ממצאי בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/11/2013 | 22:59 | מאת: רות בר-שדה

עברתי קולונוסקופיה כבדיקה שגרתית. בבדיקה נמצא פוליפ בקולון היורד עם גבעול אשר נכרת en bloc. נאמר לי שלא ניתן היה לסיים את הבדיקה בשל splenic flexure והומלץ לי לעבור קולונסקופיה וירטואלית. לפני שנה עברתי כריתת רחם בשל CA . האם יש קשר שהטחול "זז" ? אודה על תשובה מהירה. בברכה, רות

12/11/2013 | 21:36 | מאת: רחל גינגולד בלפר

splenic flexure זהו כפף הטחול. הכוונה לזווית במעי שמחברת בין המעי הרוחבי למעי הסיגמואיד. הזווית הזאת כנראה חדה במקרה של המעי שלך ולכן לא ניתן היה להמשיך את הבדיקה שלך והמליצו על קולונוסקופיה וירטואלית. זה רק שם שניתן לחלק הזה במעי. זה לא שהטחול שלך זז.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול