פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/12/2013 | 16:20 | מאת: שמוליק אוליאל

אני בן 29 כאשר ברקע יש fmf לפני 10 ימים לאחר ארוחת בוקר היו לי התכווצויות חזקות בבטן ומיד לאחר מכן שלשול והקאה מיד לאחר ההקאה היתה סחרחורת קשה ותחושה של אובדן שליטה וחרדה ביומיים שחלפו עדיין היו שלשולים ותחושת חרדה פניתי לטרם שם קיבלתי נוזלים והרופא איבחן את הבעיה כוירוס רוטה , ולאחר כמה ימים שהתחושות נמשכו פניתי לרופא וניתן לי טיפול לחרדה שדי עזר אך עדיין תחושת גזים ושלשולים נשארו עד היום בנוסף חשוב לציין כי היו מספר מקרים מאז של בחילות מיד לאחר הארוחה אך בעזרת כדורים לחרדה הם חלפו לאחר כחצי שעה מה לדעתכם הבעיה המערכת העיכול והאם ייתכן שהווירוס שהיה לי גורם לזה עדיין או שמדובר בבעיה אחרת בקיבה או במעיים אודה לתשובתכם בנוסף קראתי הרבה על הנושא אך לא מצאתי אבחון שמזוהה עם תסמינים אלו בדיוק

האם אתה מטופל בקולכיצין? הוא גם יכול לגרום לארועי שילשול. כמו כן יכול להיות שכאבי הבטן הם התקף של FMF. רפואה היא לא מדע מדוייק. ובכל מחלה יכולים להיות כל מיני תסמינים.

הבעיה היא שתמיד הבטן שלי מנופחת. ולפעמים בחילות. ובצד ימין למטה בבטן אני מרגיש אי נוחות כאלו נפיחות שאני שוכב או מתכופף. ולפני כמה חודשים היה לי כאב חד פעמי של 3 ימים שלא יכולתי לזוז. עשיתי בדיקות דם. תקין. בדיקת צואה תקין. אולטרא סאנד תחתונה ועליונה תקין. מצלמה דרך הפה אמרו שיש דלקת קטנה מהחיידק. אבל לא נראה לי שזה קשור.. לפי דעתך אולי צריך לעשות קולונסקפיה. או מה צריך לעשות.תודה

15/12/2013 | 15:19 | מאת: אליה

15/12/2013 | 17:44 | מאת: אליה

גם ירדתי במשקל 6 קילו בחצי שנה ובשבועים האחרונים לבד ירדתי 2 קילו. אם תאבון רגיל ואפילו יותר מידי. בבקשה אני מודאג

15/12/2013 | 12:22 | מאת: belinda

שלום. לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לכריתת השחלות וחלק ממעי הגס בגלל אבצס במעיים שנדבק לשחלה. בהתחלה סבלתי מעצירות נוראית עד שמצאתי כדור LAXICARE (כתוב בעלון שעשוי מחומרים טבעיים) ותודה לאל יש לי יציאות יום יום אבל הבטן מתנפחת וגדלה בצורה משמעותית למרות שלאחרונה ירדתי במשקל. מה יכול להיות שגורן לנפיחות בבטן? אולי השימוש בכדור ? או שאולי אני מפתחת משהו אחר ? אודה מאד על תשובתכם

חסרים לי הרבה פרטים . קולונוסקופיה ? סיטי בטו - כדאי להשלים וגם לברר בתזונה ושתייה מוגזת

15/12/2013 | 10:39 | מאת: צ'יבי

בהמשך לבדיקת קולונוסקופיה אני צריך לבצע כריתת פוליפ מהמעי הגס. יש לי ביטוח מושלם וכן ביטוחים פרטיים נוספים. איך אוכל לבחור מנתח מומלץ?

אנחנו לא מקדמים או מפרסמים באתר רופאים

15/12/2013 | 10:05 | מאת: Sara

שלום, אמא שלי בת 52 בריאה בדכ עברה לפני חודשיים בדיקת צואה לדם סמוי ותוצאת הבדיקה יצאה חיובית ולאחר מכן חזרה על הבדיקה שוב והתוצאה הייתה שלילית. (תשובה קיבלה לפני שבוע) ורופא מטפל שלח אותה ליעוץ גסטרו . האם צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה למרות שהתוצאה אחרונה הייתה שלילית!?! אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה

חד משמעית צריך לעשות קולונוסקופיה !!!!לא היה בכלל צריך לחזור על הבדיקת צואה - טפשי ומיותר . מרגע שפעם אחת יש דם בצואה יש לבצע קולונוסקופיה בלי לבזבז זמן

15/12/2013 | 08:48 | מאת: אל

קבעתי תור לבדיקה, אלא שאין לי מי שילווה אותי. במכון מסרבים לבצע את הבדיקה ללא מלווה. האם בגלל פרט טכני קטן אי אפשר לבצע את הבדיקה החשובה הזאת? (לפני מספר שנים עשו לי את הבדיקה הזאת ללא מלווה. מה השתנה?)

לפני בדיקת קולונוסקופיה מזריקים זריקה שהיא טשטוש. אסור לנהוג לבד, וקשה לחזור הביתה לבד. עקב כך מבקשים שיגיעו לבדיקה עם מלווה. בדיקת סיגמואיסקופיה, כלומר רק לחלק התחתון של המעי, היא ללא שום זריקה, לכן אין מגבלה להגיע לבד.

14/12/2013 | 18:20 | מאת: תהל

שלום רב סובלת כבר שנתיים וחצי מכאבי בטן באזורים שונים לפעמים מצד שמאל של הטבור ועכשיו בשבועיים האחרונים מצד ימין של הטבור ומטה. עשיתי את הבדיקות הבאות: קולונוסקופיה וירטואלית באוגוסט 2011 שהיתה תקינה MRI אגן באוקטובר 2012 שהיה תקין MRI עמ"ש מותני במרץ 2013 שיצא תקין ביקור אצל מומחה לאנדומטריוזיס באוקטובר 2013 - אבחנה עדיין לא ברורה אך לא ניתן לשלול, ממליץ על טיפול הורמונלי שהתחלתי כבר חודש וחצי. במידה ולא יהיה שיפור בכאבים ממליץ על לפרסקופיה בדיקות דם מנובמבר 2013 תקינות בדיקה גניקולוגית של פאפ היתה תקינה MRI אגן שוב בדצמבר 2013 - בפונדוס של הרחם משמאל מודגם ממצא 1 ס"מ המתבלט אל תוך חלל האנדומטריאלי, יכול להתאים למיומה סב מוקוזלית שדיממה או טרומבוס בחלל האנדומטריאלי. אין בוודאות לשלול פוליפ אנדומטריאלי עם שינוי המורגי. מומלץ המשך ברור ע"י בדיקה היסטרוסקופית. אין לי הקאות ולא ירידה במשקל, בת 45 בריאה בדרך כלל הכאבים מימין מטרידים אותי שאולי מדובר באפנדציט למרות שאין לי חום. ממתינה לתשובות של MRI בטן שעשיתי שבוע שעבר האם עלי לבצע עוד בדיקות ? ולאיזה רופא מומלץ לפנות כירוג או גסטרו ?

ה - MRI בטן ייתן לך תשובה גם על האפנדיציט. אם כי אם הייתה דלקת זה כבר היה "מתפןצץ". בכל מקרה כל עוד לא שללו אנדומטריאוזיס ולא ביצעו לפרוסקופיה. הישארי תחת ייעוץ של רופא נשים. אבל זאת לא טעות לפנות גם לגסטרואנתרולוג.

14/12/2013 | 16:21 | מאת: רונה

שלום מזה כחודשיים אני סובלת מגזים ונפיחות בבטן וכאב חד בבטן שמאל תחתונה שבא והולך בזמן עיכול, מקרין לאגן ולרגל. בשבועיים האחרונים היה לי חום רעידות שילשולים צרבות בחילה וגיהוקים (כמו של תינוק עלייה של מעט מזון). הרופא משפחה אמר שהבטן רכה שזה וירוס ושלח אותי לנוח בבית 10 ימים ולא לאכול רק שתיה מרובה (מים וקולה). עברו שעבועיים אני מרגישה יותר טוב אבל עכשיו שאכלתי הכאבים בבטן שמאל תחתונה חזרו כנל הבחילה הגזים :( אין חום ושילשול. לא יודעת מה לעשות , האם אני צריכה לבקש בדיקה מסויימת? יש היסטוריה של סרטן מעי הגס במשפחה.

16/12/2013 | 10:37 | מאת: רונה

14/12/2013 | 14:37 | מאת: יפית

שלום רב בת 68. נוטלת מיקרופירין 75 וכדי להגן על הקיבה אומפרדקס 20. קבלתי את שתי התרופות ביחד. כך במשך שלוש שנים. אני רוצה להפסיק עם האומפרדקס. האם יש כדור אחר לדילול הדם שאינו פוגע בקיבה ואז אוכל לוותר על האומפרדקס ? תודה

יש אספירין מצופה שאמור פחות לפגוע בקיבה.

14/12/2013 | 14:34 | מאת: אלונה

הי, אני בריאה בדרך כלל. בת 25. גופי נוטה לחילוף חומרים מהיר בדרך(פעמיים ביום לצואה). במהלך השבועיים האחרונים, עקב קורס שלקחתי, התאפקתי במתן צואה הרבה פעמים. בימים האחרונים יש לי כאבים בבטן תחתונה, ממקור יחסית אחורי(אומנם לא קרוב לפי הטבעת). מה יכול להיות מקור הבעיה? והאם אני יכולה לעשות משהו לשפר את הרגשתי לפני פנייתי לרופא? תודה.

לא ניתן לדעת בלי בדיקה על מה מדובר. צואה לא אמורה לעשות כאב בטן.

14/12/2013 | 13:58 | מאת: הילה

שלום, אני בת 38 עם בעיות ממושכות מעל שנה באזור הקיבה. בבדיקת גסטרו נמצא פוליפ באזור הפרפילורי שבבדיקה ההיסטולוגית נאמר שהבדיקה תקינה. הרופא שלח אותי לעשות בדיקת us אנדוסקופי לבדיקת הממצא בקיבה ובדיקת הלבלב. האם בבדיקה זו יכולים לגלות תהליכים שלא רואים בגסטרוסקופיה כמו תהליכים סרטניים? אני חוששת מבעיות בלבלב .למה יכולים להתאים כאבים ממושכים בבטן השמאלית מתחת לצלעות (כאבים יומיומיים)? הבדיקה בעוד כמה חודשים. תודה.

במחידה ויש ממצא בקיבה הרי שהאולטראסאונד האנדוסקופי רואה את הממצא לעומק - וזה חשוב לאבחנה . בזמן שהמתמר בתוך הקיבה כבר מסתכלים על הלבלב

14/12/2013 | 10:30 | מאת: משה

שלום ביולי 2013 התחילו כאבים אצלי בבית החזה מצד , אחרי ביקורים רבים אצל רופא המשפחה עשיתי בדיקות רנטגן + מיפוי עצמות + אקו לב / הכל תקין , לפני חודשים התחלתי להרגיש קליקים בגרון ולאחר תקופה קצרה התחלתי להרגיש קושי בבליעה וזמזומים באוזנים , הלכתי לא א ג שלחו אותי לאולטראסאונד הכל תקין , יש לי ביום שני בדיקה רנטגן ברוס של הוושט , אני מאוד מפוחד לפי מה שהבנתי וקראתי כל התסמינים האלו מעידים על סרטן הוושט האם זה כך אשמח לתשובת תודה :(

אני דווקא חושבת שיש לך סוג של ושט עצבני/מצב חרדתי

שלום רב. מזה חודשיים שאני סובל מכאבים או הרגשה לא נעימה ברום הבטן. הרופא נתן לי לעשות בדיקת נשיפה ובדיקות דם. בילירובין 1.4 שהמקסימום 1.2 ו בילירובין ישיר 0.38 שהמקסימום 0.30 ו got 37 שהמקסימום 35. כל חיי הבדיקות היו לי תקינות. רציתי לדעת האם חיידק ההליקובקטר יכל לגרום לתוצאות האלה ובמידה ובבדיקת נשיפה יסתבר שאכן יש לי הליקובקטר זה בגללו? לציין שאני בן 32 בריא

אין קשר בין ההליקובקטר לתפקודי כבד . כדאי לחזור על בדיקת דם

13/12/2013 | 13:17 | מאת: יעל

שלום רב משתמשת באומפרדקס כמעט חודש. בשבועיים האחרונים החלו סחרחורת בשעות הבוקר לאחר נטילת התרופה (זוהי התרופה היחידה בה אני משתמשת) האם קיים קשר? תודה

כן . כדאי להפסיק

13/12/2013 | 10:01 | מאת: עליזה

מזה שנתיים כאבי בטן בבטן העליונה מלווה בצרבות. התופעה לא ממתשכת יותר משבועיים שלושה .\ עשיתי בדיקת נשיפה שהתוצאה היתה 17 . גם בשנה שעברה עשיתי והיתה אותה תוצאה. האם במקרה כזה כדאי להתחיל את הטיפול התרוןפתי? תודה

גש לקבל טיפול אנטיביוטי

13/12/2013 | 08:47 | מאת: איציק

אני בן 47 גובה 177 משקל 55 קילו, אני שנים די רזה,לאחרונה רזיתי עוד יותר ירידה של כ 4 קילו נוספים. יציאות ללא בעיה, תיאבון בריא, וללא בחילות או צרבות. יש לציין כי לפני 4 שנים עברתי צינטור עם סטנט. מאז המצב תקין. פניתי לרופא גסטרו בעקבות המשקל הנמוך שלי. והוא הציע לי לעבור גסטרוסקופיה. במה עשויה לסייע בדיקה זו? והאם כדאי לעבור אותה? תודה מראש איציק

ירידה במשקל מחייבת בירור שכולל סיטי בטן וגסטרוסקופיה - בהנחה שבדיקות הדם תקינות .

12/12/2013 | 23:48 | מאת: יונתן

שלום דר כבר הרבה זמן שהצואה שלי לפעמים דלילה. הכוונה היא לא לשלשול אלא פשוט לקקי שהוא לא סמיך ולא גוש אלא נמרח. הדבר מעוד מפריע לי(בעיקר מבחינה הגיינית ואסתטית). מה יכולות להיות הסיבות לכך? יש לציין שגם לפעמים מופיע גרגרים על הצואה ושמתי לב שזה קורה בעיקר אחרי שאני אוכל מוצרי חלב אבל מדגיש שלא רק! תודה

צואה רכהיכולה להיות כתוצאה מסיבות רבות כמו תזונה , זיהומים רגישויות וכו.. כדאי לגשת קודם לרופא משפחה לביצוע בדיקות דם מלאות ובדיקות צואה

לפני 5 ימים עשיתי ניתוח בלפרסקופיה להוצאת כיס מרה. אבן גדולה ועוד הרבה אבנים נוספות. אני בת 70, יש לי כל הזמן כאבים, צואה רירית, גזים, וירידה בהמוגלובין מ10.6 ל9.8 משבוע שלפני הניתוח וביום הרביעי אחרי הניתוח. על מה מעידים הסימנים שציינתי והאם הם יכולים להיות קשורים לניתוח. איך לטפל בתפרים של הניתוח [3]האם לשים תחבושת, או להשאיר פתוח, מה לעשות.כמו כן יש לי התקפי ורטיגו איומים , אחד אחרי הניתוח בהתאוששות הרבה שעות, ואחד אתמול ביום הרביעי אחרי הניתוח. האם זה קשור להרדמה או לניתוח. תודה.

כדאי לפנות לפורום כירורגי . בגדול את מתארת תופעות די שיגרתיות לאחר ניתוח . התאזרי בסבלנות ואם לא יהיה שיפור גשי למנתח להתייעצות

12/12/2013 | 19:14 | מאת: אני

שלום רב, בבדיקת נשיפה שעשיתי נמצא כי יש לי את החיידק הליקובטר, רופא הגסטרו המליץ לי על הטיפול המשולש: אומפרדקס, PROTOCIDE, KLACID האם אפשר לקחת נקסיום במקום אומפרדקס? האם עליי ליטול את שלושת הכדורים יחד או שיש צורך להמתין בין כדור לכדור? בנוסף, רופא המשפחה המליץ להוסיף כדור probiotica forte בבוקר.. האם אכן כדאי להוסיף? ואם כן האם כדור אחד או שניים? תודה מראש!

אפשר נקסיום במקום אומפרדקס את האומפרדקס לוקחים לפני האוכל ואילו קרין ומוקסיפן אחרי האוכל

12/12/2013 | 16:01 | מאת: ליאור

שלום, עשיתי תבחין נשיפה לרגישות ללקטוז והוא יצא חיובי. אמרו לי שמותר לאכול גבינה צהובה כי אין בזה כמעט לקטוז. יצא לי אתמול בערב לאכול פיצה והיום קמתי עם כאבי בטן ושלשולים, האם יש קשר לגבינה צהובה מאתמול? תודה ליאור

יכול להיות שכמות הגבינה בפיצה הייתה מעל לסף שלך וזה גרם לשלשול ויכול להיות סתם קלקול קיבה

12/12/2013 | 15:14 | מאת: אלי

שלום. אני בן 17 ועברתי בדיקת MRI לבירור של מחלת קרהון , שתיתי כל 10 דקות את חומר הניגוד בהתאם להוראות אבל מרגע סיום השתייה עד לתחילת הבדיקה עברו למעלה מחצי שעה , כמו כן שילשלתי פעמיים בגלל החומר ששתיתי . התוצאה של הבדיקה נכתב כי "הבדיקה היא תת אופטימלית טכנית בגלל אי מילוי לא אחיד ולא טוב של לולאות מעיקב שתיה לא רצופה " "הודגם אילאום טרמינלי אשר אומנם מודגם ללא חומר ניגודי ועל כן הערכתו לא טובה אך מהלכו מעט נוקשה ולא סדיר, והוא צר בכל הרצפיס עד המסתם האילוצקלי , חשוד כמעורב במחלת קרהון" בסיכום כתוב : "בדיקה תת אופטימלית טכנית אך בכ" רושם למחלה היכולה להתאים לקרהון באילאום טרמינלי" שאלתי היא: האם אובחנה אצלי מחלת קרהון או שכדאי לחזור על בדיקת MRI ? תודה

האם אובחנה אצלי מחלת קרהון? -- התשובה לפניך: "חשוד כמעורב במחלת קרהון", "רושם למחלה היכולה להתאים לקרהון באילאום טרמינלי" כדאי לחזור על בדיקת MRI? -- כדאי לעושות קולונוסקןפיה

12/12/2013 | 14:55 | מאת: דני

שלום בן 40. לפני כ 15 שנה הופיעו לעתים כאבי בטן שמוקלים אחרי שלשולים. בדיקות דם מקיפות היו תקינות, CT בטן ו US בטן בגיל 25 יצאו תקינים. בגיל 30 קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינות. אובחן כ IBS. מאז שומר על תזונה מתאימה שהקלה את התסמינים רוב הזמן וברוב הימים היה יציאה אחת. בחצי השנה האחרונה יש החמרה בתסמינים ( זה החל בעקבות שיגלוזיס עם תרבית חיובית ). עקב רגישות רבה יותר בבטן התחלתי לאכול פחות ואף ירדתי בחצי שנה 4 קילו במשקל. ברוב הימים 1-2 יציאות. אחת לכמה ימים אף 2-3 יציאות רכות. בדיקות דם מהעת האחרונה - Crp תקין, ESR = תקין ( רמות של 5-12 ), ספירת דם תקינה ( המוגלובין 13.7 יציב ), TSH, טסטוסטרון, כימיה, אלבומין ( 4.6 ), טרנספרין, ברזל, סוכר - כולם תקינים. בדיקת אנדומיזיאל לפני 4 שנים תקינה. US בטן לפני חודשיים כולל בדיקת דופן מעי! אצל מומחה לכך - תקין לחלוטין. קלפרוטקטין בוצע 4 פעמים בחודשים האחרונים התוצאות הבאות מימין לשמאל 115, 50 > ( תקין ), 70, 110 דם סמוי לפני חודשיים תקין. ANCA בוצעה פעמיים - תקין. ASCA בוצעה פעמיים בפער של חודשיים ASCA IGA ( הנורמה 0-10 ) = 2 ואח"כ שוב 2 - תקין לחלוטין. ASCA IGG ( הנורמה 0-10 ) = 45 והשבוע 60 !! - לא תקין! אינני מעוניין לחזור על הבדיקות החודרניות ולא לבצע קפסולה. ברצוני לשאול: 1. לאור ASCA IGG חיובי פי 6 מהנורמה ו IGA תקין וקלפרוטקטין מעט גבוה - האם זה אומר שרוב הסיכוי שיש לי קרוהן? 3. האם יכול להיות קרוהן למרות ש CRP ושקיעת דם תקינים לאורך זמן ולמרות ש US בטן כולל דופן מעי תקין? 4. יש בעיה אם אחכה חצי שנה עם אבחון חודרני במצב כזה לראות אם הדברים מסתדרים? תודה רבה!

1. לאור ASCA IGG חיובי פי 6 מהנורמה ו IGA תקין וקלפרוטקטין מעט גבוה - האם זה אומר שרוב הסיכוי שיש לי קרוהן? -- לא בהכרח 3. האם יכול להיות קרוהן למרות ש CRP ושקיעת דם תקינים לאורך זמן ולמרות ש US בטן כולל דופן מעי תקין? -- למה פסחת על שאלה מס #2? -- יכול 4. יש בעיה אם אחכה חצי שנה עם אבחון חודרני במצב כזה לראות אם הדברים מסתדרים? -- לא

12/12/2013 | 13:17 | מאת: דע

אובחנתי כחולת ברט איפה אפשר בארץ לעשות את הטיפול בגלי רדיו והאם כדאי תודה

טיפול בגלי רדיו מבוצע בבית חולים ב"השרון" - זה נקרא RFA אך זה מתאים לברט שעבר התמרה טרום סרטנית כלומר יש כבר דיספלסיה וזה חזר כמה פעמים. לכן תלוי על איזה ברט יש לך.

12/12/2013 | 10:30 | מאת: שירן

האם אכילת מוצרי חלב בשעות הערב המאוחרות יכולה להשפיע עליי( שלשולים וכאבי בטן) גם בבוקר שאחרי?. זאת משום שאני חושדת שאני רגישה ללקטוז . כמו כן , האם כאבי בטן בצד שמאל למטה ובעיקר כשאני לוחצת על האזור מעידים על רגישות ללקטוז או קשורים לדבר אחר?. תודה רבה

כדי לפתור את כל השאלות צריך לבצע תבחין נשיפה ללקטוז ולדעת אם את כן או לא רגישה למוצרי חלב. בכל מקרה רגישות ללקטוז אינה עושה כאב ממוקם. ממליצה גם בדיקת רופא נשים לכאבים משמאל.

11/12/2013 | 13:25 | מאת: אמיר

היי- אני חולה קרוהן בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים. לפני 15 שנים עברתי ניתוח שהורידו לי את החיבור בין מעי דק לגס. מטופל בפורינטול כבר 6 שנים עם רמיסיה מלאה. לפני 3 חודשים הפסקתי פורינטול בעקבות עליה באנזימי כבד . הרופא החליט שאעבור לאימוראן -התחלתי ליטול השבוע . בינתיים עשיתי קולונוסקפיה השבוע והתוצאה "דלקת קלה באנסטומוזיס" בדיקת CRP היום 5.1 ובדיקת CRP לפני 10 ימים 0.04,תקינה לחלוטין- השאלה שלי האם אני צריך טיפול נוסף מעבר לאימוראן ? מכיוון שההשפעה שלו על מערכת החיסון תהיה רק בעוד 3 חודשים .

פורום אינו מקום להנחיות טיפוליות

11/12/2013 | 08:09 | מאת: קרן

בת 35 בדר"כ בריאה. אובחנתי לפני יותר משבוע כחולה בחיידק הלייקובקטר . התחלתי ביום חמישי טיפול משולש: אומפרה, קארין ומוקסיויט. היום זה היום האחרון לנטילת התרופות. בדיקת אולטרסאונד בטן יצאה תקין " ללא ממצאים פתלוגים" . היתיי גם אצל כירוג ואובחן בקע טבורי. היום וגם לפני כמה ימים הרגשתי טיפות קטנות של דם בניגוב. לחוצה מאוד ממה זה יכול להיות? האם יש השפעה אולי לתרופות? חוששת מהדבר הכי גרוע?

הדימום יכול להיגרם מטחורים או חס וחלילה מגידול. אבל בטח לא מהתרופות. את צריכה לבוא בצורה מסודרת למרפאה.

12/12/2013 | 14:55 | מאת: קרן

10/12/2013 | 20:14 | מאת: אייל

פעם בכמה חודשים יש לי כאב מספר ימים בבטן העליונה בחיבורי הצלעות. נשללה בעיית לב. א. האם כדאי לעבור בדיקת גסטרוקופיה, אף כי הכאב בא לא לעיתים קרובות? (אני בן 61 ) ב. האם באופן מעשי יש סיכון בבדיקה, (זה גם שיקול להחליט אם לבצע את הבדיקה). בתודה

הכל תלוי בן כמה אתה. יש קוים מנחים שמקובלים בכל העולם אבל זה תלוי גיל. בכל מקרה הבדיקה לא נחשבת מסוכנת. 1:3000 סיכון לחוק קיבה עם הצינור.

10/12/2013 | 17:00 | מאת: שלום

שלום בבדיקה גסטרוסקופיה נמצא חיבור ושט קיבה בגובה 40 ס"מ מן השניים בקע היאטלי , בליטה קטנה בושט אמצעי כ 5 ממ בקוטר עם רירית תקינה לחלוטין מעליה ,רירית ושט קיבה ותריסריון תקינה. שאלתי מה המשמעות של מציאת בליטה POLYP COLON קטנה האם מחייבת מעקב כלשהו תודה

האם נלקחה ביופסיה (דגימה ) מהבליטה הקטנה. קשה לדעת מהתיאור. לא בטוח שאכן מדובר בפוליפ. אבל מי שביצע את הבדיקה אמור לומר לך האם לעקוב או לא.

12/12/2013 | 14:27 | מאת: שלום

שלום רב לא נלקחה ביופסיה , לא התבקשתי להיות במעקב אלא לשמור על דיאטה עקב רפלוקס וטיפול באמפרדוקס למספר חודשים תודה

10/12/2013 | 16:51 | מאת: אורלי

שלום, מזה כשנה אני סובלת מהפרעות עיכול שמתבטאות בזה שלא משנה מה אני אוכלת ניסיתי להפסיק חלב ופחמימות לתקופה שלא הניבה שינוי כלשהו..אני מרגישה שיש לי גזים מרובים כשעה וחצי אחרי האוכל הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם מכוס מים . זה מרגיש כאילו מתנפח ומשתחרר וחוזר חלילה , זה נרגע אחרי יציאות בעיקר עשיתי אולטסאונד שיצא תקין וכן בדיקות גם שקופאת הגאסטרו הפנתה אותי שגם יצאו תקינות .. אגב גם ניסיתי ברפואה הטיבעית כל מיני דברים שלא עזרו בכלל.. מה עלי לעשות ? מה הסיבה לכך? תודה רבה

נשאלת השאלה לכמה זמן הפסקת מוצרי חלב האם לשלושה שבועות לפחות? האם עשית בצורה מסודרת תבחין נשיפה ללקטוז - צריך. כמו כן ניתן ללכת לדיאטנית לקבל דיאטה ללא מזונות שעושים גזים ואף לקחת טיפול עם כדורי פחם שסופחים גזים. בהצלחה, רחל

ראשית-תודה עבור תשובתכם הקודמת. יש לי עוד שאלה לגבי דברים שנחשבים בריאים ואכלתי בעבר, האם מותר: קינמון על נס-קפה חלש שאני שותה\ חטיף גרנולה דבש ושיבולת-שועל \ קצת אגוזים בטנים שקדים (או שזה ממש אסור כי כמה שאלעס עלולה חתיכה להיכנס ל"כיס"?) אזכיר כי אושפזתי ביום א לפני 9 ימים ולוקחת אנטיביו' עד סוף שבוע זה. תודה רבה, עדנה

התאוריה של גריעינים וחלקיקים קטנים שיכולים להיתקע מאוד שנויה במחלוקת. המטרה העיקרית היא להימנע מעצירות וזאת באמצעות אכילה של ירקות, פירות ושתיה מרובה. אין בעיה עם קינמון וכו'.

10/12/2013 | 13:02 | מאת: נ

אחרי המון זמן של כאבי בטן גילו לי המנגיומה בכבד. הייתי רוצה לדעת במה זה יכול להתבטא בעתיד חוץ מכאבי בטן ולמה כ"כ חשוב לעקוב אחרי זה. והייתי רוצה לדעת איזה פרופיל מתאים לכזה דבר. תודה מראש נאור

למיטב ידיעתי זה לא אמור לפגוע בפרופיל. עוקבים כי אם זה גדל בקצב מהיר אפשר לעשות ניתוח ולהסיר. הסכנה היחידה זה מכה בבטן להמנגיומה, שתגרום לדימום

10/12/2013 | 03:16 | מאת: אריאל

שלום רב, אני בן 27. כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים. אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג). 4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית: "לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים" "שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA". למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית). במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום. בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד. השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה. חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה. נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד. לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים. אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו. רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל. אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות. ארבע שאלות בבקשה: 1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ? 2) האם יש דרכים נוספות לזהות את סוג התולעת מעבר לבדיקות צואה ? 3) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ? 4) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ? תודה רבה ! אריאל.

