסונר או CT בטן.

04/10/2013 | 23:40 | מאת: איילה

תודה על התשובה . לא התכוונתי לתעלה וגינאלית אך תודה על ההסבר.. לגבי שאלתי. כפי שרשמתי לך בעצם הייתי אצל פרוטולוג שלוש פעמים אך לא נראה משהו למעט טחורים פנימיים שהם טוענים שכנראה לא המקור ........ אשמח לקבל דעתך תודה שוב .... שבת שלום .....

הדמם לא מהמעי ולא מהטחורים.... נשמע כמו מבואי סתום. זה לא משהו שאפשר לפתור בפורום.

04/10/2013 | 20:43 | מאת: אור

שלום רב, אני בת 21, בריאה בדכ. לפני מספר ימים קמתי בבוקר עם כאבים עזים בחזה ובסרעפת, קושי לנשום ולחץ כבד על האזור. כשהגעתי לרופאת המשפחה היא בדקה אותי וטענה שיש לחץ/פמפומים על המערכת שמחברת את הושט והקיבה. רציתי לשאול, מכיוון שברגע לחץ לא שאלתי את הרופאה - ממה נגרמים הפמפומים האלה? האם יש דרך למנוע אותם ? אשמח לקבל תשובה תודה רבה מראש

לא ברור לי לאיזה פימפומים הרופאה התכוונה. תבררי איתה מה המינוח הלועזי מקצועי שאליו היא התכוונה.

04/10/2013 | 16:54 | מאת: דוד

אני מנגב לאחר השירותים עם נייר טואלט כמה וכמה פעמים. יכול לגמור יותר מגליל. האם ז יכול לגרום נזק?

אגב, זה אומר שמשהו לא בסדר, אם הצואה יוצאת מוצקה אז אין צורך לנגב כל כך הרבה.

04/10/2013 | 16:45 | מאת: עמיר

כאשר אני בשירותים ומנגב ם נייר טואלט יש לי לפעמים דם על הנייר טואלט. אני סובל גם מצרבות לפעמים. היתי אצל רופא מומחה והוא אמר לי שהכי חשוב שאפסיק לעשן. מה יכול להסביר את הדימום?

ייתכן מאוד כי מדובר בטחורים. אבל מה גילך? אולי צריך קולונוסוקפיה לשלול דימום מגידול (חס וחלילה). נא לבוא למרפאה בצורה מסודרת לבירור מסודר. אצל פרוקטולוג לגבי טחורים.

אני בן 21, סובל כבר חודשיים מכאבי בטן באזור הבטן העליונה והרגשה של משהו תקוע בגרון. בדיקת נשיפה תקין,ביוספיה תקין וגם אולטרסאונד. בבדיקת סי טי יצא לי: הכבד תקין בגודל ובמרקם. לא הודגם תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס המרה ללא ממצא פתולוגי. טחול מעט מוגדל משרעתו כ 13.5 ס"מ, מרקמו אחיד. אדרנלים-ללא ממצא פתולוגי. לבלב תקין במרקמו ובמבנהו. לא הודגמה החרבת צינור הלבלב. כליות תקינות בגודל ובמיקום,מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס.שופכנים תקינים. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אאורטה בטנית אינה מורחבת. פתולי המעי: מודגם מער תקין של חומר הניגוד עד לאילאום דיסטאלי. עיבוי מינימלי של דופן אילאום טרימנלי, ייתכן משני להיעדר דיסטנצה. פרט לכך אין האדרה חריגה או עיבוי דופן לאורך המעי. אין עדות למחלה מזנטראלית. לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ואברי האגן ללא ממצא פתולוגי. לא הודגם גוש אגני. לסיכום: טחול מוגדל. ממצאים גבוליים באילאום טרמינלי,ניתן לייחס להיעדר דיסטנציה ולא בהכרח תהליך דלקתי. מה משמעות הדבר? מה יש לי ואיזה טיפול צריך לכך. תודה.

