ריפלוקס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/11/2013 | 19:38 | מאת: מוטי

שלום רב. אני מוטי בן 27 מתל אביב. מזה שנה וחצי אני סובל מאי נוחות בגרון. קרוב ל 8 חודשים הייתי בבדיקות אצל אף אוזן גרון וסוג של ביבזבזתי את הזמן כי הגרון היה בסדר גמור. ראוי לציין שאני שחקן וזמר במקצועי ולכן הלכתי גם לקלינאית תקשורת. גם שם לא הבעיה. הגעתי לרופא פרטי מומחה ששחקנים המליצו לי עליו והוא לאחר בדיקת מיתרי הקול טען שיש לי צרבת סמויה. הוא נתן לי מרשמים לאומפרדקס ולטיפול הינאלציות. הייתי בטיפול כזה כחודשיים עם הטבה מסויימת אך לא לגמרי. גמרתי את הויפול והמשכתי הלאה. לאחרונה, מזה חמישה חודשים שזה החמיר. הגרון כואב מאד, אני כמעט לא מדבר ויש לי מעין שריפה בגרון, קשה לי חהוציא קול ולעיתים אני ממש נחנק. עשיתי בדיקת הליקובקטר והחיידק היה קיים. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ולפתע הרגשתי מדהים. הקול חזר אליי והרגשתי מושלם. לאחר האנטיביוטיקה, כעבור כשבועיים הכאבים חזרו לגמריי. ביקשתי לעשות בדיקה חוזרת של החיידק והבדיקה הראתה שאין לי אותו. חזרתי להיות אובד עצות. מזה כחודש וחצי שאני שינתי תזונה לגמריי. בלי חלב, בלי דברים חומציים. ראוי לציין כי אני בריא לא מעשן, לא שותה, בכושר וכו. יש הטבה מסויימת בעקבות התזונה אך שוב לא מספיק. זה כמובן גם ממש פוגע לי בעבודה כשחקן. היום הייתה לי בדיקת גסטרוסקופיה והתוצאות תקינות, ולכן אני כותב לכם כי אני אובד עצות. היום ממש עברתי את הבדיקה ואני מתוסכל. מה עוד ניתן לעשות? אשמח לעזרתכם מוטי

גם אם התשובה של הגסטרוסקופיה תקינה זה לא אומר שאין חומצה, רפלוקס שעולה וגרום למה שאתה מרגיש. לכן אני מציעה שאם בעבר טיפול תרופתי כן עזר לך, אז תמשיך לקחת. זה לא מזיק ועזור לגרונך הכואב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול