פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2013 | 19:19 | מאת: עדי

שלום אני בן 36 סובל מדי פעם משלשולים מזה כ 5 שנים. לפני 5 שנים בדיקת אנטי גליאדין ובדיקת אנדומיזיאל תקינות. האם זה שולל צליאק? או שיכול להיות שצליאק התפתח יותר בשנים האחרונות ורק עכשיו יראו זאת בבדיקה? אציין שלא ביצעו לי בדיקת TTG והרופא משפחה אמר שאין צורך כי בדקו בעבר גליאדין ואנדומיזיאל תודה

האם יש צליאק במשפחה? EMA היא מאוד מדוייקת. אבל רבע מהאנשים מאובחנים עם צליאק מעל גיל 65 ואנו יודעים שצליאק יכול לבוא לידי ביטוי עם השנים.

07/12/2013 | 18:11 | מאת: אלה

שלום רב, אני בת 40 ולאחרונה התחלתי לסבול מנפיחות בבטן לאחר ארוחות ובנוסף גם כאבי בטן. לא מזמן עשיתי בדיקת קולו ולסקופיה וגילו שיש לי דלקת מעיים כרונית. קיבלתי טיפול והדלקת עברה. בנוסף ביצעתי בדיקת אוטראסונד בטן והבדיקה יצאה תקינה. אני די חוששת. אודה אם תייעץ לי מה לעשות

מאוד קשה לענות. ממה את חוששת מהגזים, מהמחלת מעי דלקתית?

07/12/2013 | 16:55 | מאת: משה

הובחן אצלי חיידק הליקובקטר אני התחלתי הטיפול משולם היום זה יום שיש לטיפול ויש לי כאבי בטן חזקים האם אני צריכה להפסיק את הטיפול או שזה יכול להיות תופעת לוואי?

כאבי בטן יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול ולכן עדיף להתאפק עוד יום ולהשלים את הטיפול.

07/12/2013 | 16:26 | מאת: מעיין

שלום רב, בת 25, ללא בעיה רפואית, במשך שבועיים הקאתי לפחות 5 פעמים. הופנתי לבדיקת דם על ידי רופא משפחה, שאמר שאינו רואה דבר היכול להעיד על בעיה כלשהי. אמר כי יכול להיות וירוס... המליץ לי במשך שבועיים לא לאכול שומנים ולחיות על לחם קלוי ואורז. היום חזרתי לאכול סדיר, כי כבר הרגשתי בסדר ושוב בחילות והקאות ... למיטב הבנתי וירוס הקאות אף פעם לא נמשך יותר מיומיים שלושה, האם יש טעם להתפנות למיון ?

ארועי בחילה והקאה יכולים להיות ממקור של הריון - בבחורה צעירה יש לשלול. כמו כן ממערכת מרכזים מרכזית - ראש וממערכת השמיעה - א.אג. אבל ממליצה גם גסטרוסקופיה אם יימשכו ארועי בחילה והקאה.

07/12/2013 | 13:23 | מאת: ישראל

במשך שנים סבלתי מצרבות ובקע סרעפתי.לפני 4 שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה ותיקון הבקע.עדיין סובל מצרבות מידי פעם ובבדיקת גסטרו שעברתי בתחילת השנה היה ממצא-תסמונת בארט והרופא הוסיף בכתב יד טרום סרטני. האם אכן תסמונת בארט היא מצב סרטני ואיזה טיפול קיים.

אכן ברט הוא מצב טרום סרטני אבל זה מאוד נדיר שהוא יהפוך לסרטן באמת.והוא גם יכול להיות הפיך. הטיפול הוא הימנעות מחומצה שעולה לושט ועושה את הנזק וזאת באמצעות תזונה מתאימה ובאמצעות כדורים שמפחיתים הפרשת חומצה.

07/12/2013 | 05:39 | מאת: יוסי

גבר בן 63, סובל מצרבות (רק) בעקבות שימוש קבוע בסיאליס, והשאלה - האם צרבת כמעט יומיומית (עם טיפול בנוגד-חומצה כמו טאמס) יכולה לגרום להתפתחות מחלות כמו סרטן הוושט (או אחרות)?

רפלוקס חומצי לושט הינו גורם סיכון של סרטן ושט

07/12/2013 | 01:05 | מאת: איה

שלום, מזה כ5 ימים שאני סובלת מחום הנע בין 38.2-38.5 מזיעה ללא הפסקה והבחנתי שאין לי יציאות כלל. לאחר יומיים התחלתי להקיא ולשלשל ומאז אני סובלת מעיוותים נוראים בקיבה. קשה לי עדין עם היציאות. הן בצבע ירוק. לאחרונה אני חושבת שגם היה מעט דם ביציאה. הייתי פעמים אצל רופא ושללו דלקת בתוספתן. מה עוד לעשות? אני לא מבינה איזה וירוס יכול להתקיף כ5 ימים בצורה כזו. תודה רבה מראש.

מקווה שאת כבר מרגישה טוב. שילשול מעל ל - 3 שבועות חודש רצוף, מצדיק בירור. ייתכן שאצלך זה באמת וירוס.