אין קשור בין מימצאי ה - CT לבין הבירור שהיית צריך לעבור כדי לראות למה אתה מרגיש שמשהו תקוע לך בגרון. ה - CT כרגע מאוד לא ספציפי. כדי להתיחחס למימצאים באילאום הסופי צריך גם בדיקות מעבדה, אנאמנזה רפואית ממך, עליך ועל משפחתך, וכו'.. מציעה להגיע בצורה מסודרת למרפאה כדי לבצע בירור לתחושת הקושי בבליעה ולהתחייחסות למימצאי ה - CT תודה,

04/10/2013 | 12:37 | מאת: שרון

שלום, מזה כחודשיים סובל מצרבת. נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה אותה ביצעתי היום. עד לשבועיים לפני הבדיקה טופלתי כחודש ב נקסיום 20 מ"ג ללא הטבה משמעותית. בבדיקה היום מצאו בוושת איזופגיטיס דרגה A ב GEJ וכן בקיבה קפלים ורירית עם פסי אודם הפרמיה באנגולוס ואנטרום שמתאים לגסטריטיס. כמו כן נלקחה בדיקה לביופסיה שתחזור בעוד כחודש. האם להמשיך עם הנקסיום? הרופא משפחה ייעץ לי להעלות מינון ל40 מ"ג ליום. תור לרופא גאסטרו יהיה רק בעוד 3 שבועות....

צריך להמשיך את הנקסיום מכיוון שיש עדות בבדיקת הגסטרוסוקפיה לחומצה שעולה וגורמת נזק בין מעבר וושט - קיבה.

צריך להמשיך את הנקסיום, כפי שעניתי מקודם.

שלום ד"ר. אני זקוקה בבקשה להתייעצות. אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים מזה כשבועיים וחצי. בצעתי בדיקת צואה: STOOL CULTURE NEG.CULT.FOR : SALM/SHIG/CAMP רציתי בבקשה להתייעץ האם הבדיקה מעידה על חיידק כלשהו שיש לי במעי. האם הבדיקה מעידה על קנדידה? אודה לשתובתך המקצועית, בתודה רבה מראש, בברכה, דנה

התשובה שלילית - כלומר אין לך חיידקים מזיקים במעיים . הבדיקות הקונבנציונליות לא בודקות קנדידה . זה כבר עניין לנטורופתים או רפואה משלימה אחרת

03/10/2013 | 18:05 | מאת: ענבר

שאלה לי אליכם, אם אני רגישה ללקטוז, האם כדאי גם להימנע מאנזימי עיכול שמכילים את האנזים לקטאז? תודה:)

03/10/2013 | 18:28 | מאת: ו

03/10/2013 | 12:13 | מאת: אירית

בתי בת שנתיים ושלושה חודשים סובלת מעצירות קשה, היא מתאמצת ורק לאחר מספר שעות הקיבה יוצאת. בזמן היציאה הילדה מתאמצת מאוד, מאדימה ורועדת... הקיבה עצמה יוצאת אחידה (גוש אחיד ולא מרוח על פני הטיטול) זה קורה מידי יום... מה עושים????

על פניו נראה שהיא לא שותה מספיק לפי העצירות וצורת היציאה. אבל אם זה יחמיר, צריך לפנות לרופא ילדים לקבלת נורמלקס נגד העצירות.

02/10/2013 | 21:54 | מאת: איילה

ראשית תודה רבה על התשובה. אתה ממליץ לי על פרוטולוג איזה בדיקה הוא אמור לעשות אתה אומר שקולונו לא מדגים טוב את התעלה וגאנאלית למה הכוונה ? במהלך השנים המחלה שלי מתנהגת כך כפי שכתבתי לך בהודעה הייתי אצל פרוטולוגים ואמרו לי שיש טחורים פנימיים קטנים שלדעתם זו לא הסיבה לדמם לפנות לגסטרו...... אשמח לקבל הכוונה תודה איילה הג

התעלה האנלית = מס' ס"מ אחרונים של המעי, העוברים בתוך שרירי רצפת האגן. הם לרוב מכווצים, ומודגמים יותר טוב בבדיקת פרוקטולוג מאשר בקולונוסקופיה. אין הכוונה ל"תעלה ווגינאלית" (האם התכוונת לנרתיק?) - זה לא מתחום דרכי העיכול.

02/10/2013 | 19:24 | מאת: אור

לפני כחודשיים תחושה שמשהו מפריע לי באזור הושט בבליעה וגם כשדיברתי התחלתי להשתעל ומשהו הציק לי בגרון. בבירור עם הרופאת משפחה ו-א.א.ג לא היה ממצא. א.א.ג. שקל אפשרות של צרבת טיפול בנקסיום 20 מ"ג לחודש ולפנות לגסטרו. לאחרונה צצה תופעה נוספת של ריבוי גזים, נפיחות עם ריח לא נעים.התור לרופא גסטרו רחוק ובינתיים אין אבחנה. עליי לציין כי אני שותה הרבה משקאות מוגזים.לאחרונה אכלתי הרבה גלידות. אינני שותה חלב.האם יש קשר? מה לעשות?אני באה בחברת אנשים ועובדת וזה לא נעים.ייתכן שיש בעיה במעיים?הולכת יותר לשירותים צואה בצבע ירוק

עם הגיל יש לנו ירידה באינזים שמפרק מוצרי חלב. בשם לקטז. לכן ייתכן שכל הגזים נובעים ממוצרי חלב - הגלידות שאכלת. הייתי ממליצה לבצע תבחין נשיפה ללקטוז לראות אם יש חסר בלקטז. כמו כן ממליצה להימנע מכל המוגזים. אם לא יהיה לך חסר בלקטז והגזים יימשכו. אפשר גם לתת טיפול תרופתי לגזים על בסיס פחם, וגם להפנות לדיאטנית לקבל דיאטה נטולת מזונות שעושים גזים. בהצלחה,

02/10/2013 | 17:39 | מאת: מרים

אני בת 64 ,עברתי בדיקה קולונסקופיה עקב כאבים בצד שמאל של בטן לפני התרוקנות. דו"ח של אנדוסקופיה- המעי הגס כולל רקטום -רירית עם melanosis coli קשה. בדיקה טכנית קשה עקב זויות חדות. שלום:מרים

המעי שלך בצבע כהה כעדות לשימוש קבוע במשלשלים וחוץ מזה המעי ארוך ומפותל -מה שמסביר את העצירות

תוכל בבקשה לחזור על השאלה? תודה

02/10/2013 | 11:35 | מאת: רינת

שלום. אובחנתי בגיל 40 עם צליאק זה היה לפני 4 שנים. אני מקפידה על דיאטת גלוטן . אבל לפעמים מתחשק משהו עם גלוטן. מה יקרה אם אחת ל 4 שנים למשל אוכל משהו קטן עם גלוטן? מה יקרה לי בגוף? תודה

ברגע שיש חשיפה לגלוטן נוצרים שוב נוגדנים וראקציות דלקתיות . למרות הקושי תנסי למצוא תחליפים

02/10/2013 | 08:56 | מאת: רחל

שלום, יש לי הליקובקטור וקיבלתי מרשם לתרופות הבאות: אומפרדקס, טטרציקלין, קל בטן ופרוטוציד מה מהם לוקחים לפני האוכל ומה אחרי?

רק אומפרדקס לפני אוכל וכל השאר אחרי

02/10/2013 | 08:54 | מאת: נהורה

שלום רב, לפני מספר חודשים עברתי לרופאה חדשה. כשהיא עברה על הבדיקות בעבר היא גלתה שלפני כמה שנים עשיתי בדיקת הליקובקטר שנמצאה חיובית ולא קיבלתי עבורה טיפול ולכן שלחה לבדיקה נוספת שגם היא יצאה חיובית עם רמה 58. הרופאה מיד החלה בטיפול המשולש. לקחתי במשך 10 ימים את הכדורים. כעבור שלושה חודשים חזרתי לבדיקת נשיפה נוספת ובה שוב גילינו שהחיידק נמצא עם רמה 51. כעת יש לי קשיי נשימה שהולכים ומתגברים (עשיתי צילום חזה ולא נמצא גורם בריאות) בחילות וכו'... האם עלי להתחיל שוב טיפול באנטיביוטיקה למרות שזה לא עזר? או שיש טיפול אחר? והאם יש לי ממה לחשוש ומהם הסיכונים? אודה לכם אם תמליצו לי מה עלי לעשות בנידון. תודה רבה! יום נפלא :) נהורה

המשמעות היא שבפעם הראשונה הטיפול לא עזר לחיידק ואז במקרה כזה אנו נותנים טיפול קו שני או שלישי. אבל כדי לקבל את הטיפול הזה את צריכה להגיע למרפאה גסטרואנתרולוגית להסבר על הטיפול והכדורים. בכל מקרה אין מה לחשוש לא מהחיידק ולא מהטיפול.

01/10/2013 | 18:41 | מאת: ליאור

לרופאים שלום, לפני שבועיים הובחן אצלי גסטריטיס (דלקת בקיבה) בבדיקה חיצונית בלבד. בעקבות הבחנה זו קיבלתי טיפול באומפרדקס 40מ"ג למשך שבועיים. כעבור שבועיים של שימוש בתרופה זו לא הרגשתי שום הקלה, דבר שהביא אותי למיון. במיון טפלו בכאבים שלי ונתנו לי הפנייה דחופה לאנדוסקופיה. היום ביצעתי את האנדוסקופיה, התשובה הייתה שיש לי דלקת בקיבה, אולם בביאופסיה מהירה לא נמצא אצלי חיידק.כאשר הזכרתי לרופא את העובדה שאני נוטלת כבר שבועיים וחצי אומפרדקס, הוא אמר שכנראה תרופה זו טשטשה את החיידק ועל כן אני אצטרך עכשיו לחכות שבועיים, כאשר בשבועיים הללו אני מתנקה מהאומפרדקס, ואז לבצע בדיקת צואה לברור, האם יש בקיבתי חיידק או לא. כרגע אני סובלת מאוד מכאבי בטן ובחילות כמעט בלתי פוסקות, הרופא הציע לי את התרופות הבאות:אקמול, אופטלגין או טאמס כדי לעבור את התקופה עד הבדיקה וטיפול בהתאם. רציתי לשאול האם זה בסדר שאני אטול בשעת הצורך קלבטן (שעוזר לי מאוד) במשך השבועיים הקרובים במקום כל התרופות שהרופא הציע, (שלא עוזרות לי)או שזה גם עלול לשבש לי את הבדיקת צואה. תודה רבה, ליאור

אין בעיה לקחת קלבטן אם זה עוזר לך. סביר להניח שארועי הבחילה וכאבי הבטן אינם נובעים מהחיידק. אנו יודעים כי כאשר מטפלים בחיידק, רק ל 1 מתוך 13 אנשים עוברים התסמינים. כלומר צריך לחפש סיבה אחרת. לכאבים נא לקבוע תור למרפאה גסטרו בצורה מסודרת.

01/10/2013 | 18:17 | מאת: נורמלקס

שלום לקחתי היום נורמלקס כיוון שיש לי עצירות כרונית מזה הרבה זמן יש לי כמה שאלות: 1.מתי כדאי לקחת את התרופה? 2.כיוון שיש לי עצירות כרונית חשבתי אולי לקחת כוס ביום וכוס בלילה-מה אתם אומרים? 3.כתוב באתר של נורמלקס שאין צורך בשתיה מרובה: הרוקח אמר לי שאם לא אשתה לפחות 10 כוסות מים ביום הנורמלקס יגרום לפעילות הפוכה-אציין שאני רוב הזמן עם בקבוק מים מאז ומתמיד- לא יודע למה בדיוק-פשוט רוצה לתת כמה שיותר מידע... 4.אשמח לתשובות בהקדם ובכלל איך לסייע לפעילות הנורמלקס...תודה.

כמו שאתה לוקח - בוקר וערב זה בסדר או פעם ביום לא חשוב מתי . לגבי שתייה זה נכון שבעצירות יש לשתות הרבה מים .

01/10/2013 | 10:38 | מאת: שרלוט

שלום,בת 30 , צמחונית, בריאה בדר"כ. אלו תוצאות בדיקת הדם. האם יש צורך בבירור גסטרו (רופא המשפחה המליץ, אך רבים טוענים שנוהג להפנות לרופאים מומחים ללא צורך)? המוטולוגיה-ספירת דם מכשיר הערכים תקינים למעט: המוגלובין 11.3 (12-16 זו הנורמה) Hematocrit 34.3 (נורמה 36-46) MCH 26.6 (נורמה 27-34) Platelets 491 (נורמה 150-450) MPV ו- MCV תקינים כימיה בדם: Fe-iron 50 (נורמה 60-180) Transferrin 382 (נורמה 160-360) Transferrin Saturation תקין (9%) Ferritin 9 (נורמה 10-120) אבקש לדעת אם יש צורך בחוו"ד גסטרו או רק בנטילת תוסף ברזל. תודה