לאור המצוקה הגדולה שלך ממליצה לפנות לזיהומולוג. הוא המומחה שאמור לדעת מה לתת אם ורמוקס לא עוזר. האם כל פעם שאתה נוטל טיפול אתה דואג גם להגיינה - החלפת כל המצעים, המגבות, שלך ושל כל בני משפחתך. בהצלחה

12/12/2013 | 19:27 | מאת: אריאל

שלום ד"ר גינגולד בלפר, א. תודה רבה על תגובתך, בהחלט אדאג להגיע לזיהומולוג. אכן אני מאוד משתדל להחליף כמה שיותר מהמצעים, אך לצערי אני לא באמת יכול להחליף מצעים בקצב שאני מנסה טיפולים. ב. אשמח לשמוע את תגובתך על הנזקים לכבד בסבב שני של ורמוקס (אך הפעם במקום 6 כדורים ב-3 ימים, 6 כדורים, כדור בשבוע). האם 12 כדורים של ורמוקס בחודשיים עשויים לגרום נזק ממשי לכבד ? תודה מראש, אריאל.

09/12/2013 | 22:32 | מאת: מילכה

לרופאים היקרים שלום וברכה : מאובחנת כחולת קרון כבר 7 שנים. לאחרונה : החרפה והתחלתי אמורן 150 מ"ג ליום.שאלתי היא : מאחר ואני עובדת עם אוכלוסיה חולה אני נחשפת לסיכון מוגבר ?? תודה

לאיזו אוכלוסיה חולה את נחשפת? אימורן מדכא חיסון אבל לא ברמה של הימנעות מאנשים אחרים

09/12/2013 | 20:13 | מאת: אייה דנינו

שלום רב אני אחכי ניתוח הוצאת קיבה בשל סיבוכים אחרי ניתוחי קיצור קיבה ,, כמעט חודשיים אחרי עם תיאבון רגיל ואוכלת הכל אך לא היתה לי ירידה טובה נכון לעכשיו ?? שאלתי האם אצליח לרדת במשקל?? למרות שאני אוכלת רגיל ?!!

אם לא הייתה לחלוטין ירידה במשקל זה קצת משונה. את צריכה להתייעץ עם המנתח ולהבין מדוע. איזה חלק מהקיבה הוציאו לך? לא כל כך ברור.

09/12/2013 | 19:09 | מאת: שירן

שלום ד"ר, כנראה כתוצאה מהתייבשות התחלתי לשלשל, זהו היום השלישי. השלשול השתנה ביום האחרון מחום בהיר וגושים בינוניים רכים לצבע חום -שחור ונראה כמו אבקה. הימים הראשון והשני לוו בחום (38.5), ביום השלישי לא נראה חום. ביום השני לא אכלתי כמעט כלום מלבד אורז צהוב ושניצל (בשעות הלילה, כאשר חשבתי שאני מרגישה טוב יותר), ובשלישי צנימים וסלט. מה לעשות?

להמשיך כלכלה עוצרת כי סביר להניח שזה ויראלי

09/12/2013 | 18:11 | מאת: צילה

שלום.בקולונוסקפיה וירטואלית גילו פוליפ 5מ"מ.אני חייבת לעבור קולונוסקפיה רגילה ואם כן אחרי כמה זמן?

שום דבר לא חייבים. אבל מומלץ להוציא פוליפ שמוצאים בגלל הסיכוי המסויים שבעתיד יגדל ויהפוך לגידול

09/12/2013 | 15:21 | מאת: רונה

האם האם או הילד עלולים להפוך לנשאי קרוהן במידה והאב חולה קרוהן?

סיכון של אם או אב חולה קרוה'ן יוולד ילד חולה קרוה'ן אינו גבוה ~ 5-7%

09/12/2013 | 14:01 | מאת: אישה 45

שלום רב, אובחנה אצלי רקטוצלה קדמית גדולה שאינה מתרוקנת, אני אף זוכרת את היום בו התאפקתי וזה קרה......יום שהיה מלווה בהמון גזים אך התאפקתי כי שהיתי מחוץ לבית כל היום, לא תיארתי לעצמי שאנזק עד כדי כך.....לימים, בסמוך לאותו יום, הרגשתי עיוות איום בבטן תחתונה שמאלית. אובחנה אצלי התפשלות מעי דק קרוב לוודאי טרנזיטורי. שאלתי היא, האם אני צריכה במקרה זה, לנתח גם את המעי דק על מנת לשחרר את ההתפשלות, או שניתוח הרקטוצלה יספיק. השאלה הנוספת, ברשותך, אם לא אנותח במעי, האם תיקון הרקטוצלה יינזק, כיוון שהתיישרות המעי מעצמו, תגרום אולי לעויתות ותזיק לתיקון הרקטוצלה. מה מומלץ לדעתך במקרה כזה? תודה רבה

יש לפנות לכירורג המנתח לשאול. זה פחות בתחום שלנו בהצלחה בניתוח בכל מקרה

09/12/2013 | 13:13 | מאת: ליאור

שלום, אני סובל מגזים בשנים האחרונות כל מה שאני או שותה פשוט גורם לי להתקפי גזים והרגשה של בטן מלאה ברוב שעות היום. זה פשוט מפריע להתנהלות תקינה של אורח חיים יציב אשמח לשמוע חוות דעת מה יכול לעזור לי

יש לקחת לגזים, כל מה שעל בסיס פחם - נורית. אנצילפמד.

09/12/2013 | 12:38 | מאת: יוני

שלום רב ד"ר. רציתי לדעת היכן אפשר לעשות בדיקת קלפרוטקטין באופן פרטי? כי הבנתי שאינה בסל הבריאות.כמו כן מה בערך עלותה ?

לחברי קופת חולים כללית הבדיקה כן בסל. צריך הפנייה מרופא גסטרו ובקופ"ח יעשו לך. שאר הקופות לא מבצעות בדיקה זאת.

09/12/2013 | 11:47 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 26 בהריון שבוע 37 מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים עזים בצד שמאל מתחת לשד. נאמר לי על ידי רופאת משפחה שככל הנראה מדובר בכיב קיבה. טיפול באומפרדקס לא הועיל כלל וגם לא בתרופות אחרות נוגדי חומצה. מדובר בכאב עז במהלך כל היממה ובעיקר בלילה - כאב דמויי שריפה!! ממש הרגשה של שריפה בתוך הגוף - כאשר העור עצמו רדום לגמרי במיקום בו הכאב ממוקם. שאלתי: האם יש טעם ללכת לרופא גסטרו במהלך ההריון - יש טיפול ? האם הכאב מתאים לכיב קיבה? או שייתכן ועסקינן במשהו אחר? יש לי הפנייה לבדיקת הנשיפה למחרתיים, השאלה היא בהנחה ויש לי את החיידק של ההליקובקטר אני אוכל לטפל איכשהו בהריון ? או בזמן הנקה? או רק לאחר סיום הנקה ולאחר הלידה ניתן יהא לקחת אנטיביוטיקה? יש בדיקה נוספת חוץ מנשיפה ??? מדובר בכאבים בלתי נסבלים שלא מאפשרים מנוחה יומיומית !!!! אודה לתשובה מהירה בברכה, רויטל

יש טעם ללכת לרופא גסטרו בהריון. יש תרופות שניתן לתת בהריון. אין טעם כעת להיכנס לפרטים כי אין עדיין אבחנה אבל ללכת בצורה מסודרת זה יהיה הכי טוב.

17/12/2013 | 12:35 | מאת: קרן

גם אני סבלתי בדיוק מה שאת מתארת מהלך ההריון אבל רק מצרבות קשות שלא נתנו מנוח יום ולילה. אשמח לשוחח איתך ה המייל שלי: kassi847@gmail.com

09/12/2013 | 11:26 | מאת: דוד

אני משלשל כבר יומיים בהתחלה היה מעט חום וזה היה נראה וירוס כרגע אין חום והשלשולים פחתו אולם צבע הצואה ירוק לגמרי עד עכשיו לא לקחתי כלום הרבתי בשתיה האם יש מקום לטיפול תרופתי או שניתן להמתין

זיהום וירלי יכול להימשך גם יותר מיומיים אם לא עובד תוך מספר ימים מומלץ תרביות צואה וכו'. נא ללכת לרופא משפחה אם עד רגע זה אתה עדיין משלשל.

שלום רב, בתי בת שנה ושמונה חודשים. קצת רקע בקצרה: לא ידוע על אלרגיות נכון להיום, אוהבת לאכול וגם לנשנש, שותה מים, גם בקבוק נוטרילון כפעמיים ביממה. מגיל ינקות סבלה מקוליק, גזים, גרייפווטר הציל אותנו, וגם סימיקול לפעמים. סבלה מקוליק עד גיל שנה בערך, וכשצמחו לה שיניים היה לה בטן רגישה וסבלה מגזים. לפחות.כמה.פעמים בשבוע בשנת.הלילה בוכה מכאבי בטן שנרגעים אחרי הוצאת גזים. שבוע שעבר היה לה חום גבוה ודלקת אוזניים וכבר מיום שישי סובלת מכאבי בטן עזים, בעיקר בשינה. חשוב לציין שהתיאבון שלה לא רגיל, בקושי רוצה חלב וגם דברים שאוהבת (אולי בחילה??) אני שולחת מחר בדיקות לתרבית צואה, אבל אני לא יודעת מה לעשות, אף פעם לא כאבה לה ככה הבטן אשמח לכל תשובה, תודה מראש! סליחה על המגילה..

ייתכן שמדובר בזיהום וירלי .אבל קשה מאוד לענות בלי לבדוק וגם מדובר בילדה. עדיף לפנות לרופא ילדים עאו גסטרו ילדים. תודה,

08/12/2013 | 19:05 | מאת: שירה

ערב טוב! היום בבוקר ביצעתי בדיקות צואה גם תרבית וגם בדיקה מיקרוסקופית ויש חשד לחיידק הליקובקטר אצלי יש תאי דלקת במעי אבל אין לי כאבי בטן אין הקאות אין שום תסמינים האם עלי להילחץ? אני חוששת שאולי יש לי את החיידק ואם כן והתרבית תיהיה חיובית איך מטפלים בו? תודה רבה איזה סימנים אמור להיות?

יש כאן בילבול רב. חיידק הליקובקטר נמצא בקיבה ולא בתרביות צואה. הוא לא מגיע מהמעי הגס ולכן לא יימצא בתרביות צואה.

08/12/2013 | 18:40 | מאת: ה

האם יכולה להיות תופעה של עצירות מוחלטת בימים שלאחר קלקול קיבה שכלל שלשולים וכאבי בטן?

כן , זה יכול להיות. הגוף או המעי הגס ליתר דיוק, הגביר את יכולת הספיגה שלו ועדיין לא חזר לאיזון הקודם.

שלום לדר' הנכבד, אין לי צרבת אבל יש לי חומציות שעולה לפה ברמה יום יומית, (הגסטרו בתחילת ברור התלונה שלי, נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהכל תקין וכל הסיפור שלי הוא בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש,רק חצי שנה). הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס ושלח אותי לביתי ללא טיפול !!! רופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפולונתן לי למשך שלושה חודשים לנטון 30, אני לאחר שלושה שבועות של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה קצת פחתה אבל עדיין נמצאת ביום יום. לאחר ארוחת צהריים כשהרגשתי שהצריבה מתחזקת, לקחתי מיוזמתי אחרי האוכל,גם אופרדקס z, שקניתי מבית מרקחת ללא מרשם וזה עשה שינוי לטובה והפחית את הצריבה בגרון ובפה בצורה משמעותית. האם ניתן לשלב את שתי התרופות יחד? האם בכלל יש פתרון למחלה? אשמח לקבל את תגובת הדר' הנכבד. בתודה ובברכה.