07/12/2013 | 00:30 | מאת: גלית

שלום, אובחנתי לפני מספר חודשים בפיברומיאלגיה. בו זמנית אני סובלת מצרבות ותחושה שהאוכל נתקע איפשהו בין הגרון לחזה. בבדיקה עם מצלמה שעשיתי לפני חצי שנה לא נמצא כלום ושינוי תזונה לא הביא להקלה. מזה חודש אני לוקחת לוסק 15 מ"ג פעם ביום ל- 24 שעות ועדיין אני מרגישה לחץ ברום הבטן, קושי בבליעה, תחושה שהאוכל נתקע ולעיתים צריבה. הבנתי שיש קשר בין פיברומילגיה וצרבות. האם יכול להיות שנוקשות השרירים כתוצאה מהפיברו מתבטאת גם בפגיעה בשריר הוושט או הסרעפת וכתוצאה מכך החומצה עולה? רופא הגסטרו אמר שעליית החומצה היא שפוגעת בשריר ולא להיפך. אני פשוט מנסה להבין כיצד לטפל אחרת בצרבת ואולי ההשערה שלי הגיונית ואם אני אטפל בפיברו גם הצרבת תיעלם? תודה רבה

פיברומיאלגיה הולכת ביחד עם כל מיני בעיות בתנועתיות מערכת העיכול ויכול להיות שטיפול טוב לפיברומיאלגיה יפתור את בעיית הושט

06/12/2013 | 19:16 | מאת: שחר

בבדיקה שעשיתי מצאו לי אבן בכיס המרה, רופאת המשפחה ממליצה לבצע ניתוח להסרה. הכאבים פסקו ואני מתלבטת האם לבצע את הניתוח. ברצוני לדעת מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ? האם יש צורך בשינוי בהרגלי האכילה לאחר הניתוח ? מהי תקופת ההחלמה הממוצעת ?

מקובל לחכות ולראות האם יש ארוע נוסף של כאב בטן חזק ורק אז לפנות לניתוח כיס מרה . לגבי השלכות הניתוח פני לפורום כירורגי

יש לי כיב קיבה. יש לי גם דלקת שתן האם האנטיביוטיקה לכך כמו אוגמנטין עדיף לקבל באינפוזיה ולא בכדור שעובר דרך הקיבה והאם לקיחת אנטיביוטיקה מחמירה את מצב הקיבה ?

אל חשש. האנטיביוטיקה לא תפגע בקיבה.

שלום, לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מקרוהן לאחר בדיקת גסטרוקופיה ואנדסקופיה. הממצאים של בדיקות אלו היו, דלקת קלה בוושט, דלקת קלה במעי הגס, ודלקת באזור הרקטום. הרופא נתן לי כדורים מסוג פנטזה, שלח אותי למספר בדיקות דם ושלח אותי לבצע בדיקת וידאו קפסולה. בדיקות הדם יצאו תקינות, וכן בתשובות מהוידאו קפסולה, לא נמצאה דלקת והיה רשום שאין סימן לקרוהן. כמו כן, אינני סובל משלשולים תכופים, אלא בעיקר מיציאות רכות כפעמיים ביום ולעיתים גם שילשולים. אינני הורדתי במשקל בתקופה שנה האחרונה אלא להפך. כלל התסמינים לא נראים כמחלת קרוהן "הקלאסית" , לפחות על פי הספרות שבדקתי בהם. האם לדעתכם לא מדובר בקרוהן? אשמח לעזרתכם.

רפואה איננה "מדע מדוייק" ולכן קשה מאוד לענות. על פניו ייתכן שכן מדובר במחלת קרוהן. אך זאת מחלת קרוהן המערבת רק את המעי הגס. כי כן נמצאה דלקת במעי הגס. וכלן הקפסולה תקינה כי היא בודקת רק את המעי הדק. אנו מכירים קרוהן הפוגע רק במעי הגס - זה נקרא קרוהן קוליטיס.

שלום רב! אימי עברה בתחילת השבוע ניתוח להוצאת כליה ועד היום, 5 ימים לאחר הניתוח, מצב הגזים בבטן אינו משתפר אלא ניראה שרק מחמיר. היא עדיין באשפוז בבית החולים ותחושת המלאות עד פיצוץ, והכאבים בכל חלקי הבטן ובאזור הכתפיים לא נחלשים. המצב ניראה חמור עד כדי כך שיש קושי בהליכה עקב חולשה נוראית מהסבל הגדול. לצערי משכך הכאבים (אופטלגין) לא עוזר והצוות הרפואי מבקש שהיא תנוע כל הזמן אך היא בקושי מצליחה ללכת. בכל פעם שמנסים להרימה היא מרגישה תחושת עילפון. היא עברה צילום וניראה שהכל תקין פרט לגזים שאמורים להיספג/להתפוגג מעצמם. האם יש תרופה או התערבות אחרת שתוכל להקל עליה ולזרז את סילוק הגזים? אשמח ואודה מאד על תשובה מהירה.

כל התרופות על בסיס פחם - נורית, אנציפלמד. יכולות לספוח ולהקל על גזים.

06/12/2013 | 10:07 | מאת: מור

תודה על תשובתך. שאלה אחרונה. אמרת שהבדיקה תקינה למעט סימני ריפלוקס קל. האם זה משהו שיכול לעבור או שזה תמידי?

רפלוקס הוא עדות לחומצה שעולה מהקיבה לושט וזה דבר שבאמצעות דיאטה מתאימה - הימנעות ממזונות שגורמים לעליית חומצה, יכולה להירפא. יש להימנע מקפאים - קפה, שוקולד. פירות הדר. עגבניות. שומני מטוגן חריף.