כדאי בכל זאת להיוועץ בגסטרואנטרולוג כי בכל זאת חסרים לי עוד נתונים להשלמת הבירור . קרוב לודאי שאין בעייה והכל נובע משילוב של צמחונות ומחזור וסתי

01/10/2013 | 09:41 | מאת: מירב

שלום! אני בת 36, בריאה, לאחרונה בחודש האחרון אני מרגישה משהו מציק באזור הלסת והצוואר ולפני שבוע וחצי בערך הרוק התחיל לעלות לי לפה, תחושה של פה מתמלא ברוק ואני צריכה לבלוע אותו כל הזמן זה קורה בעיקר בלילה וזה מפריע לי לישון, בנוסף יוצאים לי גם גרפסים במהלך היום.. חוץ מזה אין לי בעיות יציאה. וגם התחילו סחרחורת בעיקר בבוקר כשאני מזיזה את הראש.. הלכתי לרופא אף אוזן גרון בדק אותי בגרון ואמר שהשקדים בסדר והכל בסדר ממה שהוא רואה.. מה לעשות? ולמי לפנות בנושא??

כדאי לעשות צילום בליעת בריום בשאלה של רפלוקס מהקיבה לושט

01/10/2013 | 06:09 | מאת: מאיה

שלום רב, אני נוטלת שלוש כדורי אורסוליט 300 ביום ונאמר לי כי אני צריכה לקחת אותם יחד עם אוכל. השאלה שלי היא האם זה מספיק לקחת את הכדור יחד עם פרי / ירק או שמא צריך לאכול ארוחה מלאה כדי לקחת את הכדור?

לדעתי מספיק פרי אבל ליתר ביטחון בפעם הבאה תשאלי את הרוקח

30/09/2013 | 15:44 | מאת: שואלת

לבן זוגי בוצעה בשנת 2011 בדיקת HCV שהיתה CONFIRMATION TEST. BORDERLINE היה שלילי. השנה בוצע בדיקת HCV-BORDERLINE . PCR=שלילי. הייתי מעוניינת לדעת האם הוא יכול להדביק אנשים בהפטיטיס סי והאם הדבר עובר בקיום יחסי מין ?

PCR שלילי אומר שבן זוגך אינו נשא ואין סכנה

29/09/2013 | 22:45 | מאת: איילה

שלום שמי איילה בת 47 אובחנתי בקוליסטי לפני כ15 שנה. לקחתי רפאסל במשך 3 שנים במהלך הזמן הוצע לי לטפל מקומי כי המחלה כבר עשור בחלק התחתון .. בשנתיים האחרונות פעמיים קולונו עם ביופסיה תקין אפילו הרופא אמר שבבדיקה האחרונה אם הוא לא היה מגדיר אותי חולה .. הבדיקה תקינה זה לפני חצי שנה אך ולמרות הבדיקה יש לי לסירוגין בפעילות מעיים דימום עוטף צואה אני משתמשת בנרות בכל ערב אך כשאני פותחת רווחים אני מבחינה בדם בצואה ........ איך ייתכן שלמרות שהבדיקות בסדר יש דימומים . שאלתי את הרופא ואמר שאם יש דימום פשוט לשים נרות .... האם יש מצב כזה ? אשמח לקבל תשובות תודה רבה

לא הייתי מתעלם מדמם. קולונוסקופיה לא מדגימה טוב את התעלה האנלית (רק את המעי עצמו) - יש לפנות לבדיקת פרוקטולוג

29/09/2013 | 15:11 | מאת: דבורה

שלום רב האם תוסף המזון הנל מוכר ואכן מומלץ לחולי קוליטיס? האם סכרתיים יכולים לקחת אותו? תודה

האם תוסף המזון הנל מוכר -- כן ואכן מומלץ לחולי קוליטיס -- מדובר בתוסף מזון שיעילותו אינה מוכחת אך הוא משווק באופן די אגרסיבי