אין טעם לשלב את שתי התרופות יחדיו כי הן עובדות על אותו מנגנון. הייתי משלבת תרופות אחרות כמו מלוקס או גביסקון. אבל ממליצה לבוא למרפאה לגבי זה. פיתרון לצרבת יש בכל מקרה אבל צריך לעשות בצורה מסודרת. תודה,

08/12/2013 | 15:03 | מאת: טלי

שלום, אמי,בת 80, אמורה לעבור בדיקת גסטרוסקופיה ביום ה' הקרוב (12.12) עקב תלונות ממושכות של כאבי בטן אחרי אוכל. יש לה קוצב לב והיא סובלת מלחץ דם בלתי יציב במהלך היום.מטופלת בTRITACE כדור ביום. שאלותי-1.האם הבדיקה לא מסוכנת עבורה עקב הקוצב ול"ד לא יציב? 2. האם אפשר להסתפק בסי.טי./אולטרסאונד קיבה במקום בדיקה פולשנית? 3.האם להפסיק לקחת TRITACE לפני הבדיקה ואם כן-כמה ימים לפני להפסיק? עלי לציין שלא הצלחנו לקבל מידע מרופא המשפחה. אודה לתשובה מהירה !!תודה!!

אין צורך להפסיק את הטיפול התרופתי אבל צריך להיות בצום. בגסטרוסקופיה אין בעיה עם קוצב. מניחה שכבר עברה את הבדיקה ובהצלחה.

12/12/2013 | 15:15 | מאת: טלי

שלום, אכן עברה בהצלחה ללא בעיות. ממצאים-ושט- במ"פ. קיבה-בקע סרעפתי גדול בגובה 30-35 ס"מ. תריסריון-דואודניטיס עם ארוזיות בבצל. נלקחה ביופסיה מהקיבה ומהחלק השלישי של התרסריון. היות שתשובה מהביופסיה תגיע תוך חודש, אשמח להסבר לגבי המממצאים. אציין שמדובר באישה בת 80. תודה !

שלום רב,האם נכון שהיום ממליצים לחזור לתזונה מלאה(רבת סיבים)כבר אחרי שבוע ולא לחכות לפחות שבועיים (דלת סיבים)? מה לגבי כפית שמן זית על הלחם או בסלט - מותר?אסור? קיבלתי הדרכה בבי'ח אך לא הכל ברור. מטבעי אני שומרת על אוכל בריא,דל שומנים, לא אוכלת ג'אנק, ומבינה שבעצם אין קשר לזה שחטפתי התקף ראשון בינואר השנה ובשבוע שעבר אושפזתי בשל התקף שני וכמובן לוקחת אנטיבי' לפי המלצת הרופא.אני בת 73 ופתאום פוחדת מכל גרגיל של פרג על לחם לבן או בעוגה. שאלה אחרונה - מותר טבלית שוקולד מר פעם ביום? תודה רבה עדנה

אין בעיה עם כפית שמן וגם לא עם טבלית שוקולד. העיקרון המנחה בדיברטיקוליטיס הוא פשוט מניעה של עצירות. שלא תהיה עצירות - צואה קשה ואז אותה צואה תיתקע בסעיפים ותגרום לדלקת. לכן מומלצת שתיה מרובה, פירות וירקות כלומר סיבים שימנעו עצירות.

07/12/2013 | 21:29 | מאת: Mm

שלום אני בת 32 בחורה רזה ללא בעיות קודמות בעיכול או בקיבה. בדרך כלל אוכלת מה שבא לי ללא הגבלות מסוימות אך בשבועות האחרונים היו לי בעיות של לחץ בבטן, גזים, אי סדירות ביציאות. חשבתי שזה בגלל משהו בתזונה אז ניסתי לאזן את התזונה שלי ולאכול דברים שמזרזים את חילוף החומרים ויותר בריאים אך כלום לא עזר . הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה וכואבת עליתי במשקל מרגישה לחץ בבטן ובישבן גם כשיש לי יציאות אני מרגישה שלא התרוקנתי כראוי התיאבון ירד השתדלתי להפחית כמויות של אוכל אבל לא משנה מה אני אוכלת הבטן נפוחה מאוד גם אם רק שתיתי הבטן מתנפחת ( גם בבוקר לפני אוכל או שתייה)לקחתי תרופה בשם לבולק ואף יותר מהמינון שמותר הדבר זירז קצת יציאה אבל הבטן עדיין נפוחה ואני סובלת מגזים ומרגישה נפיחות וכמו מערבל בבטן התחושה שלי בגוף היא כאילו החילוף חומרים אצלי לא עובד בצורה תקינה כאילו מה שאני אוכלת לא מתעכל או שמתעכל באיטיות . מה אוכל לעשות ולאיזה רופא אני צריכה לפנות

את מתארת סוג של שינוי בהרגלי יציאה ואף עליה במשקל. מציעה לבדוק תפקודי בלוטת לריס TSH ולהגיע למרפאה גסטרואנתרולוגית בצורה מסודרת גם לגבי הנפיחות וגם כדי לשקול קולונוסקופיה לאור שינוי בהרגלי יציאה.

23/12/2013 | 08:54 | מאת: MM

ד"ר רחל גינגולד שלום, ראשית תודה על המענה לשאלתי אך ברצוני להוסיף שהמצב החמיר אני סובלת מכאבים בישבן וגירודים והבטן נפוחה עדיין , אני מרגישה כאילו העיכול הואט אצלי, פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה לעשות בדיקת נשיפה לחיידק אך לא נראה לי שזו הבעיה , אשמח להמלצה האם אני צריכה גסטרולוג או פרוטולוג לטיפול בבעיה תודה

07/12/2013 | 21:08 | מאת: מאיה

שלום,אימי עברה ניתוח באזור הרקטום בעקבות גידול סרטני. יש לה סטומה זמנית. יש לה כאבים בזמן הליכה ממושכת או ישיבה ממושכת בתוך הרקטום. הרופא המנתח אמר שזה נובע מחוסר שימוש. האמנם ?האם כדאי להתייעץ עם עוד מישהו?לבצע בדיקה מסוימת? היא כחודשיים אחרי הניתוח

ממליצה להסתפק בתשובת הכירורג ולחכות בסבלנות ורק לקוות לסגירת הסטומה מהר, כדי שתחזור לתפקוד תקין. \ החלמה והצלחה. רחל