06/12/2013 | 09:49 | מאת: שיר

בבדיקת ct התגלה ממצא סולידי בכבד . כבד שומני תהליך היפונדסי מעוגל 2.3/ 2 לא משנה את צפיפותו בשלבי הסריקה השונים .. האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות

06/12/2013 | 08:26 | מאת: ליאל

שלום , אני בת 25 וכבר כמה חודשים אני משלשלת, אין דחיפות במתן הצואה ולא תמיד יש כאבי בטן , פשוט בכל פעם שאני הולכת לשירותים הצואה שלי רכה מאוד.. ירדתי במשקל( כ4 קילו) ואני לא מצליחה להעלותם חזרה.. אין לי ירידה בתאבון ואני אוכלת אפילו יותר ממה שאני נוהגת לאכול בדרכ אך ידיין יורדת במשקל.. עשיתי בדיקות דם כלליות (וגם לצליאק, וקרוהן) ויצאו תקינות.. ביצעתי us בטן וct עם חומר ניגודי ויצאו תקינות גם הם..לאחר מכן נשלחתי לרופא גסטרו שנתן לי לבצע בדיקת רגישות ללקטוז- נמצאתי רגישה ללקטוז ( ואני מקפידה שלא לאכול מוצרי חלב מאז),בדיקת דם( crp אם אני לא טועה..) לאיתור דלקת כלשהי וגם זו יצאה תקינה.. אך עדיין אני משלשלת באופן קבוע ומרזה..האם זה מצב נורמלי , שהצואה שלי רכה? האם ישנן בדיקות נוספות שעליי לעשות? זה באמת מתסכלת אותי כי אני מאוד רזה והירידה הזו במשקל רק מחמירה את המצב.. אודה לתשובתך..

לאור הבירור שעברת עד כה נראה כי אין מנוס אלא להשלים גם קולונוסקופיה לשלילת מחלת מעי דלקתית וגסטרוסקופיה לשלילת צליאק. האם נלקחה סרולוגיה לצליאק. האם נלקחו ת. בלוטת תריס. בסופו של דבר אם הכל יהיה תקין ייתכן ומדובר במעי רגיש

13/12/2013 | 21:11 | מאת: ליאל

כן נלקחו ת. בלוטת התריס ולדעתי גם סרולוגיה - יצאו תקינים.. במידה ומדובר במעי רגיש , המצב של שלשולים בלבד ללא צואה קשה הוא נורמלי? האם יכול לפגוע בצורה כלשהי?

06/12/2013 | 06:29 | מאת: הנסיכה הצפונית

בת 50+ היום גילתי כמו פוליפים בטבור, זאת לאחר שחשתי גרד נוראי באזור[ ובנוסף מדיף משם ריח צואתי מה זה? למה קורה? איך מטפלים?

נראה קשור לרופא עור ולא לגסטרו

05/12/2013 | 23:23 | מאת: אלמוג

יש לי את הליקובקטר פלורי . חזר אלי שוב אחריכמעט של חצי שנה שקטה לחלוטין אחרי שעשיתי טיפול אנטיביוטי משולש. אין לי שום רצון לחזור על האנטיביןטיקה זה דבילי ביותר מכיוון שהחיידק מפתח חוזק יותר כך . יש את הmastic gum שבחו"ל זו התרופה האולטימטיבית לחיידק משום מה בארץ אדישים ועצלנים לפתרונות לחיידק הזה . מישהו יודע איפה ניתן להשיג את זה ? מינון ? למשך כמה זמן ? תודה

רק 80 אחוז מהאוכלוסיה מצליחים להירפא מהחיידק בפעם הראשונה ולכן את ב"חברה טובה". דווקא יש טיפולים נוספים מאוד טובים - מסוג אנטיביוטיקה שיכולים להכחידו. את המסטיק גם לא מכירה. אם את רוצה קבעי תור למרפאת גסטרו לקבל טיפולים קונבנציונליים מקובלים.

05/12/2013 | 23:08 | מאת: רות

היום בשעות הערב חשתי רטיבות בתחתונים - משישבתי בשרותים יצאה כמות גדולה של נוזל מימי לבן בעל ריח רע מפי הטבעת האם זה מעיד על בעיה והאם כדאי לגשת לרופא גסטרו? לציין- יציאת צואה היתה בשעות הבוקר כך שאין סמיכות לאירוע הנל

ארוע חד פעמי לא מדאיג ולא אומר דבר. ייתכן שמדובר בריר ממעי רגיש. אבל לא ניתן להסיק מסקנות.

05/12/2013 | 19:42 | מאת: שירי

רציתי לשאול לגבי התרופה אומפדקס: 1. האם היא ממכרת? 2. האם ניתן להתשמש בה חודש ולהפסיק במידה ויש הטבה במצב? 3. אם לקחתי אותה שעתיים לפני האוכך, השפעתה מתבטלת? המון תודה.

התרופה אינה ממכרת. אין טעם לקחת שעתיים לפני האוכל. חייבים לקחת אותה ועשרים דקות אחרי לאכול משהוא, אחרת לא עובדת. כאילו לא לקחת. חודש שימוש לא מספיק עדיף חודש וחצי. תמיד כשמפסיקים יש ריבאונד. צריך לקחת בחשבון החמרה קלה ואז זה מסתדר בהצלחה.

05/12/2013 | 17:09 | מאת: שמרית

שלום רב, מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאבים שבאים והולכים באיזור הבטן העליונה, בצד ימין, אפשר לומר ממש מתחת לצלעות. מדובר בכאבים שמתחזקים לאחר אכילה, אך גם בימים אשר איני אוכלת דבר הם שם. בבדיקת דם ובבדיקת אולטרסאונד (בטן עליונה + כליות) לא נמצא דבר. הכאבים אמנם אינם משתקים, אבל הם פוגעים בשגרה היומיומית וגורמים לתחושת חוסר נוחות במשך כל שעות היממה. אני אובדת עצות. האם יש לכם חשד במה מדובר? אולי בדיקות שכדאי שאבצע? תור לרופא גסטרו יש לי רק בעוד כחודש וחצי... תודה רבה, שמרית.

05/12/2013 | 16:53 | מאת: שמרית

יציאות תקינות, אין הקאות. יש ריפלוקס שמלווה אותי כבר מספר שנים. בת 25.

05/12/2013 | 15:06 | מאת: nicola

בעל רקע של pvd עם סתימה עורקית ברגל שמאל מ-2001 ו- 3cabg משנת 2006 ,סובל מטרשת עורקים, סכרת, כולסטרול .מאוזן ,במצב כללי טוב . אני אמור לבצע בדיקת גסטרוסקופיה+ קולונוסקופיה באסותא-רמת החייל באותו היום ביחד. שאלתי היא: עקב מחלות הרקע , לא עדיף לעשות את הבדיקות האלו בבית חולים למשל איכילוב ? האם אני זקוק לרופא מיוחד שיעשה בדיקה זו ?

אם אתה יציב מבחינת הלב אז אין כל בעייה . אם יש בעייה לבבית עם אי יציבות כלשהיא רצוי שהבדיקה תהייה בנוכחות מרדים

04/12/2013 | 21:00 | מאת: קם

יש לי קרוהן ואני נמצאת כרגע באפריקה ועשיתי בדיקות דם שגרתיות וקיבלתי תוצאה של crp בשפת רופאים 16,10 בדיוק ככה עם פסיק בינהם מה זה אומר התוצאה הזאת??? איך אני אמורה לדעת כמה crp יש לי?? אני רגילה לתוצאה אחרת כמו 2.3 וכו... איך אני יכולה לדעת יש רופא שיכל לעזור לי ממש דחוףףףף....

קשה להבין מה משמעות הפסיק - כנראה טעות והיה צריך להיות נקודה. 16 CRP זה מעל לנורמה

04/12/2013 | 14:39 | מאת: עמית

שלום רב, אני תלמידת כיתה ט, כרגע לומדת על מערכת העיכול בבית הספר והמחלות שקשורות לה. התבקשתי ע"י המורה להתייעץ עם מומחים לגבי אחת המחלות שקשורה למערכת העיכול. בחרתי להתמקד בצליאק, והשאלה שלי היא: איזה סוגי מזון מותר לבן אדם שחולה בצליאק לאכול, ואיזה סוגי מזון עלולים להחמיר את מצבו? בתודה מראש, עמית.

זאת מחלה שאסור לאכול בה כל מה שמכיל גלוטן. כלומר קמח, לחם וחו'

04/12/2013 | 12:55 | מאת: מיקי

שלום, מאז שנת 2006 אני חווה כאבים בצד שמאל של הבטן. מדובר בכאב משתנה, לעיתים חלש ולעיתים חזק מאוד עד כדי שיתוק. בכלל אזור הכאב מאופיין ברגישות ללחיצה. כבר במהלך 2006 הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה, ודם סמוי בצואה. הבדיקות לא הניבו דבר (כלומר היו תקינות). לאחר מכן הופניתי לאולטרסאונד בטן, ומאוחר יותר ל-CT בטן. ב-2 הבדיקות לא נמצא דבר. השנים עברו להן ותכיפות ועוצמת התקפי הכאב התגברו. לפני מספר חודשים נשלחתי שוב לבדיקת קולונוסקופיה וכן בדיקת גסטרוסקופיה. גם בדיקות אלו נמצאו תקינות. לאחר מכן נשלחתי לבדיקות רגישות לצליאק וללקטוז – בבדיקות אלו לא נתגלתה רגישות כלשהיא. כרגע אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות ולמי לפנות בעניין. אשמח לקבל עזרה או הכוונה

09/12/2013 | 10:37 | מאת: מיקי

נשמע כמו מעי רגיש לאור בירור תקין עד כה. עליך לנסות טיפול תרופתי במרפאה

03/12/2013 | 22:42 | מאת: mm

שלום רב האם ניתן לאבחן קרוהן ב100% גם אם הביופסיה מראה שזה לא קרוהן? ואני אסביר: בסיטי ראו שיש פיסטולה ודלקת בקולונוסקופיה ראו שיש בצקת קטנה אך הביופסיה בבדיקת קולונוסקופיה לקרוהן לא מצביעה על קרוהן. ולמרות זאת הרופא, שלא היה בטוח והתייעץ עם רופא אחר, החליט לאבחן כקרוהן בגלל שאר התסמינים שנראים מתאימים. הסביר שבגלל שהתחלתי טיפול תרופתי (סטרואידים)לפני שבועיים אולי זה פגע באמינות הבדיקה. האם פתולוגיה שכזו מוכרת לכם? אני קצת מבולבלת, כי חברה שלי עם תסמינים דומים אבל במצב גרוע וחמור יותר, שכרגע בבית חולים בעקבות כך, גם לה יצא שלילי לקרוהן בביופסיה ושללו קרוהן. ומתייחסים לבצקת ולדלקת שלה שלא כחלק מקרוהן. עוד אוסיף- שהופנתי לכל הבדיקות האלו עקב כאבי בטן חזקים חוזרים ונשנים, בעיקר לאחר אוכל.

mm שלום (כך רצית שנקרא לך?), אם יש ספקות באבחנה - מציע לפנות ליעוץ רופא גסטרו המומחה בתחום של מחלת מעי דלקתית ("דעה שניה") פורום אינו מקום לשאלות אודות האבחנה המדוייקת באשר לשאלותיך: האם ניתן לאבחן קרוהן ב100% גם אם הביופסיה מראה שזה לא קרוהן? -- כן, במצבים מסויימים הסביר שבגלל שהתחלתי סטרואידים לפני שבועיים אולי זה פגע באמינות הבדיקה האם פתולוגיה שכזו מוכרת לכם? -- יתכן חברה שלי עם תסמינים דומים אבל במצב גרוע וחמור יותר, שכרגע בבית חולים בעקבות כך, גם לה יצא שלילי לקרוהן בביופסיה ושללו קרוהן. ומתייחסים לבצקת ולדלקת שלה שלא כחלק מקרוהן. -- טוב

03/12/2013 | 19:22 | מאת: שמחה לוי

עשיתי בדיקת קולו וסקופיה ובבדיקה מצאו פוליפ שנשלח לבי ופסיה ולהלן התוצאות fragments of tubularadenoma M82110. T67000

05/12/2013 | 08:01 | מאת: לוי שמחה

אין רופא שיכול להגיד מה פרוש התשובה . תודה ויום טוב

03/12/2013 | 17:40 | מאת: גליהש

שלום, אני בת 28, ולפני כ8 שנים הייתי בטיול בחול, שם סבלתי מזיהום בבטן. מאז הבטן שלי נהייתה רגישה, וירדתי במשקל. הגובה שלי הוא 162, ואני שוקלת 49, לפני כ5 שנים סבלתי מגסטריטיס, ואני לא אוכלת גלוטן מבחירה אישית בכמה שנים האחרונות, אך משתדלת לאכול טוב פחמימות, אך נשארת מאוד רזה ויחד עם זאת גם עם חולשות ועייפות. מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה

03/12/2013 | 17:20 | מאת: גליהש- המשך

בנוסף, בשנה האחרונה היה לי מחסור בויטמין b12, ברזל ומגנזיום, ובמעבדה פרטית מצאו לי רמה גבוהה של קנדידה בצואה. תודה

03/12/2013 | 10:39 | מאת: סיגלית

שלום רב עקב בקע שהתגלה מסוג שפיגלן שהתגלה בבטן - אימי נשלחה לסי טי בטן .להלן תוצאות - עליה שמאלית מוגדלת. הסתיידויות בעורקים הקורונריים ובאנולוס המסתם המיטרלי. אבנים מרובות בכיס מרה, ללא הרחבה או הסננת השומן סביבו. הכבד, הטחול,הלבלב, האדרינלים והכליות ללא עדות לממצא פתולוגי. אין לימפאידנופתיה בבטן ובאגן. המעיים ברוחב תקין. שינויים נווניים בעמוד שדרה מותני. אין עדות לבקעים בדופן הבטן. אבקש להבין משמעות התשובה. תודה.

מה מבדיוק יש להוסיף? אבנים בכיס מרה וסימנים להיזדקנות של העורקים ובלב - אפשר לגשת לקרדיולוג

בימי ההכנה האם לקחת את התרופות והתוספים הרגילים שלי : 10 מ"ג סימבקור, 1-2 סידן 6 אומגה 3 (להורדת טריגליצדרידים ודווקא תורם מאד ליציאות "טובות") ויטמין D ויטמין B12 האם לוותר על כלם גם בשני ימי הדיאטה ? או רק ביום האחרון של הנוזלים וביום הבדיקה? או לקחת הכל רגיל?

02/12/2013 | 11:19 | מאת: חסוי

שלום , במסגרת שיעורי מדעים התבקשתי לשאול מומחה על שאלה הקשורה למחלות במערכת העיכול . השאלה שבחרתי לשאול היא : מהו אולקוס וכיצד ניתן לטפל במחלה ? אשמח לתשובה מהירה . תודה וחג שמח .

אולקוס זה פצע - כיב במערכת העיכול נובע מהחומצה בקיבה הטיפול תלוי בגורם לכיב : חייידק ההליקובקטר פילורי -טיפול אנטיביוטי , שימוש בכדורים משככי כאבים או אספירין - הפסקה ובכל מקרה נותנים טיפול בכדורים המדכאים הפרשת חומצה בקיבה . אני ממליצה לך על אתר ויקיפדיה או ויקירפואה להשלמת המידע

01/12/2013 | 20:25 | מאת: דרורה

שלום רב - מה שם הכדור שבולעים חמישה ימים לפני צילום בטן? ומה צילום זה אמור להראות ? האם זהו צילום רנטגן רגיל או סוג של אולטרסאונד? תודה רבה

03/12/2013 | 12:48 | מאת: אורי

01/12/2013 | 16:18 | מאת: לינה

בבדיקת קולונוסקופיה של בני, בן 27, נמצא: בגובה 10 ס"מ מפי הטבעת פוליפ על בסיס רחב, בגודל 12 מ"מ. הפוליפ לא נכרת ונשלחה דגימה לבדיקה. התוצאות יגיעו רק בעוד כחודש ואז יוחלט על המשך הטיפול. לדעת הרופאה המקרה אינו דחוף אבל אנחנו אכולי דאגה. מה דעתך?dalialachda

לפי התאור זה לא גידול אז כדאי להרגע ומעבר לכך אין לי מה להוסיף

01/12/2013 | 14:14 | מאת: סיגל

עשיתי בדיקת c13urea breath calc והתוצאה היתה 40.025 . האם התשובה חיובית ויש חיידק?

40 זה חיובי - כלומר יש חיידק

01/12/2013 | 12:34 | מאת: דרורה

האם מותר בימי הדיאטה לפני קולונסקופיה לשתות נס קפה בחלב? ביום האחרון שבו מותר רק נוזלים צלולים אז ברור שלא, אבל מה לגבי היומיים שלפני כן? (אין שום התייחסות כאסור או כמותר) ביום האחרון - מותר תה? אפילו עם סוכר? כך הבנתי מההוראות. האם אני צודקת.

מותר נס קפה

01/12/2013 | 10:41 | מאת: נרקיס

הנני בחורה בת 31 ועקב כאבי בטן חזקים ויציאות רכות ובות לשירותים בבדיקת צואה שעשיתי גילו לי CD-TOX חיובי ממה זה נגרם וממה אני צריכה להימנע? תודה

זה חיידק שנוהג לתקוף ולהתחזק לאחר שחיידקי המעי הטובים נחלשים (כמו לאחר אנטיביוטיקה) - כדאי לקחת פרוביוטיקה

29/11/2013 | 16:08 | מאת: אנונימי

שלום, לפני שנה ביצעתי קולונוסקופה שיצאה תקינה, אך לאחריה הייתי מאושפז תקופה בגלל דימום פנימי בגלל הבדיקה(שטף דם בדופן מעי באזור סיגמא - חוסר בכמה פקטורי קרישה). לפעמים (לעיתים די תכופות..) אני רגיש שם מן כאב עמום.. ואי נוחות כשנוגעים במקום.. רציתי לדעת מה כדאי לעשות...? ואם יש רעיון למה זה יכול להיות?. שוב פעם אני אציין שזה רק מאז השטף דם הזה.. וזה קרה בשנה שעברה, אני לא יודע אולי אני מדמיין כי אני זוכר עדיין בדיוק איך הכאב הזה הרגיש אז..? תודה מראש..

כדאי להשלים בירור עי סיטי ביטן ולגשת ליעוץ גסטרו

29/11/2013 | 14:59 | מאת: just me

שלום רב לפני שבועיים אושפזתי בבית חולים, בעקבות סיטי אמרו ש 99% האבחנה היא קרהון. השבוע, ביום שלישי עשיתי קולונוסקופיה. מאז לא היתה לי יציאת מעיים רק פעם אחת קטנה אתמול. ואני קצת מודאגת. לא יודעת מה לעשות, לקחת חומר משלשל, לא לקחת? זה נורמלי?

שתות הרבה מים ולהמתין עד 4-5 ימים מהבדיקה . אם הבטן נפוחה - לגשת לגסטרו המטפל

29/11/2013 | 11:45 | מאת: איציק

אני בן 47 גובה 177 משקל 55 קילו, אני שנים די רזה,לאחרונה רזיתי עוד יותר ירידה של כ 4 קילו נוספים. יציאות ללא בעיה, תיאבון בריא, וללא בחילות או צרבות. יש לציין כי לפני 4 שנים עברתי צינטור עם סטנט. מאז המצב תקין. פניתי לרופא גסטרו בעקבות המשקל הנמוך שלי. והוא הציע לי לעבור גסטרוסקופיה. במה עשויה לסייע בדיקה זו? והאם כדאי לעבור אותה? תודה מראש איציק

דר ורד אודה לך אם תתייחסי לשאלתי

וחוקנים. כבר 4 חודשים. בשבועות האחרונים היתה רגיעה, וחשבתי שהתרופה עוזרת ואני מתחילה להשתפר. ופתאום אתמול שוב יציאה עם ריר דמי! האם זה אומר שצריך תרופות אחרות??? אני מפחדת מהן!! אני כל הזמן הזה גם עם זריקות קלקסן בגלל קרישים ברגליים.

27/11/2013 | 23:42 | מאת: דנה

לילה טוב, בת 30 ברקע רבדומיוסארקומה בגיל 9 קיבלתי טיפולים כימוטרפים +הקרנות ומנות דם לפני שנת 93 כאשר בשנת 2008 התגלה אצלי הפטיטיס סי כתוצאה מהמנות דם ,קיבלתי טיפול תרופתי של פ ואנטרפרון ונכון ל 07/13 הפטיטיס סי אר אן איי שלילי. בשנה האחרונמה עלייה בערכיי ה ggt של בדיקות הדם ב 07/13 41 והיום ה ggt שלי 51.מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה....

בדכ הסיבה היא כבד שומני

האם בגיל 35 כשהאדם ישן עם הגבהה כדי שמיצי הקיבה לא יעלו בשינה- האם אפשר להרפא????

אם יש רפלוקס קל אז הגבהת מראשות המיטה יכולה להספיק

27/11/2013 | 10:21 | מאת: שיר

שלום עשיתי בדיקת מימן 2 על מנת לבדוק רגישות ללקטוז , הייתה לי עלייה של 39PPM, כלומר אני רגישה. רציתי לדעת מהי רמת הרגישות שלי על פי התוצאות.

לא כל כך גבוהה

27/11/2013 | 09:49 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בחור בן 29 בריא ,סובל מכאבי בטן כחצי שנה ויותר.המלווים בנפחויות ,גרפסים,חומציות והרגשה לא טובה. ביצעתי צילום בטן עליונה בצום וממצאי הבדיקה העלו כי יש פוליפים,מעי גס מכווץ. אציין כי בעבר היה לי חיידק בקיבה אשר טופל. לעיתים הכאבים חזקים התייחסותכם באבחנת הבעחיה אודה תודה מראש ליאור

לא ברור לי איפה הפוליפים? נשמע כמו מעי רגיז אבל אי אפשר לאבחן בלי לבדוק

27/11/2013 | 09:48 | מאת: שרונה

שלום רב אתמון עשיתי בדיקת נשיפה ונתנו לי כדור שמכיל "שתנן". קראתי עליו קצת באינטרנט וכתוב שהוא מפורק לאמוניה? אני יודעת שאמוניה יש באקונומיקה. האם הכדור הזה לא רעיל לגוף? קצת מפחיד אותי לחשוב שדבר כזה נכנס לי לקיבה. איך הוא יוצא מהגוף? האם אחרי בדיקה זו טבעי שיש דקירות בבטן? אודה לתשובתכם

לא רעיל ואין מה לפחד

27/11/2013 | 03:27 | מאת: ג'

שלום. כבר 6חודשים שאני סובל מגרעפסים מרובים ובלתי נשלטים (כמו שלא שולטים על שיהוק) הם יוצאים בכל מס' דקות, בעיקר בזמן תזוזה (למשל- בנסיעה או ממנוחה למאמץ). כמו כן,הם כן מתרבים לאחר אכילת מוצרי חלב למשל, אך גם צום ממוצרי חלב לא עצר את התופעה. הייתי אצל גסטרו-בדיקה שללה כרסת והליקובקטר. אני מתרשם שאין לד"ר מושג מה זה והוא מסתפק בכך ש"אוכל יותר לאט כדי לא לבלוע אויר". התשובה הזו לא מספקת אותי. אני רוצה רעיונות נוספים לבעיה ולפתרונה. כדורים פרוביוטים וכן כדור מסוג קראון 10000- לא עזרו. תודה

27/11/2013 | 00:23 | מאת: דניאל

לאחרונה אני סובל מכאבים בבטן העליונה מין כאב פנימי מאחורי בית החזה. רפואת המשפחה שלי שלחה אותי לבדיקות דם וציידה אותי בהפניות אולטרה סאונד בטן עליונה ותחתונה וכמובן לרופא גסטרו. השאלה שלי היא האם אני יכול להגיע לגסטרולוג לפני האולטרה סאונד או שזו ממש בדיקה הכרחית? אני ממש ממש סובל מכאבים...

אפשר להגיע לגסטרו לפני האולטראסאונד

26/11/2013 | 17:29 | מאת: אמיר

היי דר - חולה קרוהן 20 שנים בגיל 36 -לפני 15 שנים ניתוח עם הסרה של 70 סמ עם סטומה ,כ 14 שנים ברמיסיה ומטופל כ 7 שנים עם פורינטול . מצב כללי טוב -הענין הוא שלפני שנה התחלתי לקחת ציפרלקס וומאז אנזימי הכבד עלו. לממוצע של 80 ופעם אחת גם 140.הפסקתי עם הפורינטול והציפרלקס לפני 3 חודשים ,אך לציפרלקס חזרתי לפני שבועיים . בדיקות אנזימי כבד תקינים. סיפרו לי על בדיקת mmp-6 אשר בודקת את המטבוליזם של פורינטול . קבעתי פגישה עם רופא גסטרו והוא אמר שאין צורך לבצע את הבדיקה אלא להחליף את הכדור לאימוראן . שאלה 1 : האם להפסיק ציפרלקס לפני אימוראן ? 2: האם אימוראן עובד על אותם אנזימי כבד? 3: מה הסיכוי שאימוראן יעלה gpt? כרגע אני עושה מנטו ואמור להתחיל טיפול רק עוד חודש -דרך אגב האם ממולץ לתת טיפול תרופתי,תזונתי או טבעי כטיפול יעיל להורדת GPT בזמן לקיחת אימוראן?

1 : האם להפסיק ציפרלקס לפני אימוראן ? -- לא רואה סיבה להפסיק ציםרלקס 2: האם אימוראן עובד על אותם אנזימי כבד? -- אימורן הופך בתוך הגוף לפורינתול כך שאין בשינוי שהוצע לך צד משמעותי 3: מה הסיכוי שאימוראן יעלה gpt? -- דומה לזה של אימורן כרגע אני עושה מנטו -- אנחנו מבקשים מנטו לפני תרופות anti-TNF, הבדיקה אינה נחוצה לפני אימורן ואמור להתחיל טיפול רק עוד חודש --?

26/11/2013 | 17:13 | מאת: יעלה

שלום! לאחרונה, לאחר ארוחת הערב, אני חשה כאבים המתחילים בשיפולי הבטן התחתונה ועוברים במהירות מתחת לאיזור החזה ומוקרנים אף לגב הכאבים והלחץ חזקים מאוד ומלווים בבחילה וקשיי נשימה ואורכים כחצי שעה ויותר.חשוב לציין שאני אוכלת ארוחה קלה הכוללת סלט חביתה יוגורט ומעט לחם. התופעה חוזרת כפעם בשבוע/בשבועיים. אודה על הסבר לתופעה ומה עלי לעשות כדי למנעה. בברכה, יעלה

יש לבצע סונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה ולפנות לגסטרואנטרולוג לשלול בעיית רפלוקס

שלום רב, אני חייל בן 21 שסובל מזה כמה שנים מרפלוקס וכאבי בטן, שלאחרונה החמירו לי יותר. לפני כשנתיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שבה נמצא גסטריטיס קלה ובקע סרעפתי 3 ס"מ. טופלתי בלוסק, לנטון ודומיהם. הכדורים עזרו בתחילה אך אחרי תקופה כבר פחות, וגם החלטתי להפסיק אותם לאחר שחשתי בתופעות לוואי של כאבי בטן, ולאחר שקראתי כל מיני תופעות לוואי שהם יכולות לעשות, כמו ספיגת וויטמינים לא טובה, מה שאובחן גם אצלי, רמות ברזל נמוכות... ופשוט החלטתי שאני לא רוצה לחיות באיכות חיים כזו, שאני חיי על כדורים, ונמנע מלאכול אלף ואחד מאכלים שמחמירים לי את הריפלוקס. פניתי לגסטרולוג ששלח אותי להדמיית וק"ט עם שתיית בריום, בדיקה שהדגימה רפלוקס מסיבי עד שליש עליון של הוושט. הגסטרולוג המליץ בשניה על ניתוח ניסן ועל תיקון הבקע, ניתוח בצורה לפרסקוופית. כשחזרתי עם התוצאות אל הרופא הצבאי, הוא מהר מאוד הוריד לי את הרוח מהמפרסים, וטען שזו טעות לעשות את הניתוח ושזה ניתוח מסוכן ושאפשר לחיות עם בקע ורפלוקס כל החיות במידה ואני שומר על ההנחיות... זה מאוד מטריד אותי, מה להחליט? האם להמשיך עם הכדורים וצורת החיים המגבילה הזו? או לעשות ניתוח עם כל הסיכונים שלו ולסיים עם הבעיה אחת ולתמיד?

נכון שמדובר בניתוח לא פשוט אבל לפעמים הוא הכרחי .לפני שמחליטים על ניתוח יש לבצע PH מטריה של הושט

26/11/2013 | 12:31 | מאת: נעמה

שלום, אני עומדת לעבור קולונסקופיה במכון גסטרו בסורוקה, בדף שקיבלתי עם ההוראות, כתוב לגבי היום ה3 וה2 לפני , כל מה שאסור ומותר. לא מופיע כלום לגבי ביצים , אבל בהוראות של מכונים אחרים שראיתי ברשת ראיתי שכן מותר ביצים (+עוף + הודו+ מאכלי חלב, + לחם לבן ופסטות מקמח לבן), אז אני מניחה שמותר. האם מותר להשתמש בשמן/מרגרינה? למשל להכין ביציה, או להכין פנקייק? (ביצים+ חלב + קמח+ סוכר אמור להיות בסדר?) ב. כמה זמן לאחר שתיית הפיקולקס משלשלים? והאם זה בגלים או בפעם אחת? (מנסה לחשב אם אפשר לעבוד יום קודם, או שאתה מנוטרל) ג. האם זה עלול לגרום לבחילות? ד. בנוגע ללקסדין (כדורים) כמה זמן בערך לוקח עד שמגיבים? והאם כאן עשויה להיות בחילה גם כן? ה. כמה שעות לאחר הרדמת הטישטוש של הבדיקה ,אפשר לנהוג?

01/12/2013 | 10:59 | מאת: נעמה

לא ראיתי שכתוב שאסור קפה... מישהי אמרה לי שהדבר הקשה ביותר היה עבורה לא לשתות קפה. אני רואה שביום האחרון רק נוזלים צלולים, אז ברור שלא, אבל בימים שלפני - עד כמה שאני מבינה מותר נס קפה בחלב. אנא תקנו אותי אם אני טועה...זה תיכף מתחיל. וחבל לי לוותר אם מותר... אשמח תשובות גם לכל היתר. בכלל מאד מטריד אותי נושא הבחילות. אני רגישה מאד לבחילה. אני חוששת מה יקרה אם אקיא את החומר פיקולקס או את הכדורים המשלשלים... מה יהיה עם ההכנות.

מותר נס-קפה מותר ביצים בכל צורה עם ובלי שמן השלשול מתחיל תוך שעתיים שלוש מנטילת התרופות אין בחילות 10-12 שעות אסור לנהוג