תסמונת בארט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/11/2013 | 19:30 | מאת: גדעון

שלום לכם. אני בן 38,לפני שנתיים וחצי ירדתי 10 קילו במשקל באופן פתאומי.בנוסף היו לי כאבים חזקים בבטן מדי פעם . עברתי בדיקות שונות כגון,בדיקות דם סרטניות-תקינות,קולונוסקופיה-תקין,ct אורוגרפי-תקין,בדיקות דם שונות כגון קרוהן,גלוטן-תקינות. בנוסף עשיתי גסטרוסקופה ושם לקחו ביופסיה ובה הופיע שאני סובל מתסמונת בארט. שמרתי על תזונה נכונה כולל לקיח פעמיים אומפרדקס ביום והתבקשתי לעבור שוב פעם גסטרוסקופיה בעוד שנתיים. לפני כחצי שנה אכן עברתי בדיקה זו והרופא לא לקח ביופסיה וציין שאני לא סובל מתסמונת בארט. ביקרתי רופא גסטרואונתרלוג להתייעצות והוא ציין שאולי תוצאת הביופסיה היתה טעות ושאם יש תסמונת בארט,הרופא רואה את זה בבדיקת הגסטרוסקופיה. התבקשתי ע"י אותו רופא להפסיק ולקחת אומפרדקס. לא הפסקתי את התרופה אלא התחלתי לקחת כדור ביום לאחרונה אני סובל לעיתים מכאבים באזור הקיבה,אומנם כאבים לא חזקים אך מוכרים,בנוסף אני סובל משיעול מתמשך ומליחה כל הזמן. שאלתי היא,האם ייתכן שתסמונת בארט נעלמה והאם זה הגיוני? האם אני אמור להפסיק את התרופות והאם הכאבים והליחה שאני מרגישה לאחרונה ,קשורים לחומציות יתר ורפלוקס. בנוסף,אני סובל מויטמין b12 B נמוך,האם זה קשור ללקיחת אומפרדקס והאם אני צריך ליטול b12 K למציצה,אם כן ,באיזה תדירות. אני מבולבל ומעוניין לדעת בוודאות ממה אני סובל. תודה רבה

12/11/2013 | 21:40 | מאת: רחל גינגולד בלפר

ברט יכול באמת להיעלם. זאת דלקת בושט שעם טיפול נכון יכולה להחלים ולהיעלם. לגבי חסר בויטמין B12 והטיפול בו אתה צריך לפנות להמטולוג. קשה לענות מה מקור הכאבים שלך בלי בדיקה גופנית. ושיחה. נא לקבוע תור למרפאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול